Fottur i Lofoten: Til øygruppens skjulte perler

Bilder & Video
Favoritt
Fottur, Kajakk Nivå 2 8 dager 4-8 deltakere

Dramatiske fjell, krystallklart vann, bortgjemte strender og intime lokalsamfunn er alle sammen ingredienser på denne turen. Vi besøker den verdenskjente øygruppen Lofoten, men velger å legge vekt på de skjulte perlene som øygruppen har å by på. Fra Skrova i nord til Værøy i sør, dette er Lofoten utenfor allfarvei. 

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 • Glamping (Glamorøs Camping) på Skrova. 
 • Besøk noen av Lofotens mest ikoniske og velholdte fiskevær, Reine og Henningsvær. 
 • Fotturer og utforsking av lokale fjelltopper for å oppleve spektakulære utsiktspunkter. 
 • Kajakktur til isolerte øyer med kritthvite strender. 
 • Fisketur fra Skrova for å fange dagens middag. 
 • Båttur inn dramatiske Trollfjorden for å oppleve havørn. 
 • Besøk ved noen av Lofotens mest ikoniske strender, inkludert Unstad, et surfers paradis.
 • Båttur på Kjerkfjorden for fotturen til den isolerte Bunesstranda. 
 • Besøk ved Lofoten ytterste utpost... Værøy. 

Lofoten kan ta pusten fra den mest erfarne globetrotter der det ekstraordinære landskapet med små, autentiske fiskevær og dramatiske fjelltopper strekker seg langt ut i havgapet. Denne turen tilbyr fotturer som er mindre krevende enn vår andre tur: Fottur i Lofoten: Midnattsolens Rike, og gir den reisende en perfekt balanse til å utforske øygruppen på en annerledes måte. Reisende som søker mer skjulte, intime opplevelser med naturen, i et mer avslappet dag til dag program vil finne denne turen passende. I løpet av en uke reiser vi fra nord til sør, før vi avslutter turen på Lofotens ytterste utpost, Værøy. 

Denne turen gir oss muligheten til å utforske bortgjemte strender, fjelltopper og fiskevær, og hvis været tillater det vil vi også oppleve midnattsolen fra et av de beste utsiktspunktene i hele Lofoten. Denne turen inkluderer to hele dager på Værøy, en suverent særegen opplevelse. Forholdene på øya kan bli tøffe hvis været ikke er på vår side - men hvis du spør de 751 innbyggerne på øya kan vi nesten garantere at alle vil forsikre deg om at dette er Lofotens vakreste øy. Ved avreise fra Værøy vil du bli fraktet med helikopter tilbake til fastlandet, noe som vil gi et avsluttende fugleperspektiv over området vi har boltret oss i den siste uken. 

Hva er inkludert

 • all overnatting
 • alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • guide
 • transport innenfor turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Skriv ut

Turfakta

Vanskelighetsgrad

Nivå 2 av 5. Les mer om graderingen av våre turer her.

De forskjellige fotturene vil være ca 4-6 timer lange. Du må forvente lett klyving i tillegg til at det kan være glatt hvis det regner. Du bør ha erfaring med lignende forhold. Lofoten kan være vått, med bratte stier som ofte kan være veldig gjørmete og glatte. Vær forberedt på å bli utfordret hvis disse forholdene er nye for deg, eller tren for slike fotturer før turen starter. God kondisjon og en god holdning vil også forberede deg for denne turen.

Sikkerhet

Norrøna Hvitserk Adventure legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24 timer beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Norrøna Hvitserk Adventure kan kontaktes dersom noe skjer underveis på turen. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Norrøna Hvitserk Adventure har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Ta en titt på utstyrslisten ved å klikke på "Utstyrsliste" i menyen over. Du kan legge fra deg bagasjen i bilen eller på overnattingsstedet hver dag, så når du går turer trenger du bare å ta med deg det du trenger for den spesifikke dagen i en dagstursekk. 

Hvordan komme seg dit?

Den enkleste måten å komme til vårt møtepunkt, Bodø, er å fly fra enten Oslo eller Bergen med Norwegian eller SAS. Du kan også nå Bodø med tog. En togbestilling kan reserveres gjennom Vy. 

Innkvartering

Vi bor i unike og innbydende overnattingssteder i området. Hvis du reiser alene, vil du dele et tomannsrom med en av samme kjønn. Hvis du ønsker et enkeltrom, kan du be om dette direkte for en ekstra tilleggsavgift på 4000 kroner. De fleste netter vil vi bo i rom med eget bad, men ikke alle. Hvis du vil ha et enkeltrom, kan vi ikke garantere rom med eget bad hver dag.

Bagasje

På grunn av begrenset plass i minibussen ber vi om at du tar med deg en bag (vi anbefaler en duffelbag, siden dette er enklere å håndtere enn en trillekoffert i områdene vi besøker) med klær, toalettsaker og gjenstander som er nødvendige når vi ikke er på fotturer. Vi ber om at du tar med deg en dagstursekk (hoftebelte anbefales på det sterkeste) til mat, vann, kamera og ekstra klær for de forskjellige fotturene vi skal på. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (Feks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Været og forholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene.

Ikke inkludert i prisen

 • Transport til oppmøtested. Vi hjelper deg gjerne med overnatting både før og etter tur hvis det er behov for det. 
 • Drikke og snacks.

Dag for dag

dag

1

Ankomst Bodø

Overnatting Lavvo
Måltid M
Transport 3 timer

Vi møtes i Bodø på ettermiddagen, en av Nord-Norges største byer - også den viktigste utferdselsåren til Lofoten. Bodø er enkelt å reise til med både internasjonale og nasjonale flyvninger (SAS og Norwegian). Et annet alternativ er tog fra Oslo/Trondeim (Gå til Vy.no for mer informasjon). Flyplassen ligger 15 minutter å gå unna sentrum, eller en 3 minutters tur med taxi. Oppmøtestedet er i nærheten av fergeleiet for hurtigbåtene kl. 16.00. Vi vil ta hurtigbåten fra Bodø til Skrova, en av de minste og ikke minst roligste øyene i Lofoten. Hurtigbåten tar oss gjennom magiske omgivelser, langs spektakulære Steigen før vi krysser Vestfjorden til Skrova. Ved havnen på Skrova vil vi bli servert en enkel middag på en lokal restaurant før vi reiser videre til overnattingsstedet vårt, Skrova Glamping. Lavvoene er utstyrt med ordentlige senger og tepper, plassert rett ved en øde strand - det finnes ikke bedre alternativ for overnatting!

dag

2

Kajakktur og Fisketur fra Skrova

Overnatting Lavvo
Måltid F, L, M
Tid 3 timer

Skrova har omtrent 250 innbyggere, der små øyer omkranser hovedøya. Etter frokost blir vi med på en spektakulær kajakktur med inkludert lunsj til en av disse små øyene. På ettermiddagen blir vi med på en fisketur (så lenge havet er vennlige mot oss) - og fisker vår egen middag! Vi tar med fangsten tilbake til kokken som tilbreder en nydelig middag til oss i den lokale restauranten (Og ikke bekymre deg, hvis du ikke fanger noe vil du fortsatt få middag!). Etter denne innholdsrike dagen kan vi anvende oss av boblebadet på overnattingsstedet, muligens et bål på stranden også - forhåpentligvis under en skyfri himmel, med midnattsolen liggende å duve i horisonten. Nyt enda en natt i lavvoene deres!

dag

3

Fottur, Havørn og dramatiske fjorder

Overnatting Gjestegiveri
Måltid F, L, M
Transport 1 time
Tid 6 timer
Stigning 258 m
Nedstigning 258 m
Avstand 4 km

Det er på tide med den første ordentlige fotturen. Fra teltene går vi opp Høgskrova (258 meter). Fotturen er verken spesielt lang, eller veldig bratt, den gir imidlertid imponerende utsikt over det omkringliggende området. Herfra har vi ha valget om vi vil gå ned til en nærliggende strand for en forfriskende dupp i havet. Lunsj vil bli servert på Skrova før vi blir med på en båttur til Trollfjorden - en dramatisk fjord som har en av de trangeste og bratteste sundene i Norge. Hvis vi er heldige får vi også sett Havørn ved besøket i fjorden, Europas største ørnerase med et vingespenn på 1.8 - 2.5 meter! Deretter blir sluppet av i Lofotens hovedstad Svolvær før vi kjører til overnattingsstedet vårt for de neste to nettene, på Lofotens vestkyst. 

dag

4

Fottur og historiske fiskevær

Overnatting Gjestegiveri
Måltid F, L, M
Transport 1.5 time
Tid 2-3 timer
Stigning 100-350 m
Nedstigning 100-350 m
Avstand 2 km

Når det er fint vær er utsikten fra overnattingsstedet vårt rett og slett nydelig! Vi nyter frokosten i en avslappende atmosfære før vi reiser ti Henningsvær, et av de best bevarte fiskeværene i Lofoten. Henningsvær består av en gruppe små øyer dandert mellom det imponerende fjellet Vågakallen of Lofotveggen. Utenom dette er fiskeværet omslukt av havet. I gamle dager var Henningsvær et viktig knutepunkt for det årlige lofotfisket og på 1800-tallet var fiskeværet et av de viktigste i hele Lofoten. Ulikt mange andre fiskevær i Lofoten har befolkningen i Henningsvær blitt værende stabil de siste årene og det er fortsatt over 500 personer som bor her. Øyene ble ikke tilknyttet fastlandet med broer før i 1981, et faktum som mest sannsynlig har bidratt til at det lille samfunnet ikke ble påvirket av tidligere arkitektur hvor bygninger av betong var prioritert, en arkitektur som satt tydelige spor i mange andre norske tettsteder på 60- og 70-tallet. Kombinasjonen av et aktivt, levende miljø og den vel bevarte arkitekturen gjør Henningsvær til noe helt unikt. Vi har muligheten til å utforske fiskeværet før lunsj, før vi på ettermiddagen vil dra på fottur. Avhengig av været vil vi enten gå opp til et lokalt utsiktspunkt eller til Hoven. Sistnevnte er et veldig spesielt fjell der det står mer eller mindre alene i horisonten, i motsetning til de andre tettpakkene fjellformasjonene øygruppen tilbyr. Her har vi også sjansen til å oppleve midnattssolen, så vi krysser fingrene for at værgudene er på vår side. 

dag

5

Den ville vestkysten

Overnatting Rorbuer
Måltid F, L, M
Transport 2 timer
Tid 2-3 timer
Stigning 80 m
Nedstigning 80 m
Avstand 3 km

Ettersom vi kjører lenger sør blir kysten enda mer dramatisk. I dag har vi mulighten til å stoppe ved et par strender underveis. Unstad er en av dem. Dette stedet er populært blant surfere som valfarter fra hele verden for å teste ut de arktiske bølgene. Hvis ønskelig kan vi ta oss en kopp kaffe ved stranden før vi fortsetter mot Reine, et ikonisk og ikke minst fotogent fiskevær. Herfra tar vi båt over Kjerkfjorden før vi går over til Bunesstranda, en bortgjemt perle av en strand som ligger på Lofoten sin vestkyst. Vi vil bruke tre timer på fotturen der vi beveger oss blant høye, skarpe fjellsider. Når kvelden nærmer seg returnerer vi til Reine med båt. Her vil vi bli servert middag, før vi trekker oss tilbake til rorbuene etter nok en innholdsrik dag. 

dag

6

Vår favorittøy

Overnatting Gjestegiveri
Måltid F, L, M
Transport 1.5 time
Tid 3-4 timer
Stigning 438 m
Nedstigning 438 m
Avstand 7 km

Værøy er langt fra... ja, omtrent alt - og for å komme seg til denne isolerte øyen trenger vi å ta en ferge på omlag en og en halv time. Øya er et paradis for fotturentusiaster og kan tilby alt fra kritthvite strender til fjelltopper med med nydelig utsikt. Vårt mål i dag er Håen (438 meter) eller NATO-fjellet som det også kalles. Fjellet ligger midt på øya og er lett å ta seg til. Etter fotturen reiser vi til Nordland, et lite tettsted med 150 innbyggere, og med utsikt i retning midnattsolen. Fiske er uten tvil den viktigste inntektskilden på Værøy, og øya gir de reisende en følelse av enkelhet og fred og ro langt unna de allerede opptråkkede turiststiene. Vi bor på gamle, koselige Prestegåden i Nordland - et godt vedlikeholdt gjestehus med en varm atmosfære og nydelig mat.

dag

7

Utforske Værøy

Overnatting Gjestegiveri
Måltid F, L, M
Tid 2-5 timer
Stigning Opp til 490 m
Nedstigning Opp til 490 m
Avstand 4-20 km

Vi har ends en dag til å utforske dette fotturparadiset. Været vil avgjøre hvor vi velger å gå i dag. Et alternativ kan være Nordlandsnupen, det høyeste fjellet på øya. Fra toppen - hvis været er på vår side - vil det være mulig å se hele Lofotenveggen strekke seg ut - med fjellformasjoner så langt øyet kan se. Det andre alternativet er Måhornet, en fottur som går langs kysten, gjennom nydelige blomsterenger og forlatte tettsteder. Dagens fottur avhenger som sagt av været og gruppens egne preferanser, så vi kan forvente å gå alt mellom 4 til 20 kilometer. 

dag

8

Helikoptertur over Lofoten

Måltid F
Transport 25 min

Etter frokost reiser vi til Helikopterterminalen på øya. Værøy har ikke en tradisjonell flyplass så vi må anvende oss av helikopter for å komme tilbake igjen til fastlandet. Turen over Vestfjorden fra Værøy til Bodø tar omtrent 25 minutter og gir oss en sjanse til å se fjorden og øyene i fugleperspektiv. En verdig avslutning på en innholdsrik uke!

Skriv ut

Utstyrsliste

Se nøye over denne listen, og sørg for at du tar med deg alt du trenger. Vi oppfordrer deg til å bruke det du har til denne turen, og kjøpe nytt hvis du mangler noe viktig på listen nedenfor. Vi har delt utstyrslisten i tre kategorier:

 1. Påkrevd: Hvis du ikke eier dette utstyret, må du skaffe det til turen.
 2. Anbefalt: Utstyr som vil være praktisk å ha med, men ikke avgjørende. 
 3. Valgfritt: Moro, ekstra luksus.

Bekledning i flere lag er ekstremt viktig i et variabelt klima som vi har i Norge. Denne listen vil ta deg gjennom det viktigste. Husk det norske ordtaket "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær", og forbered deg riktig til all slags vær.

Ta kontakt med oss på hvitserk@norrona.com hvis du har noen spørsmål i forhold til dette. 

Vi anbefaler alltid ull i når det gjennomføres aktiviteter i de norske fjellene, men hvis du allerede har syntetiske lag og ikke vil kjøpe nye, er syntetisk greit.

Påkrevd:

ULLUNDERTØY

Langermet ull for både topp og bunn

MELLOMLAG

En ull- eller fleece-topp i middels tykkelse.

ISOLERT JAKKE

En varm jakke til pauser og før/etter fotturer. Vi anbefaler en fyldig jakke med dun eller som er syntetisk. Annet plagg med lignende tykkelse fungerer også fint. 

VANNTETTE TURBUKSER

Vi anbefaler på det sterkeste å ha en vanntett turbukse i tilfelle været er kaldt og regnfullt. Fotturen vil bli bedre når du har det varmt og behagelig.

SKALL/REGNJAKKE

Gore-Tex eller lignende er obligatorisk. Ekstremt viktig i norsk klima. Jakken må være vanntett, ha hette, og være såpass resistent at du ikke blir våt, selv om det regner hele dagen. Vi anbefaler jakker med glidelåser for ventilasjon.

TURBUKSE

Behagelige turbukser til dagsbruk i normalt vær. Bør passe til det lange undertøyet og bør også passe under skall/regnbuksen hvis du velger å ta med det. 

TURTRØYER

Ta med 1-2 turtrøyer til dagsbruk. 

HANSKER/VOTTER

1 stk tynne hansker for å beskytte hendene. 1 par votter for ekstra varme.

CAPS

For beskyttelse mot solen ved behov.

SOKKER TIL TUR

2-4 par. Vi anbefaler ull, over ankelen, i din foretrukne tykkelse. Hvis fottøyet ditt ikke er vanntett, bør du vurdere et gortex sokkealternativ.

FJELLSKO

Ta med fottøy du vet passer deg og er behagelig. Stiene kan være våte og steinete. Vi anbefaler vanntette tursko.

DAGSTURSEKK

Dagstursekk for mat, vann, ekstra klær, annet. 

SOLBRILLER

UV-styrke, vi anbefaler en stropp for å holde dem på plass og slik at du ikke minster dem.

SOLKREM/LEPPEKREM

For dagene hvor det er veldig fint vær.

VANNFLASKE/CAMELBACK

2 liter kapasitet. 

TOALETTSAKER

Personlige preferanser: Shampoo, tannbørste, sminke, deodorant, hårbørste etc. 

PERSONLIGE MEDIKAMENTER

Forsikre deg om at du tar med deg personlige medisiner du trenger på turen, og sørg for at Hvitserk-kontoret er oppdatert om dine allergier eller behov.

Anbefalt:

UNDERTØY AV ULL

Vi anbefaler å ta med undertøy av ull til turen hvis du fryser lett. 

SKJERF ELLER BUFF

For å beskytte nakke eller fjes ved dårlig vær.

TERMOS

Vi anbefaler å ha med termos til dagsturene. 

BADETØY

En badedrakt og et lite håndkle hvis du vil bade, ta boblebad eller badstue, avhengig av turen.

GÅSTAVER

De fleste gjester foretrekker å gå fotturer med staver. Hjelper med utfordrende terreng og å opprettholde energi over lange dager.

HODELYKT

Viktig å alltid ha med seg. Kan komme godt med ved behov. 

FØRSTEHJELPSSKRIN

Hvis du har turhjelpemidler som er spesifikke for deg: dvs. blemmepleie, ibuprofen, osv ...

KAMERA

Det er viktig å være til stede mens du går, men det er også viktig å ta med noen øyeblikksbilder hjem for mimring. 

HVERDAGSKLÆR

En påminnelse om å ta med seg et sett med klær som man kan anvende når man ikke er på tur. Et ekstra par med sko anbefales også. 

Valgfritt:

ANTIBAC

Ved behov i løpet av turen. 

VÅTSERVIETTER ELLER TOALETTPAPIR

Hvis du har et akutt behov for å gå på do underveis på tur. Vi kaster ingenting i naturen, så alt brukt må pakkes ned i poser og kastes ved beleilighet. 

ØREPROPPER

Hvis du sover lett. 

DAGBOK

Hvis du ønsker å skrive ned opplevelsene/refleksjoner fra turen underveis. 

SNACKS

Sjokolade, nøtter eller energibarer etter behov. Du vil få muligheten til å kjøpe snacks på turen.

SOVEMASKE

For å dekke øynene når du sover i 24 timers lys. Du kan også bruke buff.

Sengetøy og håndklær er inkludert gjennom hele turen. 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt
lør 10. jul 2021 lør 17. jul 2021
Ledige plasser
Kr. 28 900,-
lør 7. aug 2021 lør 14. aug 2021
Ledige plasser
Kr. 28 900,-
lør 21. aug 2021 lør 28. aug 2021
Ledige plasser
Kr. 28 900,-

Samarbeidspartnere