Fottur rundt Hjørundfjorden

Bilder & Video
Fottur Nivå 4 7 dager 4-12 deltakere

Vi går på tur på det vi mener er noen av de vakreste fotturene på Sunnmøre og rundt Hjørundfjorden. Fra skjulte perler til mer kjente steder, Saksa og Slogen - Dronninga av Sunnmøre, huska på Trandal, bading i fjorden og ville fjell hvor enn man snur seg. Vi tar oss av all logistikken, du trenger bare å fokusere på maten og turene! 

Smittevern på turer:
Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. For at du skal føle deg trygg på tur med oss, har vi gjort justeringer på turene våre slik at vi til enhver tid overholder rådene fra myndighetene.

Høydepunkter

 • Molladalen - en skjult perle
 • Huska på Trandal
 • Dramatiske fjorder 
 • Saksa og Slogen
 • Koselige og unike overnattingssteder

Vi besøker koslige, familiedrevne overnattingssteder, servert god og lokal mat, og reiser i små grupper. Du får også sjansen til å huske på den berømte huska i Trandal. Våre dyktige, lokale guider viser vei og legger opp til en uke med mange opplevelser. Vi skal bestige Saksa og Slogen, og skue utover de fantastiske tindene og de irrgrønne dalene rundt Hjørundfjorden. Du skjønner fort hvorfor det kalles "Sunnmørsalpene"!

Turen starter fra Barstad i Ørsta Kommune, og vi går gjennom Molladalen på vei til Ytre Standal, hvor vi tar båt over fjorden til den lille bygda Trandal, som kun er mulig å nå med båt. Der skal vi være i 2 dager, og vi skal få oppleve Hjørundfjorden fra en vinkel ikke mange har sett den ifra, Trandalhatten. På dag 3 tar vi igjen båten over fjorden, til Indre Standal, og og går gjennom Nøvedalen til Sæbø. Denne stien går gjennom vakre tinder, og ned til fjorden, hvor det mest sannsynlig frister med ett bad etter turen. Vi skal bo på Sæbø resten av turen, og benytter oss av ferger og båter for videre transport. Saksa og Slogen skal også bestiges, så spar på kreftene de første dagene. På denne turen får du sanket mange av fjellklassikerne. Vi bærer all bagasje selv, så anbefaler å pakke lett og lite. 

Pris inkluderer

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Skriv ut

Turfakta

Vanskelighetsgrad

Nivå 4 av 5. Les mer om graderingen på våre turer her. Dette er en tur som passer for deg som har gått en del i fjellet tidligere. Vi går på fjellet flere dager på rad, og bærer alt av eget utstyr selv. Terrenget er kupert og det kan være innen 1200-1500 høydemeter på hver etappe.

Sikkerhet

Norrøna Hvitserk Adventure legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Norrøna Hvitserk Adventure kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Norrøna Hvitserk Adventure har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Du finner utstyrlisten under fanen "utstyrsliste" i menyen over. Du må ha stor nok sekk til å bære med deg alt du trenger for turen. Mulig å legge igjen utstyr på hotellet første kveld, så kan sekken bli noe lettere. 

Vi har med fellesutstyr som førstehjelpssutstyr og vindsekk.

Oppmøte og avreise

Vi møtes på Sunde Fjordhotel, rett ved fergekaia Solavågen. Siste dag tar vi taxibåt tilbake til Solavågen, så det er mulig å sette bilen på hotellet. Det er også mulig å ta en større båt fra Hjørundfjorden til Ålesund, det må bookes og betales selv i tilfelle. 

Innkvartering

Vi overnatter på det vi mener er de triveligste hotellene og hyttene.  All mat er inkludert som beskrevet i dag til dag programmet. Reiser du alene og ønsker garantert enkeltrom, kan du velge enkeltrom når du melder deg på. Dette koster kr 3000,- NOK per pers. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (Feks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Været og forholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene.

Pris inkluderer

 • All lokal transport.
 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet.
 • Lokalkjent guide

Pris inkluderer ikke

 • Transport til/fra oppmøtestedet, Sunde Fjordhotel
 • Drikke til måltidene (vin, øl etc.)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Ankomst Sunde Fjordhotel

Overnatting Hotel
Måltid M

Sunde Fjordhotel ligger rett ved fergekaia Solavågen og gir ett godt utgangspunkt for resten av turen. Har du tid denne dagen, kan vi anbefale en tur innom den vakre Art-Nouveau byen Ålesund. Vi møtes og spiser middag sammen, går igjennom utstyr og blir bedre kjent. 

 

dag

2

Molladalen

Overnatting Hytte
Måltid F,L,M
Transport 30 min
Tid 6-7timer
Stigning 800m
Nedstigning 400m
Avstand 9km

Magiske Molldadalen venter på oss! Vi kan legge igjen bagasje vi ikke trenger på hotellet. Vi tar ferga over til Festøya og blir transportert til starten av turen. Molladalen blir ofte referert til som Norges Chamonix, og når vi kommer dit er det lett å skjønne hvorfor. Høyeste punkt på dagens tur er Grønetinden (1014moh), etter fabelaktig utsikt, går turen nedover mot fjorden til Ytre Standal. Der blir vi hentet med taxibåt som frakter oss over til den koslige bygda Trandal hvor vi skal tilbringe natten. 

 

dag

3

Trandalhatten

Overnatting Christian Gaard
Måltid F,L,M
Tid 7timer
Stigning 1000m
Nedstigning 600m
Avstand 10km

Etter en god frokost på Christian Gaard, tusler vi rett ut fra tunet, mot Trandalhatten, som gir oss fantastisk utsikt over fjorden. Turen byr på en utsikt som mange ikke har sett før, en ukjent perle over Trandal. Turen opp gjennom Nesdalen, går gjennom skog, til vi kommer over tregrensa, og stien blir mer luftig. Siste del kan være litt vanskelig og det er hengt opp tau for hjelp opp til toppen. Du får fantastisk utsikt derifra, så det er ingen skam å droppe siste del, om man synes det blir for luftig. Vi tusler tilbake til Christian Gaard, hvor vi får servert kveldens middag. Kanskje en dupp i fjorden før middag? 

 

dag

4

Mot fjorden

Overnatting Sagafjord Hotel
Måltid F,L,M
Tid 6-7timer
Stigning 700m
Nedstigning 700m
Avstand 12km

Dagen starter med båttur over fjorden til Indre Standal. Vi starter dagens tur over ett fjellpass. Man føler seg fort liten blant disse mektige og vakre fjell. Vi går gjennom vakre Nøvedalen før vi kommer gjennom Litledalen ned mot Sæbø. Terrenget preges av ur og stein før det ned mot Sæbø blir grønnere og frodigere. På Sæbø frister det kanskje med ett bad i fjorden etter turen?

Vi spiser middag og overnatter på Sagafjord Hotel.

dag

5

Saksa

Overnatting Sagafjord Hotel
Måltid F,L,M
Transport 10min
Tid 6timer
Stigning 1000m
Nedstigning 1000m
Avstand 6km

Etter en god frokost, tar vi fergen over fjorden. Fra fergen ser vi dagens turmål: Saksa (1073moh). Saksa tilbyr flott utstikt over Hjørundfjorden og er ett must for alle fjellturfantaster. Etter turen reiser vi tiblake til Sæbø og Sagafjord. Kanskje det frister med ett bad i fjorden? Vi nyter god mat sammen på kvelden. 

dag

6

Slogen

Overnatting Sagafjord Hotel
Måltid F, L, M
Tid 9-10timer
Stigning 1200m
Nedstigning 400m
Avstand 8km

Nok en herlig morgen rett ved fjorden på Sæbø! Idag skal vi tidlig opp for å erobre Sunnmøres Dronning, Slogen! Nok ett must for en fjellfantast, og er på 1564moh. Vi har valget mellom flere ruter opp, og vi ser an vær og form når vi velger. Turen opp til toppen tar ca 5 timer, og toppen som ser ut som en pyramide ser brattere ut enn det egentlig er. Men siste parti er litt luftig og krever klyving, det er lov å stoppe 100m før toppen om man synes det blir luftig. Fra toppen ser vi utover fjorden, irrgrønne dalene og tindene rundt. Etter toppen går turen ned tilbake igjen. Vi ankommer slitne og fornøyde etter dagens tur, og en herlig 3-retters venter på oss. Vel fortjent! 

 

dag

7

Norangsdalen

Måltid F,L
Transport 2-3timer
Tid 2timer

Idag er det lov å sove litt ekstra lenge! Vi har en rolig dag, og kanskje en sykkeltur er det beina trenger? Vi låner sykler på hotellet og sykler innover vakre Norangsdalen. Vi spiser lunsj ved Lyngstøylsvatnet, der vi får høre mer om historien til dette vannet. 

Tilbake til hotellet, er det på tide å reise tilbake til start. Vi får transport med båt på fjorden tilbake til Solavågen. For de som vil til Ålesund er det mulig å ta en større båt tilbak dit. Det er alltid trist å si hade til nye venner, derfor sier vi istedet på gjensyn. Takk for turen! 

Skriv ut

Utstyrsliste 

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Det kan også være du ikke har behov for alt på listen. 

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 80 / hvitserk@norrona.com

 

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Lett dunjakke

Veldig god å ha, selv på svale sommerkvelder.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtagbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge. 

Joggesko

Solide, gjerne litt høye, med solid såle.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Sekk

40-70liter. Her må du få plass til alt du trenger til hele turen, siden vi bærer med oss bagasjen selv. På de to siste dagene kan man legge igjen det du ikke trenger på turene på hotellet. Du kan også legge igjen noe utstyr igjen på første overnattingsstedet, siden vi skal tilbake dit. 

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 3 liter.

Camelbak

Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Termos

1 liter. Ståltermos med stor åpning, for de som liker å ha varm drikke på tur

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i sekken, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Snacks

Sjokolade, nøtter, energibarer. 

Ørepropper

Fint å ha om natten.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler/joggesko

Dette kan være fint å på kveldene.

Badetøy

 

Håndklær og sengetøy er inkludert. 

Datoer og bestilling

Vis

Samarbeidspartnere