3 dagers opplevelsestur til Isfjord Radio, Svalbard

Bilder & Video
Lokal guide
Fottur 3 dager 2 - 12 deltakere

Opplev fantastisk utsikt, rikt dyreliv og historiske landemerker når vi besøker Isfjord Radio på Svalbard.

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 • Historiske omgivelser
 • Isfjord Radio
 • Fjordsafari

Midt i der du minst forventer det, ligger en av de råeste overnattingsstedene. Isfjord Radio byr på nydelig mat, og omgivelser i verdensklasse, helt på Svalbards ytterste vestkyst. Mere spektakulær lokasjon, skal du lete lenge etter, og vi gleder oss til å ønske deg velkommen hit. 

På denne turen får du oppleve rikt dyreliv og safari med rib-båt, fottur på den arktiske tundra og den storslåtte naturen som Svalbard byr på. Det er fullt mulig å forlenge oppholdet med flere dager i Longyearbyen, og flere aktiviteter som er mulig å gjøre på sommerhalvåret. 

Denne pakken tilbys foreløpig bare som skreddersøm, og vi kan sette sammen ett lengre program om det er ønskelig. Det er også mulig å overnatte på Nordenskiold Lodge, men denne kan kun bookes av private grupper.  På Nordenskiold Lodge er det mulig med bretur og kajakkturer. Ta kontakt om det er ønskelig.  

 

 

 

Hva er inkludert

 • Overnatting som spesifisert i programmet
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokalkjent guide

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Skriv ut

Turfakta

Historie

Svalbard består av alle øyer, holmer og skjær mellom 74° og 81° nordlig bredde og 10° og 35° østlig lengde. Den største øya er Spitsbergen, og administrasjonssenteret på øygruppen ligger i byen Longyearbyen. Andre bosettinger er det russiske gruvesamfunnet Barentsburg, forskningssamfunnet i Ny-Ålesund og bosettinger i forbindelse med gruvedrivt i gruven Svea. Barentsburg ligger plassert ved Grønfjorden, et område som på grunn av den tidlige hvalfangsten har vært område for menneskelig aktivitet i nærmere 400 år. Det var derimot kull som skapte de virkelige mulighetene for fastboende, og i sin storhetstid på 70-tallet hadde Barentsburg nærmere 1000 innbyggere. Siden den gang har folketallet sunket, og i dag bor det omtrent 435 personer i Barentsburg. 

Svalbardtraktaten av 9. februar 1920 anerkjenner norsk suverenitet, og med Svalbardloven av 1925 ble øygruppen en fullstendig del av kongeriket Norge. Grunnlaget for innlemmelsen av Svalbard i Norge var de mangeårige ekspedisjonene til øygruppen, ledet av Adolf Hoel. Svalbard har vært utgangspunkt for en rekke polare ekspedisjoner og flere av våre store helter har tråkket sine skisko rundt i øyriket. Langs kysten av Svalbard finner vi flere rester etter vitenskapelige ekspedisjoner og utforskning.

Til sammen har 35 anlegg fått betegnelsen ekspedisjonsminner, og disse er de meste berømte av Svalbards kulturminner. Særlig kjent er basene for de mange forsøkene på å nå Nordpolen. I Virgohamna ligger rester igjen etter Andrées forsøk med ballong i 1896 og -97. På samme sted ligger restene etter Walter Wellmans forsøk med luftskip i 1906, -07 og -09. I Ny-Ålesund står fortøyningsmasten etter Amundsen Ellsworth og Nobiles luftskip. Og i Isfjorden, Mosselbukta, Sorgfjorden og Murchinsonfjorden ligger restene tilbake etter svenskenes vitenskapelige ekspedisjoner på Svalbard, for å nevne noen. (kilde: Polarinstituttet) 

Vanskelighetsgrad

Dette er en tur som passer for de fleste, fotturen tar ca 5 timer, men tempoet blir lagt opp etter gruppa, og vi har ikke noe vi skal rekke. Du må være komfortabel med å være ute i naturen, og bære din egen dagstursekk. 

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

Om du har ny sekk eller støvler, så anbefaler vi at du prøver ut dette før turstart.

Du finner digitale kart over Svalbard på Norsk Polarinstitutt sine hjemmesider.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

Vi bor begge netter på Isfjord Radio, definitivt en av de råeste overnattingstedene som finnes på Norsk sokkel. Ønsker du enkeltrom, er det ett tillegg på kr 1500,-. 

Denne pakken tilbys foreløpig bare som skreddersøm, og vi kan sette sammen ett lengre program om det er ønskelig. Det er også mulig å overnatte på Nordenskiold Lodge, men denne kan kun bookes av private grupper.  På Nordenskiold Lodge er det mulig med bretur og kajakkturer. Ta kontakt om det er ønskelig.  

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr på turen. Av personlig utstyr må man ha med klær som egner seg til norsk høyfjell.   

Pass og visum

Du må ha med pass til Svalbard. 

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på www.vaksine.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Overnatting, 2 netter på Isfjord Radio
 • Måltider i henhold til program
 • Lokalkjent guide
 • Rib-tur dag 2
 • Fottur dag 3

Pris inkluderer ikke

 • Flybilletter
 • Drikke til måltider
 • Singelrom
 • Overnatting i Longyearbyen før og etter tur

Vi hjelper deg gjerne med å ordne overnatting før og etter turen på Svalbard om dette er ønskelig.

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.
Dette er en tur i samarbeid med vår nære samarbeidspartner Basecamp Explorer. De står for den praktiske gjennomføringen av turen. Alle som er med på turen har bestilt tur gjennom Hvitserk og Basecamp. Noen av gjestene kan være internasjonale, og i løpet av turen vil du bli godt kjent med både Hvitserk og Basecamp Explorer.

Dag for dag

dag

1

Longyearbyen

Overnatting Isfjord Radio
Måltid M
Transport 1 time

Oppmøte på Basecamp Hotel kl 14.30, og transport til Isfjord-ekspressen som tar oss med til Isfjord Radio. Dette overnattingsstedet er virkelig noe for selg selv. Beliggenheten, bespisningen og den samlede totaliteten gjør at dette overnattingsstedet ligger i den absolutte toppklassen av norske overnattingsteder. Her får vi servert nydelig middag på kvelden, og det er muligheter for en sauna om du trenger litt varme.

dag

2

Fjordsafari i rib-båt

Overnatting Isfjord Radio
Måltid F,L,M
Tid 5timer

Frokost serveres mellom kl 8 og 10, og etter frokosten venter en dag på fjorden. Ferden går mot Fuglefjellet Alkhornet og Esmark breen. Alkhornet ligger i Trygghamna, og etter vi har besøkt den skjermede bukta og speidet etter fuglene på fuglefjellet, går turen mot Ymerbukta hvor fjord møter bre. Her får vi ett nært møte med naturen, mens vi hører breen og isen knitre. 

NB: Denne utflukten går tirsdager, torsdager og lørdager. På onsdager og fredager går båtturen til Barenstburg. Ønsker du heller å besøke Barentsburg, tilpasser vi programmet slik at dag 2 er en onsdag eller fredag. 

 

dag

3

Fottur på den arktiske tundra

Måltid F,L
Tid 5timer
Avstand 10-16km

Frokost serveres mellom kl 8 og 10. Vi velger tur ut ifra værforhold, og en mulighet er langs Linnèvannet og mot Kongressen, hvor vi tar lunsj. En annen muliughet er mot Båtodden, langs Griegfjellene, og vi går forbi en fangshytte, hvor vi spiser lunsj. Etter endt tur tar vi igjen Isfjord-ekspressen tilbake til Longyearbyen, og er framme ca kl 18. Takk for turen! 

Du kan enten forlenge turen, ved å booke en ekstra natt i Longyearbyen på Basecamp Hotel, eller ta kveldsflyet til fastlandet. 

Vi tar en rolig start, med sen frokost. Deretter blir det båttur tilbake til Longyearbyen, en etappe som virkelig komplimenterer vår reise langs Nordienskiöld land. På båtturen vil du kunne se mesteparten av den lange strekningen vi har tilbakelagt, og ved stille hav er det få ting som er vakrere enn å se Svalbard fra havet. Sjøveien byr også på gode muligheter for å se hval. Nyt turen! Vi beregner ankomst i byen før lunsj, og siden blir det transport til hotellet eller flyplassen.

 

Skriv ut

Utstyrsliste

Gå nøye gjennom utstyrslisten. Den er ment som en retningslinje, for at vi skal klare oss uansett hva vi møter på turen, samtidig må vi tenke på vekten. Det er heller ikke meningen at du skal kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Hvitserk stiller med nødvendig fellesutstyr for denne turen.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

2 sett ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, men heller bruke flere lag.

Fleecejakke

Denne er veldig god å ha, en varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Dunjakke

Du kommer til å trenge denne. En stor og god jakke er å anbefale. Den bør ha hette og gå ned over rumpa.

Overtrekksvotter/
vindvotter

Bør være romslige, og gå godt oppover underarmen. Må være myke og gi godt grep, selv med innervotter

Vanter

Tynne vanter som tåler litt.

Fjellsko

Gode fjellsko som går over anklene

Gamasjer

På turen vil vi krysse noe vått terreng. Vi anbefaler et vanntett overtrekk til dine fjellsko. 

Sokker

2 par tykke innersokker og 2

par tykke sokker

Sokker med god «spenst», som vil si at de ikke skal være gått flate. Velg varme sokker du trives med å gå langt i, sjekk at det er minst 80% ull. Nyere sokker tåler flere dager enn gamle.

Rent skift med tøy

Godt å ha til etter turen.

Lue

2 stk, i tilfelle du mister en. Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hals/buff

Smart tøystykke som blant annet kan brukes som hals, lue og ansiktsmaske.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Dagstursekk

God sekk. En sekk på 20-40 liter anbefales.

Drikkeflasker

 

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, solkrem etc.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Antibac

 

 

Kompresjonsposer

Lurt for å redusere volumet til dunjakke ol. Posene hjelper deg også å holde alt tørt og å holde orden på utstyret. Plastposer m/Ziplock kan også fungere.

Skrivesaker

Vi anbefaler å skrive dagbok for å bevare alle minnene og opplevelsene man får på en tur som denne.

Penger/kort/pass

Du må vise frem pass på reise til Svalbard.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

 

Snacks

Litt ekstra rasjonerer med nøtter, sjokolade etc.

Innesko/tøfler

Det er vanlig å ta av seg på beina innendørs på Svalbard. 

 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere