Høydepunkter på Helgelandskysten

Bilder & Video
Lokal guideNyhet
Fottur, Kajakk Nivå 3 7 dager 4-8 deltakere

Ønsker du å oppleve både ikoniske høydepunkter og unike hemmeligheter er dette turen for deg! I løpet av uke besøker vi både øyer, isbreer, nasjonalparker og fjelltopper, alle sammen opplevelser som gir deg et helt spesielt innblikk i Helgelandskysten sin varierte og nydelige natur. 

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

 

Høydepunkter

 • Breklatring på en av Norges mest kjente isbreer, Svartisen
 • Heldags kajakktur blant både store og små øyer utenfor Støtt
 • Muligheter for å overnatte i Kvitsteindalsgammen i Lahko Nasjonalpark 
 • Besøk ved spektakulære Corbels Canyon i Lahko Nasjonalpark
 • To netter på The Arctic Hideaway. Et helt unikt overnattingssted på Fleinvær
 • Fottur til toppen av Sandhornet

Helgelandskysten er et mekka for den eventyrlystne! Kyststripen som strekker seg over 200 kilometer fra Brønnøysund i sør til Bodø i nord kan sammenfattes av følgende komponenter: Tusenvis av øyer - både store og små, idylliske øysamfunn, skarpe fjell som skyter opp fra havoverflaten, isbreer og nasjonalparker, alle sammen arenaer for opplevelser helt utenom det vanlige. På denne turen besøker vi det vi anser som noen av høydepunktene i denne regionen. Det betyr nødvendigvis ikke at stedene vi besøker er de mest kjente, men det er de stedene vi mener vil gi den reisende den aller beste, og ikke minst, mest varierte opplevelsen! 

Med stegjern og isøks begir vi oss ut på Svartisen for å oppleve et av Nord-Norges største ikoner. Fra kajakken padler vi mellom holmer og skjær utenfor Støtt. I Lahko Nasjonalpark tilbringer vi en natt i telt, med mulighet for å sove i Kvitsteindalsgammen om du ønsker å prøve dette. I den samme nasjonalparken besøker vi også Corbels Canyon, et område med huler, underjordiske elveleier og spektakulære steinformasjoner. Sist men ikke minst tilbringer vi to netter på The Arctic Hideaway på Fleinvær, et helt spesielt overnattingssted blant de ytterste holmer på Helgelandskysten. Gjør deg klar for en uke spekket med uforglemmelige opplevelser!

Pris inkluderer

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokal guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Skriv ut

Turfakta

Vanskelighetsgrad

Nivå 3 av 5. Les mer om graderingen på våre turer her.

De forskjellige aktivitetene vil være ca 5-7 timer lange. Du må forvente lett klyving i tillegg til at det kan være glatt hvis det regner. Du bør ha erfaring med lignende forhold. Helgelandskysten kan være vått, med bratte stier som ofte kan være både gjørmete og glatte. Vær forberedt på å bli utfordret hvis disse forholdene er nye for deg, eller tren for slike fotturer før turen starter. 

Sikkerhet

Norrøna Hvitserk Adventure legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Norrøna Hvitserk Adventure kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Norrøna Hvitserk Adventure har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Du finner utstyrlisten under fanen "utstyrsliste" i menyen over. Du trenger dagstursekk med det du trenger til fotturene, med plass til ekstra klær, sovepose, liggeunderlag, mat, vann og kamera, så kan bagasjen ligge igjen på overnattingsstedet eller i bilen vår. Vi anbefaler å pakke så lite som mulig, siden vi frakter all bagasje selv når vi reiser rundt med bil og båter.

Vi har med fellesutstyr som for eksempel førstehjelpssutstyr. 

Innkvartering

Vi overnatter på det vi mener er de triveligste overnattingsstedene i området. Det er lagt opp til at alle overnatter i dobbelt/twinrom, men gi beskjed dersom du ønsker å betale ekstra for enkeltrom, så prøver vi å ordne det. All mat er inkludert som beskrevet i dag til dag programmet. Reiser du alene og ønsker garantert enkeltrom, kan du velge enkeltrom når du melder deg på. Dette koster kr 2000,- NOK per pers. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tap av reisens formål. (F.eks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Været og forholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene.

Pris inkluderer ikke

 • Transport til og fra oppmøtestedet i Bodø
 • Drikke til måltidene (vin, øl etc.)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Oppmøte i Bodø

Overnatting Støtt Brygge
Måltid M
Transport 2 timer

Vi møtes på flyplassen i Bodø kl. 17.00, før vi vender nesen sørover mot overnattingsstedet vårt for de tre neste nettene, Støtt Brygge. Etter en transportetappe på omlag to timer har vi ankommet Støtt hvor en velsmakende middag venter oss på kvelden. Sammen med guiden vår går vi gjennom både morgendagens aktivitet i tillegg til å se på uken vi har foran oss. Bruk kvelden til å bli kjent med dine medreisende før vi kryper til køys, klare for å ta fatt på Svartisen i morgen!

dag

2

Breklatring på Svartisen

Overnatting Støtt Brygge
Måltid F, L, M
Transport 3 timer
Tid 6 timer
Stigning Vil variere
Nedstigning Vil variere
Avstand Vil variere

Etter frokost på overnattingsstedet vårt kjører vi til startstedet for dagens aktivitet, en spektakulær breklatring på Svartisen. Vår erfarne guide vil ta oss trygt ut på breen så vi får oppleve dette naturfenomenet på kloss hold. Vi går i samlet turlag med stegjern og isøks til både bresprekker og brevegger som vi kan rappellere ned fra. Etter 6 timer på breen kjører vi tilbake til Støtt Brygge for en velfortjent middag. Nyt en avslappende kveld på overnattingsstedet før vi begir oss ut på en ny, spennende aktivitet i morgen. 

dag

3

Heldags kajakktur fra Støtt

Overnatting Støtt Brygge
Måltid F, L, M
Tid 7 timer
Avstand Vil variere

Etter frokost samles vi ved sjøen for dagens aktivitet, en heldags kajakktur. Vår erfarne guide vil ta oss med ut i havgapet blant holmer og skjær for å oppleve det beste dette området har å by på. Vi spiser lunsj underveis på turen. Helgelandskysten er viden kjent for å være et mekka for kajakkpadlere der de mange øyene og det asurblå havet sender tankene til sørligere breddegrader. Etter endt tur nyter vi nok en middag på Støtt Brygge. Bruk kvelden på å pakke om, i morgen bærer det nemlig ut i villmarken. En overnattingstur i Lahko Nasjonalpark venter. 

dag

4

Fottur i Lahko Nasjonalpark

Overnatting Telt/Gamme
Måltid F, L, M
Transport 1,5 timer
Tid 5 timer
Stigning 500 meter
Avstand 15 km

Etter frokost tar vi farvel med Støtt Brygge der vi reiser til Glomfjord for fotturen vår i Lahko Nasjonalpark. Vår lokalkjente guide vil ta oss med på en oppdagelsesferd i denne nokså ukjente nasjonalparken. Ruten vi velger vil bli avgjort underveis der gruppen også kan være med på å legge opp hvordan dagen skal se ut. Hvis mulig kan vi for eksempel starte turen med å gå opp Fykantrappa, en smal tretrapp som tar oss opp fjellsiden. En luftig opplevelse! På ettermiddagen ankommer vi Kvitsteindalsgammen hvor vi slår leir for natten. Det er noen soveplasser i gammen i tillegg til at vi har med nok telt til å dekke alle sine behov. Rett ved kveldens overnattingssted finner vi også Storglomvatnet hvis noen har lyst til å ta seg en dukkert i det forfriskende fjellvannet. Merk! Egen sovepose og eget liggeunderlag er nødvendig. Se utstyrsliste for mer informasjon. 

dag

5

Fottur i Lahko Nasjonalpark/Transport til The Arctic Hideaway

Overnatting The Arctic Hideaway
Måltid F, L, M
Transport 2 timer
Tid 5 timer
Nedstigning 500 meter
Avstand 15 km

Vi våkner til en ny morgen i Kvitsteindalen. Vi nyter en god frokost utendørs før vi tar bena fatt tilbake igjen til Glomfjord. Underveis besøker vi Corbels Canyon, et område ikke så mange kjenner til hvor huler, underjordiske elveleier og spektakulære steinformasjoner skaper et unikt landskap. Tilbake igjen til sivilisasjonen reiser vi nordover mot Våg på Sandhornøya. Herfra tar vi en kort båttur ut til Fleinvær hvor vi skal tilbringe de siste to nettene. Overnattingsstedet vårt, The Arctic Hidaway er en arkitektonisk perle som tar begrepet "å koble av" på alvor. Vi spiser en velsmakende middag før kvelden nytes i rolige omgivelser. 

dag

6

Fottur til Sandhornet

Overnatting The Arctic Hideaway
Måltid F, L, M
Transport 1 time
Tid 5 timer
Stigning 1000 m
Nedstigning 1000 m
Avstand 10 km

Vi spiser frokost på Fleinvær før vi hopper på båten tilbake til Våg. Herfra kjører vi et kort strekke til Horsdal hvor fotturen til Sandhornet begynner. Fjellet er 993 meter høyt og belønner oss med spektakulær utsikt over både det sørlige og det nordlige Helgeland. En verdig avslutning på en fantastisk tur! På ettermiddagen reiser vi tilbake til Fleinvær for en siste natt på The Arctic Hideaway. Vi har tilgang til alle fasilitetene som tilbys på overnattingsstedet så kanskje en tur i saunaen egner seg etter dagens fottur. Nyt kvelden, nyt omgivelsene å se tilbake på en minneverdig uke. 

dag

7

Transport tilbake til Bodø

Måltid F
Transport 2 timer

Dessverre er vi i dag ved veis ende på turen vår. Etter frokost på The Arctic Hideaway tar vi båten tilbake til fastlandet før vi kjører tilbake igjen til Bodø. Vi beregner ankomst ved Bodø Flyplass rundt kl. 15.00 på ettermiddagen så hjemreisen kan bestilles deretter. Vi håper at du sitter igjen med fantastiske minner fra en innholdsrike uke på Helgelandskysten!

Skriv ut

Utstyrsliste

Se nøye over denne listen, og sørg for at du tar med deg alt du trenger. Vi oppfordrer deg til å bruke det du har til denne turen, og kjøpe nytt hvis du mangler noe viktig på listen nedenfor. Vi har delt utstyrslisten i tre kategorier:

 1. Påkrevd: Hvis du ikke eier dette utstyret, må du skaffe det til turen.
 2. Anbefalt: Utstyr som vil være praktisk å ha med, men ikke avgjørende. 
 3. Valgfritt: Moro, ekstra luksus.

Bekledning i flere lag er ekstremt viktig i et variabelt klima som vi har i Norge. Denne listen vil ta deg gjennom det viktigste. Husk det norske ordtaket "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær", og forbered deg riktig til all slags vær. 

Ta kontakt med oss på hvitserk@norrona.com hvis du har noen spørsmål i forhold til dette. 

Vi anbefaler alltid ull i når det gjennomføres aktiviteter i de norske fjellene, men hvis du allerede har syntetiske lag og ikke vil kjøpe nye, er syntetisk greit.

Påkrevd:

SOVEPOSE

For overnatting i telt/gamme under fotturen i Lahko Nasjonalpark.

LIGGEUNDERLAG

For ekstra komfort når vi skal overnatte i telt/gamme i Lahko Nasjonalpark. 

ULLUNDERTØY

Langermet ull for både topp og bunn.

MELLOMLAG

En ull- eller fleece-topp i middels tykkelse.

ISOLERT JAKKE

En varm jakke til pauser og før/etter fotturer. Vi anbefaler en fyldig jakke med dun eller som er syntetisk. Annet plagg med lignende tykkelse fungerer også fint. 

VANNTETTE TURBUKSER

Vi anbefaler på det sterkeste å ha en vanntett turbukse i tilfelle været er kaldt og regnfullt. Fotturen vil bli bedre når du har det varmt og behagelig.

SKALL/REGNJAKKE

Gore-Tex eller lignende er obligatorisk. Ekstremt viktig i norsk klima. Jakken må være vanntett, ha hette, og være såpass resistent at du ikke blir våt, selv om det regner hele dagen. Vi anbefaler jakker med glidelåser for ventilasjon.

TURBUKSE

Behagelige turbukser til dagsbruk i normalt vær. Bør passe til det lange undertøyet og bør også passe under skall/regnbuksen hvis du velger å ta med det. 

TURTRØYER

Ta med 1-2 turtrøyer til dagsbruk. 

HANSKER/VOTTER

1 stk tynne hansker for å beskytte hendene. 1 par votter for ekstra varme.

CAPS

For beskyttelse mot solen ved behov.

SOKKER TIL TUR

2-4 par. Vi anbefaler ull, over ankelen, i din foretrukne tykkelse. Hvis fottøyet ditt ikke er vanntett, bør du vurdere et gortex sokkealternativ.

FJELLSKO

Ta med fottøy du vet passer deg og er behagelig. Stiene kan være våte og steinete. Vi anbefaler vanntette tursko.

DAGSTURSEKK

Dagstursekk for mat, vann, ekstra klær, annet. 

SOLBRILLER

UV-styrke, vi anbefaler en stropp for å holde dem på plass og slik at du ikke minster dem.

SOLKREM/LEPPEKREM

For dagene hvor det er veldig fint vær.

VANNFLASKE/CAMELBACK

2 liter kapasitet. 

TOALETTSAKER

Personlige preferanser: Shampoo, tannbørste, sminke, deodorant, hårbørste etc. 

PERSONLIGE MEDIKAMENTER

Forsikre deg om at du tar med deg personlige medisiner du trenger på turen, og sørg for at Hvitserk-kontoret er oppdatert om dine allergier eller behov.

Anbefalt:

UNDERTØY AV ULL

Vi anbefaler å ta med undertøy av ull til turen hvis du fryser lett. 

SKJERF ELLER BUFF

For å beskytte nakke eller fjes ved dårlig vær.

TERMOS

Vi anbefaler å ha med termos til dagsturene. 

BADETØY

En badedrakt og et lite håndkle hvis du vil bade, ta boblebad eller badstue, avhengig av turen.

GÅSTAVER

De fleste gjester foretrekker å gå fotturer med staver. Hjelper med utfordrende terreng og å opprettholde energi over lange dager.

HODELYKT

Viktig å alltid ha med seg. Svært praktisk under teltturen i Lahko Nasjonalpark.

FØRSTEHJELPSSKRIN

Hvis du har turhjelpemidler som er spesifikke for deg: dvs. blemmepleie, ibuprofen, osv ...

KAMERA

Det er viktig å være til stede mens du går, men det er også viktig å ta med noen øyeblikksbilder hjem for mimring. Merk! I Lahko Nasjonalpark er det ikke lov med drone. 

HVERDAGSKLÆR

En påminnelse om å ta med seg et sett med klær som man kan anvende når man ikke er på tur. Et ekstra par med sko anbefales også. 

Valgfritt:

ANTIBAC

Ved behov i løpet av turen. 

VÅTSERVIETTER ELLER TOALETTPAPIR

Hvis du har et akutt behov for å gå på do underveis på tur. Vi kaster ingenting i naturen, så alt brukt må pakkes ned i poser og kastes ved beleilighet. 

ØREPROPPER

Hvis du sover lett. 

DAGBOK

Hvis du ønsker å skrive ned opplevelsene/refleksjoner fra turen underveis. 

SNACKS

Sjokolade, nøtter eller energibarer etter behov. Du vil få muligheten til å kjøpe snacks på turen.

SOVEMASKE

For å dekke øynene når du sover i 24 timers lys. Du kan også bruke buff.

Sengetøy og håndklær er inkludert under hele turen, med unntak av oppholdet i Lahko Nasjonalpark.

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere