Høydepunkter på Helgelandskysten

Bilder & Video
Lokal guideNyhet
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 6 dager 4-8 deltakere Fra Kr. 25 900,-

Ønsker du å oppleve både ikoniske høydepunkter og unike hemmeligheter er dette turen for deg! I løpet av en uke besøker vi både øyer, isbreer, nasjonalparker og fjelltopper, alle sammen opplevelser som gir deg et helt spesielt innblikk i Helgelandskysten sin varierte og nydelige natur. 

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 • Breklatring på en av Norges mest kjente isbreer, Svartisen
 • Kajakktur blant både store og små øyer utenfor Støtt
 • Tilbringe en natt på Tåkeheimen, DNT sin mest utilgjengelige hytte
 • Morgentur til toppen av Helgelandsbukken
 • To netter på The Arctic Hideaway. Et helt unikt overnattingssted på Fleinvær
 • Fottur til toppen av Sandhornet

Helgelandskysten er et mekka for den eventyrlystne! Kyststripen som strekker seg over 200 kilometer fra Brønnøysund i sør til Bodø i nord kan sammenfattes av følgende komponenter: Tusenvis av øyer - både store og små, idylliske øysamfunn, skarpe fjell som skyter opp fra havoverflaten, isbreer og nasjonalparker, alle sammen arenaer for opplevelser helt utenom det vanlige. På denne turen besøker vi det vi anser som noen av høydepunktene i denne regionen. Det betyr nødvendigvis ikke at stedene vi besøker er de mest kjente, men det er de stedene vi mener vil gi den reisende den aller beste, og ikke minst, mest varierte opplevelsen! 

Med stegjern og isøks begir vi oss ut på Svartisen for å oppleve et av Nord-Norges største ikoner. Fra kajakken padler vi mellom holmer og skjær utenfor Støtt. På Tåkeheimen, hytta som er kåret til DNT sin mest utilgjengelig hytte, tilbringer vi en uforglemmelig natt før vi går til toppen av Helgelandsbukken morgenen etter. Sist men ikke minst, vi tilbringer også to netter på The Arctic Hideaway på Fleinvær, et helt spesielt overnattingssted blant de ytterste holmer på Helgelandskysten. Gjør deg klar for en uke spekket med uforglemmelige opplevelser!

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Pris inkluderer

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokal guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Eirik B. Zwart-Nilsen

eirik@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk

Vanskelighetsgrad

Nivå 3 av 5. Les mer om graderingen på våre turer her.

De forskjellige aktivitetene vil være ca 5-7 timer lange. Du må forvente lett klyving på noen av fotturene i tillegg til at det kan være glatt hvis det regner. Du bør ha erfaring med lignende forhold. Vær forberedt på å bli utfordret hvis dette er nytt for deg, eller tren for slike fotturer før turen starter. Merk! Dag 3 vil være den lengste og tyngste dagen der vi både skal gå på Svartisen i tillegg til at vi skal å gå opp til Tåkeheimen etterpå. 

Sikkerhet

Norrøna Hvitserk Adventure legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Norrøna Hvitserk Adventure kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Norrøna Hvitserk Adventure har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Ta en titt på utstyrslisten ved å klikke på "Utstyrsliste" i menyen over. Du kan legge fra deg bagasjen i bilen eller på overnattingsstedet hver dag, så når du går på tur trenger du bare å ta med deg det du trenger for den spesifikke dagen i en dagstursekk. Merk! Når vi skal til Tåkeheimen trenger du å pakke for morgendagen også.

Innkvartering

Vi overnatter på det vi mener er de triveligste overnattingsstedene i området. Det er lagt opp til at alle overnatter i dobbelt/twinrom, men reiser du alene og foretrekker enkeltrom kan du velge dette når du melder deg på. Dette koster 2000 NOK per person. Det vil ikke være mulig med enkeltrom på Tåkeheimen, og vi kan ikke garantere det på The Arctic Hideaway, men vi skal gjøre så godt vi kan med å få det til hvis dette er ønskelig. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tap av reisens formål. (F.eks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Været og forholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene.

Pris inkluderer

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokal guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Pris inkluderer ikke

 • Transport til og fra oppmøtestedet i Bodø
 • Drikke til måltidene (vin, øl etc.)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise og turen allerede er fullbooket, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Oppmøte i Bodø

Overnatting Støtt Brygge
Måltid M
Transport 2 timer

Vi møtes på flyplassen i Bodø kl. 14.30, før vi vender nesen sørover mot overnattingsstedet vårt for de to neste nettene, Støtt Brygge. Etter en transportetappe på om lag to timer har vi ankommet Støtt hvor en velsmakende middag venter oss på kvelden. Sammen med guiden vår går vi gjennom både morgendagens aktivitet i tillegg til å se på uken vi har foran oss. Bruk kvelden til å bli kjent med dine medreisende før vi kryper til køys, klare for å hoppe i kajakken i morgen tidlig. 

dag

2

Halvdags kajakktur fra Støtt

Overnatting Støtt Brygge
Måltid F, L, M
Tid 4 timer
Avstand Vil variere

Etter frokost samles vi ved sjøen for dagens aktivitet, en halvdags kajakktur. Vår erfarne guide vil ta oss med ut i havgapet blant holmer og skjær for å oppleve det beste dette området har å by på. Helgelandskysten er viden kjent for å være et mekka for kajakkpadlere der de mange øyene og det asurblå havet sender tankene til sørligere breddegrader. Vi tilbringer ca. fire timer på vannet før vi drar tilbake igjen til Støtt Brygge for lunsj. På ettermiddagen har vi lagt inn en valgfri fottur til Svenningplatået og de gamle bunkersene fra 2. Verdenskrig. Etter endt tur nyter vi nok en middag på Støtt Brygge. Bruk kvelden til å pakke om, i morgen har vi nemlig en forrykende dag foran oss. Vi skal både gå på Svartisen og komme oss opp til Tåkeheimen for en natt helt utenom det vanlige. 

dag

3

Breklatring på Svartisen og fottur til Tåkeheimen

Overnatting Tåkeheimen
Måltid F, L, M
Transport 1,5 timer
Tid 8 timer
Stigning 1000 m
Avstand Vil variere

Etter frokost på Støtt Brygge kjører vi til startstedet for dagens aktivitet, en spektakulær breklatring på Svartisen. Vår erfarne guide vil ta oss trygt ut på breen så vi får oppleve dette naturfenomenet på kloss hold. Vi går i samlet turlag med stegjern og isøks til både bresprekker og brevegger som vi kan rappellere ned fra. Etter 5-6 timer på breen begir vi oss ut på neste etappe. Fra foten av isbreen går vi opp til Tåkeheimen, en ubetjent DNT-hytte som ligger klemt mellom Helgelandsbukken og Svartisen. Vi tilbreder middagen sammen før vi nyter både kvelden og natten i fantastiske omgivelser. 

Merk! Dette er turens aller tyngste dag. Vi skal gå både på Svartisen og opp til Tåkeheimen, noe som innebærer mange høydemetre over lengre tid. Det kommer til å bli tungt men opplevelsene vi får med oss er verdt det! Før avreise fra Støtt Brygge pakker hver og en av oss med seg både mat og klær til dagen i dag og dagen i morgen i dagstursekken sin. Vi etterlater oss bagasjen vår i bilen før vi tar båten over til Svartisen. Sørg for å ha med både nok mat og nok klær til all slags vær. Det kan skifte fort på Helgeland.  

dag

4

Morgentur til Helgelandsbukken/Transport til The Arctic Hideaway

Overnatting The Arctic Hideaway
Måltid F, L, M
Transport 2,5 timer
Tid 5-6 timer
Stigning 400 m
Nedstigning 1000 m
Avstand 10 km

Vi står opp tidlig slik at vi kan nyte det fantastiske morgenlyset fra toppen av Helgelandsbukken. Fra Tåkeheimen tar det ca. en time til toppen. Vel fremme vil Helgelandskysten presentere seg i all sin prakt! På den ene siden ser vi det hvite massivet som Svartisen er, på den andre siden ser vi øyer og hav så langt øyet rekker. Deretter bærer det ned igjen, hele veien til fergen som tar oss tilbake igjen til parkeringsplassen hvor bilen vår står. Herfra kjører vi i om lag to timer til Våg på Sandhornøya hvor vi tar båten over til Fleinvær, og innlosjerer oss på The Arctic Hideaway, en arkitektonisk perle som tar begrepet "å koble av" på alvor. Vi spiser en velsmakende middag før kvelden nytes i rolige omgivelser. 

dag

5

Fottur til Sandhornet

Overnatting The Arctic Hideaway
Måltid F, L, M
Transport 1 time
Tid 5 timer
Stigning 1000 m
Nedstigning 1000 m
Avstand 10 km

Vi spiser frokost på Fleinvær før vi hopper på båten tilbake til Våg. Herfra kjører vi et kort strekke til Horsdal hvor fotturen til Sandhornet begynner. Fjellet er 993 meter høyt og belønner oss med spektakulær utsikt over både det sørlige og det nordlige Helgeland. En verdig avslutning på en fantastisk tur! På ettermiddagen reiser vi tilbake til Fleinvær for en siste natt på The Arctic Hideaway. Vi har tilgang til alle fasilitetene som tilbys på overnattingsstedet så kanskje en tur i saunaen egner seg etter dagens fottur. Nyt kvelden, nyt omgivelsene å se tilbake på en minneverdig uke. 

dag

6

Transport tilbake til Bodø

Måltid F
Transport 2 timer

Dessverre er vi i dag ved veis ende på turen vår. Etter frokost på The Arctic Hideaway tar vi båten tilbake til fastlandet før vi kjører tilbake igjen til Bodø. Vi beregner ankomst ved Bodø Flyplass rundt kl. 15.00 på ettermiddagen så hjemreisen kan bestilles deretter. Vi håper at du sitter igjen med fantastiske minner fra en innholdsrike uke på Helgelandskysten!

Skriv ut

Utstyrsliste

Se nøye over denne listen, og sørg for at du tar med deg alt du trenger. Vi oppfordrer deg til å bruke det du har til denne turen, og kjøpe nytt hvis du mangler noe viktig på listen nedenfor. Vi har delt utstyrslisten i tre kategorier:

 1. Påkrevd: Hvis du ikke eier dette utstyret, må du skaffe det til turen.
 2. Anbefalt: Utstyr som vil være praktisk å ha med, men ikke avgjørende. 
 3. Valgfritt: Moro, ekstra luksus.

Bekledning i flere lag er ekstremt viktig i et variabelt klima som vi har i Norge. Denne listen vil ta deg gjennom det viktigste. Husk det norske ordtaket "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær", og forbered deg riktig til all slags vær. 

Ta kontakt med oss på hvitserk@norrona.com hvis du har noen spørsmål i forhold til dette. 

Vi anbefaler alltid ull i når det gjennomføres aktiviteter i de norske fjellene, men hvis du allerede har syntetiske lag og ikke vil kjøpe nye, er syntetisk greit.

Påkrevd:

LAKENPOSE

For overnatting på Tåkeheimen.

ULLUNDERTØY

Langermet ull for både topp og bunn.

MELLOMLAG

En ull- eller fleece-topp i middels tykkelse.

ISOLERT JAKKE

En varm jakke til pauser og før/etter fotturer. Vi anbefaler en fyldig jakke med dun eller som er syntetisk. Annet plagg med lignende tykkelse fungerer også fint. 

VANNTETTE TURBUKSER

Vi anbefaler på det sterkeste å ha en vanntett turbukse i tilfelle været er kaldt og regnfullt. Fotturen vil bli bedre når du har det varmt og behagelig.

SKALL/REGNJAKKE

Gore-Tex eller lignende er obligatorisk. Ekstremt viktig i norsk klima. Jakken må være vanntett, ha hette, og være såpass resistent at du ikke blir våt, selv om det regner hele dagen. Vi anbefaler jakker med glidelåser for ventilasjon.

TURBUKSE

Behagelige turbukser til dagsbruk i normalt vær. Bør passe til det lange undertøyet og bør også passe under skall/regnbuksen hvis du velger å ta med det. 

TURTRØYER

Ta med 1-2 turtrøyer til dagsbruk. 

HANSKER/VOTTER

1 stk tynne hansker for å beskytte hendene. 1 par votter for ekstra varme.

CAPS

For beskyttelse mot solen ved behov.    

SOKKER TIL TUR

2-4 par. Vi anbefaler ull, over ankelen, i din foretrukne tykkelse. Hvis fottøyet ditt ikke er vanntett, bør du vurdere et gortex sokkealternativ.

FJELLSKO

Ta med fottøy du vet passer deg og er behagelig. Stiene kan være våte og steinete. Vi anbefaler vanntette tursko.

DAGSTURSEKK

Dagstursekk for mat, vann, ekstra klær, annet. 20-40 liter.

SOLBRILLER

UV-styrke, vi anbefaler en stropp for å holde dem på plass og slik at du ikke minster dem.

SOLKREM/LEPPEKREM

For dagene hvor det er veldig fint vær.

VANNFLASKE/CAMELBACK

2 liter kapasitet. 

TOALETTSAKER

Personlige preferanser: Shampoo, tannbørste, sminke, deodorant, hårbørste etc. 

PERSONLIGE MEDIKAMENTER

Forsikre deg om at du tar med deg personlige medisiner du trenger på turen, og sørg for at Hvitserk-kontoret er oppdatert om dine allergier eller behov.

SANITÆRPOSE

For søppel som vi ikke ønsker å etterlate oss i naturen.

Anbefalt:

UNDERTØY AV ULL

Vi anbefaler å ta med undertøy av ull til turen hvis du fryser lett. 

SKJERF ELLER BUFF

For å beskytte nakke eller fjes ved dårlig vær.

TERMOS

Vi anbefaler å ha med termos til dagsturene. 

BADETØY

En badedrakt og et lite håndkle hvis du vil bade, ta boblebad eller badstue, avhengig av turen.

GÅSTAVER

De fleste gjester foretrekker å gå fotturer med staver. Hjelper med utfordrende terreng og å opprettholde energi over lange dager.

HODELYKT

Viktig å alltid ha med seg. Svært praktisk under teltturen i Lahko Nasjonalpark.

FØRSTEHJELPSSKRIN

Hvis du har turhjelpemidler som er spesifikke for deg: dvs. blemmepleie, ibuprofen, osv ...

KAMERA

Det er viktig å være til stede mens du går, men det er også viktig å ta med noen øyeblikksbilder hjem for mimring. Merk! I Lahko Nasjonalpark er det ikke lov med drone. 

HVERDAGSKLÆR

En påminnelse om å ta med seg et sett med klær som man kan anvende når man ikke er på tur. Et ekstra par med sko anbefales også. 

Valgfritt:

ANTIBAC

Ved behov i løpet av turen. 

VÅTSERVIETTER ELLER TOALETTPAPIR

Hvis du har et akutt behov for å gå på do underveis på tur. Vi kaster ingenting i naturen, så alt brukt må pakkes ned i poser og kastes ved beleilighet. 

ØREPROPPER

Hvis du sover lett. 

DAGBOK

Hvis du ønsker å skrive ned opplevelsene/refleksjoner fra turen underveis. 

SNACKS

Sjokolade, nøtter eller energibarer etter behov. Du vil få muligheten til å kjøpe snacks på turen.

SOVEMASKE

For å dekke øynene når du sover i 24 timers lys. Du kan også bruke buff.

Sengetøy og håndklær er inkludert under hele turen, med unntak av oppholdet i Lahko Nasjonalpark.

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere