Hundekjøring, Trugetur og Kajakktur i Jotunheimen og Sognefjorden

Bilder & Video
Fysisk 2/6   Risiko 3/6 7 dager 4-8 deltakere Fra Kr. 28 900,-

Vil du kombinere noen av de mest spennende vinteraktivitetene vi kan tilby, sammen med besøk ved naturskjønne steder som Jotunheimen, Filefjell og fjordene? Da er dette turen for deg. På denne ukeslange opplevelsesturen får du testet ut hundekjøring, forskjellige trugeturer, en kajakktur før vi runder det hele av med et avslappende fjord cruise på Nærøyfjorden. Hvis dette ikke er nok kan vi avsløre at vi også skal besøke en bortgjemte perle ikke langt unna Årdalstangen...

 

Høydepunkter

 • Bo på autentiske Bygdin Høyfjellshotell hvor over 100 år med historie sitter i veggene. 
 • Lær deg hvordan du håndterer ditt eget hundespann. 
 • Gå trugetur på Kongevegen. 
 • Besøk både Borgund Stavkirke og Vindhellavegen. Kanskje det vakreste området på Kongevegen.
 • Kajakktur på Sognefjorden. 
 • Slapp av på et spektakulært fjord cruise på UNESCO listede Nærøyfjorden. 
 • Ta Flåmsbanen til Myrdal, for reisen hjem til enten Oslo eller Bergen. 

Jotunheimen Nasjonalpark er det perfekte stedet for hundekjøring og trugeturer på vinteren. Under oppholdet vårt på Bygdin vil du bli med lokale hundekjørere på tur i nasjonalparken sin bakgård. Har du ikke prøvd hundekjøring før? Ikke noe problem. Disse hundene er vant til mennesker og de er veldig snille. Hvis været viser seg fra sin beste side kan vi legge så mye som 40 kilometer bak oss på en dag. Hundekjøring er med andre ord en av de aller beste måtene å oppleve et vinterlandskap på!  

Med trugene på føttene tar vi fatt på deler av Kongevegen, en av de eldste transportårene mellom øst og vest i landet vårt. Vi går fra Kyrkjestølen til Maristova i tillegg til at vi legger inn et besøk ved Borgund Stavkirke samtidig som vi går Vindhellavegen. Forhåpentligvis er været på vår side! Utsikten mot Jotunheimen fra Kongevegen er mildt sagt spektakulær. Etter vi har lagt fjellene bak oss tar vi fatt på en kajakktur på Sognefjorden i tillegg til en siste trugetur hvor vi besøker en lokal favoritt, Paradisjuvet. 

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert?

 • all overnatting
 • alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • lokalkjent guide
 • transport innenfor turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Har du spørsmål ang. turen? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Eirik B. Zwart-Nilsen

eirik@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk

Vanskelighetsgrad

Nivå 2 av 5. Les mer om graderingen av våre turer her.

Du trenger ingen tidligere erfaring med noen av aktivitetene som er nevnt i programmet. Denne turen er for alle. 

Sikkerhet

Norrøna Hvitserk Adventure legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24 timer beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Norrøna Hvitserk Adventure kan kontaktes dersom noe skjer underveis på turen. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Norrøna Hvitserk Adventure har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Ta en titt på utstyrslisten ved å klikke på "Utstyrsliste" i menyen over. Truger og utstyr til hundekjøringen og kajakkpadlingen stiller vi med.

Hvordan komme seg dit?

Den enkleste måten å komme seg til Oslo på er enten å fly fra Bergen, Trondheim, Bodø eller Tromsø med Norwegian eller SAS. Det går også tog fra Bodø, Bergen og Trondheim til Oslo. Ved behov kan vi bistå med både transport og ekstra overnatting i Oslo før turen. Ta kontakt hvis dette er ønskelig. 

Innkvartering

Dere bor på flere forskjellige overnattingssteder underveis, både på høyfjellshotell og på vanlige hotell. Foretrukket romkategori vil variere utifra gjestens individuelle behov. I prisen oppgitt er det tatt utgangspunkt i at to personer deler enten et dobbelt- eller et twinrom med samme kjønn. For enkeltrom vil det forekomme et tilleggsavgift på 4000 NOK. Dette kan reserveres når turen bookes på hjemmesiden vår. 

Bagasje

Vi anbefaler at du tar med deg en stk baggasje (vi anbefaler en duffelbag som er enklere å frakte rundt enn en trillekoffert på denne turen) med klær, toalettsaker og gjenstander som er nødvendige når vi ikke er på de forskjellige dagsturene. Vi ber om at du tar med deg en dagstursekk til mat, vann, kamera og ekstra klær for de forskjellige turene vi skal på. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (Feks kan du reise til Bodø hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å padle kajakk eller gå fotturer i ulent terreng. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i prisen. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Vær og andre forhold kan påvirke programmet. Guiden vil tilpasse dagsturene etter dette.

Antall deltakere

Minimum: 4 gjester,  Maximum: 8 gjester

Inkludert i prisen

 • All overnatting. 
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet. 
 • Lokal guide
 • All lokal transport og aktiviteter tilknyttet turprogrammet.

Ikke inkludert i prisen

 • Transport til oppmøtestedet i Oslo. 
 • Drikke og snacks.

Dag for dag 

dag

1

Oslo til Jotunheimen Nasjonalpark

Overnatting Høyfjellshotell
Måltid M
Transport 4-5 timer

Turen starter på bussterminalen i Oslo. Her møter du guiden din samt de andre gjestene på morgenen før dere tar bussen til Jotunheimen. I løpet av dagen passerer vi dalføret Valdres før vi ender opp ved Bygdin, en av mange inngangsporter til Jotunheimen. Vi tilbringer de to første nettene på historiske rom på Bygdin Høyfjellshotell. På kvelden nyter vi en velsmakende middag samtidig som vi går gjennom reiseruten for den kommende uken. 

dag

2

Hundekjøring i Jotunheimen Nasjonalpark

Overnatting Høyfjellshotell
Måltid F, L, M
Tid 6-8 timer
Avstand 20-40 km

Hundekjøring er kanskje en av de morsomste aktivitetene som finnes! De lokale hundekjørerne fra Beitostølen kommer til Bygdin på morgenen før de tar oss med ut på tur i Jotunheimen sin bakgård. Hundene er veldig snille, og du vil raskt forstå at de elsker å løpe! Så fort bremsene fjernes er det dette som står i hodet på dem. Det eneste du vil høre er føttene deres som danser lett på den snødekte overflaten der de beveger seg elegant gjennom terrenget. Hvilken rute vi velger vil avhenge av været den spesifikke dagen. Ved veis ende er vi tilbake igjen ved Bygdin hvor vi kan nyte en avslappende ettermiddagen etterfulgt av middag på kvelden. 

dag

3

Kongevegen (Del 1)

Overnatting Høyfjellshotell
Måltid F, L, M
Transport 1-2 timer
Tid 2 timer
Stigning 50 m
Nedstigning 100 m
Avstand 3 km

Etter frokost blir vi transportert til Filefjell, et fjellområde rett i utkanten av Jotunheimen. Etter vi har sjekket inn på overnattingsstedet vårt tar vi fatt på en kort transportetappe til, der vi beveger oss videre nedover fjelldalen til den første av to trugeturer på Kongevegen. Denne veien ble i 2017 tildelt EU sin kulturarvpris for sine karakteristiske u-svinger som på den tiden var ingeniørkunst i verdensklasse. 

En lokal guide blir med oss på turen for å fortelle historier fra området, noe som vil bidra til ekstra forståelse for hvor fantastisk dette byggverket er. Sammen med den nydelige naturen som omsvermer området og et besøk ved Borgund Stavkirke vil dette bli en dag for minnebøkene. Turen på Vindhellavegen er ikke spesielt lang, men vi tar oss god tid underveis slik at vi får med oss alt vi trenger. 

Tilbake på overnattingsstedet på ettermiddagen har vi tid til å slappe av før middagen blir servert. I morgen tar vi fatt på den neste delen av Kongevegen. 

dag

4

Kongevegen (Del 2)

Overnatting Høyfjellshotell
Måltid F, L, M
Transport 30 min
Tid 4-6 timer
Stigning 400 m
Nedstigning 250 m
Avstand 11 km

Etter frokost blir vi transportert til startstedet for dagens trugetur på Kongevegen. Turen starter i den snøkledde skogen før vi sakte men sikkert beveger oss opp mot snaufjellet. Kongevegen var den første ordentlige veien som ble bygd for hestetransport mellom øst og vest i Norge. Trugeturen over Filefjell, fra Kyrkjestølen til Maristova tar deg over det høyeste punktet på Kongevegen. Det vil med andre ord være gode muligheter for fantastisk utsikt til både Jotunheimen og de nærliggende fjordene. Middagen i kveld blir servert på overnattingsstedet vårt. 

dag

5

Kajakktur på Sognefjorden

Overnatting Hotell
Måltid F, L, M
Transport 1 time
Tid 3 timer
Avstand Vil variere

Fra Filefjell tar vi oss ned til Sognefjorden, mer spesifikt Årdalstangen. Etter at vi har lagt fra oss bagasjen vår på overnattingsstedet blir vi med på en tre timer lang kajakktur på fjorden. Her vil vi padle forbi klassisk norsk terreng med bratte fjellsider på alle kanter. Vi kler oss godt, og får også utlevert drakter som er egnet til kajakkturer på vinteren. Etter endt tur drar vi tilbake til overnattingsstedet vårt for en avslappende kveld. Middagen i dag blir servert på hotellets restaurant. 

dag

6

Trugetur utenfor allfarvei

Overnatting Hotell
Måltid F, L, M
Transport 1 time
Tid 5-6 timer
Stigning 400 m
Nedstigning 300 m
Avstand 15 km

Etter frokost beveger vi oss utenfor allfarvei der vi tar oss en trugetur til en skjult perle i lokalområdet! Dagens trugetur går gjennom nydelig landskap dekket av furutrær. Dette området blir primært brukt til rekreasjon for lokalbefolkningen så vi er heldige som får være med på tur hit. Etter trugeturen er det på tide å være med på en ølsmaking for å smake på de lokale godsakene. Dette gjennomføres på overnattingsstedet vårt i samarbeid med det lokale mikrobryggeriet Tya Bryggeri. På kvelden samles vi for en siste middag hvor vi deler gode historier fra uken vi har tilbragt sammen. 

dag

7

Fjord cruise og Flåmsbanen

Måltid F
Transport 6-8 timer

På turens siste dag skal vi kjøre gjennom verdens lengste veitunnel fra Lærdal til Aurland, før vi til slutt ender opp i Flåm, en av de mest populære turistdestinasjonene i Norge. Her hopper vi på et fjord cruise som tar oss gjennom både Aurlandsfjorden og den UNESCO listede Nærøyfjorden. Tilbake i Flåm tar vi Flåmsbanen til Myrdal. Denne togturen er av mange regnet som en av de aller vakreste i hele verden. Fra Myrdal kan du enten ta toget til Oslo eller Bergen avhengig av hvor du foretrekker at turen din skal avsluttes. 

Vi håper at turen med oss i Norrøna Hvitserk vil gi deg minner for livet og ønsker om delta på enda flere eventyr!

Skriv ut

Utstyrsliste

Se nøye over denne listen, og sørg for at du tar med deg alt du trenger. Vi oppfordrer deg til å bruke utstyr du allerede har til denne turen, og kjøp nytt eller lån hvis du mangler noe viktig på listen nedenfor. Vi har delt utstyrslisten inn i tre kategorier:

 1. Påkrevd: Hvis du ikke eier dette utstyret, må du skaffe det til turen.
 2. Anbefalt: Utstyr som vil være praktisk å ha med, men ikke avgjørende. 
 3. Valgfritt: Moro, ekstra luksus.

Bekledning i flere lag er ekstremt viktig i et variabelt klima som vi har i Norge. Denne listen vil ta deg gjennom det viktigste. Husk det norske ordtaket "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær", og forbered deg riktig til all slags vær. 

Ta kontakt med oss på hvitserk@norrona.com hvis du har noen spørsmål i forhold til dette. 

Vi anbefaler alltid ull i når det gjennomføres aktiviteter i de norske fjellene, men hvis du allerede har syntetiske lag og ikke vil kjøpe nye, er syntetisk greit.

Påkrevd:

2 SETT ULL-/SUPERUNDERTØY
Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntetisk. 
MELLOMLAG
En ull- eller fleece-topp i middels tykkelse. Eller en tynn syntetisk- eller dunjakke om det er meldt ekstra kaldt vær.
DUN- ELLER PRIMALOFTJAKKE
En tykk, varm, isolert jakke for å ta på under pauser. Vi anbefaler dun eller syntetisk. 
SKALLJAKKE
Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene. 
SKALLBUKSE
Vanntette og vindtette skallbukser. Gortex er best. Vi anbefaler et tykt alternativ med glidelås til ventilasjon. 
EKSTRA LAG TIL OVERKROPP
Ta med et ekstra lag til overkroppen hvis du fort blir kald. 
HANSKER OG VOTTER
1 tynt par med ullhansker for å beskytte hendene. 1 par med overtrekksvotter for ekstra beskyttelse. 1 par med ekstra tykke votter. 3 totalt. 
LUE
Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue. 
SOKKER
4 par. Vi anbefaler ull, over ankelen, i din foretrukne tykkelse. Hvis fottøyet ditt ikke er vanntett, bør du vurdere et gortex sokkealternativ.
STØVLER
Varme vinterstøvler som er komfortable å gå ute i terrenget med en hel dag.
DAGSTURSEKK
Dagstursekk på 20-40 liter.
SOLBRILLER
UV-styrke, vi anbefaler en stropp for å holde dem på plass og slik at du ikke minster dem.
SOLKREM/LEPPEKREM
For dagene hvor det er veldig fint vær.
VANNFLASKER
Isolerte vannflasker, 2 liters kapasitet. Camelback er ikke anbefalt der denne vil fryse i kalde temperaturer. 
TOALETTSAKER
Personlige preferanser: Shampoo, tannbørste, sminke, deodorant, hårbørste etc. 
PERSONLIGE MEDIKAMENTER
Forsikre deg om at du tar med deg personlige medisiner du trenger på turen, og sørg for at Hvitserk-kontoret er oppdatert om dine allergier eller behov.
HODELYKT
Sørg for å ha med ekstra batterier til kulden. 
SKO TIL BRUK INNENDØRS
Det er obligatorisk å etterlate våte sko ved inngangen, så innesko er viktig å ha med. 

Anbefalt:

UNDERTØY AV ULL
Vi anbefaler å ta med undertøy av ull til turen hvis du fryser lett. 
KOMPRESJONSPOSER FOR UTSTYR
Anbefales for oppbevaring av utstyr, for å holde det tørt, i tillegg til å minimere plassen som dunjakken din tar. 
SKJERF, BALACLAVA ELLER BUFF
For å beskytte nakke eller fjes ved dårlig vær.
TERMOS
Vi anbefaler å ha med termos til dagsturene. 
FØRSTEHJELPSSKRIN
Hvis du har turhjelpemidler som er spesifikke for deg: dvs. blemmepleie, ibuprofen, osv...
KAMERA
Det er viktig å være til stede mens du går, men det er også viktig å ta med noen øyeblikksbilder hjem for mimring. 
HVERDAGSKLÆR
En påminnelse om å ta med seg et sett med klær som man kan anvende når man ikke er på tur. Et ekstra par med sko anbefales også. 
SITTEUNDERLAG
Anbefales på det sterkeste for isolasjon mot bakken. 
BADETØY
En badedrakt og et lite håndkle hvis du vil bade, ta boblebad eller badstue, avhengig av turen.

Valgfritt:

ANTIBAC
Ved behov i løpet av turen. 
VÅTSERVIETTER ELLER TOALETTPAPIR
Hvis du har et akutt behov for å gå på do underveis på tur. Vi kaster ingenting i naturen, så alt brukt må pakkes ned i poser og kastes ved beleilighet. 
ØREPROPPER
Hvis du sover lett. 
DAGBOK
Hvis du ønsker å skrive ned opplevelsene/refleksjoner fra turen underveis. 
SNACKS
Sjokolade, nøtter eller energibarer etter behov. Du vil få muligheten til å kjøpe snacks på turen.

Sengetøy og håndklær er inkludert gjennom hele turen. Utstyr som er spesifikt til aktiviteten vil vi stå for. 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt
søn 26. mar 2023 lør 1. apr 2023
Ledige plasser
Kr. 28 900,-

Samarbeidspartnere