Hundesledetur i Jotunheimens bakgård

Bilder & Video
Lokal guide
Fysisk 2/6   Risiko 2/6 4 dager 3-8 deltakere Fra Kr. 13 250,-

Er du på jakt etter nye, kortreiste opplevelser denne vinteren? Da kan denne langhelgpakken være midt i blinken for deg! I løpet av fire innholdsrike dager tar vi deg med ut i villmarken - i utkanten av Jotunheimen - sammen med hundespannene våre for å komme så tett på naturen som overhodet mulig. Denne turen gir deg en unik mulighet til å oppleve det norske vinterlandskapet på en annerledes måte. 

Høydepunkter

 • Lær deg hvordan du håndterer ditt eget hundespann.
 • Bli bedre kjent med våre firbeinte venner underveis på turen. 
 • Opplev det norske vinterlandskapet fra hundesleden din. 
 • Overnatting i glampinghytter, på Øysterli Støl og på Haugseter.
 • Nyt utsikten mot Norges største fjellområde, Jotunheimen, underveis på turen.

Hundekjøring er en perfekt vinteraktivitet! Du får oppleve nydelig norsk natur fra første rad og håndtere ditt eget hundespann underveis. Har du ikke prøvd hundekjøring før? Ikke noe problem. Disse hundene er vant til mennesker og de er selvfølgelig veldig snille.

Turen begynner med et introduksjonskurs hvor vi går gjennom både utstyr og oppakning i tillegg til at vi får gleden av å møte- og bli kjent med hundene som skal være med på tur. Dagen etter beveger vi oss ut i villmarken! Her er det bare oss, hundene våre og naturen rundt oss vi trenger å forholde oss til. De neste dagene tilbringes i Jotunheimen sin bakgård hvor vi raser avgårde fra sted til sted før vi reiser tilbake igjen til sivilisasjonen på slutten av turen. 

Denne turen gjennomføres i samarbeid med Beito Husky Tours.

Aldersgrense: 13 år. 

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert?

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokalkjent guide
 • Transport innenfor turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Har du spørsmål ang. turen? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Eirik B. Zwart-Nilsen

eirik@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk

Vanskelighetsgrad

Nivå 2 av 6. Les mer om graderingen av våre turer her.

Du trenger ingen tidligere erfaring med noen av aktivitetene som er nevnt i programmet. Denne turen er for alle. 

Sikkerhet

Norrøna Hvitserk Adventure legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24 timer beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Norrøna Hvitserk Adventure kan kontaktes dersom noe skjer underveis på turen. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Norrøna Hvitserk Adventure har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Ta en titt på utstyrslisten ved å klikke på "Utstyrsliste" i menyen over. Spesialutstyr til hundekjøringen stiller vi med. 

Hvordan komme seg dit?

Den enkleste måten å komme seg til Beitostølen på er enten å kjøre ditt, eller å ta buss. Det går direkte bussavganger hver dag fra Oslo til Beitostølen. Fra Bergen og Trondheim er det også mulig å ta buss eller tog som korresponderer med bussen til Beitostølen. Det er også mulig å fly til Oslo for så å ta bussen derfra til Beitostølen. Ved behov kan vi bistå med både transport og ekstra overnatting på Beitostølen både før og etter turen. Ta kontakt hvis dette er ønskelig. 

Innkvartering

Dere vil bo på tre forskjellige steder underveis, både i glampinghytter, på Øysterli Støl, og på Haugseter. Det kan være mulig å få enkeltrom på denne turen men det må forespøres på forhånd. Ta kontakt med oss hvis dette er ønskelig. I prisen oppgitt er det tatt utgangspunkt i at to personer deler ett rom med separate senger sammen. 

Bagasje

Vi anbefaler at du tar med deg en stk baggasje (vi anbefaler en duffelbag, denne er enklere å frakte rundt enn en trillekoffert) med klær, toalettsaker og andre gjenstander som er nødvendige underveis på tur. Vi ber også om at du tar med deg en dagstursekk til mat, vann, kamera og ekstra klær slik at du har dette lett tilgjenglig på de forskjellige dagsturene vi skal på. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (Feks kan du reise til Bodø hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å padle kajakk eller gå fotturer i ulent terreng. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i prisen. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Vær og andre forhold kan påvirke programmet. Guiden vil tilpasse dagsturene etter dette.

Antall deltakere

Minimum: 3 gjester,  Maximum: 8 gjester

Inkludert i prisen

 • All overnatting. 
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet. 
 • Lokalkjent guide.
 • All lokal transport og aktiviteter tilknyttet turprogrammet.
 • Lokale tillatelser.
 • Spesifikt utstyr til hundekjøring: Tandemsleder, romslig varmedress og varme vinterstøvler med uttakbar innerstøvel. 
 • Nødvendig utstyr for overnatting: Vintersovepose med lakenpose og kopp/tallerken/bestikk til måltidene.

Ikke inkludert i prisen

 • Transport til oppmøtestedet på Beitostølen.
 • Drikke og snacks.

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise og turen er fullbooket, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel. 

Dag for dag 

dag

1

Velkommen til Beitostølen!

Overnatting Glampinghytter
Måltid L, M

Oppmøte er hos Beito Husky Tours rett sør for Beitostølen. Etter ankomst går vi igang med et introduksjonskurs hvor dere blir bedre kjent med utstyr og oppakning og får muligheten til å møte både hundene dere skal ha med dere på tur og valper/unghunder som trenes opp til senere turer. I løpet av dagen begir vi oss også ut på en heldags treningstur for å lære mer om hvordan hundene og sleden vi skal bruke fungerer sammen i naturen. Middag blir servert på kvelden hvor vi også går gjennom de siste forberedelsene før dagen i morgen. 

dag

2

Hundekjøring til Øysterli Støl

Overnatting Øysterli Støl
Måltid F, L, M
Tid 6-8 timer
Avstand 20-40 km

I dag bærer det ut på tur! Fra campen vår ved Beitostølen blir vi fraktet til fjells før vi tar fatt på den første etappen med hundesledene våre. Målet vårt for dagen er Øysterli Støl, en liten hytte som ligger idyllisk plassert i det vakre vinterlandskapet som omgir oss. Underveis på dagens etappe passerer vi svale høyfjellsområder med Jotunheimen ruvende i bakgrunnen. Lunsj spiser vi ute på et egnet sted mens middagen blir servert ved en senere anledning når vi har ankommet hytta. Nyt en avslappende kveld sammen med dine reisekompanjonger.  

Merk! Dag 2 og dag 3 kan bli byttet om avhengig av hvordan værutsiktene ser ut på de spesifikke dagene. 

dag

3

Hundekjøring til Haugseter

Overnatting Haugseter
Måltid F, L, M
Tid 6-8 timer
Avstand 20-40 km

Etter frokost pakker vi sammen før vi begir oss ut på neste etappe av turen vår. Fra Øysterli Støl tar vi oss videre innover mot Jotunheimen, mer spesifikt til Haugseter hvor vi skal tilbringe den siste natten. Turen går i nordøstlig retning over store flate fjellplatåer, før vi sakte men sikkert nærmer oss hytta som ligger ved breddene av Vinstre, et nydelig fjellvann. Lunsj blir også i dag servert på egnet sted underveis før middagen blir servert på Haugseter senere på kvelden. 

Merk! Dag 2 og dag 3 kan bli byttet om avhengig av hvordan værutsiktene ser ut på de spesifikke dagene. 

dag

4

Tilbake til sivilisasjonen

Måltid F, L
Tid 6-8 timer
Avstand 20-40 km

Turens siste dag. Fra Haugseter vender vi nesen sørover, tilbake over fjellet, før vi nærmer oss sivilisasjonen. Ankomst ved lokalene til Beito Husky Tours er beregnet til ettermiddagen. Her pakker vi sammen utstyret før det er på tide å ta farvel med nye bekjentskaper, og ikke minst hundespannene som har fraktet oss over fjellet. Vi håper dere sitter igjen med minner for livet, og at dere ønsker å dra på nye eventyr med oss i fremtiden!

Skriv ut

Utstyrsliste

Se nøye over denne listen, og sørg for at du tar med deg alt du trenger. Vi oppfordrer deg til å bruke utstyr du allerede har til denne turen, og kjøp nytt eller lån hvis du mangler noe viktig på listen nedenfor. Vi har delt utstyrslisten inn i tre kategorier:

 1. Påkrevd: Hvis du ikke eier dette utstyret, må du skaffe det til turen.
 2. Anbefalt: Utstyr som vil være praktisk å ha med, men ikke avgjørende. 
 3. Valgfritt: Moro, ekstra luksus.

Bekledning i flere lag er ekstremt viktig i et variabelt klima som vi har i Norge. Denne listen vil ta deg gjennom det viktigste. Husk det norske ordtaket "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær", og forbered deg riktig til all slags vær. 

Ta kontakt med oss på hvitserk@norrona.com hvis du har noen spørsmål i forhold til dette. 

Vi anbefaler alltid ull i når det gjennomføres aktiviteter i de norske fjellene, men hvis du allerede har syntetiske lag og ikke vil kjøpe nye, er syntetisk greit.

Påkrevd:

2 SETT ULL-/SUPERUNDERTØY
Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntetisk. 
MELLOMLAG
En ull- eller fleece-topp i middels tykkelse. Eller en tynn syntetisk- eller dunjakke om det er meldt ekstra kaldt vær.
DUN- ELLER PRIMALOFTJAKKE
En tykk, varm, isolert jakke for å ta på under pauser. Vi anbefaler dun eller syntetisk. 
SKALLJAKKE
Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene. 
SKALLBUKSE
Vanntette og vindtette skallbukser. Gortex er best. Vi anbefaler et tykt alternativ med glidelås til ventilasjon. 
EKSTRA LAG TIL OVERKROPP
Ta med et ekstra lag til overkroppen hvis du fort blir kald. 
HANSKER OG VOTTER
1 tynt par med ullhansker for å beskytte hendene. 1 par med overtrekksvotter for ekstra beskyttelse. 1 par med ekstra tykke votter. 3 totalt. 
LUE
Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue. 
SOKKER
4 par. Vi anbefaler ull, over ankelen, i din foretrukne tykkelse. Hvis fottøyet ditt ikke er vanntett, bør du vurdere et gortex sokkealternativ.
STØVLER
Varme vinterstøvler som er komfortable å gå ute i terrenget med en hel dag.
DAGSTURSEKK
Dagstursekk på 20-40 liter.
SOLBRILLER
UV-styrke, vi anbefaler en stropp for å holde dem på plass og slik at du ikke minster dem.
SOLKREM/LEPPEKREM
For dagene hvor det er veldig fint vær.
VANNFLASKER
Isolerte vannflasker, 2 liters kapasitet. Camelback er ikke anbefalt der denne vil fryse i kalde temperaturer. 
TOALETTSAKER
Personlige preferanser: Shampoo, tannbørste, sminke, deodorant, hårbørste etc. 
PERSONLIGE MEDIKAMENTER
Forsikre deg om at du tar med deg personlige medisiner du trenger på turen, og sørg for at Hvitserk-kontoret er oppdatert om dine allergier eller behov.
HODELYKT
Sørg for å ha med ekstra batterier til kulden. 
SKO TIL BRUK INNENDØRS
Det er obligatorisk å etterlate våte sko ved inngangen, så innesko er viktig å ha med. 

Anbefalt:

UNDERTØY AV ULL
Vi anbefaler å ta med undertøy av ull til turen hvis du fryser lett. 
KOMPRESJONSPOSER FOR UTSTYR
Anbefales for oppbevaring av utstyr, for å holde det tørt, i tillegg til å minimere plassen som dunjakken din tar. 
SKJERF, BALACLAVA ELLER BUFF
For å beskytte nakke eller fjes ved dårlig vær. 
TERMOS
Vi anbefaler å ha med termos til dagsturene. 
FØRSTEHJELPSSKRIN
Hvis du har turhjelpemidler som er spesifikke for deg: dvs. blemmepleie, ibuprofen, osv...
KAMERA
Det er viktig å være til stede mens du går, men det er også viktig å ta med noen øyeblikksbilder hjem for mimring. 
HVERDAGSKLÆR
En påminnelse om å ta med seg et sett med klær som man kan anvende når man ikke er på tur. Et ekstra par med sko anbefales også. 
SITTEUNDERLAG
Anbefales på det sterkeste for isolasjon mot bakken. 
BADETØY
En badedrakt og et lite håndkle hvis du vil bade, ta boblebad eller badstue, avhengig av turen.

Valgfritt:

ANTIBAC
Ved behov i løpet av turen. 
VÅTSERVIETTER ELLER TOALETTPAPIR
Hvis du har et akutt behov for å gå på do underveis på tur. Vi kaster ingenting i naturen, så alt brukt må pakkes ned i poser og kastes ved beleilighet. 
ØREPROPPER
Hvis du sover lett.
DAGBOK
Hvis du ønsker å skrive ned opplevelsene/refleksjoner fra turen underveis. 
SNACKS
Sjokolade, nøtter eller energibarer etter behov. Du vil få muligheten til å kjøpe snacks på turen.

Utstyr som er spesifikt til aktiviteten vil vi stå for. 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt
tor 2. mar 2023 søn 5. mar 2023
Ledige plasser
Kr. 13 250,-
tor 9. mar 2023 søn 12. mar 2023
Ledige plasser
Kr. 13 250,-
tor 30. mar 2023 søn 2. apr 2023
Ledige plasser
Kr. 13 250,-

Samarbeidspartnere