Ikoniske topper på Sunnmøre: Store Brekketind, Slogen og Store Smørskredtind

Bilder & Video
Lokal guide
Fysisk 4/6   Risiko 4/6 3 dager 3-4 deltakere Fra Kr. 9 900,-

På denne turen får du muligheten til å oppleve 3 av de store klassikerne på Sunnmøre! Dronninga av Sunnmøre, kjent som Slogen, Store Brekketind - kjent fra 71 grader nord, og Store Smørskredtind som ansees som en av de mest utfordrende turene i området. For å ha best mulig margin setter vi av en hel dag til hver topp, men det kan være vi også får tid til å gjennomføre en fjerde klassiker. Bli med oss til fantastiske Sunnmøre!

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 • 2 netter på Patchellhytta
 • 3 dager med lokalkjent guide med formell kompetanse
 • 3 klassikere i Sunnmørsalpene med lokal klatreinstruktør
  - Slogen
  - Store Brekketind
  - Store Smørskredtind

Sunnmøre er et eldorado for klatring og fjellsport, dette området byr på noen av landets aller fineste klatreopplevelser. Turen starter ved det historiske hotell Union Øye som ligger fredelig til i en fjordarm til vakre Hjørundfjorden. Stedet har vært startpunkt for mange klatreturer og ekspedisjoner i en årrekke, og det er også her vi skal møtes før eventyret vårt starter. Her i den nydelige bygda ser vi toppene som stiger til værs rundt oss og som et barn i en godteributikk venter vi spent på hva de neste dagene har å by på. På denne turen skal vi plukke tre av klassikerne på Sunnmøre: Slogen, Stor Brekketind og Store Smørskredtind. Vi følger i historiske spor og skal underveis sove på den koselig DNT-hytta, Patchellhytta, et perfekt utgangspunkt for turene våre. Her lager vi maten sammen fra proviantlageret til DNT og sover godt etter lange dager på tur.

Denne turen passer for deg som har lyst til å oppleve ekte norske klatreopplevelser i hjertet av Sunnmørsalpene. Dette er en krevende tur, men mestringsfølelsen og utsikten underveis gir oss en belønning uten om det vanlige.

 

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 4

For å delta på en 4-er-tur hos oss må du forberede deg godt og være klar for en skikkelig utfordring! Turene er ofte lengre enn på lavere nivåer, og overnattingen er ofte av enkel standard. Underveis vil det bli både fysisk og mentalt krevende, og det forutsetter at du er forberedt for dette. Du bør drive med målrettet trening i god tid før avreise. Hvis turen inneholder tekniske elemener som kajakk, sykling, klatring, bre, ski/topptur, bør du ha gode ferdigheter i den aktuelle aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 4

Aktiviteter/turer med betydelig risiko. Hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de krever profesjonell hjelp. Om ikke retningslinjer fra guider og/eller selskapet følges kan man utsette seg for hendelser som i verste fall resulterer i alvorlige skader. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokalkjent sertifiser guide ?

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Thea Torvund Langeland

thea@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk
Denne turen arrangerers i samarbeid med den lokale turoperatøren Ræin.

Vanskelighetsgrad

Dette er en krevende tur både på grunn av aktivitet og varighet. For å delta på denne turen er det en fordel at deltakerne har kjennskap med å bevege seg i bratt terreng (klyving). I løpet av turen skal vi opp og ned nærmere 3500 høydemeter, og store deler av turen går i bratt terreng. Turen har maksimalt 4 deltakere noe som gir guiden god oversikt og inkludering av alle i gruppa. Guiden vil til alle tider sette gruppens sikkerhet som prioritet èn. Dette betyr at vær, vind og øvrige forhold alltid vil legge føring for om planlagt rute kan gjennomføres eller ikke. Skulle det være stor dags-variasjon mellom værmeldingen, kan guiden stokke om rekkefølgen på toppturene for å ivareta høy sikkerhet og øke marginene for toppstøt.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering og måltider

Vi sover 2 netter på Patchelhytta i flersengsrom. Ta med lakenpose. Husk å ta med lunsj til dag 1 og favoritsnacks til alle tre dagene. Måltidene og lunsj blir laget ut fra utvalget i proviantlageret på Patchellhytta, så dersom du har allergier eller andre matpreferanser anbefaler vi at du tar med egen mat.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (F.eks. kan du reise til Sunnmøre hvis du brekker armen før avreise, men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige flere fjell og klatre. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Minimum antall: 3 stk, Maximum antall: 4 stk.

Pris inkluderer

 • Erfaren og lokalkjent klatreguide med formell kompetanse (NF klatreinstruktør høyfjell) i 3 dager
 • 2 netter på Patchellhytta
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Øverig sikkerhet- og nødutstyr

Pris inkluderer ikke

 • Personlig utstyr (kan leies mot 500 NOK) 
 • Snacks
 • Reiseforsikring

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Dronninga av Sunnmøre, Slogen (1564 moh)

Overnatting Patchellhytta
Måltid M

Oppmøte og utdeling av låneutstyr kl 08:30 på Hotell Union Øye. Dagens mål er Dronninga av Sunnmøre; Slogen på 1564 moh. Det er knappe 3 km til toppen av Slogen, men med start fra fjorden er det mange høydemeter som skal tilbakelegges på en kort distanse. Det blir med andre ord en bratt dag! Etter toppstøtet og forhåpentligvis en toppbestigning beveger vi oss ned til Patchellhytta like ved foten av Slogen på 818 moh. På Patchellhytta føler vi oss som hjemme og lager en god middag i fellesskap før vi lader opp til neste topp med en god natt søvn.

dag

2

Store Brekketind (1579 moh)

Overnatting Patchellhytta
Måltid F, L, M

I dag står den annerkjente toppen Store Brekketind (1579 moh) for tur. Etter en stor frokost og flere kopper med kaffe beveger vi oss mot Brekkebreen. I dag må alla huske å ta med stegjern, klatresele, hjelm og isøks. Første del av dagen går vi i en seig og lang motbakke opp til 1200 moh. Etter dette slaker terrenget ut til vi når Brekkebreen. Denne må vi krysse i taulag. Fra breen klyver vi opp i Skaret hvor en ca 50 meter klatreetappe (grad 3) opp til topp-platået venter. Fra platået beveger vi oss forsiktig bort til toppvarden. Vi returnerer til Patchellhytta via samme rute. På Patchell lager vi en velfortjent middag i fellesskap.

dag

3

Store Smørskredtind (1631 moh)

Overnatting Patchellhytta
Måltid F, L

Turens siste dag, men enda en nokså krevende og spektakulær dag. I dag blir det bratt helt fra hyttetrappa til toppen. Første del av ruta går i en snødekt renne. Denne har vi hatt god utsikt mot tidligere på turen. I renna må vi ha på isøks og stegjern, og avhengig av gruppens ferdigheter, kanskje tau. Store Smørskredtind er en spennende topp som krever en del av den som skal ta seg til toppen da det er utsatt klyving store deler av ruta. Etter et forhåpentligvis vellykket toppstøt returnerer vi samme vei ned til Patchellhytta for å plukke med oss utstyret vårt ned til Øye. Om sola fremdeles står høyt på himmelen, kan gruppen i felleskap avgjøre om vi gå enda en topp i nærheten. Solnedgangen midt i hjertet av vest-norsk kulturarv. Er vi heldige kan vi til og med kanskje høre hjortebukken sitt dype urbrøl også?

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. 

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 80 / info@hvitserk.no

Ryggsekk
Vi anbefaler ryggsekk på 30-40 liter, gjerne med gode festeanordninger rettet mot klatring.
Fjellsko
Stive fjellsko som går over anklene.
Ullundertøy
Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag til (se an været). Både overdel og underdel. 
Turbukse
Denne må med, helst vindtett
Skalljakke
Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.
Dunjakke
Veldig god å ha, under pauser og på kvelden. Isolerende jakke med syntetisk fyll kan også brukes.
Vindtett jakke
Hansker 
Hals/buff
Kan brukes som hals og på hodet.
Lue
Ullsokker
x 2
"Hyttegenser"
Ekstra tøy til å ha på inne på Patchelhytta
Isøks
Stegjern
Lakenpose
Drikkeflaske
Minst xx liter. Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.
Toalettsaker
Tannbørste, tannkrem, solkrem våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går og sanitærpose. 
Munnbind
Kan være praktisk å ha ved mye nedbør.
Hodelykt
Husk nye batterier.
Kompresjonsposer
Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i sekken, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks. dunjakka.
Personlige medisiner
Plaster – Compeed, sportstape ol.Paracet og IbuxVi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.
Ørepropper
Fint å ha om natten.
Kamera 
Valgfritt: Husk nok plass på minnebrikken.
Batterier
Til kamera, hodelykt etc. Powerbank til mobiltelefonen om ønskelig.
Thermos
Valgfritt: om man har plass og ønsker noe varmt å drikke 
Håndkle
Om man ønsker å ta seg en kattevask. Trenger ikke å være stort.
Snacks
Sjokolade, nøtter, barer osv.

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere