Kajakk grunnkurs i havpadling på Lysaker

Fysisk 2/6   Risiko 3/6 2 dager 2-8 deltakere Fra Kr. 3 150,-

Ta kajakkurs og få nye friluftsopplevelser i havkajakk! Bli med oss på grunnkurs og få to hele dager fullspekket med læring og morsomme aktiviteter på vannet! Enten du har din egen kajakk, skal leie eller være med på en organisert tur i inn- eller utland, er dette kajakkurset svært nyttig. Kurset gir mer bredde enn introkurset på tre timer, du får prøvd deg på en skikkelig tur, og etter gjennomføring får du våttkort med oblat for ”Grunnkurs hav”.

Grunnkurset i havpadling gir en god innføring i turpadlingens grunnleggende ferdigheter, med fokus på sikkerhet og padleteknikk. Kurset skal gi trygghet i å ferdes med kajakk i skjermet farvann på dagsturer eller over flere dager. Ikke mist handler det om det å være på tur med andre, motivasjon for padleglede og trygghet på vannet, samt effektive padleteknikker som også er snille mot kroppen. Kajakkurset går over to hele dager og består av både teori, teknikkøvelser, redningsøvelser, turplanlegging og tur.

Kurset tar utgangspunkt i Norges Padleforbund (NPF) sin standard, og gir våttkort med oblat for ”Grunnkurs hav” ved gjennomført kurs. Dette er også det første kurset i NPFs våttkortstige, og må gjennomføres før man eventuelt går videre til teknikkurs.

Kursinnhold og temaer:

 • Om kajakken og det øvrige utstyre
 • Hvordan bære kajakken, sette den på vannet og stige inn/ut
 • Ulike padletak og teknikker for å forflytte seg hensiktsmessig i alle retninger
 • Støttetak
 • Grunnleggende sjømannskap og sikkerhet på vannet
 • Allemannsretten
 • Turplanlegging
 • Kameratredning (velte kajakken, ta seg ut av denne i vannet, og komme seg opp i den igjen ved hjelp fra en makker)
 • Egenredning (velte kajakken, ta seg ut av den i vannet og komme opp igjen ved egen hjelp)

Kurset varer i 16 timer fordelt over to dager, og holdes på dagtid i helger. Se datoer og book kurs ved å trykke på "Datoer og bestilling". Du må være 16+ år for å delta (14+ sammen med foresatte).

Oppmøte: Lilleakerveien 2C, rett ved Lysaker togstasjon, på den andre siden av elven. Se kart her. Grunnet utbygging av Fornebubanen er det pågående anleggsarbeid i området vi benytter. Dette medfører at plassen er innskrenket, men vi kommer fremdeles ut på vannet med kajakkene. I tillegg er adkomst og parkering endret, se bilde under (blå X for oppmøtested og rød X for avstengt område). Kommer du med bil kan du for eksempel parkere ved CC Vest.

Klokkeslett: 10:00 - 18:00 

Pris: Kurset koster 3150 kr 

Forkunnskaper: Det er et krav at du er over 16 år (14 år når sammen med foresatte) og kan svømme, ellers ingen.

Vi stiller med: Kajakker, årer, padlevester og spruttrekk, samt fellesutstyr som lensepumper og førstehjelp. På kurs i mai måned låner vi også ut tørrdrakter og sko! Vi har også noen vanntette pakkposer og votter ved behov. Våre kajakker er i ulike størrelser slik at de passer best mulig til den enkelte, og årene er justerbare. Kajakkene er stabile og enkle å håndtere, slik at du skal kunne ha best mulig grunnlag for å lære, samt føle deg trygg. Vi bruker spruttrekk som er raske og enkle å ta av og på. 

Du tar med: Har du tilgang til tørrdrakt (vår og høst), eller våtdrakt (vår, sommer og høst) er dette veldig fint å bruke. Har du ikke det tar du på deg klær du kan bade i; ta utgangspunkt i vanntemperaturen, deretter værmeldingen over vann. Detaljert oversikt over hva du skal ha med deg får du på mail ved påmelding. 

Mat og drikke: Det kommer til å bli to lange dager på vannet, ta med godt med mat og drikke, samt noe rask energi du kan ha lett tilgjengelig.

Toalett: Vi har toalett som det er mulig å benytte før og etter kurset.

Oppbevaring av skift og/eller verdisaker: Dette kan låses inn på lageret. Vi har ikke vanlige garderober, men vi skifter innendørs. Det er for øvrig anbefalt å komme ferdig skiftet.

Komme seg dit: Det enkleste er å ta toget til Lysaker, det tar 3 minutter å gå til oppmøtestedet fra stasjonen. Kommer du med bil er det parkeringsplasser med betaling i nærheten av kursstedet. For å finne gratis parkering kan du kjøre inn Sollerudveien rett etter at du har tatt av til Lysaker.

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Inkludert

 • Lån av kajakk, åre, spruttrekk og padlevest
 • Liten gruppe
 • Godkjent NPF padleinstruktør
 • Våttkort med oblat for godkjent ”Grunnkurs” ved gjennomført kurs

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Elise Koren

elise@hvitserk.no +47 23213080

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere