Kajakk introkurs i havpadling på Lysaker

Kurs, Padling 1 dager 2-8 deltakere

Enten du har kajakk selv, eller ønsker å leie, så er et introduksjonskurs i havpadling nyttig. Tanken bak dette kurset er at man skal bli kjent med padleutstyret og bruken av dette, bli tryggere på vannet, lære enkle teknikker for å forflytte seg, og selvfølgelig – få lyst til å padle mer! Kurset krever ingen forkunnskaper og gir våttkort.

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Har du lyst til å bli tryggere i kajakken? Er målet å lære å padle mer effektivt når du er på tur? Eller skal du leie kajakk og har behov for våttkort? Da kan vårt introduksjonskurs i havpadling være noe for deg. Kurset gir deg muligheten til å prøve ut denne fantastiske friluftsaktiviteten sammen med andre nykommere under trygge forhold.

Kurset tar utgangspunkt i Norges Padleforbund (NPF) sin standard, og gir våttkort med oblat for ”Introduksjonskurs” ved gjennomført kurs. Dette går vi igjennom: 

- Om kajakken og det øvrige utstyret
- Ulike padletak og teknikker for å forflytte seg hensiktsmessig i alle retninger
- Hvordan bære kajakken, sette den på vannet og stige inn/ut
- Sikkerhet på vannet og i nærmiljøet
- Kameratredning (velte kajakken, ta seg ut av denne i vannet, og komme seg opp i den igjen ved hjelp fra en makker)

Kurset varer i 3,5 timer og holdes ettermiddag/kveld på hverdager. Se datoer og book kurs ved å trykke på "Datoer og bestilling". Du må være 16+ år for å delta.

Oppmøte: Rett ved Lysaker togstasjon, Lilleakerveien 2G - link til kart.

Klokkeslett: 17:00 - 20:30 

Pris: Kurset koster 1199 kr 

Forkunnskaper: Det er et krav at du er over 16 år og kan svømme, ellers ingen.

Nivå: 1

Vi stiller med: Kajakker, årer, padlevester og spruttrekk, samt fellesutstyr som lensepumper og førstehjelp. Vi har også noen vanntette pakkposer og votter ved behov. Våre kajakker er i ulike størrelser slik at de passer best mulig til den enkelte, og årene er justerbare. Kajakkene er stabile og enkle å håndtere, slik at du skal kunne ha best mulig grunnlag for å lære, samt føle deg trygg. Vi bruker spruttrekk som er raske og enkle å ta av og på.

Du tar med: Har du tilgang til tørrdrakt (vår og høst), eller våtdrakt (vår, sommer og høst) er dette veldig fint å bruke. Har du ikke det tar du på deg klær du kan bade i; ta utgangspunkt i vanntemperaturen, deretter værmeldingen over vann. Detaljert oversikt over hva du skal ha med deg får du på mail ved påmelding. 

Toalett: Vi har toalett som det er mulig å benytte før og etter kurset, men vi anbefaler at du kommer ferdig skiftet til kurset. 

Komme seg dit: Det enkleste er å ta toget til Lysaker, det tar 3 minutter å gå til oppmøtestedet fra stasjonen. Kommer du med bil er det parkeringsplass rett ved kursstedet, her koster det 35 kr i timen å stå parkert. Ellers er det gratis gateparkering i nabolaget på andre siden av veien fra kursstedet. For å finne gratis parkering kan du kjøre inn Sollerudveien rett etter at du har tatt av til Lysaker. 

Oppbevaring av skift og/eller verdisaker: Dette kan låses inn på lageret.

 

Fysisk Nivå og Risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

  • Lån av kajakk, åre, spruttrekk og padlevest
  • Godkjent NPF padleinstruktør
  • Våttkort med oblat for godkjent ”Introduksjonskurs” ved gjennomført kurs

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere