Kajakkpadling på Helgeland

Bilder & Video
Lokal guideFavoritt
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 4 dager 6-14 deltakere Fra Kr. 15 000,-

Spisse fjell som stuper ned i havet, havørn og et yrende dyreliv, 12.000 små og store øyer skjermer for bølger og vind, kritthvite sandstrender, klart vann og midnattssol. Sjarmerende fiskevær, overnattingssteder fulle av historie og god mat ispedd lokale røverhistorier. Helgeland har alt en kajakkpadler kan ønske seg.   

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 • Norges heiteste padledestinasjon
 • Utsikten fra Lurøyfjellet
 • Padletur til strandparadisene Kvitvær og Sandvær

Turen starter på Onøy. Herfra hentes du i skyssbåt av vertskapet og tas med til Røssøya, basen vår og bostedet ditt de kommende dagene. Vi spiser formiddagsmat, gjør oss kjente med hverandre og planlegger torsdagens ettermiddagstur. 

I løpet av dagene padler vi mellom de flotte øyene Sandvær, Kvitvær, Onøy, Røssøya, Sørvær og Lurøy. Området har en rik historie både når det gjelder fiskeri, fiskeoppdrett og krigshistorie. Dyre- og fuglelivet er spennende, strendene kritthvite og utsikten helt spektakulær.

Torsdag padler vi til en av disse vakre strendene på naboøya Onøy, kler på oss skoene og gjør oss kjente med historien om den lokale motstandsmannen John Kristoffersens flukt fra fiende under 2.verdenskrig. Etter en fin tur, varter Ronja opp med både middag og dessert før kvelden rundes av.

Fredag besøker vi resten av Røssøya og Bukkøya i kajakk før vi padler over til Olavika på Lurøy. Herfra tar vi frem turskoene og bestiger det mektige Lurøyfjellet. En fin fottur, men utsikten fra toppen er helt enestående. Herfra ser en Lofotveggen i nord, Torghatten i sør, Svartisen i øst og Træna og Storhavet i vest. Et absolutt høydepunkt på klare dager. Etter å ha brent mye energi, avrunder vi også denne dagen med en bedre middag og en god dessert.

Lørdag padler vi innom Vegards egne favorittøyer Kvitvær og Sandvær. Uforstyrrede sandstrender så langt øyet kan se. En bakgrunn bestående av spisse fjell i alle himmelretninger. Krystallklart vann og en helt ubeskrivelig ro. Vi tar oss god tid til lengre pauser på begge øyene og koser oss i og på vannet hele dagen. Vel tilbake på Røssøya er Ronja, som alltid, klare med middagen.

Søndag er hjemreisedag, men vi passer på å få med oss en siste tur etter frokost. Utsikten mot Hestmannen og de kritthvite strendene på Køtterøya er for vakker til å velges bort. Etter en fin padletur i skjermede farvann og formiddagsmat på ei stille strand, padler vi tilbake til Røssøygården for utsjekk, tilbakelevering av utstyr og båtskyss tilbake til fergeleiet på Onøy. Ei langhelg fullspekket av naturopplevelser i en trygg og trivelig setting!

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Thea Torvund Langeland

thea@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk

Vanskelighetsgrad

Du må være i god fysisk form og ha tidligere padleerfaring. Det kan blåse opp, så du må være komfortabel med å være i vann, og mestre kajakk i bølger og vind. Singel- og toerkajakker vil benyttes og byttes på underveis på turen. 

Les mer om graderingen på våre turer her.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

Vi overnatter på ærverdige Røssøygården alle nettene. Utgangspunktet er dobbeltrom, men enkeltrom er tilgjengelig mot et tillegg i prisen. Flersengsrom er også tilgjengelig på forespørsel.

Transport

Den enkleste måten å komme seg til Onøy på er enten med hurtigbåten fra Bodø til Onøy kai (Lurøy) som tar ca. 6 timer. Hit drar de fleste opp senest dagen før og tar en natt i Bodø. Det går også båt ut fra Sandnessjøen (1 t 20 min) og Mo i Rana (buss og båt, 2 t 30 min) til Onøy om man velger å fly hit i stedet. Til dere som ønsker å kjøre bil er det lettest å parkere bilen og ta båten fra Stokkvågen til Onøy. Vertene på Røssøygården vil hente dere når dere ankommer Onøy og frakte dere over til Røssøya og overnattingsstedet vårt. 

2022:

Fra Bodø går hurtigbåten til Onøy går kl. 08:00 og ankommer Onøy kl. 14:00 på torsdagen. Søndag går båten fra Onøy kl. 14:44 og vil ankomme Bodø kl. 18:30.

Fra Sandnessjøen går det hurtigbåt kl. 08:15 og ankommer Onøy kl. 09:36. På søndag går båten fra Onøy kl. 14:09 og vil ankomme Sandnessjøen kl. 15:30.

Fra Mo i Rana kan du ta bussen til Stokkvågen ferjekai og ta båten herifra kl. 08:10 og som ankommer Onøy kl. 08:50. På søndag går båten tilbake fra Onøy kl. 14:45 til Nesna hurtigbåt kai og buss videre til Mo i Rana kl. 16:59.

Ferjetider og detaljer finner dere på www.reisnordland.no.

Vi hjelper deg gjerne med å planlegge ferie i området i forkant eller etterkant av turen. Ta kontakt med oss på hvitserk@norrona.com.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Leie av havkajakk, åre, vest, pakksekker og spruttrekk
 • Tørrdrakt og padlesko
 • Sikkerhetsutstyr
 • Guiding
 • Alle måltider fra lunsj torsdag til lunsj søndag
 • Overnatting
 • Transport med skyssbåt fra Onøy til Røssøygården

Pris inkluderer ikke

 • Reise til/fra Onøy
 • Mat utover måltider i programmet og øl/vin/mineralvann

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Denne turen har vi i samarbeid med Rana Spesialsport fra Mo i Rana på Helgeland. Vegard André Olsen er lokal kystkulturguide på denne padleturen. 

Forleng turen:

Vi anbefaler alle som skal være med på denne padleturen på Helgelandskysten å legge inn noen ekstra dager til å oppleve denne vakre landsdelen.

Det går daglig hurtigbåter fra Bodø til Onøy (Det er rimeligere å fly til og fra Bodø enn til og fra Helgeland), og reiser man med disse bør man legge inn en avstikker til Træna eller Lovund og gå fjellturer der. Svartisen og utallige kalksteinsgrotter er også innenfor rekkevidde både i Meløy og ved Mo i Rana. Rundt Sandnessjøen er tinderekka «De syv søstre» et flott turmål og på øya Tomma like sør for Onøy er Tomskjevelen en svært populær fjelltur. Fra Nesna seiler Hurtigruten sørover hver dag og bruker under et døgn til Trondheim. Det er rimeligere å fly fra Trondheim enn fra Mo i Rana/Sandnessjøen, så dette kan være en svært flott avslutning på Norgesferien.

Dag for dag

dag

1

Røssøya - Onøy

Overnatting Røssøygården
Måltid L, M
Transport 5min
Avstand 9 + 2 km

Padleopplevelsen starter på den vakre øya Røssøya. Hit skysses dere av Ronja og hennes hjelpere, vertskapet på den ærverdige Røssøygården. Etter innsjekking starter vi planleggingen med lunsj og en lett kajakktur kl. 15.00. Vi deler ut utstyr og padler til sandstranden i Krongelvika på Onøy (ca. 9 km). Herfra spaserer vi (ca 2 km) over til nabovika Borkvika og Johnhøla der vi lærer litt om motstandsmannen John Kristoffersen (20 minutter hver vei) før vi returnerer. Etter en dusj og et klesskift, serverer Ronja og hennes hjelpere en bedre middag med dessert før vi trekker oss tilbake og kryper til køys.

 

dag

2

Røssøya - Bukkøya - Lurøyfjellet

Overnatting Røssøygården
Måltid F, L, M
Stigning 685
Nedstigning 685
Avstand 8+7km

Dagen starter ved frokostbordet kl. 08.30. Her spiser vi, planlegger dagen og smører matpakker/fyller termoser til formiddagsmaten. I dag kommer vi til å brenne litt energi. Vi padler rundt Røssøya, passerer Bukkøya og krysser over mot Lurøya (ca. 8 km). Her spiser vi matpakkene våre og tar fatt på dagens fottur; bestigningen av Lurøyfjellet (ca. 7 km). En fin fjelltur uten klatring og klyving, men fra toppen av det 685m høye fjellet ser vi på klarværsdager både Torghatten i sør, Lofotveggen i nord og en hel rekke kjente og ukjente fjellformasjoner mellom disse. Vi tar oss tid til å nyte utsikten på toppen før vi padler tilbake til Røssøya og nyter en bedre middag.

dag

3

Røssøya - Kvitvær - Sandvær

Overnatting Røssøygården
Måltid F, L, M
Avstand 21km

Gjør klar for sandstrender så langt øyet kan se! Dagen starter ved frokostbordet kl.08:30. Vi planlegger, spiser frokost, smører matpakke og fyller termoser. Kl.10 padler vi over til det billedskjønne øyværet Kvitvær, nyter utsikten ei stund og fyller på med litt snacks. Her kommer du til å få lyst til å bade! Vi padler videre til Sandvær, et landskapsvernområde på grund av sin varierte havstrandsvegetasjon og sine rike kalkberg. Her spiser vi formiddagsmaten og tar oss tid til enda mer bading. På tilbaketuren treffer vi sannsynligvis på havørn idet vi passerer Storskjæret og Svartskjærskallen. Turen er totalt på ca. 21 km. Etter å ha vasket av oss sand og saltvann, serverer Ronja oss nok en utsøkt middag før vi kryper til køys.

dag

4

Røssøya - Lamøya - Laukøya - Båtholmen - Køtterøya

Måltid F, L
Avstand 8,5km

Søndag spiser vi kl. 08:00 for å få mest mulig ut av den siste dagen. Vi smører matpakke, fyller termoser og er klare for å gå i kajakkene ca. kl. 09:00. Herfra padler vi til Køtterøya og nyter utsikten mot Hestmannen fra ei vidunderlig sandstrand mens vi inntar formiddagsmaten. Vi padler tilbake til Røssøygården og avslutter padleturen for denne gang ca. kl. 13. Dere skifter, vasker og steller dere og gjør dere klare for båtturen hjemover. Vi tar farvel og gleder oss til å se hverandre igjen ved en senere korsvei.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 80 / info@hvitserk.no

 

 

Undertøy
Unngå bomull, velg noe som tørker lett.
2 sett ullundertøy
Bruk det du trives best med selv, ull eller syntet.
Fleecejakke
Til å ha under tørrdrakta på kalde dager.
Skalljakke
Til bruk utenfor kajakken. Alle får tørrdrakt til å padle med. 
Skallbukse
Alternativt kan du ta med regnbukse. 
Dunjakke
Fint å ha når vi går i land på kvelden. Primaloftjakke eller en tykk ullgenser kan også brukes. 
Hansker/votter
Sokker
Ullsokker, både tykke og tynne. 
Lue
En varm lue.
Caps og sydvest.
Mot sol og regn.
Pakksekker
Vanntette i størrelsene små, medium og stor. Alle får låne 1-2 store pakksekker til å bruke på turen, i tillegg deles det ut ulike plastsekker/poser etter behov.
Sitteunderlag/plate
Vegard sitter på vesten eller håndkleet. Du sitter på det du vil.
Gode tursko
Vi skal ut på et par fotturer. Fjellturen til Lurøyfjellet krever ikke massive fjellsko. 
Solbriller
Gode, og solide solbriller med mørkt glass. Snor er anbefalt så de kan henge rundt halsen. 
Turbukse
Shorts, badetøy og sandaler
Frivillig bading på strendene hver dag. 
Håndkle
Drikkeflaske/camelbak
Du trenger å kunne ta med deg en 2-3 liter vann.
Termos
Matboks, bestikk, kopp tallerken
Til drikke og lunch på tur.
Hygieneartikler
Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, solkrem, såpe, myggmiddel etc.
Personlige medisiner
Plaster, paracet etc. Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.
Antibac
Toalettpapir
Alltid greit å ha tilgjengelig
Skrivesaker
Vi anbefaler å skrive dagbok for å bevare alle minnene og opplevelsene man får på en tur som denne.
Penger/kort
Turen dekker det meste, men ta med litt penger til snacks og drikke.
Kikkert
Dyrelivet og landskapet er verdt det
Kamera
Husk nok plass på minnebrikken.
Ørepropper
For deg som sover lett om natten. 
Snacks
Nøtter, sjokolade etc.
TIPS:
Hvis du reiser med fly: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere