Kajakkpadling i Sognefjorden

Bilder & Video
Norsk Guide
Nivå 3 6 dager 4 - 8 deltakere Fra Kr. 12 000,-

Opplev noen av Norges flotteste fjorder på denne seks dager lange padleturen. Vi camper på vakre teltplasser, går spektakulære fjellturer og opplever det verdenskjente norske fjordlandskapet fra kajakkene!

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 • Fjordutsikten hele veien
 • Kanskje verdens vakreste fjordlandskap
 • Stavkirker
 • Lokal, tradisjonell og romantisk bebyggelse
 • Spennende dyreliv
 • Fantastiske fjellturer

På denne turen skal vi oppleve noen av verdens vakreste fjorder. På en lang padletur er opplevelsen å være på tur, samholdet i gruppa og den vakre naturen det viktigste. Klokka og mobilen ligg langt nede på prioriteringslista, på grunn av dette har vi bare to tidspunkt klar for oss, når turen starter og omtrent når den slutter.

Lengden på dagsetappene og hvor vi camper avhenger til en viss grad av vær og vind, samt gruppa sine forutsetninger. Vi benytter doble kajakkar på turen, dette siden det er veldig tungt å padle en fullastet enkel kajakk helt alene, særlig om det er motvind, da er det godt å ha en venn ombord som hjelper til.

Vi vil reise i det vestnorske kulturlandskapet forbi uberørte områder og små bygder. Vi stopper underveis på historisk interessante steder. Vi starter og avslutter i Flåm, beliggende i den ene enden av den verdensberømte Flåmsbanen. 

Padleturen starter i den stille Lustrafjorden, før vi padler inn Sognefjorden og avslutter i den berømte Nærøyfjorden som er på UNESCOs verdensarvliste. Til sammen padler vi langs og forbi seks ulike fjordararmer (Lustrafjorden, Årdalsfjorden, Lærdalsfjorden, Sognefjorden, Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden).

På turen er det vanlig å se ørn, oter, niser og sel. Forhåpentligvis alle sammen. Turen inkluderer alt campingutstyr, kajakk og mat. Alt du trenger å ta med er varme klær, regntøy, sovepose, liggeunderlag, sko til fjelltur og en liten ryggsekk. Pakk lett! Alt må passe inn en liten kajakk. Har du medbrakt bagasje du ikke trenger på turen, kan du la dette ligge igjen på basen i Flåm.

Dette er en tur som også selges for internasjonale deltakere, så her har du muligheten til å være med en lokalkjent guide og bli kjent med mennesker fra hele verden. Guiden snakker engelsk på turen. 

Hva er inkludert

 • All overnatting i telt
 • Måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Norsk guide
 • Transport dag 1 og transport til Flåm siste dag

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk

Dette er en tur som også selges for internasjonale deltakere, den lokalkjente guiden snakker engelsk på turen.

Vanskelighetsgrad

Det er en fordel å ha erfaring med kajakkpadling for å bli med på denne turen, og vi anbefaler at du er kjent med kajakken og har padlet noen turer tidigere. Du må være forberedt på å padle hver dag, noen av dagene er vi i kajakken hele dagen. Dagsetappene er på mellom 10 og 20 kilometer. Vi padler i doble havkajakker som er stødige og lette å padle.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

Vi slår opp telt på hyggelige plasser underveis på turen, og vi bor i telt hver natt.
Sovepose og underlag kan leies for NOK 600,- per person. 

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet. 

Vaksinasjoner og helse

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Måltider underveis (se dagsprogram for spesifikasjon)
 • Alt av padleutstyr
 • Transport dag 1 og transport til Flåm siste dag
 • Telt til overnatting underveis

Pris inkluderer ikke

 • Togbilletter
 • Alkohol, mineralvann og godteri/snacks
 • Sovepose og liggeunderlag (kan leies for NOK 600,- per person)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

Programmet er veiledende og vil endres etter vær og forhold, men det gir en indikasjon på hvordan dagene vil se ut. 

Du vil måtte ankomme i Flåm dagen før turen starter. Det er enkelt å komme hit med tog fra Oslo eller Bergen. Da får du også tatt vakre Flåmsbanen, en av europas mest berømte jernbanestrekninger. Overnatting for det første natten er ikke inkludert.

dag

1

Eventyret begynner

Overnatting Telt
Måltid -/-/M
Transport Bil

Turen starter 08.30 på stranden i Flåm. Vi hilser på hverandre og har en gjennomgang av utstyret vi skal ha med. I løpet av formiddagen skal vi ha et redningskurs der vi lærer hva som skal gjøres om vi velter. Etter lunsj blir alt av utstyr og kajakker lastet i bilen og på henger, og turen går til bygda Marifjøra på nordsiden av Lustrafjorden. Før vi legger ut på kajakkturen tar vi en tur på fjellet Molden og ser utover store deler av området vi skal padle i de neste dagene.

Utpå kvelden setter vi opp leir en kort padletur fra Marifjøra, ved et fraflyttet gårdsbruk som ligger vakkert til ved fjorden. Her setter vi opp teltene og nyter middagen med utsikt mot fjorden.

dag

2

Stavkirke og fjordkryssing

Overnatting Telt
Måltid F,L,M

Vi krysser Lustrafjorden på formiddagen og tar et stopp på Urnes, der vi besøker Urnes Stavkirke. Dette er Norges eldste stavkirke, som ble bygget i 1135. Kirken er på UNESCOs verdensarvliste. Sannsynligvis tar vi lunsj her, før vi fortsetter i rolig tempo til neste camp. Vi nyter det vakre fjordlandskapet og finner en fin campplass på østsiden av Lustrafjorden. Denne dagen holder vi et rolig tempo, finner rytmen i padlingen og gjør oss klare for neste dag – som blir den lengste etappen på turen.

dag

3

Den lengste etappen

Overnatting Telt
Måltid F,L,M

Vi starter tidlig om morgenen, etter en solid frokost. I dag skal vi krysse Lustrafjorden over til Mannheller og padle inn en del av i Sognefjorden – som er Norges lengste og dypeste fjord. Etter en lang, vakker etappe setter vi opp ny camp – spiser en god, velfortjent middag, fyrer leirbål og nyter den lange, lyse sommerkvelden.

dag

4

Padling i verdensarvområdet

Overnatting Telt
Måltid F,L,M

Denne dagen har vi en rolig etappe. Vi krysser Sognefjorden og padler inn i Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden. Nærøyfjorden er på UNESCOs verdensarvliste og ble brukt som inspirasjon til Disney-filmen «Frost». Vi overnatter på en utvalgt camp, slik at vi kan komme oss lett på plass til å ta en fjelltur i det spektakulære området neste dag. Akkurat hvilken topp vi velger, er litt avhengig av vær- og gruppens turønsker, men det er mange muligheter.

dag

5

Fjelltur over fjorden

Overnatting Telt
Måltid F,L,M

Vi starter dagen med frokost og en kort padletur til der vi skal gå på fjelltur. Lunsjen tar vi med oss og nyter den med god utsikt over fjordlandskapet fra toppen. Etter fjellturen padler vi innover i Nærøyfjorden. Her finner vi teltplass og har en trivelig avslutningsmiddag rundt bålet.

dag

6

Spektakulær avslutning

Måltid F,L,-

Etter en god frokost ved vannet i Nærøyfjorden pakker vi sammen alt utstyr og padler de siste kilometerne inn mot Gudvangen. Utsikten fremfor oss blir mer og mer dramatisk etter hvert som Nærøyfjorden blir smalere og smalere. Vi avslutter turen i Gudvangen senest kl 16.30. Herfra kjører vi den korte turen tilbake til Flåm. Vi er tilbake i Flåm før det siste toget som korresponderer med Oslo og Bergen går. 

Dersom du ønsker å bli en natt til i Flåm - og vil besøke det lokale bryggeriet Ægir - tar guiden dere med på en siste hyggelig samling her. (Ikke inkludert). 

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket. Hvitserk står for nødvendig fellesutstyr på denne turen. Husk å pakke lett, da det er begrenset plass i kajakkene.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

Undertøy

Unngå bomull, velg noe som tørker lett. Ull er gull!

2 sett ullundertøy

Anbefaler 1 tykk og 1 tynn.

Fleecejakke

Eller ullgenser. Godt å ha til kvelden

Skalljakke

For bruk på land

Skallbukse

For bruk på land

Turbukse

2 stk. 1 som også kan brukes mens dere padler, mens den andre brukes i camp. Hurtigtørkende materiale er best

T-skjorter

I tilfelle fint vær. Hurtigtørkende materiale. 

Lett dunjakke

Veldig god å ha, selv på svale sommerkvelder.

Hansker

Til padling

Sokker

Ullsokker, både tykke og tynne. Tynne ullsokker passer bra til våtskoene.

Fjellsko/Terrengsko

For fotturer underveis på kajakkturen. 

Sandaler

Sko som kan bli våte, sandaler feks

Campsko

Sko som holdes tørre, til bruk i camp

Lue

En varm lue til kvelden og ved dårlig vær på dagen.

Caps

Mot sol.

Hals/Buff

Kan brukes hals og på hodet.

Pakksekker

Vanntette i størrelsene små, medium og stor. Alle får låne en 55l pakksekk til å bruke på turen, i tillegg deles det ut ulike plastsekker/poser etter behov.

Sitteunderlag/plate

 

Sovepose

Anbefler 3-sesongs sovepose, pakk vanntett. Er mulig å leie, ta eventuelt kontakt.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass. Snor er anbefalt så de kan henge rundt halsen. 

Liggeunderlag

 Er mulig å leie, ta eventuelt kontakt.

Ryggsekk

1 liten ryggsekk til fjelltur. 

Badetøy

Bare om du selv ønsker.

Håndkle

Trenger ikke å ta med det største

Drikkeflaske/camelbak

Du trenger å kunne ta med deg en 2-3 liter vann.

Hygieneartikler

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, solkrem, såpe, myggmiddel etc.

Personlige medisiner

Plaster, paracet etc.

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Antibac

 

Penger/kort

Turen dekker det meste, men ta med litt penger til snacks og drikke på hyttene.

Hodelykt

Ta med om du har, husk ferske batterier.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Ørepropper

For å sove best mulig. 

Snacks

Nøtter, sjokolade etc.

Vi står for:

Telt, tørrbager, alt av padleutstyr (våtdrakt, padlesko, kajakk og åre), førstehjelpsutstyr, alle måltid (se dag for dag programmet), alt koke og spiseutstyr, såpe for oppvask, toalettpapir, gode historier og en guide med ett smil :)

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere