Kajakkpadling på Svalbard

Norsk Guide Nyhet
Kajakk Nivå 3 7 (9) dager 4 - 12 deltakere

Bli med på et fantastisk kajakkeventyr på Svalbard i sommer. Nordenskioldbreen, Isfjorden og den forlatte byen Pyramiden er bare noen av høydepunktene underveis i dette arktiske sommereventyret.

Høydepunkter

 • Longyearbyen
 • Nordfjorden
 • Isfjorden
 • Billefjorden
 • Den russiske bosetningen Pyramiden
 • Nordenskioldbreen

I juli drar vi på en spektakulær padletur på Svalbard. Omgitt av isbreer, dype fjorder og spennende dyreliv tilbringer vi en uke i kajakken. På Svalbard er det voldsomme kontraster i landskapet, og det blir et tett møte med arktisk natur og dyreliv.

Turen starter ut fra Longyearbyen, derfra drar vi ut med båt til Nordfjorden hvor vi oppretter camp i området Kapp Wijk. Her går vi igjennom camprutiner, en del av det å være på tur på Svalbard er å sitte bjørnevakt. Vi rullerer, så det blir nok av søvn. Noen blir redde av tanken, men våre gjester sier at det å få være ute helt alene i den lyse arktiske stillheten, er noe av det de husker best fra deres tur. Kvelden blir avsluttet med en fottur for å få beveget beina litt, samt sett oss rundt på området. 

Første etappe er planlagt til Kapp Thordsen, og vi drar videre innover Billefjorden mot Skansebukta. Stedene vi besøker er av historisk interesse, det har vært gamle gruvesteder og fangsthytter fra 1920-tallet i området, og guiden forteller oss villig historien til områden.

Turen skal videre til den russiske bosettingen Pyramiden, som plutselig ble fraflyttet i løpet av kort tid i 1998, etter at det lokale gruveselskapet la ned driften. Plassen er og et yndet sted for fotografer, hvor du kan få fanget en rekke sterke motiv med kameraet ditt.

Fra Pyramiden går turen videre til Nordenskioldbreen. Her får vi den klassiske og mektige brefronten midt i fleisen, og blåisen vil garantert gjøre noe med deg. Vi padler til Nordenskiold Lodge hvor vi blir tatt imot av hytteverten, og etter en uke i telt blir det nå deilig med en seng og to-retters middag. Nordenskiöld Lodge ligger veldig fint i terrenget og en kan knapt finne hytta ved første øyekast inn i Billefjorden. Dette gjør at en har alle muligheter til å virkelig nyte den arktiske stillhet i det store og det brede. Her kan du faktisk sitte med en varm kopp kaffe eller te på terrassen og være heldig og beskue både sel og isbjørn på fjorden.

Turen passer for alle som har litt padleerfaring. Det er varierende lengde på etappene, og røff sjø kan gjøre det mer utfordrende (mens vindstille og godt vær gjør turen til en lek). Vi bruker solide, svært stabile dobbeltkajakker.

Guide/Turleder

Vi reiser i en liten gruppe fra Norge med håndplukket, norsk, erfaren turleder fra vår dyktige samarbeidspartner på Svalbard.

Hva er inkludert

 • Overnatting som spesifisert i programmet
 • Måltider som spesifisert i programmet
 • Guide
 • All lokal transport ifølge programmet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Skriv ut

Turfakta

Historie

Svalbard består av en rekke øyer, holmer og skjær mellom 74° og 81° nordlig bredde og 10° og 35° østlig lengde, og det utgjør den nordligste delen av Norge. Øyene ble først tatt i bruk som en hvalfangstbase i det 16. og 17. århundre, men ble etterhvert forlatt. I begynnelsen av det 19. århundre begynte gruvedriften etter kull, noe som førte til at flere samfunn ble etablert på øygruppen. Svalbardtraktaten anerkjenner norsk suverenitet, og med Svalbardloven av 1925 ble øygruppen en fullstendig del av kongeriket Norge.

Det er ca. 2500 fastboende på Svalbard, i hovedsak nordmenn i Longyearbyen og russere i Barentsburg. Svalbard har lavere skattenivå enn fastlands-Norge, og på grunn av dette er en del varer billigere på Svalbard enn i Norge. Det gjelder dog ikke en del ferskvarer som må flys til øya. En liter melk koster i underkant av 40,-.

Vanskelighetsgrad

Padlingen er ikke verre enn at du kan være med selv om du har padlet lite fra før. Det er likevel en fordel om du har padlet noe før turen, og du må være forberedt på å padle hver dag med et par halvlange etapper. I tillegg vil været avgjøre hvor krevende turen blir, og det er vanskelig å forutse. Etappene er på mellom 8 og 25 kilometer. Vi padler i doble havkajakker som er stødige og lette å padle.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

Det er en fordel å ha vært i vannet med kano eller kajakk før turen, men det er ikke en nødvendighet. Viktigere er det at du er turvant og i normalt god fysisk form.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

Overnatting underveis på turen i telt og en natt i Nordenskioldhytta. Overnatting i Longyearbyen er ikke inkludert. Hvitserk kan gi gode tilbud på dette, dersom du ønsker å reise opp før turstart eller bli igjen i Longyearbyen etter tur. 

Klima

Turen går i juli, hvor det er minst is på fjordene, og midnattssol. Temperaturen vil ligge på mellom 5 og 15 grader, så det er viktig med varmt tøy.

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Selv om det virker eksotisk er vi i Norge. Hotellene tar kort eller kontanter. 

Tid og tidssoner

Det er ingen tidsforskjell til Svalbard. 

Pass og visum

Du må ha med pass.

Utstyr

Vi stiller med doble kajakker. Kajakkene er stødige og ligger godt i vannet. Vi stiller med spruttrekk og årer. Vi har sikkerhetsutstyr, tørrdrakter, redningsvester, sko og padlevotter. Hvitserk stiller med telt, kokekar, primuser og øvrig infrastruktur i camp. Det du selv trenger er vanlige fjell- og turklær. Innholdsrik og detaljert utstyrsliste får du ved påmelding.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på www.vaksine.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • En natt på Nordenskioldhytta
 • Erfaren turguide
 • Øvrige netter i telt
 • All transport ifølge programmet
 • Mat underveis på turen og på Nordenskioldhytta
 • Avskjedsmiddag med pizza på Kroa

Pris inkluderer ikke

 • Fly tur/retur Longyearbyen
 • Eventuelle overnattinger i Longyearbyen og måltider i Longyearbyen ut over avskjedsmiddag
 • Drikkevarer

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Ankomst Longyearbyen

Måltid -,-,-

Deltakerne hentes på flyplassen. Vi har oppmøte klokken 16:00, og denne kvelden er det lagt opp til en samling på Fangstmannshotellet med turguiden sin gjennomgang av rute, utstyr, planlegging og siste innkjøp. Gå dere en tur i varme Longyearbyen, det er ikke mange samfunn i verden som ligner på administrasjonssenteret på Svalbard. Overnatting er ikke inkludert, men Hvitserk kan hjelpe til med dette.

dag

2

Eventyret begynner

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Transport Båt

Avreisetidspunkt denne dagen er klokken 09:00. Etter frokost pakker vi sakene og tar båten ut i det nydelig fjordlandskapet som omkranser Longyearbyen. Dette området blir vårt hjem for de neste dagene, og vårt første stopp er i Nordfjorden, i området Kapp Wijk. Her er fangstfolk fortsatt aktive, og har vært det i flere tiår. Før kvelden kommer etablerer vi camp, går igjennom camprutiner og blir enige om vaktrulleringen. Vi tar en kveldstur til fots i området, og det begynner å gå opp for oss hvilket eventyr vi skal ut på.

dag

3

Svenskehuset

Overnatting Telt
Måltid F,L,M

Første etappe er planlagt til Kapp Thordsen. Dette er et spennende område med Svenskehuset som har en dramatisk historie. Guiden tar oss med inn i Svenskehusets historie, korpolittgruveeventyret som ble nedlagt før det startet og selveste Nordenskiolds befatning med dette spesielle huset. Turen starter i Nordfjorden, i løpet av dagen vil vi runde Billefjorden med utsikt mot de karakteristiske fjellene på Svalbard. 

dag

4

På gruvebesøk i Skansebukta

Overnatting Telt
Måltid F,L,M

Vi fortsetter innover Billefjorden og dagens etappe er planlagt til Skansebukta. Her ligger vi i godt le og etablerer camp på stranda. Skansebukta har en interessant og spennende industrihistorie med gipsgruve, et magisk fuglefjell og en tidligere bistasjon i nærområdet som vi kan betrakte på kloss hold. Vi kikker på gruva, den forlatte båten på land og kanskje blir det tid en tur til ei fangsthytte fra 1920 tallet. 

dag

5

Svalbard-natur på sitt beste

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Avstand 12 km

Vi tar oss videre mot Pyramiden og fortsetter nordover i Billefjorden. Bratte høye fjell i klassisk Svalbardnatur følger oss hele dagen. Den enormt flotte fjorden byr på leken padling, og småprat med nabokajakken. Vi etablerer camp i Nidedalen og dagens etappe er estimert til 12 km. Vi vil se den mektige Nordenskioldbreen og bratte fjell tvers over fjorden. 

 

dag

6

Vi besøker Pyramiden

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Avstand 8 km

Vi padler til den fraflyttede russiske bosettingen Pyramiden i dag. Dette er russisk kulturhistorie fra 1927. Her vil guiden ta oss med på en tur rundt i byen, som er på listen over ”Top Ten Ghost Towns in The World”. Vi hilser på verdens nordligste statue av Lenin, og tar del i hans faste blikk mot blåisfronten tvers over fjorden. Estimert distanse 8 km.

dag

7

Til Nordenskioldbreen

Overnatting Nordenskioldhytta
Måltid F,L,M
Avstand 12 km

Vi padler fra Pyramiden til Nordenskoldbreen. Her får vi den klassiske og mektige brefronten midt i fleisen og blåisen vil garantert gjøre noe med deg. Vi padler inn på stranda ved Nordenskiold Lodge hvor hytteverten ønsker oss velkommen. Her etablerer vi oss på rom og inviteres på to retters middag med muligheter for et glass vin eller en brekald øl. Etter middag tar vi en kaffe på terrassen og ser rett inn i blåisen, gled deg! Guiden tar oss med på en liten kveldsvandring til brefronten, husk kamera! Estimert padledistanse 12 km.

dag

8

Retur til sivilisasjonen

Måltid F,-,M
Transport Båt

Vi rekker helt sikkert en tur på beina i nærområdet før vi blir plukket opp med båt og blir kjørt tilbake til Longyearbyen. Overnatting i Longyearbyen er ikke inkludert, men vi samles til felles avslutningsmiddag (inkludert) på Kroa hvor vi oppsummerer og reflekterer oss gjennom turen. Guiden er selvsagt med og det blir garantert et par vandrehistorier.

dag

9

Hjemreise

Alle eventyr har en ende...

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Undertøy


Vi anbefaler undertøy i ull til både kvinner og menn. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

4 par Ullsokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull eller teknisk materiale. Unngå bomull.

1-2 sett ull-/superundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, men heller bruke flere lag.

Langermet skjorte/lett trøye

Vi anbefaler skjorte /langermet trøye i materiale som tørker lett - gjerne ull. 

Fleecejakke/tykk genser

Hvis det er kjølig på kvelden.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende lett regnjakke. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

 

Pakksekker

Ta med flere vanntette pakksekker/poser til oppbevaring av eiendelene dine

Dunjakke 

En dunjakke er god å ha i camp på kveldene.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/ bredbremmet solhatt som sitter godt

Til beskyttelse mot solen. Den kan være nådeløs.

Tynne hansker

Et par lette gode vanter. 

Votter

Fleece eller ull. Tykke og varme, og mulige å tørke.

Fjellsko / Gummistøvler

Sko til å bruke i campen, disse skal holde deg tørr ved ilandsstigning og være varme og komfortable. 

Lue

God og varm lue

Pakkposer

Vanntette, små, medium og store.  

Liten, vanntett pakkpose

For kamera, telefon og verdisaker mens du padler.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass, UV-beskyttelse og snor så de kan henge rundt halsen. 

Drikkeflaske 

Ha med drikkeflaske så du får plass til ca. 1 liter. 

Caps eller hatt og tørkle

Nakke og ører er mål for den nådeløse solen. Et tørkle/bandana i tillegg er perfekt. I hvert fall om du velger caps.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, våtservietter, såpe, antibac.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Vannfast. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.
Ørepropper
Paracet og Ibux
Myggmiddel
Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Alle som skal til Svalbard må ha med pass

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier, lader

Til kamera, telefon etc.

Bespisning

Vi stiller med kokekar, tallerken, kopp og bestikk

Kajakkutstyr

Dobbel kajakk med spruttrekk, årer, tørrdrakt, padlevest, neoprensko og padlevotter

Tursnacks

Nøtter, sjokolade, snacks etc. Dette får du kjøpt masse av i Longyearbyen. 

Sitteunderlag

Hvis du ønsker i kajakken for bedre sittekomfort.

Ørepropper

Om du er var for lyder

Stor bag 

Eller noe annet som er fint å pakke tingene i, det er mulighet for å legge igjen saker på ekspedisjonen i Longyearbyen. 

Vanntette pakkposer

En pose må være stor nok til å romme soveposen. I tillegg bør du ha 5-6 stk til, som er litt mindre (10-15 L) Prøv og pakk bagene før avreise, så ser du hvor mange du trenger. Ta gjerne med en liten til pass, verdisaker og mobiltelefon

Sovepose

En pose som har en komfortgrense på minus 5 burde holde fint.  Er du kvinne, og vet at du fryser lett så anbefaler vi at du velger en pose som tåler enda litt fler minusgrader. Eller kanskje du velger en lakenpose i fleece du kan ha inni for å vinne noen grader?

Liggeunderlag/

Sitteunderlag

 

Vi anbefaler oppblåsbart liggeunderlag.  I tillegg et lite sitteunderlag til kajakken.

Sittepute

Mange foretrekker sittepute i kajakken, dette er ikke noe krav. 

 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere