Kortreist villmarkstur i Oslo - gjennom Nordmarka i packraft

Bilder & Video
Favoritt
Fysisk 3/6   Risiko 2/6 3 dager 4-8 deltakere Fra Kr. 3 650,-

Hovedstaden vår har mer enn kun det urbane livet å by på, i skogene rundt Oslo er det også mulig å kjenne på villmarksfølelsen. Vi ønsker derfor å ta deg med på tur gjennom Nordmarka – i packraft! Her skal vi padle fra vann til vann, og vi har frihet til å gjøre det vi ønsker; vi kan bade, fiske og tilbringe nettene i hengekøyer på en av de mange fantastiske leirplassene i området. Vi skal rett og slett nyte tre fulle dager med turliv!

 

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 • Utforsking av bynær villmark
 • Tre dager i packraft
 • Gode fiskemuligheter
 • Koselige kvelder i campen vår
 • Muligheten til å sove i Amok hengekøye

I skogene nord for Oslo finnes det utrolig mange små og store vann, og ved å benytte disse som transportårer er det mulig å oppleve området på en helt ny og annerledes måte. I en packraft kommer man til på alle de flotteste stedene langs vannene, også der det verken går sti eller vei.

Turen vår starter ved Mylla utfartsparkering, helt nord i Nordmarka. I løpet av tre dager padler vi fra vann til vann sørover gjennom marka, en distanse på omkring 47 kilometer, før vi ender opp på Øyungen i Maridalen. Mellom vannene er det flere etapper til fots, så vi spenner rett og slett fast packraften på ryggen – med eller uten luft - og tar beina fatt. Leirplassene ligger som perler på en snor gjennom hele marka, på odder, nes eller på små øyer, så det vil ikke være noe problem å finne et egnet sted å slå leir etter de forskjellige dagsetappene. Vi henger opp hengekøyene eller setter opp teltet (avhengig av hva du foretrekker), og tilbringer kvelden sammen med kollektiv matlaging og sosialisering. Kanskje det også dukker opp en røverhistorie eller to utover kvelden? 

For de som ønsker å fiske underveis: I Nordmarka kan man få både Ørret, Gjedde, Abbor, Røye, Lake og Sik. Fiskekortet er rimelig og kjøpes av den enkelte fra OFA.  

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Pris inkluderer

 • Leie av packraft med nødvendig utsyr + Amok hengekøye
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Erfaren lokalkjent guide
 • Transport til startstedet for turen

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Eirik B. Zwart-Nilsen

eirik@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Vanskelighetsgrad

Nivå 3 av 5. Les mer om graderingen på våre turer her.

Turen innebærer for det meste enkel padling, hovedsakelig på flatt vann. Packraftene er trygge og stabile. Vi må bære packraften gjennom enkelte områder hvor vi må gå til fots på sti eller grus. Du trenger ikke å ha padlet packraft før for å bli med på denne turen, du vil få en kort innføring i padleteknikk før vi setter avgårde. Denne turen innebærer mer gåing og lengre dagsetapper enn packraftturen vår i Østmarka. Det er et krav at man kan svømme for å være med.

Turforberedelser

Turen starter fredag kl. 09.00 ved Oslo S (taxiholdeplassen ved flytoget). Herfra blir vi transportert til Mylla hvor vi begir oss innover i Nordmarka. Den totale distansen vi legger bak oss er mellom 47 og 50 kilometer litt avhengig av rutevalg underveis, og vi beregner å bruke tre hele dager på turen. Vi padler det meste av strekningen, men er nødt til å bære med oss packraft og utstyr på visse steder der de forskjellige vannene ikke er tilknyttet hverandre. Vi ankommer Skar utfartsparkering hvor turen avsluttes på ettermiddagen/kvelden søndag. Herfra er det enkelt å ta rutebuss til Oslo etter at vi har levert utstyr og tatt avskjed med hverandre.

Sikkerhet

Norrøna Hvitserk Adventure legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Norrøna Hvitserk Adventure kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Norrøna Hvitserk Adventure har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Du finner en liste med nødvendig utstyr under fanen "utstyrsliste" i menyen over. Siden det blir endel inn og ut av båten anbefaler vi å pakke kompakt, og ha kun ett kolli, slik at du slipper å ha ting hengende utenpå sekken eller i hendene når vi går. Pakk gjerne flere ganger før avreise slik at du kan ekskludere eventuelle overflødige ting du ikke trenger. Det er nødvendig å pakke 100% vanntett selv om det er meldt opphold, da det er vanskelig å holde sekken tørr under padling. Ta stor nok sekk til at du har plass til ca. 15 liter fellesutstyr/hengekøye etc.

Innkvartering

Vi sover i Amok hengekøyer fra fredag til søndag. Dette er solide hengekøyer hvor man ligger vannrett. Om det er meldt dårlig vær tar vi også med tarper som vi kan henge over oss slik at vi ikke blir våte. Hengekøye med liggeunderlag, og tarp ved behov, er inkludert i turprisen. Sammen med vanntett pose til transport veier dette ca. 3 kg. Har du selv et lite og lett telt, og du har plass til dette i sekken din, kan du benytte dette isteden om du ønsker. 

Mat på turen

Vi lager middag sammen på primus fredag og lørdag kveld, i tillegg har vi med frysetørret turmat til frokost og lunsj på lørdag og søndag. Lunsj på fredag, samt snacks og drikke besørges av den enkelte. Vi koker vannet fra vannene vi padler på til drikkevann, så det kan være praktisk å ta med en-to store drikkeflasker som tåler varmt vann (Nalgene 1 liter hardplast er anbefalt). Har du vannrenseflaske kan du selvfølgelig benytte dette isteden.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tap av reisens formål. (F.eks kan du reise til Lofoten hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å padle kajakk eller stå på ski når du er der. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål).

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i prisen. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Pris inkluderer

 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Erfaren lokalkjent guide
 • Felles transport til Mylla utfartsparkering 
 • Amok hengekøye med tilhørende liggeunderlag, tarp ved behov, og vanntett pose til dette utstyret
 • Packraft, padleåre, festestropper, padlevest og pumpe
 • Primus og kjelesett til felles bruk i gruppa (inklusive gass)

Pris inkluderer ikke

 • Personlig utstyr inkludert fiskeutstyr
 • Drikkevarer
 • Frokost og lunsj til fredag
 • Transport fra Skar til Oslo på søndag
 • Avbestillings- og reiseforsikring 
 • Fiskekort for Nordmarka (Kan kjøpes på www.ofa.no)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise og turen er fullbooket, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Fra Oslo til Nordmarka

Overnatting Amok hengekøye
Måltid M
Transport 1 time
Tid Vil variere
Avstand Vil variere

Vi møtes utenfor Oslo S (taxiholdeplassen ved flytoget) kl. 09.00 på morgenen. Herfra blir vi fraktet til Mylla utfartsparkering hvor vi får utdelt utstyret vi trenger – packraft, åre, padlevest, fellesutstyr, mat – og en av våre fantastiske Amok hengekøyer! Når utstyret er fordelt, packraftene blåst opp og sekkene pakket, tar vi en kort introduksjon i padleteknikk. Omsider fester vi sekkene godt fast på raftene før vi tar våre første padletak på turen sørover. Snart befinner vi oss dypt inne i Oslos grønne skoger! Her er det ikke vanskelig å finne roen, eller kjenne følelsen av ekte turglede - på tross av at vi ikke er langt fra hovedstaden. Akkurat hvor langt vi padler den første dagen avhenger av vindretning og -mengde, men vi bruker hele dagen, og tar en god lunsjpause underveis. Allerede i dag vil vi kjenne på hvordan det er å bytte mellom å padle og gå til fots, men vi kommer raskt inn i denne rutinen. Vi bærer raftene oppblåst, eller tar ut luften, avhengig av tettheten i vegetasjon og lengden på etappen. På ettermiddagen finner vi et egnet sted hvor vi slår leir før vi lager middag på kvelden. 

dag

2

Gjennom Nordmarkas hjerte

Overnatting Amok hengekøye
Måltid F, L, M
Tid Vil variere
Avstand Vil variere

Etter frokost padler vi videre med sola i ansiktet, og  får god tid til å observere naturen rundt oss. Om været viser seg fra sin beste side stopper vi underveis for et avkjølende bad, og selvfølgelig en velfortjent lunsjpause. Når ettermiddagens padleetappe er gjennomført finner vi en passende leirplass for natten og slår oss til ro. Hva med en treretters middag? - kanskje noen har fått fisk som vi kan tilberede til forrett?

dag

3

Fra Nordmarka til Oslo

Måltid F, L
Tid Vil variere
Avstand Vil variere

Vi fortsetter vår ferd sørover, og i dag skal vi blant annet padle på den imponerende Bjørnsjøen, før vi setter kursen mot flere mindre vann, og ender opp på Øyungen innerst i Maridalen på slutten av dagen. Her slipper vi lufta ut av packraftene for aller siste gang, og tar fatt på sluttetappen til fots noen få kilometer på lettgått turvei. På Skar utfartsparkering avslutter vi turen etter at vi har levert utstyr og tatt farvel. Man kan ta rutebussen herfra mot sentrum.

Skriv ut

Utstyrsliste

Se nøye over denne listen, og sørg for at du tar med deg alt du trenger. Vi oppfordrer deg til å bruke det du har til denne turen, og kjøpe nytt hvis du mangler noe viktig på listen nedenfor. Vi har delt utstyrslisten i tre kategorier:

 1. Påkrevd: Hvis du ikke eier dette utstyret, må du skaffe det til turen.
 2. Anbefalt: Utstyr som vil være praktisk å ha med, men ikke avgjørende. 
 3. Valgfritt: Moro, ekstra luksus.

Bekledning i flere lag er ekstremt viktig i et variabelt klima som vi har i Norge. Denne listen vil ta deg gjennom det viktigste. Husk det norske ordtaket "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær", og forbered deg riktig til all slags vær. 

Ta kontakt med oss på hvitserk@norrona.com hvis du har noen spørsmål i forhold til dette. 

Vi anbefaler alltid ull i når det gjennomføres aktiviteter i de norske fjellene, men hvis du allerede har syntetiske lag og ikke vil kjøpe nye, er syntetisk greit.

Påkrevd:

SOVEPOSE
For overnatting i hengekøye underveis på turen. Husk å tilpasse til årstiden. 
VANNTETTE POSER
Alt må pakkes 100% vanntett slik at det holder seg tørt. Det er som regel mer krevende å holde ting tørt på packraftturer enn på andre type turer. Regntrekk på sekken kan være fint, men er ikke tilstrekkelig alene.
ULLTRØYE/STILLONGS
Langermet ull for både topp og bunn. Til bruk i camp. 
UNDERTØY
Vi anbefaler syntetisk undertøy, eller ull når det er vått og/eller kaldt.
MELLOMLAG
En ull- eller fleeceoverdel i middels tykkelse.
VANNTETTE REGNBUKSER
Det er påkrevd å ha med en vanntett regnbukse i tilfelle været blir kaldt og regnfullt. 
SKALL/REGNJAKKE
Gore-Tex eller lignende er obligatorisk. Ekstremt viktig i norsk klima. Jakken må være vanntett, ha hette, og være såpass resistent at du ikke blir våt, selv om det regner hele dagen. Vi anbefaler jakker med glidelåser for ventilasjon.
ISOLASJONSJAKKE/TYKK GENSER/FLEECE
Spesielt viktig på høst-/sensommerturene våre. For pauser og når vi er i camp.
TURBUKSE
Det er vanskelig å holde seg helt tørr når man padler packraft, derfor anbefaler vi å ha en lett turbukse som tørker fort å padle i, eller f.eks. regnbukse og stillongs når det er kaldt/vått, eller shorts når det er varmt. I tillegg en tørr bukse til kvelden. 
TURTRØYER
1-2 turtrøyer som man kan padle i. Vi anbefaler å padle i tøy som tørker fort, syntetisk materiale er fint, eller gjerne ull når det er vått og kaldt.
SOKKER TIL TUR
Minst 2 par. Vi anbefaler ull, over ankelen, i din foretrukne tykkelse. 
TO PAR TURSKO
To par sko anbefales da man blir fort våt på føttene. Et par til dagtid, som du kan padle i og gå mellom vannene i, for eksempel noen tur- eller fjellsko som kan bli våte og skitne. I tillegg et par sko til camp, vekt og størrelse er lurt å tenke på, crocs eller sandaler kan brukes om det er varmt og tørt.
RYGGSEKK
Ca. 65-85 liter. Sekken bør ha et godt hoftebelte slik at den er komfortabel å bære mellom vannene. Trenger også plass til både det personlige utstyret du skal låne, fellesutstyr og mat (ca. 15 liter).
SOLBRILLER
UV-styrke, vi anbefaler en stropp for å holde dem på plass og slik at du ikke minster dem. Avhengig av årstid. 
SOLKREM/LEPPEKREM
For dagene hvor det er veldig fint vær. Avhengig av årstid. 
VANNFLASKE
1-2 stykk. Må tåle varmt vann, Nalgene 1 liter anbefales. Evt. vannrenseflaske isteden.
TOALETTSAKER
Personlige preferanser: Tannbørste, deodorant, hårbørste etc. 
PERSONLIGE MEDIKAMENTER
Forsikre deg om at du tar med deg personlige medisiner du trenger på turen, og sørg for at Hvitserk-kontoret er oppdatert om dine allergier eller behov.
TOALETTKIT
Vi praktiserer sporløs ferdsel, derfor er det viktig å ta med alt avfall som ikke er naturlig. Toalettkit inneholder: toalettpapir, hundeposer til brukt toalettpapir og antibac.
FØRSTEHJELP 
Ta kun med det du trenger til spesifikk personlig pleie, som sportstape, gnagsårplaster og smertestillende (guide har også med førstehjelpsutstyr).
HODELYKT
Husk ekstra batterier. 
SPISESETT
Tallerken/skål til middagen fredag og lørdag, kopp til varmt drikke, samt bestikk/skje.
ANTIBAC
Ved behov i løpet av turen.

Anbefalt:

LUE OG/ELLER BUFF
For å beskytte hode, nakke eller fjes ved dårlig vær. Merk! Dette er påkrevd på høstturene våre. 
VOTTER/HANSKER  
Til bruk i lunsjen/campen når det er kaldt.
SNACKS
Sjokolade, nøtter eller energibarer etter behov. Noe varmt å drikke og kveldskos kan også være godt å ha.
TERMOS
Rask tilgang til varm drikke underveis er godt å ha, spesielt på kaldere turer sensommer og høst.
PADLEHANSKER
Ett par tynne hansker for å beskytte mot såre/kalde hender når vi padler (for eksemepl sykkelhansker). Neopren hansker/votter anbefales spesielt på høst-/sensommerturene for å holde hendene varme.
SITTEUNDERLAG
Til bruk under lunsj og i camp.
CAPS
For beskyttelse mot solen ved behov. Avhengig av årstid og vær. 
GENERELLE KLÆR
En påminnelse om å ta med seg et sett med klær som man kan anvende på kvelden.
VANNRENSEFLASKE
For å enkelt rense drikkevannet fra innsjøene. Vi koker vannet fra innsjøene som drikkevann så har du ikke en vannrenseflaske er det anbefalt å ha med drikkeflaske i hardplast.     
MYGGMIDDEL/MYGGNETT
Forebyggende mot myggen. Avhengig av årstid.        

Valgfritt:

ØREPROPPER                        
Hvis du sover lett. 
SOVEMASKE
For å dekke øynene når du sover. Du kan også bruke en buff. Avhengig av årstid. 
FISKEUTSTYR
Foretrukket fiskeutstyr til turen, basert på egne preferanser. 
BADETØY
En badedrakt/badeshorts og et lite håndkle hvis du vil bade i elven eller i en av innsjøene underveis. Avhengig av årstid. 
KAMERA
Det er viktig å være til stede mens vi padler, men det er også viktig å ta med noen øyeblikksbilder hjem for mimring.

Amok hengekøye og liggeunderlag er inkludert gjennom hele turen. 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt
fre 25. aug 2023 søn 27. aug 2023
Ledige plasser
Kr. 3 650,-
fre 8. sep 2023 søn 10. sep 2023
Ledige plasser
Kr. 3 650,-

Samarbeidspartnere