Fra Venabygdsfjellet til Lillehammer på langrenn - Inkludert foredrag og kurs med Anders Aukland

Bilder & Video
Nyhet
Fysisk 3/6   Risiko 2/6 5 dager 4-8 deltakere Fra Kr. 16 900,-

Det er få ting som er så helbredende for sjelen som en god langrennstur! På denne turen blir det mange av dem, det kan vi love dere! Vi skal gå i perfekte trikkeskinner som strekker seg så langt øyet kan se fra Venabygdsfjellet og til Lillehammer, i klassisk norsk høyfjellsterreng. For ikke å glemme en av de viktigste detaljene, langrenns-profilen Anders Aukland tar turen til Venabygdsfjellet for å hjelpe oss å perfeksjonere skiteknikken vår i et kurs som er tilpasset deltakernes egne ønsker. Denne turen er perfekt for skientusiaster som både ønsker flotte dagsturer kombinert med et ønske om å bli bedre i vår nasjonalidrett!

 

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 • Tilbring fem hele dager på langrenn i perfekte løyper!
 • Utvikle teknikken din med hjelp fra den tidligere olympiske mesteren Anders Aukland
 • Bo på flotte overnattingssteder som Spidsbergseter Resort og Pellestova Hotell
 • Tilbring en natt i den selvbetjente DNT-hytta Vetåbua
 • Avslutt turen i historiske løyper i OL-byen Lillehammer

Dette er turen for langrennsentusiastene der ute! I løpet av fem dager skal vi gå på ski fra Venabygdsfjellet i utkanten av Rondane og helt ned til Lillehammer, der vi avslutter turen i historiske OL-løyper. Under oppholdet på Venabygdsfjellet får vi også besøk av langrennsprofilen Anders Aukland som stiller opp som kursholder, rett og slett for å hjelpe oss å bli bedre langrennsløpere. Kurset han holder vil tilpasses gruppens ønsker, slik at vi får så godt utbytte som mulig. Det vil derfor være mulig for hver og en av dere å spesifisere ønsker til kurset når dere melder dere på turen. 

Dagsturene vi går vil variere i lengde, noen etapper er lengre enn andre, men vi bruker dagene godt og nyter omgivelsene vi befinner oss i samtidig som vi fokuserer på tingene vi lærte av Anders. Guiden som blir med turen er også en habil langrennsløper som vil kunne gi oss gode tips underveis. Overnattingsstedene vi bruker vil variere fra to forskjellige hoteller, Spidsbergseter Resort og Pellestova til DNT-hytta Vetåbua. Bli med oss på fem fantastiske dager i langrennssporet!

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert?

 • all overnatting
 • alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • lokalkjent guide
 • transport innenfor turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Har du spørsmål ang. turen? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Eirik B. Zwart-Nilsen

eirik@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk

Vanskelighetsgrad

Nivå 3 av 6. Les mer om graderingen av våre turer her.

Det er nødvendig å ha god erfaring med å gå på langrenn, da dette er hovedfokuset på denne turen. Dette er en tur som er beregnet på hverdagsmosjonister som har et ønske om å bli enda bedre på langrenn. Etappene er mellom 30-50 kilometer per dag, men det er fullt mulig å utvide dagsetappene vi går eller legge inn en ekstra økt på kvelden hvis dette er ønskelig. 

økt på kvelden hvis dette er ønskelig. 

Sikkerhet

Norrøna Hvitserk Adventure legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24 timer beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Norrøna Hvitserk Adventure kan kontaktes dersom noe skjer underveis på turen. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Norrøna Hvitserk Adventure har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Ta en titt på utstyrslisten ved å klikke på "Utstyrsliste" i menyen over. Nødvendig langrennsutstyr må medbringes av hver enkelt deltaker. 

Hvordan komme seg dit?

Den enkleste måten å komme seg til Ringebu på er å ta tog. Det går direkte avganger hver dag fra Oslo Sentralstasjon. Det er også mulig å ta tog direkte fra Trondheim til Ringebu. Fra Bergen eller andre byer i Norge er det anbefalt å fly til Oslo for så å ta toget fra flyplassen og til Ringebu. Ved behov kan vi bistå med å sette opp transport. På Venabygdsfjellet er det fantastiske skiløyper så hvis det er ønskelig å ankomme en dag eller to tidligere kan vi hjelpe til med å sette opp dette. 

Innkvartering

Dere vil bo på forskjellige steder underveis på turen. Både på vanlige høyfjellshotell og på en selvbetjent DNT-hytte. I prisen oppgitt er det tatt utgangspunkt i at to personer av samme kjønn deler et twinrom sammen. Hvis ønskelig er det mulig å booke enkeltrom også. Dette kommer til en ekstrakostnad på 2000 NOK. På den selvbetjente DNT-hytta vil det ikke være mulig å få enkeltrom. 

Bagasje

Vi anbefaler at du tar med deg ett stk baggasje (vi anbefaler en god tursekk, denne er enklere å frakte rundt i terrenget vi beveger oss i enn for eksempel en duffelbag), med klær, toalettsaker og andre gjenstander som er nødvendige underveis på turen. Vi ber også om at du tar med deg en liten dagstursekk til mat, vann, kamera og ekstra klær slik at du har dette med deg på de forskjellige dagsturene vi skal på. Bagasjen vår vil fraktes mellom overnattingsstedene når vi går de forskjellige dagsturene.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (Feks kan du reise til Bodø hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å padle kajakk eller gå fotturer i ulent terreng. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i prisen. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Vær og andre forhold kan påvirke programmet. Guiden vil tilpasse dagsturene etter dette. Det kan være partier av løypa hvor sporene enten har føyket igjen, er slitte eller ikke har blitt preparert på en stund. 

Antall deltakere

Minimum: 4 gjester,  Maximum: 8 gjester

Inkludert i prisen

 • All overnatting 
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet 
 • Lokalkjent guide med gode langrennsferdigheter
 • All lokal transport og aktiviteter tilknyttet turprogrammet
 • Bagasjetransport
 • Foredrag og kurs med Anders Aukland 

Ikke inkludert i prisen

 • Transport til oppmøtestedet på Ringebu Stasjon
 • Transport hjem fra Lillehammer Stasjon
 • Drikke og snacks

Dag for dag 

dag

1

Velkommen til Venabygdsfjellet!

Overnatting Spidsbergseter Resort
Måltid M
Transport 30 min

I dag starter endelig turen! Vi møtes på Ringebu Stasjon hvor vi tar shuttlebuss til Spidsbergseter Resort på Venabygdsfjellet. Avreise fra Ringebu Stasjon er kl. 17.30. Vi sjekker inn på overnattingsstedet vårt før det er på tide med et introduksjonsforedag holdt av langrennsprofilen og tidligere olympisk mester Anders Aukland. Han skal være med oss de to første dagene på Venabygdsfjellet for å hjelpe oss å bli enda bedre skiløpere. Kveldens prat vil danne en rød tråd til kurset han skal holde i morgen. Etter foredaget er det på tide med en velsmakende 3-retters middag. 

dag

2

Langrennskurs med Anders Aukland

Overnatting Spidsbergseter Resort
Måltid F, L, M
Tid 6-8 timer
Stigning Vil variere
Nedstigning Vil variere
Avstand Vil variere

I dag bærer det ut i skiløypene på Venabygdsfjellet for et langrennskurs med Anders Aukland. Kurset vil være tilpasset deres egne ønsker slik at alle som er påmeldt får best mulig utbytte av denne dagen (ved påmelding til turen vil det være mulig å informere oss om hva dere ønsker å lære mer om/bli bedre på). Vi tilbringer hele dagen ute slik at hver og en av dere får mulighet til å finjusterer de skitekniske detaljene vi går gjennom. Etter endt kurs takker vi Anders for innsatsen før vi vender nesen tilbake til overnattingsstedet vårt for en avslappende kveld akkompagnert av en velfortjent middag. 

dag

3

Spidsbergseter til Vetåbua

Overnatting Vetåbua
Måltid F, L, M
Tid 5-7 timer
Stigning Vil variere
Nedstigning Vil variere
Avstand 44-48 km

Vi nyter en god frokost på Spidsbergseter Resort før vi begynner på turens første dagsetappe. Fra Venabygdsfjellet går vi mot Friisvegen Turistsenter i Øksendalen. Her spiser vi en bedre lunsj før vi tar fatt på dagens neste etappe til Vetåbua hvor vi skal tilbringe natten. Etappen er mellom 44-48 kilometer lang litt avhengig av rutevalg. Ønsker gruppen en lengre distanse kan guiden legge opp en rute hvor dere får med dere et par kilometer ekstra. Bruk gjerne dagen i dag til å terpe på detaljene fra gårsdagens kurs. Vi går gjennom både åpent høyfjellsterreng og noe bjørkeskog på dagens etappe. Ved ankomst til Vetåbua henter vi bagasjen vår som ankommer fra Spidsbergseter før vi innlosjerer oss på rommene våre. På kvelden spiser vi en velsmakende middag sammen. 

dag

4

Vetåbua til Pellestova

Overnatting Pellestova Hotell
Måltid F, L, M
Tid 5-7 timer
Stigning Vil variere
Nedstigning Vil variere
Avstand 40-50 km

Fra Vetåbua beveger vi oss videre sørover mot turens neste overnattingssted, Pellestova. Vi leverer fra oss bagasjen vår som blir fraktet til Pellestova mens vi er ute på tur. Dagens etappe går gjennom bjørkeskog og over åpne myrpartier. Etappen er mellom 40-50 kilometer lang litt avhengig av rutevalg. Vi har selvfølgelig mulighet til å utvide dagens etappe også hvis gruppen ønsker å gå lenger. Dette er også en god dag til å videreutvikle teknikken vår med nyervervet kunnskap innhentet fra kurset. Ved ankomst til Pellestova nyter vi en avslappende ettermiddag før vi blir servert en velsmakende 3-retters middag på kvelden.

dag

5

Pellestova til Lillehammer

Måltid B, L
Tid 4-6 timer
Stigning Vil variere
Nedstigning Vil variere
Avstand 25-30 km

Etter vi har sjekket ut fra Pellestova Hotell tar vi fatt på turens siste etappe. Fra høyfjellet går vi videre sørover mot OL-byen Lillehammer. Mot slutten kan vi også legge turen innom noen av de historiske løypene fra vinterlekene i 1994. Det gir en helt egen følelse å gå i disse traseene som har huset så mange viktige sportsøyeblikk. Dagens etappe er mellom 25-30 kilometer lang litt avhengig av hvilken rute vi velger. Hvis du fortsatt ønsker å øve på små teknikske detaljer har du en siste mulighet til det i dag. Vel fremme i Lillehammer blir vi fraktet til togstasjonen. Vi takker hverandre for en strålende tur før hver og en av oss reiser hjem til foretrukket destinasjon med toget. 

Skriv ut

Utstyrsliste

Se nøye over denne listen, og sørg for at du tar med deg alt du trenger. Vi oppfordrer deg til å bruke utstyr du allerede har til denne turen, og kjøp nytt eller lån hvis du mangler noe viktig på listen nedenfor. Vi har delt utstyrslisten inn i tre kategorier:

 1. Påkrevd: Hvis du ikke eier dette utstyret, må du skaffe det til turen.
 2. Anbefalt: Utstyr som vil være praktisk å ha med, men ikke avgjørende. 
 3. Valgfritt: Moro, ekstra luksus.

Bekledning i flere lag er ekstremt viktig i et variabelt klima som vi har i Norge. Denne listen vil ta deg gjennom det viktigste. Husk det norske ordtaket "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær", og forbered deg riktig til all slags vær. 

Ta kontakt med oss på hvitserk@norrona.com hvis du har noen spørsmål i forhold til dette. 

Vi anbefaler alltid ull i når det gjennomføres aktiviteter i de norske fjellene, men hvis du allerede har syntetiske lag og ikke vil kjøpe nye, er syntetisk greit.

Påkrevd:

2 SETT ULL-/SUPERUNDERTØY

Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntetisk. 

MELLOMLAG

En ull- eller fleece-topp i middels tykkelse. Eller en tynn syntetisk- eller dunjakke om det er meldt ekstra kaldt vær.

DUN- ELLER PRIMALOFTJAKKE

En tykk, varm, isolert jakke for å ta på under pauser. Vi anbefaler dun eller syntetisk. 

SKIJAKKE/SKALLJAKKE

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og fuktighet. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene. 

SKIBUKSE/SKALLBUKSE

Vannavstøtende og vindavstøtende ski- eller skallbukse. Gortex er best. Vi anbefaler et alternativ med glidelås til ventilasjon. 

EKSTRA LAG TIL OVERKROPP

Ta med et ekstra lag til overkroppen hvis du fort blir kald. 

SKIHANSKER OG VOTTER

1 par med gode skihansker. Ta gjerne med et par varme votter også som du kan bytte til for å holde varmen når du ikke er i bevegelse. 

LUE

En lue til skiturene og en lue som du kan bytte til ved behov.

SOKKER

4 par. Vi anbefaler ull, over ankelen, i din foretrukne tykkelse. Hvis fottøyet ditt ikke er vanntett, bør du vurdere et gortex sokkealternativ.

DAGSTURSEKK

Dagstursekk på 20-40 liter.

SOLBRILLER

UV-styrke, vi anbefaler en stropp for å holde dem på plass og slik at du ikke minster dem.

SOLKREM/LEPPEKREM

For dagene hvor det er veldig fint vær.

VANNFLASKER

Isolerte vannflasker, 2 liters kapasitet. Camelback er ikke anbefalt der denne vil fryse i kalde temperaturer. 

TOALETTSAKER

Personlige preferanser: Shampoo, tannbørste, sminke, deodorant, hårbørste etc. 

PERSONLIGE MEDIKAMENTER

Forsikre deg om at du tar med deg personlige medisiner du trenger på turen, og sørg for at Hvitserk-kontoret er oppdatert om dine allergier eller behov.

HODELYKT

Sørg for å ha med ekstra batterier til kulden. 

NØDVENDIG SKIUTSTYR

Ski, staver, sko, og annet relevant utstyr som du foretrekker å ha med deg når du er på skitur. 

Anbefalt:

UNDERTØY AV ULL

Vi anbefaler å ta med undertøy av ull til turen hvis du fryser lett. 

KOMPRESJONSPOSER FOR UTSTYR

Anbefales for oppbevaring av utstyr, for å holde det tørt, i tillegg til å minimere plassen som dunjakken din tar. 

SKJERF, BALACLAVA ELLER BUFF

For å beskytte nakke eller fjes ved dårlig vær. 

FØRSTEHJELPSSKRIN

Hvis du har turhjelpemidler som er spesifikke for deg: dvs. blemmepleie, ibuprofen, osv...

HVERDAGSKLÆR

En påminnelse om å ta med seg et sett med klær som man kan anvende når man ikke er på tur. 

SITTEUNDERLAG

For isolasjon mot bakken. 

BADETØY

En badedrakt og et lite håndkle hvis du vil bade, ta boblebad eller badstue, avhengig av turen.

Valgfritt:

ANTIBAC

Ved behov i løpet av turen. 

VÅTSERVIETTER ELLER TOALETTPAPIR

Hvis du har et akutt behov for å gå på do underveis på tur. Vi kaster ingenting i naturen, så alt brukt må pakkes ned i poser og kastes ved beleilighet. 

ØREPROPPER

Hvis du sover lett.

 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere