Langrennskurs på Venabygdsfjellet med Anders Aukland

Bilder & Video
Fysisk 3/6   Risiko 2/6 3 dager 7-12 deltakere Fra Kr. 8 500,-

Det er få ting som er så helbredende for sjelen som noen timer i langrennssporet. På denne turen blir det mange av dem, det kan vi love dere! Vi skal anvende perfekte trikkeskinner som strekker seg over hele Venabygdsfjellet for å perfeksjonere våre evner i Norges nasjonalidrett, sammen med skiprofilen Anders Aukland. Spidsbergseter Resort gir oss tak over hodet, serverer oss nydelig mat, og stiller med myke, nyoppredde senger for ordentlig avslapping mellom øktene. 

 

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 • Tilbring tre dager på langrenn i perfekte løyper!
 • Utvikle teknikken din med hjelp fra den tidligere olympiske mesteren Anders Aukland
 • Bo på nydelige Spidsbergseter Resort i hjertet av Venabygdsfjellet 
 • Hvil såre muskler etter lange dager på ski i Fjellbadet 
 • Kanskje vi også får oppleve Akevittfjøset...

Dette er turen for langrennsentusiastene der ute! Vi tilbringer tre dager på Spidsbergseter Resort, og sammen med langrennsprofilen Anders Aukland, som stiller som kursholder, skal vi bruke timene og dagene godt slik at vi reiser hjem igjen med nyervervet kunnskap, og evnene til å bli bedre langrennsløpere. Kurset vi holder vil være tilpasset gruppens ønsker, slik at alle får så godt utbytte som mulig. Det vil derfor være mulig for hver og en av dere å spesifisere ønsker til kurset når dere melder dere på. 

Vi starter med en felles lunsj på formiddagen på fredag, før vi går ut i sporet for de første øktene. Kvelden tilbringer vi sammen i hotellets fasiliteter hvor vi kan nyte både velsmakende, kortreist mat, og nydelig drikke. På lørdag er det opp igjen for nye økter i løypene rundt Spidsbergseter Resort. Dagen i dag vil deles opp i forskjellige økter slik at vi også får i oss nødvendig næring mellom slagene. Kanskje en tur i Fjellbadet kan friste etter dagens program? På kvelden møtes vi til middag og sosialiseirng, og ønsker Anders Aukland god tur hjem igjen. Kursets siste dag vil bli brukt til en heldags langrennstur i det tilknyttende løypenettet. Guiden fra Hvitserk som blir med på turen er også en habil langrennsløper så vedkommende vil kunne gi dere gode tips underveis. Avreise på søndag er til valgfri tid på ettermiddagen, eller på kvelden. Som dere sikkert har forstått, alt ligger til rette for en glimrende helg i skisporet!

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert?

 • all overnatting
 • alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokalkjent guide og kursholder Anders Aukland

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Har du spørsmål ang. turen? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Eirik B. Zwart-Nilsen

eirik@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk

Vanskelighetsgrad

Nivå 3 av 6. Les mer om graderingen av våre turer her.

Det er nødvendig å ha god erfaring med å gå på langrenn, da dette er hovedfokuset på denne turen. Dette er et kurs som er beregnet på hverdagsmosjonister som har et ønske om å bli enda bedre på langrenn. 

Sikkerhet

Norrøna Hvitserk Adventure legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24 timer beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Norrøna Hvitserk Adventure kan kontaktes dersom noe skjer underveis på turen. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Norrøna Hvitserk Adventure har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Ta en titt på utstyrslisten ved å klikke på "Utstyrsliste" i menyen over. Nødvendig langrennsutstyr må medbringes av hver enkelt deltaker. 

Hvordan komme seg dit?

Den enkleste måten å komme seg til Spidsbergseter Resort på er å kjøre bil fra hjemstedet ditt. Det er også mulig å ta tog fra Oslo, eller Trondheim til Ringebu for deretter å ta en taxi opp til hotellet. Ved behov kan vi bistå med å sette opp transport. På Venabygdsfjellet er det fantastiske skiløyper så hvis det er ønskelig å ankomme en dag eller to tidligere kan vi hjelpe til med å sette opp dette. 

Innkvartering

Vi tilbringer hele helgen på Spidsbergseter Resort på Venabygdsfjellet. I prisen oppgitt er det tatt utgangspunkt i at to personer av samme kjønn deler et twinrom. Hvis ønskelig er det mulig å booke enkeltrom også. Dette kommer til en ekstrakostnad på 1000 NOK. 

Bagasje

Vi anbefaler at du tar med deg en stk baggasje (vi anbefaler en duffelbag der denne er enklere å frakte med seg på vinteren enn for eksempel en trillekoffert), med klær, toalettsaker og andre gjenstander som er nødvendige til turen. Vi ber også om at du tar med deg en liten dagstursekk til mat, vann, kamera og ekstra klær slik at du har dette tilgjengelig til den siste dagsturen vi skal på.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (Feks kan du reise til Bodø hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å padle kajakk eller gå fotturer i ulent terreng. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i prisen. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Vær og andre forhold kan påvirke turprogrammet. Guiden vil tilpasse dagene etter dette. 

Antall deltakere

Minimum: 7 deltakere,  Maximum: 12 deltakere

Inkludert i prisen

 • All overnatting 
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet 
 • Lokalkjent guide med gode langrennsferdigheter
 • Foredrag og kurs med Anders Aukland
 • Inngang til Fjellbadet 
 • Tilgang til smørebod og oppbevaringsskap til langrennsutstyr

Ikke inkludert i prisen

 • Transport til- og fra Spidsbergseter Resort
 • Reiseforsikring
 • Drikke og snacks

Dag for dag 

dag

1

Velkommen til Venabygdsfjellet!

Overnatting Spidsbergseter Resort
Måltid L, M
Tid 4 timer

I dag starter endelig kurset! Vi møtes på Spidsbergseter Resort kl. 13.00 for en felles lunsj i hotellets restaurant før vi begir oss ut i sporet. De neste timene tilbringer vi ute hvor vi gjør unna den første delen av kurset, før vi går inn igjen etter at solen har gått ned. Vi spiser en velsmakende 3-retters middag sammen, før langrennsprofilen, og tidligere olympisk mester Anders Aukland skal holde et foredrag for oss. Resten av kvelden går til sosialisering i fellesområdene på hotellet, hvor det er gode muligheter for å få seg noe godt i glasset. 

dag

2

Langrennskurs med Anders Aukland

Overnatting Spidsbergseter Resort
Måltid F, L, M
Tid 6-8 timer

I dag bærer det ut i skiløypene på Venabygdsfjellet for andre del av langrennskurset med Anders Aukland. Dagen i dag vil deles opp i forskjellige økter med forskjellig fokus før vi runder av med en kort tur i det nærliggende løypenettet. Bruk dagen godt til å finjustere de skitekniske detaljene vi går gjennom. Mellom øktene legger vi inn lunsj og andre små pauser slik at vi også får fylt opp energilagrene våre. Etter dagens økt frister det kanskje med en tur innom Fjellbadet for litt avslapning? Før middag takker vi Anders for innsatsen før han vender nesen tilbake igjen til Oslo. En velsmakende 3-retters middag venter oss på kvelden. 

dag

3

Heldags langrennstur på Venabygdsfjellet

Måltid F, L
Tid 4-6 timer

Vi nyter en god frokost på Spidsbergseter Resort før vi tar turen ut i løypenettet igjen. Kursets siste dag bruker vi til å gå en skikkelig langtur i det nærliggende høyfjellsområdet. Lengden på turen avgjør vi sammen, og det er selvfølgelig frivillig å være med. Guiden fra Norrøna Hvitserk Adventure som er med på kurset er en habil langrennsløper så vedkommende vil lede turen, og det er også her gode muligheter for å terpe litt ekstra på detaljene vi har lært i løpet av helgen. Tilbake igjen på Spidsbergseter Resort på ettermiddagen takker vi for oss og vender nesen hjemover igjen. Avreise er til valgfri tid.

Skriv ut

Utstyrsliste

Se nøye over denne listen, og sørg for at du tar med deg alt du trenger. Vi oppfordrer deg til å bruke utstyr du allerede har til denne turen, og kjøp nytt eller lån hvis du mangler noe viktig på listen nedenfor. Vi har delt utstyrslisten inn i tre kategorier:

 1. Påkrevd: Hvis du ikke eier dette utstyret, må du skaffe det til turen.
 2. Anbefalt: Utstyr som vil være praktisk å ha med, men ikke avgjørende. 
 3. Valgfritt: Moro, ekstra luksus.

Bekledning i flere lag er ekstremt viktig i et variabelt klima som vi har i Norge. Denne listen vil ta deg gjennom det viktigste. Husk det norske ordtaket "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær", og forbered deg riktig til all slags vær. 

Ta kontakt med oss på hvitserk@norrona.com hvis du har noen spørsmål i forhold til dette. 

Vi anbefaler alltid ull i når det gjennomføres aktiviteter i de norske fjellene, men hvis du allerede har syntetiske lag og ikke vil kjøpe nye, er syntetisk greit.

Påkrevd:

2 SETT ULL-/SUPERUNDERTØY
Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntetisk. 
MELLOMLAG
En ull- eller fleece-topp i middels tykkelse. Eller en tynn syntetisk- eller dunjakke om det er meldt ekstra kaldt vær.
DUN- ELLER PRIMALOFTJAKKE
En tykk, varm, isolert jakke for å ta på under pauser. Vi anbefaler dun eller syntetisk. 
SKIJAKKE/SKALLJAKKE
Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og fuktighet. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene. 
SKIBUKSE/SKALLBUKSE
Vannavstøtende og vindavstøtende ski- eller skallbukse. Gortex er best. Vi anbefaler et alternativ med glidelås til ventilasjon. 
EKSTRA LAG TIL OVERKROPP
Ta med et ekstra lag til overkroppen hvis du fort blir kald. 
SKIHANSKER OG VOTTER
1 par med gode skihansker. Ta gjerne med et par varme votter også som du kan bytte til for å holde varmen når du ikke er i bevegelse. 
LUE
En lue til skiturene og en lue som du kan bytte til ved behov.
SOKKER
4 par. Vi anbefaler ull, over ankelen, i din foretrukne tykkelse. Hvis fottøyet ditt ikke er vanntett, bør du vurdere et gortex sokkealternativ.
DAGSTURSEKK
Dagstursekk på 20-40 liter.
SOLBRILLER
UV-styrke, vi anbefaler en stropp for å holde dem på plass og slik at du ikke minster dem.
SOLKREM/LEPPEKREM
For dagene hvor det er veldig fint vær.
VANNFLASKER
Isolerte vannflasker, 2 liters kapasitet. Camelback er ikke anbefalt der denne vil fryse i kalde temperaturer. 
TOALETTSAKER
Personlige preferanser: Shampoo, tannbørste, sminke, deodorant, hårbørste etc. 
PERSONLIGE MEDIKAMENTER
Forsikre deg om at du tar med deg personlige medisiner du trenger på turen, og sørg for at Hvitserk-kontoret er oppdatert om dine allergier eller behov.
HODELYKT
Sørg for å ha med ekstra batterier til kulden. 
NØDVENDIG SKIUTSTYR
Ski, staver, sko, og annet relevant utstyr som du foretrekker å ha med deg når du er på skitur. 

Anbefalt:

UNDERTØY AV ULL
Vi anbefaler å ta med undertøy av ull til turen hvis du fryser lett. 
KOMPRESJONSPOSER FOR UTSTYR
Anbefales for oppbevaring av utstyr, for å holde det tørt, i tillegg til å minimere plassen som dunjakken din tar. 
SKJERF, BALACLAVA ELLER BUFF
For å beskytte nakke eller fjes ved dårlig vær. 
FØRSTEHJELPSSKRIN
Hvis du har turhjelpemidler som er spesifikke for deg: dvs. blemmepleie, ibuprofen, osv...
HVERDAGSKLÆR
En påminnelse om å ta med seg et sett med klær som man kan anvende når man ikke er på tur. 
SITTEUNDERLAG
For isolasjon mot bakken. 
BADETØY
En badedrakt og et lite håndkle hvis du vil bade, ta boblebad eller badstue, avhengig av turen.

Valgfritt:

ANTIBAC
Ved behov i løpet av turen. 
VÅTSERVIETTER ELLER TOALETTPAPIR
Hvis du har et akutt behov for å gå på do underveis på tur. Vi kaster ingenting i naturen, så alt brukt må pakkes ned i poser og kastes ved beleilighet. 
ØREPROPPER
Hvis du sover lett.

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere