Norrøna Hvitserk Challenge Oslo - Helgearrangement

Bilder & Video
Fysisk 2/6   Risiko 2/6 2 dager 6-20 deltakere Fra Kr. 2 990,-

Er du klar for en annerledes utfordring? Har du drømt om å være med på 71° nord eller Kompani Lauritzen, men vil helst slippe kameraene? Nå har vi laget det perfekte helgeopplegget for deg som liker å bli utfordret, være ute i marka, prøve nye ting og ha det hyggelig sammen med likesinnede. Det vil bli varierte konkurranser hvor temaene blant annet er navigasjon, lagånd, mestringsfølelse, logikk, fokus, stå på vilje og å pushe grenser. Du må melde deg på sammen med en partner, hvert lag består av 2 personer. Her er det viktigst å stille med åpent sinn og skru på konkurranseinstinktet - sammen skal vi ha tidenes helg!

 

Merk at arrangementet er oppdatert med ny rute og innhold fra tidligere år.

 

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

 

Høydepunkter

 • Spennende konkurranser
 • Utfordringer
 • Dyktige guider/tilretteleggere
 • Flotte premier

Vi arrangerer Norrøna Hvitserk Challenge på Østlandet, nærmere bestemt i Oslomarka. Sett av en helg og bli med oss på et opplevelsesrikt og spennende  program med varierte aktiviteter, store og små utfordringer, mentale og fysiske prøvelser og mest av alt - et skikkelig morsomt helgeopplegg for deg alene eller med venner. 

Du kjenner til konseptene i 71° nord og Kompani Lauritzen. Du vet at det er gøy, du vet det er utfordringer - også vet du ikke så mye mer. Det samme gjelder nå. Vi kunne fortalt deg alt, men da er litt av moroa borte. Det du trenger å vite er at du får prøvd ut ulike aktiviteter, du skal orientere deg fra sted til sted, løse kognitive og mentale utfordringer, pushe deg selv fysisk, navigere i deler av marka du kanskje aldri har vært før og la konkurranseinstinktet få utfolde seg. Det er ikke viktigst å løpe lengst eller fortest, men ta smarte valg, tenke som et lag, og le og kose seg. Norrøna Hvitserk Challenge krever ingen spesifikke forkunnskaper, og karakteriseres som en nivå 2 tur. Det er en fordel om du er fysisk aktiv til vanlig og har vært på tur før. Det vil være hovedfokus på å ha det hyggelig sammen på tur, men det vil også være et konkurranseaspekt over helgen. Lagene vil bestå av 2 personer, så om dere er et par, flere gode venner som vil konkurrere i flere lag, du ønsker å utfordre naboen og se hvem som er kongen av gata, lage en familieduell eller utfordre en kollega - så er det bare å melde seg på!

Eksakt oppmøtested er ikke bestemt enda, men det kan være Skar i Maridalen, Sognsvann eller Sørkedalen lørdag klokken 10:00. Challengen avsluttes søndag senest klokken 16:00 et sted med gode transportmuligheter videre. For de som ønsker en gjennomgang av kart og kompassbruk er det mulig å møte opp kl. 09:00 på lørdagen å få en 45 minutters introduksjon og oppfriskning i hvordan navigere seg i skogen, samt lære seg å navigere ut ifra UTM koordinater. 

Overnattingen fra lørdag til søndag vil være i telt, se pakkeliste for mer informasjon. Det er mulig å leie telt av oss. Gi beskjed i god tid.

Premie til vinnerlaget er 2 stk Norrøna 70L Duffel Bags

Hvis du liker en utfordring, har litt konkurranseinstinkt og vil leke rundt i marka en helg, så tror vi du vil ha det veldig gøy på Norrøna Hvitserk Challenge Oslo. 

Pris: 3.999 NOK per person

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • all overnatting
 • alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • guide
 • transport innenfor turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Thea Torvund Langeland

thea@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Vanskelighetsgrad

Nivå 2 av 5. Les mer om graderingen av våre turer her.

Vi vil bruke dagene og det vil være en del fysiske og mentale utfordringer underveis, men det blir også pauser hvor man kan lene seg tilbake og nyte naturen mens man fyller opp lagrene med god snacks. Det er en fordel om du liker å være fysisk aktiv, men ingen erfaring ut over det kreves. Dagsetappene kan ligge på rundt 20-35 km totalt med ulike aktiviteter (f.eks. sykkel, kano, kajakk, gå). Været kan variere i marka, så her må man være forberedt på det meste og ta med tøy til ulikt vær og forhold.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24 timer beredskap når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer underveis på turen. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning. Dere vil ha en GPS på dere, i tilfelle navigeringen går litt dårlig mellom de ulike postene - så vi er alltid klare for å bistå eller veilede dere, så ikke vær redde hvis dere gå dere bort.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Ta en titt på utstyrslisten ved å klikke på "Utstyrsliste" i menyen over.  Vi anbefaler å pakke lett, da du skal frakte med deg ditt personlige utstyr gjennom hele løypa og det er en fordel å ikke måtte dra på for mange kilo her. Sjekk ut værmeldingen og forholdene i marka, og bruk utstyrslisten som et utgangspunkt.

Hvordan komme seg dit?

Hvor vi skal møtes og være i marka denne helgen avhenger av forholdene i marka, så her vil vi oppdatere dere nærmere avreise om hvor det endelige oppmøtestedet blir. Vi vil tilbringe helgen i Nordmarka og eventuelle startsteder kan være Sognsvann, Sørkedalen eller Skar. Det vil ikke være samme oppmøtested og målgang.

Innkvartering

Ta med eget telt eller hengekøye om du har. Om ikke har vi telt til utleie om det skulle være behov. Si ifra i god tid.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (F.eks. kan du reise til Oslo hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å padle kajakk og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Været og forholdene påvirker turprogrammet. Guidene vil tilpasse turene og programmet etter forholdene.

Inkludert

 • Alle aktiviteter og utstyret som trengs 
 • 3 måltider i henhold til dag-til-dag programmet
 • Veiledere/guider

Ikke inkludert i prisen

 • Transport til og fra oppmøtested. Vi hjelper deg gjerne med overnatting både før og etter tur hvis det er behov for det. 
 • Snacks 
 • Lunsj dag 1

Dag for dag

dag

1

Oppmøte i marka

Overnatting Telt
Måltid M

Vi møtes et sted i Oslomarka (oppmøtested kommer vi tilbake til når det nærmer seg) kl. 10:00, spente og klare for introduksjon til hva helgen kan by på før startskuddet går. For dere som ønsker en oppfriskning eller introduksjon til navigering med kart og kompass, samt å lese UTM-koordinater vil det være mulig å møte opp kl. 09:00, så kjører vi 45 minutters gjennomgang så alle er bedre rustet til helgens oppgaver. Det vil være guider som følger dere under de ulike aktivitetene, og tar seg av sikkerheten. Vi møtes ved en felles campspot på kvelden hvor det blir kos og hygge rundt bålet, mens vi spiser en god middag, hviler kroppen og ser tilbake på dagens aktiviteter. Vi kommer ikke til å avsløre så mye mer hva dere skal begi dere ut på denne helgen, men kan avsløre at dere kommer til å ha det gøy, bli litt slitne, kanskje litt våte, det er fordel om i hvertfall en på laget er komfortabel noen meter over bakken, le og smile - og at det blir en helg dere sent vil glemme! 

 

 

 

dag

2

Siste dag og kåring av vinnere

Overnatting Telt
Måltid F, L, M

I dag fortsetter vi der vi slapp i går - enda en dag med mye moro, flere aktiviteter og konkurranser. Vi kårer et vinnerlag og avslutter dagen rundt kl. 16:00 ved et egnet sted for å komme seg videre med transport til Oslo sentrum. 

Vi takker for en fartsfylt helg! Vi håper dere har fått boostet konkurranseinstinktet, har utfordret deg selv, prøvd noe nytt og fått kjenne på mestringsfølelsen!

På gjensyn!

Skriv ut

Utstyrsliste

Se nøye over denne listen, og sørg for at du tar med deg alt du trenger. Vi oppfordrer deg til å bruke det du har til denne turen, og kjøpe nytt eller låne hvis du mangler noe viktig på listen nedenfor. 

Bekledning i flere lag er ekstremt viktig i et variabelt klima som vi har i Norge. Denne listen vil ta deg gjennom det viktigste. Husk det norske ordtaket "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær", og forbered deg riktig til all slags vær. 

Ta kontakt med oss på info@hvitserk.com hvis du har noen spørsmål i forhold til dette. 

Til denne turen anbefaler vi at du pakker som en vanlig 1-dags overnattingstur i marka på høsten. Pga. ulike aktiviteter under ulike forhold anbefaler vi at du har med ett ekstra baselayer skift enn det du vanligvis ville tatt med. Og husk at det blir kjølig og mørkt på kveldene - så hodelykt og noe varmt til å ha i campen er viktig!

Vi anbefaler alltid ull i når det gjennomføres aktiviteter i de norske fjellene, men hvis du allerede har syntetiske lag og ikke vil kjøpe nye, er syntetisk greit.

ULLUNDERTØY
Langermet ull for både topp og bunn, vi anbefaler 2 sett.
UNDERTØY AV ULL
Vi anbefaler å ta med undertøy av ull til turen hvis du fryser lett. 
MELLOMLAG
En ull- eller fleece-topp i middels tykkelse.
ISOLERT JAKKE
En varm jakke til pauser og før/etter aktivitet. Vi anbefaler en fyldig jakke med dun eller som er syntetisk. Annet plagg med lignende tykkelse fungerer også fint. 
VANNTETTE TURBUKSER
Vi anbefaler på det sterkeste å ha en vanntett turbukse i tilfelle været er kaldt og regnfullt. Fotturen vil bli bedre når du har det varmt og behagelig.
SKALL/REGNJAKKE
Gore-Tex eller lignende. Ekstremt viktig i norsk klima. Jakken må være vanntett, ha hette og være såpass resistent at du ikke blir våt, selv om det regner hele dagen. Vi anbefaler jakker med glidelåser for ventilasjon.
TURBUKSE
Behagelige turbukser til dagsbruk i normalt vær. Bør passe til det lange undertøyet og bør også passe under skall/regnbuksen. 
SHORTS/TIGHTS
HANSKER/VOTTER
1 stk tynne hansker for å beskytte hendene. 1 par votter/varme hansker for ekstra varme.
SOKKER TIL TUR
3-4 par. Vi anbefaler ull, over ankelen, i din foretrukne tykkelse. Hvis fottøyet ditt ikke er vanntett, bør du vurdere et gortex sokkealternativ.
FJELLSKO/TERRENGSKO
Ta med fottøy du vet passer deg og er behagelig. Stiene kan være våte og steinete. Vi anbefaler vanntette tursko.
TURSEKK
Ca 50-70 liter.
SOLBRILLER
UV-styrke, vi anbefaler en stropp for å holde dem på plass og slik at du ikke mister dem.
VANNFLASKE/CAMELBACK
2 liter kapasitet. 
MATBOKS MED KOPP OG BESTIKK
TOALETTSAKER
Personlige preferanser: Såpe, tannbørste, deodorant, hårbørste etc. 
PERSONLIGE MEDIKAMENTER
Forsikre deg om at du tar med deg personlige medisiner du trenger på turen, og sørg for at Hvitserk-kontoret er oppdatert om dine allergier eller behov.
SOVEPOSE
Comfort temperatur minimum 5 grader, dersom du fryser lett anbefaler vi comfort temperatur på -5 til 0 grader.
LIGGEUNDERLAG
TELT/HENGEKØYE
Ta med eget telt/hengekøye om du har. Hvis ikke, så si ifra så har vi til utlån
LUE
SKJERF ELLER BUFF
For å beskytte nakke eller fjes ved dårlig vær.
BADETØY OG HÅNDKLE
En badetøy og et lite håndkle 
KOMPASS 
Obligatorisk - vi stiller med kart
KARTMAPPE
Det er meldt regn, så ta med kartmappe så vi beskytter kartet
HODELYKT
Viktig å alltid ha med seg. Kan komme godt med.
FØRSTEHJELPSSKRIN
Hvis du har turhjelpemidler som er spesifikke for deg: dvs. blemmepleie, ibuprofen, osv ...
KAMERA
Det er viktig å være til stede underveis, men det er også viktig å ta med noen øyeblikksbilder hjem for mimring.
MOBIL + POWERBANK
ANTIBAC
VÅTSERVIETTER ELLER TOALETTPAPIR
Vi kaster ingenting i naturen, så alt brukt må pakkes ned i poser og kastes ved anledning. 
ØREPROPPER
Hvis du sover lett. 
SNACKS
Sjokolade, nøtter eller energibarer for begge dagene etter behov
CAMP-SKO
Sandaler, crocs, lette joggesko el. for bruk i camp om man ønsker
MYGGMIDDEL

Dersom du ønsker å ta med eget telt, er det iorden, men fint om vi får beskjed om det på forhånd. 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere