Norrøna Hvitserk Challenge Winter Edition

Bilder & Video
Fysisk 2/6   Risiko 2/6 2 dager 6-20 deltakere Fra Kr. 5 000,-

Vi gjentar høstens suksess og arrangerer Norrøna Hvitserk Challenge Winter edition. Dette er helgen for deg som sitter lengst frem i sofaen og det kribler i beina når du ser på 71° nord, Kompani Lauritzen eller Mesternes Mester. Disse konseptene du så gjerne skulle vært med på, men vil helst slippe tv-kameraene. Vi har laget et helgeopplegg til deg som liker utfordringer, være ute - også på vinteren - prøve nye ting og ha det hyggelig sammen med likesinnede. Det vil bli varierte oppgaver underveis hvor temaene blant annet er navigasjon, lagånd, mestringsfølelse, logikk, fokus, stå på vilje og å pushe grenser. Her er det viktigst å stille med åpent sinn og skru på konkurranseinstinktet - sammen skal vi ha tidenes helg!

 

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 • Spennende konkurranser
 • Utfordringer
 • Dyktige guider/tilretteleggere
 • Flotte premier

Vi hadde det rett og slett så morro da vi i høst arrangerte Norrøna Hvitserk Challenge Oslo og syntes det er litt for lenge til våren da en ny challenge skal arrangeres. Derfor har vi planlagt en winter edition nå i mars, hvor du kan bli med oss ut i Oslomarka og ha en fartsfylt helg, inspirert av konseptene i 71° nord og Kompani Lauritzen. Du kjenner mest sannsynlig til konseptene, du vet at det er gøy, du vet det vil by på utfordringer - også vet du ikke så mye mer. Det samme gjelder nå. Vi kunne fortalt deg alt, men da er litt av moroa borte. Det du trenger å vite er at du får prøvd ut ulike aktiviteter og oppgaver, du skal orientere deg fra sted til sted, løse kognitive og mentale utfordringer, pushe deg selv fysisk, navigere i deler av marka du kanskje aldri har vært før og la konkurranseinstinktet få utfolde seg. Det er ikke viktigst å gå lengst eller fortest, men ta smarte valg, tenke som et lag, le og kose seg. Norrøna Hvitserk Challenge Winter edition krever ingen spesifikke forkunnskaper, og karakteriseres som en nivå 2 tur. Men du skal komme deg rundt i marka på ski, så du bør ha hatt på deg ski før, og det er en fordel om du fysisk aktiv til vanlig. Det vil være hovedfokus på å ha det hyggelig sammen på tur, men det vil også være et konkurranseaspekt over helgen. Du kan melde deg på alene, da matcher vi deg med en annen likesinnet eller du kan melde deg på sammen med noen du kjenner. Lagene vil bestå av 2 personer, så om dere er et par, flere gode venner som vil konkurrere i flere lag, om du ønsker å utfordre naboen og se hvem som er kongen av gata, lage en familieduell eller utfordre en kollega - så er det bare å melde seg på!

Oppmøtested er enda ikke fastsatt, da vi ønsker å se an snøforholdene i marka. De aktuelle startstedene er Sørkedalen, Stryken, Mylla eller Sognsvann hvor det er oppmøte lørdag 13.mars klokken 10:00. Challengen avsluttes søndag den 14. mars senest klokken 16:00 et sted med gode transportmuligheter videre. For de som ønsker en gjennomgang av kart og kompassbruk er det mulig å møte opp kl. 09:00 på lørdagen å få en 45 minutters introduksjon og oppfriskning i hvordan navigere i marka. 

Overnattingen fra lørdag til søndag vil være i telt, se pakkeliste for mer informasjon. Det er mulig å leie og låne utstyr du mangler av oss.

Premie til vinnerlaget er Norrøna produkter og reisegavekort hos Norrøna Hvitserk Adventure.

Hvis du liker en utfordring, har litt konkurranseinstinkt og vil leke rundt i marka en helg, så tror vi du vil ha det veldig gøy på Norrøna Hvitserk Challenge Winter edition

Pris: 5.000 NOK per person

 

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • guide

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Thea Torvund Langeland

thea@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk.

Vanskelighetsgrad

Nivå 2 av 5. Les mer om graderingen av våre turer her.

Vi vil bruke dagene og det vil være en del fysiske og mentale utfordringer underveis, men det blir også pauser hvor man kan lene seg tilbake og nyte naturen mens man fyller opp lagrene med god snacks. Kanskje man har fått straffetid på en post og kan ta en pust i bakken. Det er en fordel om du liker å være fysisk aktiv og har gått på ski før, da vi skal komme oss gjennom marka på ski. Dere vil tilbakelegge ca. 3 mil totalt i løpet av helgen (om man ikke bommer alt for mye på navigeringen) med oppgaver og utfordringer som skal løses underveis. Været og temperaturen kan variere i marka så her må man være forberedt på det meste og ta med tøy til ulikt vær og forhold. 

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24 timer beredskap når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer underveis på turen. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning. 

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Ta en titt på utstyrslisten ved å klikke på "Utstyrsliste" i menyen over. Du velger selv hvilke type ski du ønsker å bruke, om det er fjellski eller langrennsski. I løpet av helgen vil dere gå i preparerte spor og andre ganger utenfor løypene, men her spiller også deres vurderinger og veivalg en rolle. Om dere ønsker å gå med sekk eller bruke pulk bestemmer dere også selv. Vi har Pariser expedition pulker, sele og pulkdrag til utleie om det er behov. Dere skal selv frakte alt av personlig utstyr med dere i løpet av helgen (telt, sovepose, klær osv.). Vi har også soveposer (ink. lakenpose) til utleie for 200 NOK, liggeunderlag til vinterbruk for 100 NOK og telt dere kan låne om det er behov for det. Pga. coronaviruset vil du kun bli plassert i telt med de du eventuelt reiser med. Om du reiser alene vil du få et telt for deg selv. Du kan lese mer om tiltak og tilpasninger vi gjøre for å holde turene smittefrie og trygge her

Hvordan komme seg dit?

Hvor vi skal møtes og være i marka denne helgen avhenger av snøforholdene, så her vil vi oppdatere dere nærmere avreise om hvor det endelige oppmøtestedet blir. Vi vil tilbringe helgen i Nordmarka og eventuelle startsteder kan være Mylla, Sognsvann, Sørkedalen eller Stryken. Det vil ikke være samme oppmøtested og målgang. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (F.eks. kan du reise til Oslo hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å gå på ski og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Været og forholdene påvirker turprogrammet. Guidene vil tilpasse turene og programmet etter forholdene.

Minimum: 6 gjester; Maksimum: 20 gjester

Inkludert

 • Alle aktiviteter og utstyret som trengs til det
 • 3 måltider i henhold til dag-til-dag programmet
 • Veiledere/guider

Ikke inkludert i prisen

 • Transport til og fra oppmøtested 
 • Snacks 
 • Lunsj dag 1
 • Leie av sovepose, liggeunderlag, pulk, sele og pulkdrag

Dag for dag

dag

1

Oppmøte i marka

Overnatting Telt
Måltid M

Vi møtes et sted i Oslomarka (oppmøtested kommer vi tilbake til når det nærmer seg) kl. 10:00 spente og klare for en introduksjon til hva helgen kan by på før startskuddet går. For dere som ønsker en oppfriskning eller introduksjon til navigering med kart og kompass vil det være mulig å møte opp kl. 09:00, så kjører vi 45 minutters gjennomgang så alle er bedre rustet til helgens oppgaver. Når startskuddet går er det deres vurderinger som gjelder. Dere skal navigere dere rundt i marka, ut ifra beskjeder og koordinater dere får av oss. Det er vil bli oppgaver som tester blant annet det fysiske, samarbeidsevne, kreativitet, logikk og kunnskap. Det vil være guider som følger dere under de ulike aktivitetene, og tar seg av sikkerheten. Vi møtes ved en felles campspot på kvelden hvor det blir kos og hygge rundt bålet, mens vi spiser en god middag, hviler kroppen og ser tilbake på dagens aktiviteter. Vi kommer ikke til å avsløre så mye mer hva dere skal begi dere ut på denne helgen, men kan avsløre at dere kommer til å ha det gøy, bli litt slitne, kanskje bevege dere noen meter over bakken, le og smile - og at det blir en helg dere sent vil glemme! 

 

 

 

dag

2

Siste dag og kåring av vinnere

Overnatting Telt
Måltid F, L

I dag fortsetter vi der vi slapp i går - enda en dag med mye moro, flere aktiviteter og konkurranser. Vi kårer et vinnerlag og avslutter dagen rundt kl. 16:00 ved et egnet sted for å komme seg videre med transport til Oslo sentrum. 

Vi takker for en fartsfylt helg! Vi håper dere har fått boostet konkurranseinstinktet, har utfordret deg selv, prøvd noe nytt og fått kjenne på mestringsfølelsen!

På gjensyn!

Skriv ut

Utstyrsliste

Se nøye over denne listen, og sørg for at du tar med deg alt du trenger. Vi oppfordrer deg til å bruke det du har til denne turen, og kjøpe nytt eller låne hvis du mangler noe viktig på listen nedenfor. 

Bekledning i flere lag er ekstremt viktig i et variabelt klima som vi har i Norge. Denne listen vil ta deg gjennom det viktigste. Husk det norske ordtaket "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær", og forbered deg riktig til all slags vær. 

Ta kontakt med oss på hvitserk@norrona.com hvis du har noen spørsmål.

Til denne turen anbefaler vi at du pakker som en vanlig 1-dags overnattingstur i marka på vinteren. Pga. ulike aktiviteter under ulike forhold anbefaler vi at du har med et ekstra baselayer skift enn det du vanligvis ville tatt med. Og husk at det blir kjølig og mørkt på kveldene - så hodelykt og noe varmt og tørt til å ha i campen er viktig!

Vi anbefaler alltid ull i når det gjennomføres aktiviteter i de norske fjellene, men hvis du allerede har syntetiske lag og ikke vil kjøpe nye, er syntetisk greit.

Undertøy
Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.
2 sett ullundertøy
Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, men heller bruke flere lag. Jo høyere ullprosent, jo bedre.
Fleecejakke
Denne er veldig god å ha, en varm ullgenser kan også brukes.
Skalljakke
Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.
Skallbukse
Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.
Dunjakke
Du kommer til å trenge denne. En stor og god jakke er å anbefale. 
Overtrekksvotter/ vindvotter
Bør være romslige, og gå godt oppover underarmen. Må være myke og gi godt grep, selv med innervotter.
Vanter
Godt å ha når man løser oppgaver og til finmotorikken. 
Ski, varme skistøvler og staver
Fjellski eller langrennski.
Skismøring/feller
En blå ekstra og grønn, ikke ta med hele smørekofferten. Sjekk værmeldingen. Kort eller langfelle om man ønsker til fjellskiene.
Gamasjer
De både varmer og beskytter.
Sokker
Sokker, jo tykkere jo bedre, med god «spenst» som vil si at de ikke skal være gått flate. Og sjekk at det er minst 80% ull i de tykke. Innersokker kan være i ull eller syntet (liner). Nyere sokker tåler flere dager enn gamle. Anbefaler minst 3 par.
Sovepose
Bør tåle -10/-15 og være for vinterbruk. Sjekk værmeldinga. Dun er lettere enn kunstfiber, men mer sårbar for fuktighet. Det er mulig å leie vintersovepose for 200 NOK. 
Liggeunderlag
God isolasjon og liggekomfort er viktig. Vi anbefaler ett oppblåbart og ett i typen bamse liggeunderlag for best isolasjon. Det er mulig å leie et oppblåsbart liggeunderlag egnet for vinterbruk for 100 NOK.
Balaklava
Varm og holder vind ute, eller hals.
Lue
2 stk, i tilfelle du mister en. Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.
Hals/buff
Smart tøystykke som blant annet kan brukes som hals, lue og ansiktsmaske. Deilig å ha til natten.
Solbriller
Gode, og solide solbriller med mørkt glass. Plastbriller er ok.
Hodelykt
Husk friske batterier.
Drikkeflasker
To stk. 1-liters flasker, gjerne med trekk slik at de ikke fryser så lett. En tykk sokk gjør også nytten. En flaske bør kunne henge på sekken eller i beltet så det er lett å drikke. Nalgene flasker med stor åpning og isolasjonstrekk er det beste.
Termos
1 liter. Ståltermos med stor åpning. Valgfritt.
Toalettsaker
Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter etc.
Personlige medisiner
Plaster – Compeed, sportstape ol. Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår. 
Antibac
Toalettpapir
Batterier
Til kamera, hodelykt etc.
Ørepropper
Hvis du sover lett.
Lommekniv/verktøykniv
Ta med hvis du har
Matboks med kopp og bestikk
Ta selv med det du skal spise av og med, og drikke av.
Pakkposer
Gjør det lett å holde klær og utstyr tørt og organisert
Biuvakk sko
Om du har fotposer, biuvakk-sko eller liknende så er dette fint å bruke i camp
Snacks
Sjokolade, nøtter eller energibarer for begge dagene etter behov.
Telt
Ta med eget telt eller liknende om du har. Hvis ikke, så si ifra så har vi til utlån.
Kartmappe
Ta med kartmappe for oppbevaring og beskyttelse av utdelte ark og kart.
Kompass
Obligatorisk - vi stiller med kart.
Sekk/Pulk
Du velger selv om du vil ha sekk eller pulk. Om du ønsker å bruke pulk har vi Paris expedition pulker med stivt drag og sele til utleie til 200 NOK.

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere