Norrøna Hvitserk Challenge Lofoten

Bilder & Video
Nyhet
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 5 dager 5-12 deltakere Fra Kr. 19 900,-

Har du drømt om å være med på tv-program som 71° nord eller Kompani Lauritzen, men vil slippe tv-kameraene? Da er Norrøna Hvitserk Challenge noe for deg! Du vil bli utfordret både fysisk og mentalt og samtidig få fantastiske naturopplevelser sammen med likesinnede. Det vil bli varierte konkurranser hvor temaene blant annet er navigasjon, lagånd, mestringsfølelse, fokus, stå på vilje og pushe grenser. Står du igjen som vinner av konkurransen vil du i tillegg til å få heder og ære, også vinne en verdig premie. 

 

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

 

Høydepunkter

 • Lofoten!
 • Spennende konkurranser
 • Utfordringer
 • Dyktige guider/tilretteleggere
 • Flotte premier

Lokasjonen for Norrøna Hvitserk Challenge er i spektakulære Lofoten. Her skal vi boltre oss i dette opplevelsesrike som har så mye å by på, både i form av varierte aktiviteter, langstrakte strender og storslått natur.

Vi kunne ha fortalt dere mye om utfordringene vi skal igjennom og oppgavene som blir gitt, men litt av meningen er at man ikke skal vite alt som skjer, derfor holder vi dette hemmelig. Det vi kan garantere er at du vil bli utfordret, antageligvis prøve noe nytt og ha det gøy. Det vil være hovedfokus på å ha det hyggelig sammen på tur, men det vil også være et konkurranseaspekt over langhelgen.

Oppmøte er i Svolvær den 26. august klokken 19:00. Det går flere fly til Svolvær og til Evenes denne dagen som passer med at man er i Svolvær til 19:00. Challengen avsluttes søndag den 30. august senest klokken 14:30 i Svolvær, da kan man rekke flybuss til Evenes som går fra Svolvær 15:15. Ta kontakt med oss dersom du trenger hjelp med å planlegge reise tur/retur Lofoten.

Overnatting underveis vil være i telt se pakkeliste for mer informasjon.

Premie til vinneren er en Norrøna Falketind Gore-Tex jakke og reisegavekort på 5000 kr på våre turer i Norge. 

Hvis du liker en utfordring, har litt konkurranseinstinkt og vil leke rundt i Lofoten i 5 dager så tror vi du vil ha det veldig gøy på Norrøna Hvitserk Challenge. 

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • all overnatting
 • alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • guide
 • transport innenfor turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk.

Vanskelighetsgrad

Nivå 3 av 5. Les mer om graderingen av våre turer her.

Dagene vil være lange og med en del fysiske utfordringer, men det blir også pauser hvor man får nytt naturen og påfyll av god mat. Du bør være i ok fysisk form for å delta, men ingen erfaring ut over det kreves. Været kan variere i Lofoten så her må man være forberedt på det meste. 

Sikkerhet

Norrøna Hvitserk Adventure legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24 timer beredskap når noen er på tur, og vaktansvarlig i Norrøna Hvitserk Adventure kan kontaktes dersom noe skjer underveis på turen. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Norrøna Hvitserk Adventure har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Ta en titt på utstyrslisten ved å klikke på "Utstyrsliste" i menyen over. Det vil være varierte oppgaver og turer, noen ganger må man bære sekken sin med alt av utstyr, mens andre ganger er det nok med dagstursekk. 

Hvordan komme seg dit?

Den enkleste måten å komme til vårt møtepunkt, Svolvær, er å fly fra enten Oslo, Bergen eller Bodø med Widerøe eller SAS. Det er også mulig å fly med Norwegian, SAS eller Widerøe til Evenes og ta flybuss derfra til Svolvær. Fra Bodø går det også hurtigbåt til Svolvær og Hurtigruten går også mellom byene.

Innkvartering

Vi bor i telt de 3 første nettene, og siste natta bor vi komfortabelt på Svinøya Rorbuer i Svolvær. Her deler man dobbeltrom med god avstand mellom sengene i henhold til smitteregler, dersom du ønsker enkeltrom er det mulig mot et tillegg. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (F.eks. kan du reise til Helgeland hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige toppene du hadde planer om og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Været og forholdene påvirker turprogrammet. Guidene vil tilpasse turene og programmet etter forholdene.

Inkludert

 • All overnatting (telt og 1 natt på Svinøya Rorbuer)
 • Mat i henhold til dag-til-dag programmet
 • Veiledere/guider
 • Transport innenfor turprogrammet

Ikke inkludert i prisen

 • Transport til oppmøtested. Vi hjelper deg gjerne med overnatting både før og etter tur hvis det er behov for det. 
 • Alkoholdig drikke

Dag for dag

dag

1

Ankomst Svolvær

Overnatting Telt
Måltid M

Oppmøte er i Svolvær den 26. august klokken 19:00. Spente og nysgjerrige møter dere guidene som tilrettelegger for konkurransene på denne challengen. Vi spiser middag sammen, rigger oss til i campen og blir kjent før vi legger oss for å lade opp til det som venter de neste dagene.

Den enkleste måten å komme til vårt møtepunkt, Svolvær, er å fly fra enten Oslo, Bergen eller Bodø med Widerøe eller SAS. Det er også mulig å fly med Norwegian, SAS eller Widerøe til Evenes og ta flybuss derfra til Svolvær. Fra Bodø går det også hurtigbåt til Svolvær og Hurtigruten går også mellom de to byene.

 

dag

2-3

?

Overnatting Telt
Måltid F, L, M

Det blir konkurranser og overnatting i telt. Her gjelder det å hå et åpent sinn, være glad i utfordringer og litt konkurranseinstinkt vil ikke skade. Dette blir et eventyr du sent vil glemme! 

dag

4

Siste dag med utfordringer

Overnatting Rorbuer
Måltid F, L, M

I dag er det siste dagen med utfordringer og en vinner skal kåres. Etter det reiser vi tilbake til Solvær og Svinøya Rorbuer hvor en dusj og myke senger venter. Vi spiser en hyggelig avslutningsmiddag sammen og feirer alles innsats med en 3-retters middag på kvelden.

dag

5

Hjemreise

Måltid F

Vi tar en rolig morgen og spiser frokost på Svinøya. Etter det er det mulig for de som ønsker å bli med på en siste fottur i fjellene rundt Svolvær. Det er også mulig å reise hjem etter frokost. For de som vil være med på fjelltur, er vi tilbake i Svolvær senest klokken 14. Flyr du fra Evenes, kan man rekke flybussen til som går fra Svolvær 15:15. Ta kontakt med oss dersom du trenger hjelp med å planlegge reise tur/retur Lofoten.

Skriv ut

Utstyrsliste

Se nøye over denne listen, og sørg for at du tar med deg alt du trenger. Vi oppfordrer deg til å bruke det du har til denne turen, og kjøpe nytt hvis du mangler noe viktig på listen nedenfor. 

Bekledning i flere lag er ekstremt viktig i et variabelt klima som vi har i Norge. Denne listen vil ta deg gjennom det viktigste. Husk det norske ordtaket "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær", og forbered deg riktig til all slags vær. 

Ta kontakt med oss på hvitserk@norrona.com hvis du har noen spørsmål i forhold til dette. 

Vi anbefaler alltid ull i når det gjennomføres aktiviteter i de norske fjellene, men hvis du allerede har syntetiske lag og ikke vil kjøpe nye, er syntetisk greit.

ULLUNDERTØY

Langermet ull for både topp og bunn, vi anbefaler 2 sett.

UNDERTØY AV ULL

Vi anbefaler å ta med undertøy av ull til turen hvis du fryser lett. 

MELLOMLAG

En ull- eller fleece-topp i middels tykkelse.

ISOLERT JAKKE

En varm jakke til pauser og før/etter aktivitet. Vi anbefaler en fyldig jakke med dun eller som er syntetisk. Annet plagg med lignende tykkelse fungerer også fint. 

VANNTETTE TURBUKSER

Vi anbefaler på det sterkeste å ha en vanntett turbukse i tilfelle været er kaldt og regnfullt. Fotturen vil bli bedre når du har det varmt og behagelig.

SKALL/REGNJAKKE

Gore-Tex eller lignende. Ekstremt viktig i norsk klima. Jakken må være vanntett, ha hette og være såpass resistent at du ikke blir våt, selv om det regner hele dagen. Vi anbefaler jakker med glidelåser for ventilasjon.

TURBUKSE

Behagelige turbukser til dagsbruk i normalt vær. Bør passe til det lange undertøyet og bør også passe under skall/regnbuksen. 

SHORTS/TIGHTS

 

TURTRØYER

Ta med 1-2 turtrøyer til dagsbruk. 

HANSKER/VOTTER

1 stk tynne hansker for å beskytte hendene. 1 par votter/varme hansker for ekstra varme.

CAPS

For beskyttelse mot solen ved behov.

SOKKER TIL TUR

3-4 par. Vi anbefaler ull, over ankelen, i din foretrukne tykkelse. Hvis fottøyet ditt ikke er vanntett, bør du vurdere et gortex sokkealternativ.

FJELLSKO

Ta med fottøy du vet passer deg og er behagelig. Stiene kan være våte og steinete. Vi anbefaler vanntette tursko.

JOGGESKO

Gjerne terrengløpesko.

DAGSTURSEKK

Dagstursekk for mat, vann, ekstra klær, annet. ca 30 liter.

TURSEKK

Ca 50-70 liter.

SOLBRILLER

UV-styrke, vi anbefaler en stropp for å holde dem på plass og slik at du ikke mister dem.

SOLKREM OG LEPPEKREM

For dagene hvor det er veldig fint vær.

VANNFLASKE/CAMELBACK

2 liter kapasitet. 

MATBOKS MED KOPP OG BESTIKK

 

TOALETTSAKER

Personlige preferanser: Såpe, tannbørste, deodorant, hårbørste etc. 

PERSONLIGE MEDIKAMENTER

Forsikre deg om at du tar med deg personlige medisiner du trenger på turen, og sørg for at Hvitserk-kontoret er oppdatert om dine allergier eller behov.

SOVEPOSE

Comfort temperatur minimum 5 grader, dersom du fryser lett anbefaler vi comfort temperatur på -5 til 0 grader.

LIGGEUNDERLAG

 

LUE

 

SKJERF ELLER BUFF

For å beskytte nakke eller fjes ved dårlig vær.

TERMOS

Vi anbefaler å ha med termos, det holder med en liten en. 

BADETØY OG HÅNDKLE

En badetøy og et lite håndkle hvis du vil bade. 

GÅSTAVER

Kan være lurt siden det fort kan bli litt lange dager. Hjelper med utfordrende terreng og å opprettholde energi.

HODELYKT

Viktig å alltid ha med seg. Kan komme godt med.

FØRSTEHJELPSSKRIN

 

Hvis du har turhjelpemidler som er spesifikke for deg: dvs. blemmepleie, ibuprofen, osv ...

KAMERA

Det er viktig å være til stede underveis, men det er også viktig å ta med noen øyeblikksbilder hjem for mimring.

ANTIBAC

 

VÅTSERVIETTER ELLER TOALETTPAPIR

 

Hvis du har et akutt behov for å gå på do underveis på tur. Vi kaster ingenting i naturen, så alt brukt må pakkes ned i poser og kastes ved anledning. 

NOE Å SOVE I

Kan være det ekstra ullsettet du har med

ØREPROPPER

Hvis du sover lett. 

SNACKS

Sjokolade, nøtter eller energibarer etter behov. Dere vil få dette underveis, men hvis dere vil ha litt ekstra eller dere har lyst på noe spesielt, anbefaler vi å ta med litt av det.

CAMP-SKO

Sandaler, crocs el. for bruk i camp

Vi anbefaler at dere har med en pose/bag med det dere ikke trenger før vi er fremme på Svinøya Rorbuer den siste kvelden. 

Dersom du ønsker å ta med eget telt, er det iorden, men fint om vi får beskjed om det på forhånd. 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere