Seven Summits: Norges syv høyeste fjell på en uke

Bilder & Video
Norsk Guide FavorittSeven summits
Fottur, Klatring 8 dager 4-6 deltakere

En gang på 1980-tallet lanserte Richard Bass ideen om å bestige de høyeste fjellene på hvert av vedens syv kontinent, og ble førstemann til å gjøre dette 30. april 1985. De beklatrede strides om hvilken variant av fjellene som er riktigst, men ideen om å nå de høyeste kontinent-toppene har siden blitt videreført flere steder. Noen kan stolt krone seg med å ha besteget alle de syv høyeste fjellene i Norge. Derimot er det langt færre som kan si at de har gjort det - på mindre enn syv dager.

Smittevern på turer:
Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. For at du skal føle deg trygg på tur med oss, har vi gjort justeringer på turene våre slik at vi til enhver tid overholder rådene fra myndighetene.

Dere blir en liten og ekslusiv gruppe som sammen med to guider som skal bestige Norges syv høyeste fjell. Underveis på turen vil dere blant annet bo på hjemmekoselige Gjendesheim, stikke snuten innom Glitterheim, Juvasshytta og naturligvis på Turtagrø - en institusjon i norsk fjellsports historie.  

Norges syv høyeste fjell er: Galdhøpiggen (2469)Glittertinden (2464), Store Skagastølstind (2405), Store Styggedalstind (2387), Skardstinden (2373), Veslpiggen (2369) og Surtningssue (2368). 

Med fem av fjellene liggende i Lom kommune, de to andre i Luster, og flere flotte overnattingssteder i mellom - er logistikken lagt til rette for en lang rekke med spreke og luftige opplevelser i hjertet av norsk tindesport. Ideen ble klekket ut for noen år siden, men året 2018 blir første gang vi gjennomfører turen, og dette blir med god margin den tøffeste utfordringen vi har på det norske fastlandet i vår portefølje.  

Vi skal ikke legge skjul på at dette er en tøff tur, men med trening og lyst kan opplevelsen bli noe du husker resten av livet ditt. Den ble for første gang gjennomført sommeren 2018, og vi ser frem i mot og gjennomføre denne klassikeren i mange år fremover. Om Jotunheimen ikke er fjellene du vandrer i til vanlig, er dette også en unik mulighet til å bli kjent i store deler av et turområde du kan ha glede av i mange år fremover. 

Turen kan settes opp for private grupper, og interesserte bes ta kontakt på info@hvitserk.no 

Pris inkluderer

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Skriv ut

Turfakta

Historie

En gang på 1980-tallet lanserte Richard Bass ideen om å bestige de syv høyeste fjellene i verden, og ble førstemann til å gjøre dette 30. april 1985. De beklatrede strides om hvilken variant av fjellene som er riktigst, men ideen om å nå de høyeste fjell har siden blitt videreført flere steder. 

Vanskelighetsgrad

Dette er en tøff tur og vi setter krav til at man er i god fysisk form. Du bør være fysisk aktiv flere dager i uken, og gjerne ha flere innslag av utholdenhetstrening på treningsplanen. I store deler av turen befinner vi oss i eksponert terreng, og dette er ikke en tur for de som har utfordringer med høyde. Deltagerne må være turvant, og tåle relativt harde dagsturer flere dager etter hverandre. 

Turen krever noe klatring/klyving, og deltagerne må ha erfaring med dette. Er man usikker på ferdighetene sine, så vil eksempelvis deltagelse på turen Klatretur i Romsdalen være en veldig fin forberedelse. 

Les mer om graderingen på våre turer her.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

På denne turen bærer vi med oss alt selv, så det er vikitg å pakke lett. Se utstyrlisten.

Vi har med fellesutstyr som førstehjelpssutstyr og vindsekk.

Innkvartering

Vi bor på 2 eller 4-manns rom i løpet av turen. Den ene natten sover vi i telt. 

Bilene setter vi fra oss på Lom, og tar felles transport til Gjendesheim. På dag 5 tar vi felles transport tilbake til bilene fra Juvass, og kjører til Turtagrø, hvor vi parkerer for de siste dagene. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (Feks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Overnatting som beskrevet i dag-til-dag program 
 • Tre-retters middag alle dager
 • To tindevegledere/UIAGM-guider
 • Alt nødvendig fellesutstyr er inkludert
 • Transport med Gjendebåtene
 • Transport fra Lom til Gjendesheim

Pris inkluderer ikke

 • Transport t/r Gjendesheim/Turtagrø
 • Alkoholholdige drikkevarer.
 • Personlig turutstyr.

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Vi presiserer at dette er en tur som krever stor fleksibilitet. Datoene er beskrevet, men det er stor sjanse for at rutevalg og endringer i program må gjøres underveis. 

Dag for dag

dag

1

Ankomst Gjendesheim

Overnatting Memurubu
Måltid M

Oppmøte på Gjendesheim klokken 14:30, her parkerer vi bilene som vi henter på hviledagen senere på turen. Vi tar båten fra Gjendesheim til Memurubu slik at vi kan komme i gang tidlig neste dag. Vel fremme på Memurubu går gjennom turene vi skal gå den følgende uka, og blir ferdig med de siste forberedelsene før avmarsj neste dag. Vi spiser middag og tar oss en liten tur for å sjekke at utstyret passer slik det skal. Vi nyter kvelden i stua med nye klatrevenner, og obligatorisk snakk rundt de ulike opplevelsene vi skal ha. 

dag

2

Glitterheim og Surtningssue (2368)

Overnatting Glitterheim
Måltid FLM
Tid 10-12 timer

I dag går turen mot Surtningssue og Glitterheim (ca. 10-12t) og utfordringen vil være kryssing av noen elver/bekker. Toppen går for å være en av, om ikke det beste utsiktspunktet i hele Jotunheimen.  Vi tar oss tiden og sparer på kreftene. Natten tilbringes på Glitterheim, hvor vi blir servert god middag og kvelds.

dag

3

Glittertind og Spiterstulen

Overnatting Spiterstulen
Måltid FLM

Glittertind (2452) er norges nest høyeste fjell og kun noen meter kortere enn storebroren Galdhøpiggen. På toppen av breen viser høyden at vi befinner oss 2464 meter over havet, og i godt vær er utsikten både opp og ned formidabel. Spiterstulen serverte mennesker for første gang tidlig på 1800-tallet, og de holder fortsatt sengene og grytene varme for fjellfolk som ferdes i området. 

dag

4

Vesle Galdhøpiggen (2369) og Galdhøpiggen (2469)

Overnatting Juvasshytta
Måltid FLM

I løpet av dagen skal vi bestige to av Norges høyeste fjell, samt den høyeste av de alle - Galdhøpiggen. Med på turen tar vi med oss Vesle Galdhøpiggen, blant mange ansett som mye finere enn sin mer besøkte storebror. Utsikten underveis er formidabel i klarvær. Er du glad i fjellturer, er dette en dag du kommer til å huske lenge. På kvelden tar vi inn på Juvashytta hvor vi blir servert en god tre-retters middag. 

dag

5

Skarstind (2373) - En Alpin Stjerne

Overnatting Turtagrø
Måltid FLM

Norges 5 høyeste fjell er en alpin opplevelse av de sjeldne. Blant mange tidligere deltagere på 7 Summits karakterisert som det vakreste av alle fjellene vi bestiger i løpet av denne uken. Etter turen blir vi fraktet ned til Lom, og bilene og kjører mot Turtagrø, hvor vi får servert god mat og gjør oss klar for neste etappe.  

dag

6

Styggedalstind (2387) og overnatting ute

Overnatting Overnatting Ute
Måltid FLM

I dag venter Styggedalstind og det første av to fjell i Sogn og Fjordane. Med sine 2387 meter er toppen det fjerde høyeste i landet, og dagen byr på lett klatring og klyving på vei oppover en av Luster sine virkelige perler. Om været tillater det, og for å spare tid til neste dag, så overnatter vi på fjellryggen - du er god om du får noen kulere overnattinger enn dette i løpet av året. 

dag

7

Storen - Store Skagastølstind

Overnatting Turtagrø
Måltid FLM

For mange er dette en turdrøm i seg selv. Den høyeste toppen i Hurrungane har vært et yndet turmål siden 1800-tallet, og på toppen er du på landets tredje høyeste punkt. Klatringen er ikke mer enn grad 3 til 4, men med flere turdager i beina og mer oppakning enn man er vant med fra sportsklatring i lavlandet - er utfordringene allikevel mer enn nok tilstede. Mange har tidligere lest om uttryk som Vigedals sva, Heftyes renne eller Andrews. Felles med de alle er at de forteller en historie om en av norsk tindesports aller viktigste fjell.

På kvelden setter vi kronen på verket med en ordentlig avslutningsmiddag på Turtagrø som ferske bestigere av de norske "Seven Summits". 

dag

8

Hjem fra tur

Måltid F

Det er lov å legge inn et par hviledager når denne turen er ferdig. Forhåpentligvis har du gjort unna resten av sommerferien, for vi er redd for at det kan bli vanskelig å toppe dette høydepunktet. 

Skriv ut

Utstyrsliste

Gå nøye gjennom utstyrslisten. Den er ment som en retningslinje, for at vi skal klare oss uansett hva vi møter på turen, samtidig må vi tenke på vekten. Det er heller ikke meningen at du skal kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Sekken bør ikke være tyngre enn 10-12 kg. På denne turen skal vi pakke så lett og minimalistisk som mulig.  Vi kommer tilbake til bilen på dag 5, så det er fullt mulig å bytte ut noe utstyr og legge igjen noe. 

Ull-/superundertøy

Bruk det du synes er best; ull, netting eller syntet.

Fleecejakke

Vi anbefaler en på 200-300g.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Shorts

 

Telt til 1 eller 2 personer

Vi overnatter en dag på ryggen

Lett sovepose

 

Lett liggeunderlag

 

Vindsekk

 

Dun- eller primaloftjakke

Kan være god å ha på toppen. Trenger ikke være tykk.

Fjellbukse eller tights

Bør være en bukse som tørker raskt. Tights går også fint, så lenge du har skallbukse hvis det skulle blåse opp eller regne litt.

Hansker

 

Sokker

 Ull

Lue

 

Solbriller

 

Fjellstøvler

Må være stegjernkompatible. Eks. La Sportiva Trango e.l

Stegjern og isøks

Stegjernene må være kompatible med støvlene dine. Dette må du sjekke at er i orden før oppmøte.

Klatresele

 

Klatrehjelm

 

3 skrukarabiner

 

120cm slynge

 

ca. 100-110 cm 5mm tau

for å lage klemknute med

Termos

1L termos

1 taubrems

Ikke mekanisk

Dagstursekk

Ca. 40 liter.

Sitteunderlag

 

Gåstaver

 

Hodelykt

 

Gamasjer

Om det er mye snø i fjellet

Hygiene

Håndkle, toalettsaker, solkrem osv.

Personlig førstehjelpsutstyr

Sportstape, compeed ol. 

Drikkeflasker/camelback

3 liter eller mer

Vanntett pakkpose

 

Snacks og mat

Snacks trenger dere hver dag, men dagen vi sover ute så trenger vi noe ekstra mat i sekken. Sjokolade, kjeks og lignende kan kjøpes på hyttene. 

Kamera

 

Powerbank

Skulle det være behov for ekstra batteri på mobilen, er denne grei å ha med

Datoer og bestilling

Vis
søn 1. aug 2021 søn 8. aug 2021
Magnus Hendis
Guide: Magnus
Ledige plasser
Kr. 30 900,-

Samarbeidspartnere