Øyhopping på Helgelandskysten

Bilder & Video
Favoritt
Fottur, Kajakk Nivå 2 7 dager 3-8 deltakere

Se for deg midnattsolen danse i horisont samtidig som den kaster striper med varmt lys mot de mange tusen øyene i front. På utvalgte steder finner du små bosettinger, en fiskebåt duvende på sjøen, noen fra lokalbefolkningen som slår av en prat i kveldssolen... Det er få steder i Norge som kan måle seg med Helgelandskysten. 

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 • Avsidesliggende fjellturer med utsikt over titusenvis av øyer.
 • Opplev midnattsolen!
 • Utforsk Træna - en av Norges mest kreative og isolerte kommuner
 • Padle kajakk i skjærgården langt, langt borte fra fastlandet 
 • Se lundefugler og havørn på nært hold
 • Drikk whisky på Myken på verdens første arktiske single malt whiskydestilleri, med whisky laget av avsaltet arktisk havvann, modnet under midnattsolen og nordlyset

Helgelandskysten er langt mindre besøkt enn Lofoten, mer avsidesliggende, men likevel like dramatisk og fantastisk! På denne turen besøker vi øyer som Bolga, Rødøy, Træna, Lovund og Myken, alle sammen særegne øysamfunn med både sjel og sjarm ulikt noe annet sted i landet vårt. Denne turen ble opprinnelig utarbeidet som en del av et prosjekt for å utvikle nye og spennende opplevelser for besøkende i Norge på en annerledes måte. Vi anvender derfor kun lokal transport, samtidig som vi kommer tett på de små samfunnene vi besøker der vi også får servert nydelig middag hos en av de lokale. Dette gjør at vi reduserer vår innvirkning på miljøet samtidig som vi gir direkte tilbake til stedene vi besøker. 

Hos Norrøna Hvitserk Adventure har vi som mål å jobbe innenfor bærekraftige systemer som allerede er på plass, og vi ønsker å gi reisende en opplevelse som er intim, interaktiv og engasjerende. På denne turen tar vi sikte på nettopp dette, noe som vil gi de reisende et unikt innblikk i de forskjellige lokalsamfunnene, samtidig som vi reduserer fotavtrykket vårt mens vi utforsker området. Denne turen egner seg for besøkende som liker å oppelve områder utenfor allfarvei. Det er ikke å å forakte at store naturopplevelser også er en garanti på denne turen. 

Pris inkluderer

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokal guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Skriv ut

Turfakta

Vanskelighetsgrad

Nivå 2 av 5. Les mer om graderingen på våre turer her.

De forskjellige fotturene vil være ca 4-6 timer lange. Du må forvente lett klyving i tillegg til at det kan være glatt hvis det regner. Du bør ha erfaring med lignende forhold. Helgelandskysten kan være vått, med bratte stier som ofte kan være veldig gjørmete og glatte. Vær forberedt på å bli utfordret hvis disse forholdene er nye for deg, eller tren for slike fotturer før turen starter. God kondisjon og en god holdning vil også forberede deg for denne turen.

Sikkerhet

Norrøna Hvitserk Adventure legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Norrøna Hvitserk Adventure kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Norrøna Hvitserk Adventure har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Du finner utstyrlisten under fanen "utstyrsliste" i menyen over. Du trenger dagstursekk med det du trenger til fotturene, med plass til ekstra klær, mat, vann og kamera, så kan bagasjen ligge igjen på overnattingsstedet. Vi anbefaler å pakke så lite som mulig, siden vi frakter all bagasje selv når vi reiser rundt på busser og båter. 

Vi har med fellesutstyr som førstehjelpssutstyr og vindsekk.

Innkvartering

Vi overnatter på det vi mener er de triveligste hotellene og hyttene. Det er lagt opp til at alle overnatter i dobbeltrom, men gi beskjed dersom du ønsker å betale ekstra for enkeltrom, så prøver vi å ordne det. All mat er inkludert som beskrevet i dag til dag programmet. Reiser du alene og ønsker garantert enkeltrom, kan du velge enkeltrom når du melder deg på. Dette koster kr 4000,- NOK per pers. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tap av reisens formål. (F.eks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Været og forholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene.

Pris inkluderer ikke

 • Transport til og fra oppmøtestedet i Bodø
 • Drikke til måltidene (vin, øl etc.)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Oppmøte i Bodø

Overnatting Hotell
Måltid M
Transport 15 min

Vi møtes på hotellet i Bodø og spiser middag sammen kl. 19.00. Det er mulig å komme seg til Bodø med tog fra Oslo/Trondheim eller med fly. Flyplassen er 15 minutters gange fra hotellet eller 3 minutter med taxi. Vi tilbringer natten på et sentralt hotell ved havna. Sammen med guiden vår spiser vi middag, ser på reiseplanen for uken og gleder oss til alt vi skal oppleve sammen.

dag

2

Øyhopping

Overnatting Gjestgiveri
Måltid F, L, M
Transport 3 timer
Tid 3-4 timer
Stigning 338 m
Nedstigning 338 m
Avstand 3 km

Øyene i Nord-Norge er forbundet med flere ulike ferjer og hurtigbåter, og etter frokost tar vi den sørgående hurtigbåten fra Bodø til Bolga (2,5 timer). På Bolga sikter vi oss inn mot øyas høyeste topp - Bolgtinden (338 meter over havet). Deler av turen er bratt, men det er ikke involvert klatring. De fleste av turene vi skal gjennomføre denne uken starter ved havnivå, og etter et par timer blir vi belønnet med en fantastisk utsikt fra toppene. Etter en kaffe, kald øl eller brus ved en lokal kafé fortsetter vi turen med hurtigbåt til Rødøy. Hurtigbåten tar oss gjennom majestetiske natur langs den røffe kystlinjen og stopper ved flere små øyer og tettsteder. Etter at vi ankommer vårt sjarmerende og rustikke hotell, Klokkergården, får vi servert en 3-retters middag på hotellets restaurant. 

dag

3

Utsikt over de tusen øyer

Overnatting Gjestegiveri
Måltid F, L, M
Transport 2 timer
Tid 4-5 timer
Stigning 443m
Nedstigning 443m
Avstand 3km

Etter en nydelig frokost setter vi kursen mot Rødøyløva. Det 443 meter høye fjellet er en klassiker i skjærgården. Turen er ganske bratt, men denne stien har blitt bygget av Sherpaer fra Nepal - de mest erfarne stibyggerne i verden. Den to timer lange gåturen til toppen - likt gårsdagen - belønnes med en spektakulær utsikt! Helgelandskysten har over 12,000 øyer - og du vil kunne se hundrevis av dem fra toppen. Hvis været er bra tar vi en liten stopp på Storsand - en uberørt, hvitkalket sandstrand - som er et perfekt stoppested for en god kaffe eller sen lunsj. 

Videre fortsetter vi sørover med hurtigbåten, med kurs mot vår favorittøy i området - Træna. Træna har rundt 450 fastboende og ligger omtrentlig 40 km fra fastlandet. Dette er en av Norges minste og mest unike kommuner. De lokale myndighetene ble i 2018 belønnet med "innovasjonprisen" og musikkfestivalen på øya er kjent verden over. På kvelden spiser vi middag sammen og ser tilbake på en fantastisk turdag. 

dag

4

Kajakk og middag hos Ida

Overnatting Gjestegiveri
Måltid F, L, M
Transport 1hr
Tid 5hrs
Stigning 250m
Nedstigning 250m
Avstand 4km

Etter frokost er det klart for en halvdags kajakktur i Trænas skjærgård hvor vi opplever sjøen på nært hold. De som heller ønsker å utforske øya til fots har også muligheten til det. Vi møtes for lunsj og drar på en liten ettermiddagstur til naboøya Sanna. På ettermiddagen blir vi invitert hjem til Ida; siden den beste måten å oppleve en ny kultur på er å møte lokalbefolkningen. Vi gleder oss over en autentisk matopplevelse med hjemmelaget mat hjemme hos en Ida. Verten vil gi oss en smak av lokalt kjøkken og dele historiene sine fra den isolerte øya - en sann måte å integrere med lokalbefolkningen på, noe som ikke er lett å gjøre i andre deler av Norge. Etter middag drar vi tilbake til gjestgiveriet vårt og slapper av etter en full dag med aktivitet og utforskning av øyriket. 

dag

5

Fottur på Lovund

Overnatting Gjestgiveri
Måltid F, L, M
Transport 2 timer
Tid 5-6 timer
Stigning 625 m
Nedstigning 625 m
Avstand 6 km

Fra Træna tar vi fergen til søsterøya Lovund hvor vi tilbringer dagen med å vandre til Lovundfjellet (625 meter). Toppen byr på en praktfull panoramautsikt over Helgelandskysten (tur-retur 5-6 timer). Lovund er et kystsamfunn kjent for lundefugl og lakseoppdrett. Til tross for sin ydmyke størrelse (475 innbyggere), er Lovund et av de mest innovative kystsamfunnene og spiller en ledende rolle i norsk havbruk. Hvis du er nysgjerrig på norsk innovasjon og økonomi, gir denne øya innsikt i hvordan lokalbefolkningen lever og opprettholder en så fjern og enkel livsstil. Vi har muligheten, avhengig av været, til å ta en liten tur til lundefuglene på den vestlige delen av fjellet - her flyr tusenvis av lundefugler blant de høye klippene over havet. I kveld nyter vi enda en flott middag enten på Lovund eller Træna.

dag

6

Arktisk whiskey under midnattsola

Overnatting Gjestgiveri
Måltid F, L, M
Transport 1 time

Selv om det er vanskelig å si farvel til Træna er det på tide å dra videre. Fra Træna drar vi til Myken (1 time med hurtigbåt). Myken består av 40 små øyer, 32 km fra fastlandet. Historisk har øyene hatt rundt 150 fastboende, som har vært avhengig av det mektige havet som omfavner samfunnet for å overleve. Nå har Myken omtrent ti fastboende. Øyenes popularitet har jevnlig avtatt frem til en gruppe menn startet et whiskey destilleri her. I dag har øya verdens første arktiske single malt whiskey destilleri, med whisky laget av avsaltet arktisk havvann, modnet under midnattsolen og nordlyset. Etter at destilleriet kom til øya ble det opprettet både en restaurant og overnattingssteder for å huse de innkommende oppdagelsesreisende med en forkjærlighet for whisky. Her skal vi nyte en 3-retters middag med lokal sjømat i restauranten over destilleriet. Etter middagen vil vi smake på et mangfold av lokale whiskyer, før vi tilbringer natten på øya. 

dag

7

Retur til fastlandet

Måltid F
Transport 3 timer

Etter frokost har vi litt tid til å utforske øya før vi går ombord på hurtigbåten som tar oss tilbake til Bodø (3 timer). Vi ender turen i Bodø, med mindre, magien av Arktis har fanget deg, og du vil fortsette eventyret ditt på Hvitserk sin Lofoten-tur.

Skriv ut

Utstyrsliste

Se nøye over denne listen, og sørg for at du tar med deg alt du trenger. Vi oppfordrer deg til å bruke det du har til denne turen, og kjøpe nytt hvis du mangler noe viktig på listen nedenfor. Vi har delt utstyrslisten i tre kategorier:

 1. Påkrevd: Hvis du ikke eier dette utstyret, må du skaffe det til turen.
 2. Anbefalt: Utstyr som vil være praktisk å ha med, men ikke avgjørende. 
 3. Valgfritt: Moro, ekstra luksus.

Bekledning i flere lag er ekstremt viktig i et variabelt klima som vi har i Norge. Denne listen vil ta deg gjennom det viktigste. Husk det norske ordtaket "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær", og forbered deg riktig til all slags vær. 

Ta kontakt med oss på hvitserk@norrona.com hvis du har noen spørsmål i forhold til dette. 

Vi anbefaler alltid ull i når det gjennomføres aktiviteter i de norske fjellene, men hvis du allerede har syntetiske lag og ikke vil kjøpe nye, er syntetisk greit.

Påkrevd:

ULLUNDERTØY

Langermet ull for både topp og bunn

MELLOMLAG

En ull- eller fleece-topp i middels tykkelse.

ISOLERT JAKKE

En varm jakke til pauser og før/etter fotturer. Vi anbefaler en fyldig jakke med dun eller som er syntetisk. Annet plagg med lignende tykkelse fungerer også fint. 

VANNTETTE TURBUKSER

Vi anbefaler på det sterkeste å ha en vanntett turbukse i tilfelle været er kaldt og regnfullt. Fotturen vil bli bedre når du har det varmt og behagelig.

SKALL/REGNJAKKE

Gore-Tex eller lignende er obligatorisk. Ekstremt viktig i norsk klima. Jakken må være vanntett, ha hette, og være såpass resistent at du ikke blir våt, selv om det regner hele dagen. Vi anbefaler jakker med glidelåser for ventilasjon.

TURBUKSE

Behagelige turbukser til dagsbruk i normalt vær. Bør passe til det lange undertøyet og bør også passe under skall/regnbuksen hvis du velger å ta med det. 

TURTRØYER

Ta med 1-2 turtrøyer til dagsbruk. 

HANSKER/VOTTER

1 stk tynne hansker for å beskytte hendene. 1 par votter for ekstra varme.

CAPS

For beskyttelse mot solen ved behov.

SOKKER TIL TUR

2-4 par. Vi anbefaler ull, over ankelen, i din foretrukne tykkelse. Hvis fottøyet ditt ikke er vanntett, bør du vurdere et gortex sokkealternativ.

FJELLSKO

Ta med fottøy du vet passer deg og er behagelig. Stiene kan være våte og steinete. Vi anbefaler vanntette tursko.

DAGSTURSEKK

Dagstursekk for mat, vann, ekstra klær, annet. 

SOLBRILLER

UV-styrke, vi anbefaler en stropp for å holde dem på plass og slik at du ikke minster dem.

SOLKREM/LEPPEKREM

For dagene hvor det er veldig fint vær.

VANNFLASKE/CAMELBACK

2 liter kapasitet. 

TOALETTSAKER

Personlige preferanser: Shampoo, tannbørste, sminke, deodorant, hårbørste etc. 

PERSONLIGE MEDIKAMENTER

Forsikre deg om at du tar med deg personlige medisiner du trenger på turen, og sørg for at Hvitserk-kontoret er oppdatert om dine allergier eller behov.

Anbefalt:

UNDERTØY AV ULL

Vi anbefaler å ta med undertøy av ull til turen hvis du fryser lett. 

SKJERF ELLER BUFF

For å beskytte nakke eller fjes ved dårlig vær.

TERMOS

Vi anbefaler å ha med termos til dagsturene. 

BADETØY

En badedrakt og et lite håndkle hvis du vil bade, ta boblebad eller badstue, avhengig av turen.

GÅSTAVER

De fleste gjester foretrekker å gå fotturer med staver. Hjelper med utfordrende terreng og å opprettholde energi over lange dager.

HODELYKT

Viktig å alltid ha med seg. Kan komme godt med ved behov. 

FØRSTEHJELPSSKRIN

Hvis du har turhjelpemidler som er spesifikke for deg: dvs. blemmepleie, ibuprofen, osv ...

KAMERA

Det er viktig å være til stede mens du går, men det er også viktig å ta med noen øyeblikksbilder hjem for mimring. 

HVERDAGSKLÆR

En påminnelse om å ta med seg et sett med klær som man kan anvende når man ikke er på tur. Et ekstra par med sko anbefales også. 

Valgfritt:

ANTIBAC

Ved behov i løpet av turen. 

VÅTSERVIETTER ELLER TOALETTPAPIR

Hvis du har et akutt behov for å gå på do underveis på tur. Vi kaster ingenting i naturen, så alt brukt må pakkes ned i poser og kastes ved beleilighet. 

ØREPROPPER

Hvis du sover lett. 

DAGBOK

Hvis du ønsker å skrive ned opplevelsene/refleksjoner fra turen underveis. 

SNACKS

Sjokolade, nøtter eller energibarer etter behov. Du vil få muligheten til å kjøpe snacks på turen.

SOVEMASKE

For å dekke øynene når du sover i 24 timers lys. Du kan også bruke buff.

Sengetøy og håndklær er inkludert gjennom hele turen. 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt
lør 17. jul 2021 fre 23. jul 2021
Ledige plasser
Kr. 22 500,-
lør 24. jul 2021 fre 30. jul 2021
Ledige plasser
Kr. 22 500,-
søn 1. aug 2021 lør 7. aug 2021
Ledige plasser
Kr. 22 500,-

Samarbeidspartnere