Senja på langs

Bilder & Video
Nyhet
Fottur, Kajakk Nivå 3 7 dager 4-12 deltakere

Bli med oss å opplev den mindre kjente øyperlen i nord, nemlig Senja. Utforsk bratte fjell, knallblått hav og frodige daler på vår tur hvor vi krysser Senja, fra nord til sør. Vi tar det ned til basic og bærer med oss det vi trenger de 97 kilometerne - sover i telt og lager mat på primusen. Vi kommer tett på naturen og nyter vandreetappene, frokostene og kaffen på morgenen, vellfortjente middager laget på Primus på kvelden, mens vi tar inn over oss hva denne majestetiske øya har å by på.

 

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 • Bestige Senjas høyeste fjell, Breidtinden (1001 moh)
 • Krysse Senja fra nord til sør 
 • Hotellovernatting på Senja fjordhotell med 3-retters middag
 • Kajakkpadling i krystallblått vann
 • Dyktige lokale guider

Senja, Norges nye Lofoten sies det - og det er ikke uten grunn. Denne øya er en ukjent perle som bare venter på at du skal komme å bli trollbundet av den ville naturen her. Det er vanskelig å beskrive hva Senja har å by på - den må rett og slett oppleves, og nå har du muligheten til å bli med oss å krysse eventyrøya fra nord til sør. Det er ikke like mange som har oppdaget Senja enda, sammenlignet med Lofoten, så man er på ingen måte omringet av andre mennesker på Norges nest største øy, noe som gjør at man kan ferdes i mer urørt natur og nesten alene. 

På denne turen får du oppleve den ville og varierte naturen Senja har å by på. På starten i nord er det majestetiske bratte fjell som skyter opp fra havet, nydelig små fjellvann og barsk natur. Vi går i frodige daler langs elvebredden, opp på små utkikkstopper og nyter synet av fjellandskapet, speiler oss i de knallblå fjellvannene og nyter lange lyse dager i nord. Vi ser terrenget forandre seg til rolig landskap med myrer, furuskog og skogkledde lier i sør. Denne turen gir deg et tverrsnitt av norsk natur på en og samme tur. 

Vår guide på turen, Laine, skal ta godt vare på oss. Laine har jobbet i Norrona Hvitserk Adventure i flere år, og har også lang erfaring fra guiding i USA . Laine har bodd i Norge i 3 år og er nå bosatt i Lofoten. Laine snakker engelsk, men forstår norsk. På turen vår opp til Breidtind vil vi i tillegg ha med oss en lokal fjellfører. Så her har vi to meget kompetente guider til å ta vare på oss og hjelpe oss til å få en fantastisk opplevelse på toppturen vår. 

Vi bor i telt de første 5 nettene og bærer med oss det vi trenger av utstyr og mat. Guiden vår Laine elsker å ta vare på gjestene sine, og lager deilige middager til oss hver kveld. Så om du er redd for at det bare blir posemat kan du slappe av. Dette gjør sekkene noe tyngre, men når middagen er laget kan vi love at det er verdt det. Vi avslutter turen på Senja Fjordhotell, på sørsiden av øya. Her får vi en deilig seng å sove i, en varm dusj og 3-retters middag. Dette kommer til å smake etter 6 dager på tur. Siste dagen på Senja skal vi la beina få hvile, og vi skal padle kajakk i knallblått og krystallklart sjøvann.

 

Hva er inkludert

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Skriv ut

Turfakta

Vanskelighetsgrad

Nivå 3 av 5. Les mer om graderingen av våre turer her.

Dagsetappene varierer i vanskelighetsgrad, ut ifra lengde og terrenget vi beveger oss gjennom, med en varighet på mellom 5-9 timer. Enkelte partier kan være bratte og med god stigning, men terrenget regnes ikke som ulendt eller ufremkommelig. På toppturen dag 2 til Breidtind vil det være noe klyving og luftige partier. Her bør du være komfortabel i høyden. Er du i god allmenn form vil denne turen være mulig å gjennomføre, og det vil ikke være behov for ekstra sikringsutstyr på turen. Erfaring med lengere dagsetapper med oppakning er en fordel. Med vekt på ryggen stiller det ektra krav til gode sko og gjerne staver for bedre balanse og kontroll - spesielt ved våte forhold.

Er du usikker på om dette er turen for deg, ikke nøl med å ta kontakt med den ansvarlige for turen. 

Sikkerhet

Norrøna Hvitserk Adventure legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24 timer beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Norrøna Hvitserk Adventure kan kontaktes dersom noe skjer underveis på turen. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Norrøna Hvitserk Adventure har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Ta en titt på utstyrslisten ved å klikke på "Utstyrsliste" i menyen over. Fellesutstyr som mat, matlagingsutstyr og telt stiller vi med. 

Hvordan komme seg dit?

Vi møtes i Tromsø sentrum tidlig ettermiddag dag 1. Den enkleste måten å komme seg til Tromsø på er enten å fly fra Oslo, Bergen eller Trondheim med Norwegian eller SAS. Ved behov kan vi bistå med både transport og ekstra overnatting i Tromsø både før og etter tur. Ta kontakt hvis dette er ønskelig. 

Innkvartering

Vi tilbringer nettene i telt. Sørg for å ha med deg både varme klær, et godt liggeunderlag og en varm sovepose. Selv om det er sommer kan det bli kaldt på kveldene. Ønsker du å ha med deg ditt eget telt står du fritt til dette, men gi oss gjerne beskjed. Husk også toalettpapir og en sanitærpose. Vi ønsker ikke å etterlate oss søppel i naturen. 

Bagasje

Vi anbefaler en romslig tursekk (60-80 L) til Senja på langs. Husk at du skal ha plass til nødvendige artikler som sovepose, liggerunderlag og telt i tillegg til varme klær og skift. Vi kommer til å fordele maten når vi kommer til Senja, så fint om man har igjen litt ekstra plass i sekken til det. Det er imidlertid viktig å pakke effektivt slik at vekten på sekken ikke blir belastende underveis på turen. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (Feks kan du reise til Senja hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Breidtinden og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i prisen. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Været og forholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene.

Inkludert i prisen

 • All transport beskrevet i dag til dag programmet. 
 • Alle måltider beskrevet i dag til dag programmet 
 • Guide hele turen og ekstra guide opp på Breidtinden 
 • Overnatting på Senja Fjordhotell 
 • Kajakktur siste dagen 

Ikke inkludert i prisen

 • Fly eller annen transport til oppmøtepunktet i Tromsø og hjem derifra etter turslutt. Vi hjelper deg gjerne med overnatting både før og etter tur hvis det er behov for det. 
 • Drikke og snacks (øl, vin, etc.)

Dag for dag

dag

1

Ankomst Senja

Overnatting Telt
Måltid M
Transport 2 t 10 min
Stigning 400
Nedstigning 150
Avstand 2 km

Vi møtes på ferjekaia i Tromsø kl 15.00, og tar hurtigbåten fra Tromsø til Finnsnes sammen (ca 1t 20 min). Herifra blir vi fraktet til startstedet vårt (ca 40 min). Vi tar på oss sekkene og går rolig opp innover den urørte og gjemte Stordalen, med frodige fjellsider og små magiske fossefall. Vi beveger oss videre opp fjellsiden i rolig og behagelig tempo til toppen Lasset (766 moh) og ned til skaret mellom Breidtinden og Lasset. Det er en bratt og litt tøff start, men dette får vi igjen for i morgen, da vi allerede har lagt bak oss noen høydemeter i dag. Vi finner et fint sted å slå camp for natten, og tilbereder en god middag, mens vi drømmer om eventyret og dagene som ligger foran oss. 

dag

2

Guidet tur til Breitinden (1001 moh)

Overnatting Telt
Måltid F, L, M
Tid 6-8 timer
Stigning 500
Nedstigning 900
Avstand 10-12 km

I dag skal vi bestige mektige Breitinden, Senjas høyeste fjell, som ruver 1001 meter over havet - og som gir oss en utsikt av de sjeldne. Det vakre synet av blått hav og alpine fjell får man ikke hvor som helst. Turen opp til Breitind byr på noen luftige partier, men vi skal ha med oss en lokale guide, i tillegg til vår egen, og gå med tau, så sikkerheten blir godt tatt vare på. På toppen nyter vi bestigningen og arbeidet vi har lagt ned, før vi beveger oss nedover fjellsidene og ned til camp igjen. Her spiser vi lunsjen vår og fyller opp lagrene etter toppturen. Herfra tar vi på oss storsekkene og vandrer en liten ettermiddagsøkt videre forbi Salingsvatnan og ned til Helvetesdalen, retning Lysvatnet for å finne et fint sted for neste teltplass. Guiden vår lager god mat på Primusen på kvelden, og vi kan se tilbake på en innholdsrik dag. 

 

dag

3

Helvetesdalen - Heggedalen

Overnatting Telt
Måltid F, L, M
Tid 6-8 timer
Avstand 18-20 km

Vi spiser frokosten og pakker ned campen, klare for en ny dag med vandring. I dag skal vi nedover Helvetesdalen og ned til Tromdalen. Her er det lettgått terreng og mesteparten av turen går i skogen. Vi tar oss en lunsjpause ved statskogs hytte, Heggedalshytta, som ligger ca halvveis på dagens tur. Vi følger elva nedover den slake Heggedalen til vi kommer til en fin teltplass et sted ved elvekanten og lager en deilig middag. Det blir godt med en natt søvn etter en lang dag med vandring.

dag

4

Heggedalen - Kaperdalen

Overnatting Telt
Måltid F, L, M
Tid 6-8 timer
Avstand 14-17 km

Vi spiser frokosten og pakker sekken igjen - nå har vi fått ordentlig rutine på det, og nedpakkingen går som en lek. I dag går turen nedover Tromdalen i skogsterreng, videre forbi Senjabu - en liten sjarmerende hytte Senja turlag har satt opp. Vi finner oss en fin lunsjplass i nærheten av Litlje-Ostervatnet, her er det grønt og frodig, og vi hviler beina før siste etappe. På dagens tur har vi god utsikt over nydelig fjellvann, og opp mot Kneipen og Skipstind som ruver over oss. Etter nok en fin dag på tur finner vi en passende leirplass ved Bumannsvatnet, hvor vi lager kveldens middag og hviler beina før neste dag. 

dag

5

Kaperdalen - Åndervatnet, om Istinden (859 m.o.h.)

Overnatting Telt
Måltid F, L, M
Tid 6-8 timer
Stigning 550
Nedstigning 600
Avstand 17-20 km km

Vi pakker sekkene etter frokosten, og i dag skal vi litt mer opp i høyden. Vi beveger oss opp fra Bumannsvatnet (360 moh) og oppover fjellsiden mot dagens høyeste punkt, nemlig toppen Istinden på 851 moh. Utsikten vi får fra Istinden er magisk i fint vær, hvor man kan skimte den karakteristiske "tanngarden" til Kvænan i det fjerne og får god utsikt til etappene vi har bak oss. Vi beveger oss nedover fra toppen og inn i Ånderdalen nasjonalpark. Her møter vi på noen litt brattere partier, men de er korte - og veien videre går i lett terreng inn og ut av skog i Helvetesdalen. Mellom Kapervatnet og Åndervatnet møter vi på den eldgamle kystfuruskogen som nasjonalparken er kjent for, og videre nedover stien ser vi det dype juvet elvene har dannet, og skimter teltplassen vår ved Åndervatnet i det fjerne. Middagen tilberedes og vi får en god natt søvn etter en lang dag. 

dag

6

Sjarmøretappen: Åndervatnet - Olaheim

Overnatting Hotell
Måltid F, L, M
Avstand 24 km

Vi spiser vår siste frokost ute i det fri, og gjør oss klare for turens lengste etappe - men også kanskje den fineste. Turen går i et slakt og fint terreng og etappen er lettgått. Her kan man bare gå å nyte naturen, og det at vi snart har krysset Senja fra nord til sør. Mesteparten av turen går over tregrensa, noe som gir oss god utsikt utover Senjalandskapet. Vi går langs flere knallblå småvann på veien med fine lunsjplasser vi skal benytte oss av. Siste delen av turen går ned igjen i lett terreng og åpen bjørkeskog før vi er fremme ved hotellet vårt for natten - Senja Fjordhotell. Etter 5 fine netter i telt setter man utrolig stor pris på de små tingene når man kommer tilbake til sivilisasjonen. Slik som vann i krana, en varm dusj og ikke minst en god seng å sove i. Vi nyter en deilig og smakfull 3-retters middag på hotellet, hvor det fokuseres på mat fra bunnen av. Kje og lam fra lokale bønder, elg fra Senja eller lokal fanget fisk. Vi tilbringer kvelden sammen og mimrer over de fine minnene vi har lagd sammen før vi kryper til køys. 

dag

7

Kajakktur - før ferje tilbake til Tromsø

Måltid F, L
Transport 2 t
Tid 4 timer

Vi nyter en god frokost på hotellet vårt. I dag skal vi ut på havet og se Senja fra et annet perspektiv. Vi skal padle kajakk i det turkisfargende vannet, kanskje vi kan se litt fugleliv herifra og bare nyte at beina får hvilt seg litt. Vi tar hurtigbåten tilbake til Tromsø kl 18.45 fredag og ankommer Tromsø kl. 20.00. Vi takker for turen og eventyret vi har hatt sammen, og sier på gjensyn.

Om du ønsker å fly hjem fra Tromsø denne fredagen går det fortsatt en avganger til Oslo denne kvelden. Om ikke, er vi behjelpelig til å booke hotell eller hjelpe deg med turforslag i området. 

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. 

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 80 / hvitserk@norrona.com

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Lett dunjakke/isolasjonsjakke

Veldig god å ha, spesielt i camp på kvelden.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtagbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge. Husk at vi skal bare stor sekk, så god ankelstøtte er viktig 

Joggesko/Ekstra par sko 

Når man kommer frem til camp er det godt å skifte til et annet par sko enn fjellskoene man har gått med hele dagen 

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 3 liter.

Camelbak

Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Termos

1 liter. Ståltermos med stor åpning.

Tallerkensett

Tallerken, kopp og en liten skål/bolle er fint å ha til måltidene 

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i sekke, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Snacks

Sjokolade, nøtter, energibarer. 

Ørepropper

Fint å ha om natten.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Badetøy

 

Ørepropper

Hvis du sover lett. 

Dagbok

Hvis du ønsker å skrive ned opplevelsene/refleksjoner fra turen underveis.

Snaks

Sjokolade, nøtter eller energibarer etter behov. Du vil få muligheten til å kjøpe snacks på turen.

Sovemaske

For å dekke øynene når du sover gjennom en lys sommernatt i Norge. Du kan også bruke buff.

Sengetøy og håndklær er inkludert på hotellovernattingen. 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere