Senja på langs

Bilder & Video
Nyhet
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 8 dager 4-16 deltakere Fra Kr. 16 500,-

Bli med oss å opplev den mindre kjente øyperlen i nord, nemlig Senja. Utforsk bratte fjell, knallblått hav og frodige daler på vår tur hvor vi krysser Senja, fra sør til nord. Vi tar det ned til basic og bærer med oss det vi trenger de ca. 80 kilometerne - sover i telt og lager mat på primusen. Vi kommer tett på naturen og nyter vandreetappene, frokostene og kaffen på morgenen, vellfortjente middager laget på Primus på kvelden, mens vi tar inn over oss hva denne majestetiske øya har å by på. De to siste dagene av turen nyter vi på Mefjord Brygge med topptur til Breidtind, Senjas høyeste fjell, og kajakktur blant holmer og skjær.

 

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 • Bestige Senjas høyeste fjell, Breidtinden (1001 moh)
 • Krysse Senja fra sør til nord
 • Hotellovernatting på Senja fjordhotell med 3-retters middag første dagen
 • To hotellovernattinger på Mefjord Brygge med 3-retters middag dag 5 og 6
 • Kajakkpadling i krystallblått vann
 • Dyktige lokale guider

Senja, Eventyrøya. Denne øya er en ukjent perle som bare venter på at du skal komme å bli trollbundet av den ville naturen her. Det er vanskelig å beskrive hva Senja har å by på - den må rett og slett oppleves, og nå har du muligheten til å bli med oss å krysse eventyrøya fra sør til nord. Det er ikke like mange som har oppdaget Senja enda, sammenlignet med for eksempel Lofoten, så man er på ingen måte omringet av andre mennesker på Norges nest største øy, noe som gjør at man kan ferdes i mer urørt natur og nesten alene. 

Vi starter på sørsiden av Senja. Her er terrenget frodig og noe slakere enn i nord. Vi går i frodige daler langs elvebredden, opp på små utkikkstopper og nyter synet av fjellandskapet, speiler oss i de knallblå fjellvannene og nyter lange lyse dager. Vi ser terrenget forandre seg fra rolig landskap med myrer, furuskog og skogkledde lier i sør til majestetiske bratte fjell som skyter opp fra havet, nydelig små fjellvann og barsk natur i nord. Denne turen gir deg et tverrsnitt av norsk natur på en og samme tur. 

Vår guide på turen, Laine, skal ta godt vare på oss. Laine har jobbet i Norrona Hvitserk Adventure i flere år, og har også lang erfaring fra guiding i USA . Laine har bodd i Norge i 3 år og er nå bosatt i Lofoten. Laine snakker engelsk, men forstår norsk. På turen vår opp til Breidtind vil vi i tillegg ha med oss en lokal fjellfører. Så her har vi to meget kompetente guider til å ta vare på oss og hjelpe oss til å få en fantastisk opplevelse på toppturen vår. 

Vi bor i telt 4 netter og bærer med oss det vi trenger av utstyr og mat. Guiden vår Laine elsker å ta vare på gjestene sine, og lager deilige middager til oss hver kveld. Så om du er redd for at det bare blir posemat kan du slappe av. Dette gjør sekkene noe tyngre, men når middagen er laget kan vi love at det er verdt det. Vi avslutter turen på Mefjord Brygge på nordside av øya, midt i smørøyet, omkranset av spisse fjell. Her får vi en deilig seng å sove i, en varm dusj og 3-retters middag. Dette kommer til å smake etter 5 dager vandring. Vi avslutter oppholdet vårt med en topptur til Senjas høyeste fjell, Breidtind (1001 moh), og får hvilt beina på en kajakktur i det azurblå vannet blant holmer og hvite strender.

 

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Thea Torvund Langeland

thea@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Vanskelighetsgrad

Nivå 3 av 5. Les mer om graderingen av våre turer her.

Dagsetappene varierer i vanskelighetsgrad, ut ifra lengde og terrenget vi beveger oss gjennom, med en varighet på mellom 5-9 timer. Enkelte partier kan være bratte og med god stigning og stedvis er terrenget ulendt og kvaliteten på stien kan variere. På toppturen dag 6 til Breidtind vil det være noe klyving og luftige partier. Her bør du være komfortabel i høyden. Er du i god allmenn form vil denne turen være mulig å gjennomføre, og det vil ikke være behov for ekstra sikringsutstyr på turen. Erfaring med lengere dagsetapper med oppakning er en fordel. Med vekt på ryggen stiller det ektra krav til gode sko og gjerne staver for bedre balanse og kontroll - spesielt ved våte forhold.

Er du usikker på om dette er turen for deg, ikke nøl med å ta kontakt med den ansvarlige for turen. 

Sikkerhet

Norrøna Hvitserk Adventure legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24 timer beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Norrøna Hvitserk Adventure kan kontaktes dersom noe skjer underveis på turen. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Norrøna Hvitserk Adventure har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Ta en titt på utstyrslisten ved å klikke på "Utstyrsliste" i menyen over. Fellesutstyr som mat, matlagingsutstyr og telt stiller vi med. Personlig utstyr som sekk, sovepose og liggeunderlag stiller du selv med.

Hvordan komme seg dit?

Vi møtes på kaia i Finnsnes kl. 16:30 dag 1. Den enkleste måten å komme seg til Finnsnes er enten med fly til Bardufoss og flybussen ut til Finnsnes kai. Eller ta fly til Tromsø og hurtigbåt ut til Finnsnes. Ved behov kan vi bistå med både transport og ekstra overnatting i Tromsø både før og etter tur. Ta kontakt hvis dette er ønskelig. 

Innkvartering

Vi tilbringer nettene i telt. Sørg for å ha med deg både varme klær, et godt liggeunderlag og en varm sovepose. Selv om det er sommer kan det bli kaldt på kveldene. Ønsker du å ha med deg ditt eget telt står du fritt til dette, men gi oss gjerne beskjed. Husk også toalettpapir og en sanitærpose. Vi ønsker ikke å etterlate oss søppel i naturen. 

Bagasje

Vi anbefaler en romslig tursekk (60-80 L) til Senja på langs. Husk at du skal ha plass til nødvendige artikler som sovepose, liggerunderlag og telt i tillegg til varme klær og skift. Vi kommer til å fordele maten når vi kommer til Senja, så fint om man har igjen litt ekstra plass i sekken til det. Det er imidlertid viktig å pakke effektivt slik at vekten på sekken ikke blir belastende underveis på turen. Det vil være mulig å sende en liten bagasje med rene klær til Medfjord Brygge hvor vi skal overnatte dag 6-8. Denne bagasjen må være pakket på forhånd, da den skal bli med taxien videre på dag 1.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (Feks kan du reise til Senja hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Breidtinden og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i prisen. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Været og forholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene.

Inkludert i prisen

 • All transport beskrevet i dag til dag programmet. 
 • Alle måltider beskrevet i dag til dag programmet 
 • Guide hele turen og ekstra guide opp på Breidtinden 
 • Overnatting på Senja Fjordhotell dag 1
 • Overnatting på Mefjord Brygge dag 6-8
 • Kajakktur dag 8

Ikke inkludert i prisen

 • Fly eller annen transport til oppmøtepunktet på Senja, Finnsnes, og hjem derifra etter turslutt. Vi hjelper deg gjerne med overnatting både før og etter tur hvis det er behov for det. 
 • Drikke og snacks (øl, vin, etc.)

Dag for dag

dag

1

Ankomst Senja

Overnatting Senja Fjordhotell
Måltid M
Transport ca. 1 time

Vi møtes på ferjekaia i Finnsnes, Senja kl. 16:30. Det går en hurtigbåt fra Tromsø kl. 15:00 som er i Finnsnes kl. 16:20 for de som velger å komme via Tromsø. Herifra vil vi bli kjørt til Senja Fjordhotell som blir overnattingsstedet vårt første natten. Vi spiser en god middag sammen, går over utstyret og fordeler mat og fellesutstyr. Vi hygger oss resten av kvelden og får en god natt søvn før vi legger ut på tur. 

NB: Om du ønsker å ha rent skift til de siste to dagene hvor vi skal bo på Mefjord Brygge og ikke ønsker å bære det med deg hele turen, vil det være mulig å pakke en liten bagasje vi kan sende med taxien opp til Mefjord Brygge. Denne må være ferdigpakket slik at den kan bli med taxien videre da den har sluppet oss av på Senja Fjordhotell. 

dag

2

Inn i Ånderdalen nasjonalpark

Overnatting Telt
Måltid F, L, M
Tid 6-8 timer
Avstand 12 - 15 km

Etter en god frokost blir vi kjørt til Olaheim. Her starter ruta for "Senja på langs". Vi tar på oss sekkene og går rolig opp og innover i Ånderdal nasjonalpark. Turen starter i åpen bjørkeskog med litt stigning og så inn i et slakt og fint terreng. Mesteparten av turen går over tregrensa, noe som gir oss god utsikt utover Senjalandskapet. Vi går langs flere knallblå småvann på veien med fine lunsjplasser vi skal benytte oss av. Når vi nærmer oss Langvatnet og Lutvatnet finner vi en fin teltplass og sette opp første campen. Sammen lager vi en god middag og nyter at turen er i gang. 

 

dag

3

I retning Åndervatnet og Kapervatnet

Overnatting Telt
Måltid F, L, M
Tid 6-8 timer
Avstand 13-15 km

 Vi våkner opp etter en forhåpentligvis god natt søvn. Ruta i dag går opp og på østsiden av Blåfjellet, så vi kommer litt opp i høyden (520 moh) og over tregrensa, for så å fortsette videre ned i lett skogsterreng. Når vi nærmer oss Åndervatnet og Kapervatnet finner vi en fin teltplass for natten, lager god middag og hviler kroppen etter dagens etappe. 

dag

4

Over Istind (851 moh)

Overnatting Telt
Måltid F, L, M
Avstand 14-16 km

Vi pakker sekkene etter frokosten, og i dag skal vi litt mer opp i høyden. Vi beveger oss opp fra Kapervatnet og oppover fjellsiden mot dagens høyeste punkt, toppen Istind på 851 moh. Utsikten vi får fra Istind er magisk i fint vær, hvor man kan skimte den karakteristiske "tanngarden" til Kvænan i det fjerne og får god utsikt til terrenget vi har foran oss. Vi beveger oss nedover fra toppen og ned til Bumannsvatnet og Langdalsvatnet hvor vi finner en kveldens teltplass. Middagen tilberedes og vi får en god natt søvn etter en lang dag.

 

dag

5

Innover Tromdalen til Senjabu og Fv86

Overnatting Telt
Måltid F, L, M
Avstand 13-15 km

Vi spiser frokosten og pakker ned campen, klare for en ny dag med vandring. I dag skal vi ned til Tromdalen, gå langs med Tromdalelva. Vi krysser Fv86 og finner oss en liten høyde, borte fra bilstøyen og kanskje vi til og med kan få tomt med havutsikt i kveld. Ruta i dag går i slakt terreng og mesteparten av turen går i skogen, men kvaliteten på stien kan variere. Vi spiser en god middag i campen, før vi kryper ned i posen.

dag

6

Opp Sør-Heggedalen og inn til "mål"

Overnatting Mefjord Brygge
Måltid F, L, M
Avstand 17-20 km

Vi spiser frokosten og pakker sekken igjen - nå har vi fått ordentlig rutine på det, og nedpakkingen går som en lek. I dag legger vi ut på siste etappe av vandringen. Vi skal begi oss oppover Sør-Heggedalen. Her må man være forberedt på litt dårligere sti og litt kratt, og er vi heldige er ikke bakken for våt. Som en premie etter en dag med vandring oppover dalen møter taxien oss ved stikrysset der den offisielle "Senja på langs" ruten slutter eller starter. Vi kjører til hotellet vårt, Mefjord brygge, og nå skal vi ta oss en varm dusj, skifte til tørre og rene klær, sove i en god seng og nyte et deilig måltid på "Spiseriet" i kveld.

dag

7

Breidtinden (1001 moh) og kajakktur

Overnatting Telt
Måltid F, L, M

I dag skal vi få oppleve Senjas ville fjell, på nordvest siden av øya. Her ligger mange av toppene Senja er kjent for. I dag står Senjas høyeste fjell, Breidtinden for tur. Breidtinden ruver ikke mer enn 1001 meter over havet, men her oppe vil det gi oss en utsikt av de sjeldne. Det vakre synet av blått hav og alpine fjell får man ikke hvor som helst. Turen opp til Breidtinden byr på noen luftige partier, men vi skal ha med en lokal guide i tillegg til vår egen og gå med tau, så sikkerheten blir godt tatt vare på. På toppen nyter vi bestigningen og arbeidet vi har lagt ned, før vi beveger oss nedover fjellsidene og ned til parkeringen igjen. 

Etter fjellturen skal vi la beina få hvile litt, etter noen dager med vandring. Nå skal vi få oppleve Senja fra et annet perspektiv. Vi skal padle kajakk i det turkisfargede vannet, kanskje vi kan se litt fugleliv herifra, padle inn små bukter og nyte at beina får hvilt seg. Etter padleturen drar vi tilbake til hotellet og koser oss siste kvelden sammen med god mat og drikke.

(Om været ikke spiller på lag i dag, har guiden vår flere ess i erme over steder å oppleve og se på Senja.)

dag

8

Avreise

Overnatting Mefjord Brygge
Måltid F

I dag våkner vi opp til siste dagen på tur, spiser en god frokost på hotellet og gjør oss klare til avreise. Vi blir kjørt tilbake til Finnsnes tidsnok til at de som skal ta hurtigbåten til Tromsø rekker avgangen kl. 09:45 (Tromsø kl.11:00). Om noen ønsker å forlenge oppholdet sitt i nord eller utforske Senja mer på egenhånd hjelper vi gjerne til med det. Det går også en hurtigbåt fra Finnsnes senere på dagen, kl. 16:45 (Tromsø kl. 18:00)

Vi takker for en innholdsrik og fin uke sammen, og sier på gjensyn! 

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. 

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 80 / hvitserk@norrona.com

Undertøy
Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.
Sokker
Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.
Ullundertøy
Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.
Fleecejakke
Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.
Skalljakke
Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.
Lett dunjakke/isolasjonsjakke
Veldig god å ha, spesielt i camp på kvelden.
Skallbukse
Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.
Turbukse
Lett turbukse.
Shorts
Eventuelt turbukse med avtagbare bein.
T-skjorte/skjorte
Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.
Hals/buff
Kan brukes som hals og på hodet.
Caps/solhatt
Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.
Lue
Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.
Hansker
Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.
Fjellstøvler
Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge. Husk at vi skal bare stor sekk, så god ankelstøtte er viktig 
Joggesko/Ekstra par sko 
Når man kommer frem til camp er det godt å skifte til et annet par sko enn fjellskoene man har gått med hele dagen 
Teleskopstaver
De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.
Solbriller
Gode, og solide solbriller med mørkt glass.
Hodelykt
Husk nye batterier.
Drikkeflasker
Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 3 liter.
Camelbak
Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.
Termos
1 liter. Ståltermos med stor åpning.
Kompresjonsposer
Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i sekke, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.
Toalettsaker
Tannbørste, tannkrem, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går.
Solkrem
Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.
Personlige medisiner
Plaster – Compeed, sportstape ol. Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste. Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse Paracet og Ibux Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.
Snacks
Sjokolade, nøtter, energibarer. 
Ørepropper
Fint å ha om natten.
Kamera
Husk nok plass på minnebrikken.
Batterier
Til kamera, hodelykt etc.
Badetøy
Ørepropper
Hvis du sover lett. 
Dagbok
Hvis du ønsker å skrive ned opplevelsene/refleksjoner fra turen underveis.
Snacks
Sjokolade, nøtter eller energibarer etter behov. Du vil få muligheten til å kjøpe snacks på turen.
Sovemaske
For å dekke øynene når du sover gjennom en lys sommernatt i Norge. Du kan også bruke buff.
Sitteunderlag
Kjekt å ha til pausene og når man er fremme i camp
Sovepose
Vi anbefaler en 3-sesongs sovepose som tåler temperaturer ned til +5/+10 grader. Nettene i nord kan være kjølige selv om sommeren.
Liggeunderlag
Om man vil ha oppblåsbart eller skum kommer an på personlige preferanser. Det er viktig at liggeunderlaget isolerer, og for bedre søvn kan et oppblåsbart liggeunderlag anbefales.  (Husk lappesaker til oppblåsbare liggeunderlag!)
Ekstra skift
Om du ønsker å ha med rent tøy til de to siste dagene på hotell kan det pakkes for seg i en egen bagasje og sendes med transporten dag 1

Sengetøy og håndklær er inkludert på hotellovernattingene. Det vil være mulig å få fraktet en liten bagasje med rent skift til hotellet vårt de siste to dagene. 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere