Ski og Seil i Lofoten

Bilder & Video
Norsk Guide
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 5 dager 8-12 deltakere Fra Kr. 16 800,-

Fjellene i Lofoten representerer noe av det mest eksotiske Norge har og by på. Toppturmulighetene er uendelige og de mest spektakulære turene når man kun med båt. Fjellene er kjent for sine alpine topper og et stort antall varierte nedkjøringer for alle ferdighetsnivåer. De fleste turene byr på mellom 700 -1000 høydemeter nedkjøring, og avsluttes ofte helt nede i fjæra!

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Ski & Seil i Lofoten er turer for deg som vil seile deg frem til fjellet, starte i vannkanten og stå på ski i alpine og hvitkledde Lofotfjell. En tur for deg som liker utfordringer og det å være underveis ute på tur, og som vil oppleve noe unikt, vilt, rått og vakkert, enten du er erfaren eller nybegynner.   

I løpet av fem dager skal vi oppleve og bestige mange av de flotteste fjellene i Lofoten, samtidig som vi får noen fantastiske seilturer på vei fra det ene innsteget til det neste. Turen starter og slutter i Svolvær. Toppturene vi går i løpet av turen planlegger vi i fellesskap, tilpasset gruppa, vær og føreforhold. Etter topptur på dagtid seiler vi til neste havn og klargjør for ny topptur neste dag.

Dette er en aktiv tur hvor opplevelsene ute i naturen får fullt fokus; enten det er bak roret på båten eller med ski på bena. 

På denne turen har vi med oss skiguide alle dagene. Guiden er med som ressurs og læremester, og gir oss også muligheter til også å gjøre mer krevende skiturer og bestigninger dersom vær, forhold og gruppens nivå åpner for det. 

Noen av stedene vi seiler innom eller står på ski i løpet av turen er Svolvær, Austnesfjorden, Geitgaljertind, Trollfjorden og Raftsundet.

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Thea Torvund Langeland

thea@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk. 

Vanskelighetsgrad

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel med en god grunnkondisjon og styrke, og du bør ha stått en del på ski og helst ha gått noen toppturer tidligere. Vi har med skiguider hver dag, og vil sammen finne turer som passer for gruppa. Skiguidene er med for å skape trygge, spennende og gode turopplevelser for alle. Flere av turene har alternative nedkjøringer, og du kan få brattere/slakere terreng avhengig av ferdighetsnivå.

Seilmessig behøver du ingen forkunnskaper! Skipperen om bord vil gi deg en innføring i seiling underveis, og du vil bli kjent med de grunnleggende tingene som trengs for å styre skuta. 

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel om du har gode skiferdigheter. Skredutstyr må hver enkelt deltaker ha, og det er en fordel om du vet hvordan du bruker det.

Litteraturtips:

 • "Lofoten - Skiing In The Magic Islands" av Jonas Dahlstrup og Thorbjørn Enevold
 • "Toppturer i Norge" av Fri Flyt
 • "Den lille snøskredboka" av Kjetil Brattlien

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

På denne turen har turleder siste ord når det gjelder rutevalg for å få sikre nedkjøringer. Alle deltakerne må ha skredutstyr og være kjent med bruken av dette. Grunnet vær eller føreforhold kan ruten endres fra det som står oppført i dag-for-dag-programmet.

Innkvartering

 Ski&Seil-båtene våre er i størrelsen 44-50 fots store seilbåter. Båtene er komfortable med 4-5 doble lugarer, toaletter og dusj. Båten er "hytta" vår som gir oss mulighet til å våkne nye steder hver dag. Samtidig er båtene ekte seilbåter som gjør at vi innimellom også får seilt og kjenne på stillheten og følelsen av å seile med vinden. Det er en god plan på mat underveis; sammen lager vi i stand måltider, innimellom fisker vi fersk fisk, og alle bidrar litt på rundgang. Ombord har vi lettbåt for ilandstigning, og fiskeutstyr til lofot-torsken. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Været og snøforholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene. Introduksjonskurs i bruk av skredsøkere vil inkluderes i turprogrammet.

Pris inkluderer

 • Overnatting og transport til havs
 • Frokost, niste ,middag + lokale råvarer, snacks, etc som spesifisert i programmet
 • Lokalkjent guide og skipper
 • Sengetøy, dyne og pute
 • En bærekraftig norgesferie i særklasse

Pris inkluderer ikke

 • Transport t/r Svolvær
 • Alkoholholdige drikkevarer
 • Personlig turutstyr

Øvrig informasjon

Dette er en tur i samarbeid med SeilNorge. De står for den praktiske gjennomføringen av turen. Alle som er med på turen har bestilt tur gjennom Hvitserk, og vi har et tett samarbeid med SeilNorge, og ting vil være veldig likt som når du er på Hvitserktur ellers. I løpet av turen vil du bli godt kjent med både Hvitserk og SeilNorge.

Det er obligatorisk med skredutstyr, isøks og stegjern på turene. Dette utstyret kan eventuelt leies av Hvitserk. Gi oss i så fall beskjed om dette.

Dag for dag

dag

1

Ankomst Svolvær Brygge

Overnatting Båt
Måltid M

Oppmøte i båthavna (ved Bacalao) klokken 18:00. Vi går igjennom båt og utstyr, og før det blir for sent på kvelden kaster vi loss og seiler et lite stykke så vi kan legge oss i uthavn eller en mindre havn for natten. Her spiser vi middag og blir bedre kjent med hverandre. Det kan bli en sen middag denne dagen, så det er lurt om du ikke kommer sulten ombord. Kommer du tidlig til Svolvær denne dagen anbefaler vi en topptur på en av toppene i nærheten av byen.

dag

2

Austnesfjorden

Overnatting Båt
Måltid FLM

Etter en tidlig frokost går vi i land i Austnesfjorden. Sammen med guiden vurderer vi endelig rutevalg for dagen med utgangspunkt i vær, snøforhold og vind. Austnesfjorden har mange topptur-muligheter; Higravtindan og Geitgaljertind er de mest kjente og krevende, men her er også Rundtind og mange andre muligheter. Vi starter litt rolig denne første dagen. Når vi er tilbake i båten seiler vi et stykke videre mot best mulig utgangspunkt for topptur neste dag.

dag

3

Austnesfjorden

Overnatting Båt
Måltid FLM

Etter frokost setter vi kursen mot dagens lekeplass, vær, snøforhold og vind avgjør. Hvis forholdene er bra holder vi oss i Austnesfjorden og prøver oss på nye fjell og linjer. Hvis værgudene skulle være på vår side tar vi sikte på å bestige Geitgaljen, en av Lofotens mest spektakulære topper! Er snøen stabil og fin, byr denne toppen på en magisk nedkjøring helt ned til fjæresteinene. Vi går ombort i båten, spiser og slapper litt av før vi seiler ut av Austnesfjorden mot neste destinasjon.

dag

4

Trollfjorden

Overnatting Båt
Måltid FLM

Denne dagen starter vi i Trollfjorden! Med sine stupbratte fjellsider og avsides beliggenhet er dette en fjord tilgjengelig kun for oss som kommer med båt. Tidlig på morgenen, før solen begynner å varme i fjellsidene finner vi et passende fjell som ikke er blant de bratteste, vurderer forholdene og går ut på tur etter en god frokost. På ettermiddagen satser vi på bålkos og en overraskelse.

dag

5

Skikjøring i Raftsundet

Måltid FL

Vi starter tidlig med frokost og tilbringer formiddagen i fjellsidene i Raftsundet. Tilbake i båten setter vi seil mot Svolvær og avslutter turen rundt kl. 15:00.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

Undertøy
Vi blir svette av å gå mye oppover, så styr unna bomull. Ull og syntet fungerer bra.
2 sett ull-/superundertøy
Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntet.
Fleecejakke
Vi anbefaler en på 200-300g.
Skalljakke
Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.
Skallbukse
Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.
Dun- eller primaloftjakke
Kan være god å ha på toppen.
Varme votter
Vi anbefaler vindvott med innervott.
Tynne hansker
Til å bruke når vi går.
Sokker
Husk tørre sokker i reserve, da forebygger du gnagsår.
Lue
Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue.
Skibriller og solbriller
Skibriller som ikke dugger og solbriller som er solide, plast går fint.
Skistøvler
Randone eller telemark.
Fjellstøvler/solide joggesko
Det kan bli noen anmarsjer uten snø og da er det godt med sko som egner seg til fuktig og ulendt terreng.
Ski
Ski med gode kjøreegenskaper. Randone eller telemark. Kan leies i Oslo, informasjon får du når du melder deg på. 
Hjelm
Skihjelm.
Staver
Vi anbefaler teleskopstaver.
Skifeller
Det kan vært lurt å ta med fellevoks.
Skarejern
Ta med skarejern, det er veldig fint å ha hvis forholdene er krevende (skare/is).
Spade
Liten, lett og i aluminium, plastspader holder ikke for å grave i skred.
Skredsøker
Dette er en investering du forhåpentligvis ikke får bruk for. Denne skal være med på fjellet. Husk å sjekke batteriene, må være over 80%.
Søkestang
Denne skal også være med.
Isøks
Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid.
Stegjern
Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid.
Dagstursekk
30-40 liter. Sekken må ha festeanordninger for ski og isøks.
Drikkeflasker/camelbak/termos
Håndkle
Velg et teknisk håndkle om du må ha med
Solkrem
Husk sunblock for leppene.
Personlig førstehjelpsutstyr
Sportstape, compeed ol.
Kamera
Husk nok plass på minnebrikken.
Hodelykt
Husk nye batterier.
Ørepropper
Snacks
Nøtter, sjokolade, kjeks e.l.

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere