Ski og Seil på Svalbard

Bilder & Video
Norsk Guide
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 6 dager 6-12 deltakere Fra Kr. 32 500,-

For folk som er glad i å gå topptur, er ski og seil på Svalbard noe av det mest eksotiske man kan gjøre. En destinasjon best kjent for sine spektakulære og kalde ekspedisjoner, er på våren et eldorado for toppturer i rett ekspedisjonsånd.  Her finnes ingen bok som viser veien, vær og forhold legger grunnlaget for ferden. 

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 • Skikjøring 74 grader nord
 • Svalbard
 • Isfjorden

Svalbard byr på fjorder, fjell og store områder. Sporene vi finner her kommer ikke fra mennesker men fra polarreven, seler, fugl, villrein, isbjørn og mange andre. Vi har en hel uke til rådighet til å navigere oss ut av Isfjorden og nord-vestover langs kysten til de virkelig majestetiske fjordene. Vi lar vær og vind bestemme hvor lange avstander vi velger å seile. Vi planlegger toppene i felleskap, etter vær- og vindforhold. 

Vårt hjem for uken er en komfortable og stødig båt, bygget for seiling i arktiske farvann. Båten er rikelig utstyr og har store utearealer, salong med godt utsyn og et sosialt styrhus.

Svalbard i vårstemning er midnattsol, og vi får tid til lange dager på ski. Fjellene er opp til 1000 meter høye, og med en bestning på rundt 600-800 meter per topp, rekker vi gjerne både 2 og 3 turer om dagen. Lunsjen pakker vi med oss fra den rikholdige frokosten og nyter utendørs, afterskien tar vi på dekk, og middagen spiser vi sammen på kvelden. 

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Thea Torvund Langeland

thea@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk

Vanskelighetsgrad

Dette er en tur som krever at man har gått noen toppturer tidligere. For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel med en god grunnkondisjon og styrke. Ta gjerne kontakt for å høre om dette er turen for deg.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

På denne turen har turleder siste ord når det gjelder rutevalg for å få sikre nedkjøringer. Alle deltakerne må ha skredutstyr og være kjent med bruken av dette. Grunnet vær eller føreforhold kan ruten endres fra det som står oppført i dag-for-dag-programmet.

Utstyr

Hvitserk stiller med alt fellesutstyr. Liste over personlig utstyr finner du i fanen utstyrsliste over. Alle må ha med skredsøker, søkestang og spade. Ellers trenger man toppturski/splitboard med feller og utstyr som hører til med det. Skarejern anbefales. Skredsekker kan leies, gi beskjed om det er ønskelig. 

Attraksjoner

 En unik kombinasjon av skikjøring på steder få har vært før deg, i en båt som er unikt i sitt slag. 

Innkvartering

Innkvarterting er i dobbeltlugarer, hvor noen har dobbeltseng og noen har køyseng-løsning. Det er ønskelig at man tar del i rutinene på seilbåte, seiling, legge til kai, navigere, holde utkikk etter hval og isfjell, vaske opp, lage mat, ta en ryddeøkt eller bidra på andre måter, når det kreves. 

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Pass og Visum

 Du må ha med pass til Svalbard. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (Feks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Lokalkjent skiguide
 • Transport 
 • Overnatting i dobbeltlugarer, med gode og varme dyner og puter, ferdig oppredde sådan
 • Måltider i henhold til program
 • Search and rescue forsikring for alle ombord
 • Nødvendig sikkerhetsutstyr
 • Bruk av fellesutstyr på båten: lettbåter, kajakker, fiskeustyr etc.

Pris inkluderer ikke

 • Flybilletter (SAS og Norwegian flyr direkte fra Oslo Gardermoen)
 • Mineralvann og alkoholholdig drikke utover juice, kaffe og te til måltidene

Øvrig informasjon

Dette er en internasjonal tur vi har sammen med vår nære samarbeidspartner SeilNorge. De fleste av deltagerne er nordmenn, men det kan være noen utlendinger også. De står for den praktiske gjennomføringen av turen. Ting vil være veldig likt som når man er med på andre turer med Hvitserk, og i løpet av turen vil du bli godt kjent med både Hvitserk og SeilNorge.

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel. Det anbefales dog å være så tidlig ute som mulig, da transporten til Svalbard ofte er vesentlig billigere tidligere på sesongen. 

 

Dag for dag

dag

1

Velkommen til Svalbard og Longyearbyen

Overnatting Båt
Måltid LM

Møt ekspedisjonslederen din klokken 10:00 på kaia i Longyearbyen, og innlosjerer oss i båten og blir kjent med hverandre. Vi bruker tid på å bli kjent med mannskap og utstyr, og går igjennom sikkerhetsrutiner ombord. Det er tid for å heise seil og begi seg inn i Svalbards urørte natur, og vi forsøker oss på en skitur iløpet av dagen. 

Midnattssolen står høyt på himmelen når vi inntar velkomstmiddag på kvelden. Fra april til august er Svalbard vendt mot sola både dag og natt, idet jorden heller svakt mens den daglig spinner rundt sin egen akse. 24 timer sollys i døgnet bidrar til kraftig oppsving for alt liv i havet, som igjen fører til yrende arktisk dyreliv også over vann i sommermånedene. Dette påvirker også vårt aktivitetsnivå, vi vurderer alltid om natt-skikjøring i midnattssol er mulig og håper vi rekker en skitopptur allerede første kveld etter middag!

dag

2

Topptur i ytre Isfjorden

Overnatting Båt
Måltid FLM

I Isfjorden ligger snødekte fjell på rekke og rad. 

Omgitt av 600-1000 meter høye topper, byr Nordre Isfjorden nasjonalpark på et mylder av tinder og flotte fjellsider å kjøre ned. Oppstigningen er effektiv, som regel kan vi gå på ski rett fra fjæresteinene. På toppen venter utsikt som garantert tar pusten fra deg. Nedkjøringene tilpasser vi gruppas ønsker – som regel har vi flere muligheter.

Vi kan når som helst treffe på dyreliv også på skiturene. På vei tilbake til skipet svinger vi gjerne innom spennende steder, for eksempel isbreer som ender i sjøen. Vi holder alltid utkikk etter dyreliv, og når vi får øye på noe tar vi oss tid til å stoppe opp for å se. Guiden vår, som har lang fartstid på Svalbard, deler gjerne sin naturkunnskap med deg. Hvis vi er heldig kan vi komme over isbjørn, hvalross eller hval.

Du kan nyte kaffen på dekk mens vi passerer et vilt landskap uten tegn til veier eller hus. Det er dette som gjør Svalbard unikt i verden, de arktiske dyrene lever i totalt urørt natur. Her rår isbjørnen både på land og på isen. Det glitrer i brefronter, fuglefjellene ruver, og det er et livlig dyreliv. Mange vil gjerne se noen av Svalbards “Big Five”, så hold utkikk etter: isbjørn, hvalross, fjellrev, Svalbard-reinsdyr og den vevre ismåka. Hvilke får vi se på denne ski & seil-turen?

dag

3-4

Kongsfjorden, Krossfjorden og Magdalenafjorden

Overnatting Båt
Måltid FLM

Vi boltrer oss i de fantastiske fjordene på nord-vestkysten. Det eneste vi skal disse dagene er å seile, gå toppturer, spise og sove.

Valg av topper vurderes etter vær og føre, og hvor langt vi seiler for å stå på ski vurderes unerveis.   

dag

5

Retning Longyearbyen

Overnatting Båt
Måltid FLM

Vi satser på topptur, dersom tid og vær tillater det. Vi har startet returen mot Longyearbyen. Kanskje vi rekker et besøk innom Barentsburg på vei tilbake? Siste kveld, og middagen spiser vi sammen og lar samtalen drifte avgårde om den fantastiske uken vi har hatt sammen. Takk for turen!

 

dag

6

Takk for turen!

Måltid F

Vi spiser frokost, og rydder ut av båten. Kanskje noen allerede har startet å drømme om nye eventyr?

Kanskje du vil forlenge oppholdet på Svalbard, legge inn noen dager i Longyearbyen for å slappe av og roe ned etter denne fantastiske uken. 

Skriv ut

Utstyrsliste

Gå nøye gjennom utstyrslisten. Den er ment som en retningslinje, for at vi skal klare oss uansett hva vi møter på turen, samtidig må vi tenke på vekten. Det er heller ikke meningen at du skal kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. 

Undertøy
Vi blir svette av å gå mye oppover, så styr unna bomull. Ull og syntet fungerer bra. 
2 sett ull-/superundertøy
Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntet.
Fleecejakke
Vi anbefaler en på 200-300g. 
Skalljakke
Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene. 
Skallbukse
Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene. 
Dun- eller primaloftjakke 
Kan være god å ha på toppen.
Varme votter 
Vi anbefaler vindvott med innervott.
Tynne hansker 
Til å bruke når vi går oppover.
Sokker
Husk tørre sokker i reserve, da forebygger du gnagsår. 
Lue
Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue. 
Skibriller og solbriller
Skibriller som ikke dugger og solbriller som er solide, plast går fint. 
Skistøvler
Randone eller telemark.
Ski
Ski med gode kjøreegenskaper. Randone eller telemark. 
Hjelm
Skihjelm. 
Staver
Vi anbefaler teleskopstaver. 
Skifeller
Det kan vært lurt å ta med fellevoks, hvis du har. 
Skarejern
Ta med skarejern om du har, det er veldig fint å ha hvis forholdene er krevende (skare/is). 
Tøfler/sko
Noen gode sko til å tusle rundt i båten med er bra
Spade
Liten, lett og i aluminium, plastspader holder ikke for å grave i skred. 
Skredsøker
Dette er en investering du forhåpentligvis ikke får bruk for. Denne skal være med på fjellet. Husk å sjekke batteriene, må være over 80%. 
Søkestang
Denne skal også være med. 
Dagstursekk
Ca. 40 liter eller mer. 
Drikkeflasker/camelbak
Du bør kunne ta med deg to liter vann.
Sitteunderlag
Termos
 Liten.
Solkrem
Husk sunblock for leppene.
Personlig førstehjelpsutstyr
Sportstape, compeed ol.
Kamera
Husk nok plass på minnebrikken.
Ørepropper
Snacks
Nøtter, sjokolade, kjeks e.l.

Datoer og bestilling

Vis

Samarbeidspartnere