Skitur gjennom Tafjordfjella

Bilder & Video
Lokal guide
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 5 dager 4-7 deltakere Fra Kr. 14 900,-

Dette er turen som kombinerer ekte friluftsliv, urørt natur, skjulte perler og storslått vest-norsk kulturarv i en og samme opplevelse! Vi overnatter på koselige DNT-hytter i ett område mange ikke ennå har utforsket. Tafjordfjella og Reinheimen Nasjonalpark hvor østland møter vestland byr på vill og variert natur. Dette kan bli en uforglemmelig skitur!

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 • Et urørt, ekte og urnorskt møte med Tafjordfjella og Reinheimen Nasjonalpark 
 • Reinheimen Nasjonalpark - kjent for sitt ville dyreliv
 • Historiske Fieldfarerhytta hvor Kompani Linge overvintrer under 2.verdenskrig
 • En variert skitur gjennom et av Sør-Norges mest urrøte høyfjellsområder
 • En behagelig avslutning med 3-retters middag og overnatting på Billingen Seterpensjonat

Dette er turen for deg som ønsker ekte høyfjellsopplevelser på vinteren! Kanskje det er din første langtur på ski? Eller kanskje du ønsker å utforske et nytt fjellområde ikke mange hart vært i?

Tafjordfjella og Reinheimen Nasjonalpark hvor østland møter vestland, og kontrastene deretter. Turen går i ett av Sør-Norges minst turistifiserte nasjonalparker og byr på vill og variert natur med rikt dyreliv. Jerv, jaktfalk og resindyr er noen av artene vi kan være heldige å møte. Vi tar hensyn til dyrelivet og følger derfor kvista DNT-løyper fra nord til sør, og overnatter på DNT-hyttene vi passerer. På nest siste dag ankommer vi Billingen hvor vi får servert en herlig 3-retters middag og lar inntrykkene fra turen synke inn. 

 

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokalkjent guide
 • Transport innenfor turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk

Vanskelighetsgrad

Turen passer for deg som er på utkikk etter en ekte, rå og unik opplevelse i norsk natur. Grunnleggende skiferdigheter og tåle lange dager i aktivitet er viktig for å få mest ut av turen. Guiden vil dele sin kunnskap om ferdsel i vinterfjellet, navigering og sikkerhet. Du vil derfor være rustet til å gjennomføre slike turer på egenhånd i vintefjellet ved senere anledninger. Store deler av ruta går i høyfjellet og været i området kan endre seg raskt. Det er derfor viktig at du tar med gode og varme klær, samtidig som du prøver å holde sekken så lett som mulig. Dagsetappene er middels krevende i lengder, men vær og føre vil bestemme fremkommeligheten og være avgjørende for hvor krevende turen blir. Guiden vil til alle tider sette gruppens sikkerhet som prioritet en. Det betyr at vær, vind og føre vil avgjøre om turen følger planlagt rute eller om alternativ rute blir vurdert. 

Les mer om graderingen på våre turer her.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Grunnet vær eller føreforhold kan ruten endres fra det som står oppført i dag-for-dag-programmet.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (F.eks. kan du reise til Tromsø hvis du brekker armen før avreise, men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige mange fjell og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Erfaren og lokalkjent guide og sikkerhetsutstyr
 • Overnatting i flersengsrom og dobbeltrom
 • Alle måltider fra middag dag 1 til lunsj dag 5
 • Transport innenfor turprogrammet

Pris inkluderer ikke

 • Transport til Bjorli dag 1 og fra Billingen dag 5
 • Lunsj dag 1 (ta med!)
 • Enkeltromstillegg 800 NOK
 • Drikke og snacks
 • Reiseforsikring

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Under skituren spiser vi mat fra proviant-lageret på DNT-hyttene og lages i fellesskap. Skulle du øsnke annen mat på tur, må dette medbringes. Har du allergier har hyttene et svært snevert utvalg. Vi anbefaler å ta med energirik snacks (spekepølse, ost, sjokolade etc) og frysetørket mat (feks real turmat) til lunsj. 

Ta med ekstra lunsj på dag 1 på turen til Pyttbua. 

Dag for dag

dag

1

Brøste - Pyttbua

Overnatting Oyttbua
Måltid M
Transport 20min
Tid 4-6timer
Stigning 450m
Avstand 17km

Vi møtes på Bjorli togstasjon kl. 12:40 for felles transport til parkeringen i Brøstedalen. Her tar vi en rask introduksjon og siste sjekk av utstyr. Videre tar vi taxi inn til Brøstedalen hvor vårt fem dagers skieventyr starter. Spis lunsj før oppmøte, slik at vi kommer raskt igang. Vil også anbefale ta med en liten ekstra lunsj hvis du blir sulten før middag. 

Målet for dagen er selvbetjeningshytta Pyttbua. Hytta er lokalisert ved foten av noen av Tafjordfjella sine høyeste topper: Pyttegga (1999moh), Karitind (1982moh) og Høgstolen (1953moh). På hytta lager vi middag sammen, og bruker kvelden på å bli bedre kjent. 

Anbefalt tog til oppmøte: 08.02. fra Oslo / 08:18 fra Trondheim - ankomst 12:40 Bjørli. 

dag

2

Pyttbua - Veltdalshytta + Fieldfarehytta

Overnatting Veltdalshytta
Måltid FLM
Tid 5-7timer
Stigning 340m
Avstand 14km

Dagen starter med frokost på hytta og kaffe på trammen. Idag er første dagen hvor vi er fullstendig logget av hverdagen, og vi trenger bare å fokusere på å spise, bevege oss og sove. Etappen idag er korteren enn igår både i avstand og høydemeter, men med en lang dag i forkant, er dette kjærkomment. Vi går inn i reinsdyrenes rike, så hold øynene åpne! Hvis vi er heldige med været kan vi glede oss over en lengre lunsj på turens høyeste punkt mens vi speider etter dyreliv. 

Vi ankommer etterhvert Veldtaslyshytta og vi innnlosjerer der, også går vi en liten kilometer videre til den historiske Fieldfarehytta. Denne hytta var et gjemmested i 1944 for fire norske krigs-sabotører under 2.verdenskrig med et oppdrag om å sabotere kommunikasjonen i regionene Lesja og Romsdalen. I 1990 ble hytta restaurert av en av sabotørene tilbake til sin opprinnelige form, og idag er den både et museum og et overnattingsrom eid av DNT. Hytta er vanskelig å finne om vinteren, noe som gjør denne lille turen til en helt egen ekspidisjon. 

dag

3

Veltdalshytta - Torsbu

Overnatting Torsbu
Måltid FLM
Tid 4-5timer
Stigning 350m
Avstand 11km

Nok en herlig dag i fantastisk natur! Vi strater dagen på samme måte som dagene før, med tidlig frokost og utpakking. Dagens mål er Torsbu, som er DNT Oslo sin eneste hytta i Tafjordfjella og den østligste hytta. Turen går fra de mer alpine fjellene i Tafjordfjella, mot de vidåpne sletter og flyer i Reinheimen Nasjonalpark. Idag har vi valget mellom to alternative ruter med vidt forskjellige inntrykk. Avhengig av gruppen, vær og forhold vil guiden sammen med gruppen bestemme rute. Vi håper å ankomme Trosbu i god tid for å nyte solnedgangen over Karitind fra hytteveggen! 

dag

4

Torsbu - Billingen

Overnatting Billingen Sæterpensjonat
Måltid FLM
Tid 5-6timer
Nedstigning 350m
Avstand 14km

Turens siste etappe er en ekte sjarmøretappe - nesten 14km med nedoverbakke. Selv om dette høres lettt ut, kan denne etappen være krevende for mange. Dagens mål er middag kl 20.00 på Billingen, så vi bruker dagen godt. På Billingen venter fyr i peisen, en varm dusj, og en velfortjent 3-retters middag med gode og lokale råvarer. Siste kveld nytes i godt lag, og en mer eventyrlig avslutning hvor inntrykkene kan synke inn, skal man lete lenge etter! 

 

dag

5

Turslutt Billingen - Retur hjem

Måltid F

Idag har vi muligheten til en lang frokost foran peisen, og en liten skitur til Billingen sine utrolige bruer. For de som aldri har gjort dette før anbefaler vi virkelig å ta en titt på de imponerende bruene i området.

For de som skal tilbake til Oslo eller Otta/Trondheim går bussen kl 13:30. Turen avsluttes på dag 5, men det er fullt mulig å forlenge oppholdet på Billingen Seterpensjonat på egen regning om ønskelig. 

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

2 sett ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, men heller bruke flere lag. Ull er gull!

Fleecejakke

Denne er veldig god å ha, en varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Dunjakke

Du kommer til å trenge denne. En stor og god jakke er å anbefale. Den bør ha hette og gå ned over rumpa.

Overtrekksvotter/
vindvotter

Bør være romslige, og gå godt oppover underarmen. Må være myke og gi godt grep, selv med innervotter.

Vanter

Tynne vanter som tåler litt.

Ski, skistøvler og staver

Fjellski, med stålkaner. Store trinser på stavene.

Skifeller

Både korte og lange.

Gamasjer

Heldekkende klatregamasjer (Berghaus Yeti e.l) er ypperlige på alle slags støvler og anbefales. De både varmer og beskytter.

Sokker

Sokker, jo tykkere jo bedre, med god «spenst» som vil si at de ikke skal være gått flate. Og sjekk at det er minst 80% ull i de tykke. Innersokker kan være i ull eller syntet (liner). Nyere sokker tåler flere dager enn gamle. 1 innersokk og 1 yttersokk

Rent skift med tøy

Bruk det samme som du ankommer Bjorli med? Da sparer du vekt!

Sandaler/tøfler

Dette er fint å ha på hyttene.

Sovepose

Du trenger ikke den største og tykkeste, vi fyrer godt i hytta.

Lue

2 stk, i tilfelle du mister en. Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hals/buff

Smart tøystykke som blant annet kan brukes som hals, lue og ansiktsmaske.

Balaklava

Varm og holder vind ute, eventuelt skjerf eller hals.

Liggeunderlag

Ikke oppblåsbart

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass. Plastbriller er ok.

Slalåmbriller

Alternativt om det er spådd dårlig vær

Hodelykt

Husk friske batterier.

Stor Ryggsekk

God og romslig sekk med godt hoftebelte, brystspenne og polstring. Minst 40 liter

Drikkeflasker

2 en liters flasker 

Termos/termoskopp

Om du liker å ha noe varmt å drikke på turen

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, solkrem, våtservietter, antibac etc.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Toalettpapir

Pakk denne tørt.

Kompresjonsposer

Lurt for å redusere volumet til dunjakke ol. Posene hjelper deg også å holde alt tørt og å holde orden på utstyret. Plastposer m/Ziplock kan også fungere.

Penger/kort

 

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Ørepropper 

Det kan ofte være lytt på hytta, så ørepropper anbefales.

Snacks

Litt ekstra rasjonerer med nøtter, sjokolade etc.

Kikkert

Om du ønsker å se etter dyreliv

 

 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere