Stisykkeltur i ytre Romsdalen med Asbjørn Eggebø Ness og Aslak Mørstad

Bilder & Video
Lokal guideNyhet
Fysisk 3/6   Risiko 4/6 5 dager 4-8 deltakere Fra Kr. 22 900,-
Bli med oss på en femdagers sykkeltur til Ytre Romsdalen hvor alle de beste ingrediensene fra landsdelen sammenfattes til en unik tur.  Stisykling står selvfølgelig øverst på listen der vi skal utforske regionens mange spennende turmuligheter. I tillegg til dette skal vi bo på Roparhaugen, et nydelig overnattingssted som ligger idyllisk plassert nesten helt ute i havgapet. Hva mer kan man ønske seg?

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Stisyklingen i ytre Møre og Romsdal kan beskrives med tre ord. Variert , vakker og kontrastfylt. Lyngen vokser til fjæresteinene. Stiene er varierte og delvis tekniske, delvis superfly med innslag av sjøluft. Det er fjord og fjell i alle synsretninger. Siden vi er i ytre strøk av Møre og Romsdal er fjellene mer avslepne enn i indre strøk der toppene ruver høyt. Vi anbefaler at du har med deg grove dekk og medium pluss lufttrykk. For det meste er det pushbike. For å være med på denne turen kreves det middels, til gode sykkelferdigheter. Fjellene i ytre strøk er mellom 300 og 800 meter høye. På noen av fjellene kan vi sykle helt fra toppen.  
Det anbefales å ankomme i egen bil slik at denne også kan anvendes til den daglige transporten mellom stedene vi sykler.

Vi skal bo på Roperhaugen, en perle av et overnattingssted like ved Atlanterhavsveien. Her har vi utsikt til stisykkelparadiset Sjurvarden og Melen samtidig som vi har fenomenal utsikt til havet i front. Roperhaugen er et unikt overnattingssted som vil gi oss følelsen av å være tilstede i et gammelt norsk folkeeventyr, med flotte veggmalerier og utskjæringer av forskjellige skapninger plassert rundt omkring i bygningen. Overnattingsstedet består av restaurerte tømmerhus med en underjordisk tunnel som knytter de sammen. Husene har en stor spisestue for hyggelige middager og to peisestuer vi kan trekke oss tilbake til på kveldene.

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 4

Aktiviteter/turer med betydelig risiko. Hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de krever profesjonell hjelp. Om ikke retningslinjer fra guider og/eller selskapet følges kan man utsette seg for hendelser som i verste fall resulterer i alvorlige skader. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokalkjente guider

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Thea Torvund Langeland

thea@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk

Historie

Stisykling har de siste årene blitt stadig mer populært. Ytre Romsdalen er en av destinasjonene som har utpekt som de aller mest populære blant de mest ivrige stisyklerne. I samarbeid med noen av stisykkelpionerene i Ytre Romsdalen er Norrøna Hvitserk Adventure stolt av og kunne tilby våre gjester kortreiste sykkelopplevelser i et av Norges aller beste områder for stisykling.

Vanskelighetsgrad

Har du syklet litt sti før og er ut etter nye utfordringer og du er i brukbar form og i jevn aktivitet slik at du klarer noen timer på sykkelen, er dette turen for deg.

Du ønsker å ha det gøy, finne flyt og oppleve nye destinasjoner sammen med andre i en sosial setting. 

Det er selvfølgelig tid til venting, pauser og lunsj, og vi bruker dagen ute, og er mest opptatt av å nyte og oppleve turen fra sykkelsetet. 

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

- God fysisk form (utholdenhet og beinmusklatur)

- Har syklet noen turer på sti

- Ha med evt. reservedeler da vi er langt unna spesialforretninger for sti- og endurosykler. 

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Det er en fordel med klær og ustyr som tåler gjørme. Ellers anbefaler vi fulldempet sykkel for å få best utbytte av turen. Se liste i fanen under.

Innkvartering

Vi bor på Roperhaugen, en perle av et overnattingssted like ved Atlanterhavsveien, med utsikt til stisykkelparadiset Sjurvarden og Melen samtidig som det har fenomenal utsikt til havet i front. Overnattingsstedet består av restaurerte tømmerhus med en underjordisk tunnel som knytter de sammen. Husene har en stor spisestue for hyggelige middager og to peisestuer vi kan trekke oss tilbake til på kveldene. Det er til sammen 3 bad i husene vi deler. Det er også badstue i huset. Overnatting vil være enten i twinrom eller i enkeltrom. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (Feks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i prisen. Dag til dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Dette både på grunn av uforutsette utfordringer i forhold til været, og i forhold til ulikt nivå på deltakerne på turen. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Alle måltider fra og med middag på dag 1 til og med lunsj dag 5
 • Overnatting iht programmet
 • Lokale sykkelguider

Pris inkluderer ikke

 • Stisykkel (det er ikke mulig å leie dette)
 • Transport til og fra oppmøtested
 • Alkohol og snacks

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel. 

Dag for dag

dag

1

Ankomst til Roparhaugen

Overnatting Roparhaugen
Måltid M

Ankomst til Roparhaugen er til valgfri tid i løpet av ettermiddagen. Ønskelig er at alle deltakerne er på plass innen kl. 17.00 slik at vi kan sjekke inn i ro og mak før middagen blir servert kl. 21.00. Kvelden brukes til å bli kjent med hverandre i tillegg til at vi går gjennom planen både for morgendagen og dagene fremover. 

dag

2

Stisykling ved Batnfjorden

Overnatting Roparhaugen
Måltid F, L, M
Transport 2 timer
Tid Vil variere
Stigning Vil variere
Nedstigning Vil variere
Avstand Vil variere

Etter en velsmakende frokost på Roparhaugen kjører vi avsted til Batnfjorden for dagens sykkeltur. Vi sikter oss inn mot Rauheia hvor det er flere gode alternativer vi kan benytte oss av. Vi tilbringer hele dagen i området slik at vi får en ordentlig start på turen. Tilbake igjen på Roparhaugen nyter vi en god middag før kvelden tilbringes i avslappende omgivelser. 

dag

3

Stisykling på Hjelset

Overnatting Roparhaugen
Måltid F, L, M
Transport 2 timer
Tid Vil variere
Stigning Vil variere
Nedstigning Vil variere
Avstand Vil variere

En ny dag venter! Vi spiser frokost på Roparhaugen før vi kjører en drøy time til Hjelset. Her vil vi tilbringe hele dagen på sykkelsetet. Fra fjorden har vi mulighet til å sykle alle de 808 meterne opp til Maifjellet før vi begir oss på turen ned igjen. En spektakulær sykkeltur som vil skjenke oss med fantastisk utsikt over det nærliggende området. Etter endt tur kjører vi tilbake igjen til Roparhaugen for nok en velsmakende middag og en avslappende kveld. 

dag

4

Stisykling i Moldemarka

Overnatting Roparhaugen
Måltid F, L, M
Transport 2 timer
Tid Vil variere
Stigning Vil variere
Nedstigning Vil variere
Avstand Vil variere

Etter tre dager på sykkelsetet begynner vi å kjenne det i musklene! Vi er imidlertid ikke ferdig - på den nest siste dagen beveger vi oss sørover mot Molde for en heldags sykkeltur i Moldemarka. Terrenget vil være variert med både mye oppoverbakker og nedoverbakker. En ting er sikkert, vi får en ny, spennende dag på sykkelen før vi beveger oss tilbake igjen til Roparhaugen for kvelden. Nyt turens siste middag på dette flotte overnattingsstedet. 

dag

5

Stisykling på Stemeshesten og Melen

Måltid B, L
Transport 20 min
Tid Vil variere
Stigning Vil variere
Nedstigning Vil variere
Avstand Vil variere

Dessverre er vi i dag ved vei ende... Vi klarer allikevel å presse inn en siste tur til både Stemeshesten og Melen, to flotte fjellformasjoner med utsikt mot både Norskehavet og Atlanterhavsvegen. En verdig avslutning! Vi avrunder dagens tur omtrentlig kl. 15.00. Vi håper dere vil sitte igjen med evigvarende minner og ønsker om nye turen med oss i fremtiden. 

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 80 / hvitserk@norrona.com

Undertøy
Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.
Sokker
Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.
Ullundertøy
Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.
Fleecejakke
Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.
Skalljakke
Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.
Lett dunjakke
Veldig god å ha, selv på svale sommerkvelder.
Skallbukse
Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.
Sykkelbukse/turbukse
Lett turbukse.
Shorts
For de ekstra varme dagene.
T-skjorte/skjorte
Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.
Hals/buff
Kan brukes som hals og på hodet.
Lue
Hvis det skulle bli kaldt i pausen
Sykkelhansker
Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.
Joggesko/Sykkelsko
Ta med det du foretrekker
Sekk
Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på sykkelturene
Solbriller
Gode, og solide solbriller med mørkt glass.
Drikkeflasker/Camelbak
Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 3 liter.
Sykkel
Fulldemper
Reparasjonssaker
Unbraco, sykkelpumpe, ekstra slanger, rep.kit
Knebeskyttere
For ekstra beskyttelse
Termos/Termoskopp 
Liten. Hvis du liker å ha noe varmt å drikke på turen
Toalettsaker
Personlige preferanser: Shampoo, tannbørste, sminke, deodorant, hårbørste etc. 
Solkrem
Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.
Personlige medisiner
Forsikre deg om at du tar med deg personlige medisiner du trenger på turen, og sørg for at Hvitserk-kontoret er oppdatert om dine allergier eller behov.
Snacks
Sjokolade, nøtter, energibarer. 
Ørepropper
Fint å ha om natten.
Kamera
Husk nok plass på minnebrikken.
Batterier
Til kamera, hodelykt etc.
Sandaler
Dette kan være fint å på kveldene.
Badetøy
En badedrakt og et lite håndkle hvis du vil bade, ta boblebad eller badstue, avhengig av turen.

Håndklær og sengetøy er inkludert. 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere