Stisykling fra Støl til Støl i Hallingdal

Bilder & Video
Norsk Guide
Sykkel Nivå 3 3 dager 5-7 deltakere

På denne turen vil vi ta deg med til høyfjellsplatået mellom Ål, Hemsedal, Torpo og Gol. Området ligger idyllisk til ved Reineskarvet med utsikt mot Hallingskarvet. 

Du får være med på en sjelden opplevelse hvor vi bor på private støler som i fjellbeitesesongen brukes av budeier som steller geit og kyr i fjellet. Boforholdene er relativt enkle, men de er samtidig ekstremt sjarmerende og ikke minst autentiske. Her er det historie i veggene. Vi sørger for å transportere bagasjen din mellom stølene som er ferdig varmet opp når du kommer fram. Slik kan du nyte dagene på sykkelsetet med bare det nødvendige for sykkelturen i sekken. 

Vi spiser bra mat på stølene med lokale råvarer basert på sesongen. Ved siden av syklingen og det fjellkulturhistoriske, er maten noe vi legger vekt på på denne turen. Syklingen er på fjellstier som folk og fe har laget gjennom mange år på sine vandringer i fjellet. Våre guider vil ta deg med på de beste stiene området har å by på, med mest mulig flyt og variasjon. Vi får oppleve både tekniske partier og nydelige flytpartier. Noen partier vil kunne oppleves som krevende. 

Sykkelnivået er satt til middels, det vil si at vi i utgangspunktet sykler i relativt jevnt rolig tempo. På den måten har vi god mulighet til å ta inn de vakre omgivelsene, men samtidig forflytte oss over relativt store avstander. Turen passer for både gutter og jenter som har syklet en del sti fra før og som er i god form. Det er ekstremt fine nedkjøringen underveis, men ønsker du enda mer fart og spenning og nedoverbasert sykling i samme område, anbefaler vi turen på Flytstier i Hallingdal i stedet. 

Det er kun seks plasser på turene vi har satt opp. På forespørsel kan vi også sette opp turen for grupper og vennegjenger utenom disse datoene. Er det interessant, så send oss en mail. 

Vil du sykle på sti fra støl til støl i høyfjellet, bo på tradisjonsrike støler og spise lokal fjellmat, da er dette turen for deg.

Hva er inkludert

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokalkjent guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Skriv ut

Turfakta

Historie

Stisykling har de siste årene blitt stadig mer populært. Hallingdal er en av destinasjonene som har utpekt som de aller mest populære blant de mest ivrige stisyklerne. I samarbeid med noen av Hallingdals stisykkel pionerer er Hvitserk stolt av og kunne tilby våre gjester kortreiste flytopplevelser i en av Norges aller beste områder for stisykling.

Vanskelighetsgrad

Er du på en middels sykkeltur har du syklet mye på sti fra før og du er i brukbar form og i jevn aktivitet slik at du klarer lange og tunge økter på sykkelen.

Det er selvfølgelig tid til venting, pauser og lunsj på dette nivået, men for at alle skal få maksimalt ut av turen må alle være trygg på seg selv og sykkelen.

På den måten har vi god mulighet til å ta inn de vakre omgivelsene, men samtidig forflytte oss over relativt store avstander. Turen passer for både gutter og jenter som har syklet en del sti fra før og som er i god form. 

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

- God fysisk form (uteholdenhet og benmusklatur)

- Har syklet en del turer på sti før man blir med på turen

- Sørger for at sykkelen er i tipp/topp stand

- Ha med evt reservedeler da vi er langt unna spesialforretninger for sti- og endurosykler. 

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Det er en fordel med klær og ustyr som tåler gjørme. Eller anbefaler vi fulldempet sykkel for å få best utbytte av turen. Se liste i fanen over. 

Innkvartering

Vi bor på to ulike støler i fjellet. Her kan det være relativt primitive forhold med f.eks. utedo og henting av vann fra brønnen, men det kan og være moderniserte støler vi bor på som har innlagt vann, strøm og dusj. Maten av lokale råvarer lager vi sammen på peisen. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (Feks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Alle måltider fra og med kveldsmat dag 1 til og med lunsj dag 3
 • Bagasjetransport
 • Overnatting jvf programmet
 • Lokale sykkelguider fra Hillbilly mtb
 • Lokal transport 

Pris inkluderer ikke

 • Stisykkel (det er mulig å leie dette, ta kontakt)
 • Transport til og fra Ål stasjon

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Vi møtes på Ål stasjon kl. 13.00 på fredagen før vi tar felles transport opp i fjellet. Det er ikke mulighet for å bruke egen bil for å komme frem til stølen.
Vi vil være tilbake på Ål stasjon ca. kl. 16.00 på søndag ettermiddag. 

Dag for dag

dag

1

Til Hallingdal

Overnatting Støl
Måltid M

Du møter våre guider på Ål stasjon fredag formiddag, næremere bestemt kl 1300. Vi blir transportert opp i høyfjellet hvor vi starter syklingen. Om det er vått vil vi finne en alternativ start som gir bedre sykling den første dagen.

Vi starter helgen med topptur enten fra dalen eller høyfjellet. Etter vi har nytt utsikten og en fabelaktig nedkjøring på sti, venter en god middag på en av de private stølene vi har fått leie for denne natten. Vi overnatter på stølen. Det å bo på en støl kan være litt trangt og intimt, så forbered deg på at det ikke er et singlerom på hotel, men dette er litt av sjarmen.

dag

2

Stisykling i fjellet

Overnatting Støl
Måltid FLM

Etter en god frokost lørdagen morgen sykler vi østover. Stien bukter seg gjennom høyfjellet, med noen klatringer som belønnes med fantastiske nedkjøringer. Stiene er varierte, til tider utfordrende, men for det meste fine singletracks.

Innimellom gjøres noe av syklingen på grusveier, men dette gir bedre mulighet til å ta inn den fantastiske utsikten som omringer oss på denne turen. Vi satser på å bruke ca. seks timer på sykkelsetet denne dagen. Vel fremme venter kald øl og en velfortjent middag med lokale råvarer.

dag

3

Siste dag

Måltid FL

Søndagen fortsetter vi videre østover mot Gol eller Torpo basert på hva som er tørrest. Stiene denne dagen er om mulig enda bedre, og i tillegg får vi tatt i bruk alle høydemetrene ned til dalbunnen av Hallingdal. Nedkjøringen kan være utfordrende for noen, men har du syklet en del på teknisk sti er nedkjøringen fantastisk.

Det meste av dagen skjer fortsatt i høyfjellet, men mot avslutningen av turen venter en helt fantastisk nedkjøring som går i både løvskog og barnålsskog. Vi sykler ca. 5-6 timer denne dagen avhengig av gruppen.

I bunn av dalen blir vi plukket opp og kjørt tilbake til Ål stasjon hvor dere tar toget eller bilen hjem. Vi anslår å være på Ål ca kl 16.00

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Lett dunjakke

Veldig god å ha, selv på svale sommerkvelder.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Sykkelbukse/turbukse

Lett turbukse.

Shorts

 

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Lue

Hvis det skulle bli kaldt i pausen

Sykkelhansker

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.

Joggesko/Sykkelsko

 

Sekk

Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på sykkelturene

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Drikkeflasker/Camelbak

Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 3 liter.

Sykkel

Fulldemper

Reparasjonssaker

Unbraco, sykkelpumpe, ekstra slanger, rep.kit

Knebeskyttere

 

Termos/Termoskopp 

Liten. Hvis du liker å ha noe varmt å drikke på turen

Toalettsaker

 

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

 

Snacks

Sjokolade, nøtter, energibarer. 

Ørepropper

Fint å ha om natten.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint å på kveldene.

Badetøy

 

Håndklær og sengetøy er inkludert. 

 

 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere