Stisykling i Hallngdal og Canvas Hotel

Bilder & Video
Lokal guideNyhet
Fysisk 3/6   Risiko 1/6 7 dager 8-12 deltakere Fra Kr. 19 900,-

Hvorfor ikke tilbringe en uke på sykkelsetet på fjellet i Hallingdal og skogene i Telemark? Vi utforsker de flotteste områdene og råeste stiene i Hallingdal og fortsetter turen videre til Canvas Hotel i Telemark.

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Hele Hallingdal har fantastiske muligheter for stisykling som garantert vil gi deg opplevelser du sent vil glemme. Transporten vår frakter deg opp i fjellet slik at du stiller med friske ben til å cruise ned igjen hvor bussen venter på deg for å ta deg videre til neste eventyrsti. Turene velger vi ut fra vær og føre. Vi liker tørre stier, og det er ofte store lokale forskjeller på føret i de ulike dalførene. Området strekker seg fra Geilo og ned til Nesbyen.

Innlosjering skjer i Hallingdal Feriepark som ligger helt inntil Hallingdalselva vi du kan bade eller fiske etter ørret etter endt sykkeldag.

Etter vi har utforsket Hallingdal venter Telemark og Canvas Hotell på oss. Vi kjører over Dagali mot Gautefall og sykler inn mot Canvas Hotell, hvor de karakteristiske yurtene venter på oss. Vi utforsker svabergene og terrenget og sykler oss vill i skogen. 

Dette er turen for deg som liker å sykle flytstier av beste sort, oppleve noe nytt fra sykkelsetet sammen med andre likesinnede og er glad i god mat. Vi har satt opp en tur i 2020, men om du ønsker å dra på denne turen med en kompisgjeng eller en gruppe sender du oss en e-post, så får vi til dette.

Hva er inkludert

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokalkjent guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Marit Vidnes

marit@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Historie

Stisykling har de siste årene blitt stadig mer populært. Hallingdal er en av destinasjonene som har utpekt som de aller mest populære blant de mest ivrige stisyklerne. 

Canvas Hotell kjenner de fleste stiysylister til og for mange en drøm å reise til. Midt i skogen finner du dette unike hotellet omringet av svaberg og barnål. Her er syklingen ureist og mange syklister har lett for å forville seg i skogene. Ønsker du en opplevlese utenom det vanlige er dette turen å bli med på! 

Vi er stolte av og kunne tilby våre gjester kortreiste flytopplevelser i noen av Norges aller beste områder for stisykling.

Vanskelighetsgrad

Har du syklet litt sti før og er ut etter nye utfordringer og du er i brukbar form og i jevn aktivitet slik at du klarer noen timer på sykkelen, er dette turen for deg. Du ønsker å ha det gøy, finne flyt og oppleve nye destinasjoner sammen med andre i en sosial setting. Det er selvfølgelig tid til venting, pauser og lunsj, og vi bruker dagen ute, og er mest opptatt av å nyte og oppleve turen fra sykkelsetet. 

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

God fysisk form er alltid greit å ha(utholdenhet og beinmusklatur). Du bør også sykle noen turer på sti i forkant. Ha med evt. reservedeler da vi er langt unna spesialforretninger for sti- og endurosykler. 

Sikkerhet

Norrøna Hvitserk Adventure legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Norrøna Hvitserk Adventure kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt.  Norrøna Hvitserk Adventure har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Transport

Reise til Ål, og fra Seljord ordnes på egenhånd. Ønsker du å kjøre selv er det helt iorden. Da kjører du selv til Ål, fra Ål til Canvas, og fra Canvas og hjem igjen. Ønsker du å ta toget opp til Ål, kan vi organisere transport fra Ål til Canvas, og fra Canvas til bussplassen i Seljord. Transport mellom Ål og Canvas er inkludert for de som trenger. Det går rutebusser fra Seljord direkte til Oslo. Er det mange som kjører selv, kan det være en ide å organisere samkjøring, og man deler på drivstoffkostnadene. 

Utstyr

Det er en fordel med klær og ustyr som tåler gjørme. Ellers anbefaler vi fulldempet sykkel for å få best utbytte av turen, se komplett utstyrsliste i fanen over. Det er mulig å leie sykkel både i Hallingdal og i Telemark. Det blir ulike sykler på begge steder, en flott mulighet til å teste litt forskjellige sykler. 
Syklene som kan leies i Hallingdal er Kona Precept, eller tilsvarende. 
Syklene på Canvas er Scott Genius 950. 

Innkvartering

5-stjerners camping plass sa du? Hallingdal feriepark byr på flotte campinghytter. Vi spiser frokost og middag i restauranten ved siden av. På Canvas Hotell bor vi på de berømte yrtene, en unik glamping-opplevelse, med gode senger og dyner. Ettter endt sykkeltur kan man nyte både bad og badstu.  

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (F.eks. kan du reise til Nord-Norge hvis du brekker armen før avreise, men det vil kanskje ikke la seg gjøre å padle kajakk i flere dager. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Alle måltider fra og med middag dag 1 til og med lunsj dag 7
 • Overnatting iht. programmet
 • Lokale sykkelguider
 • Transport mellom Ål og Canvas er inkludert for de som trenger det

Pris inkluderer ikke

 • Drikkevarer
 • Stisykkel (det er mulig å leie dette, ta kontakt)
 • Transport til Ål, fra Seljord

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Til Hallingdal

Overnatting Hallingdal Feriepark
Måltid M

Vi oppfordrer til en grønn reise, til Ål kan du ta tog både fra Oslo og Bergen. Fra Oslo er ca 3-4 timer med bil.

Vi anbefaler å reise med toget som går kl 15.32 fra Oslo, og er på Ål kl 18.52. Der blir du hentet og fraktet til Hallingdal Feriepark. For de som kommer med bil er oppmøte på ferieparken kl 19.00. Vi går igjennom planen for uken, sjekker sykler før vi spiser sammen kl. 20.00. 

 

dag

2-3

Stisykling i Hallingdal

Overnatting Hallingdal Feriepark
Måltid FLM
Tid 5-6timer
Stigning Variabelt
Nedstigning Variabelt
Avstand Variabelt

Vi samles etter frokost for å planlegge dagens mål. I dag kan vi velge turer fra øverste hylle. De siste årene har sykkelmiljøet i Hallingdal blomstret, og det har resultert i mange spektakulære stier, takket være jobben frivillige har lagt ned. Vi kan nevne kjente steder som Torpo, Primhovda, Golsfjellet, mulighetene og stiene er uendelige! 

Guiden velger ruta etter forholdene og eventuelt ønsker fra gruppa. Vi spiser lunsjen på tur og bruker hele dagen. Vi legger opp til stølsbesøk en av dagene med innslag av lokale retter. 

På kveldene spiser vi en 3-retters sammen. 

dag

4

Til Telemark og Canvas Hotell

Overnatting Canvas Hotell
Måltid F,L,M
Transport 5timer
Tid 3-4timer
Avstand ca 12km

Etter frokost er det tid for noen velfortjente timer med hvile, Vi setter oss i en minibuss og starter turen mot Telemark. Vi stopper i Gautefall, og sykler inn til Canvas.

Her får vi en smakebit på hva som venter oss de neste dagene. Barnålstier og sva, og vi sykler rett inn i campen, hvor middag og badstu venter på oss. Hva med en dukkert i sjøen før middag? 

dag

5-6

Sykkeltur- rett ut fra teltet på hemmelige stier!

Overnatting Canvas Hotell
Måltid F,L,M
Tid 5-6timer
Stigning Variabelt
Nedstigning Variabelt
Avstand Variabelt

Etter en god natts søvn og deilig frokost, setter vi oss på sykkelen og reiser rett ut på tur - ureist sykkeltur rett og slett. Er du en terrengsyklist har du garantert hørt om stiene rundt Canvas, og det bør man absolutt oppleve en gang i livet! 

Vi velger turer i samråd med guiden, som tar deg med på stier du ikke ville klart å finne selv, og viser deg indrefiletene i området. 

Etter endt tur venter badstuen på oss og på kvelden tryller kokken Desmond fram nydelig mat. Vi går glade og fornøyd til sengs i yurten. 

dag

7

Siste dag!

Måltid F,L

Etter frokost avsluttes denne ukesturen. For de som har tid og ønsker kan man bli med på en siste sykkeltur. Det går buss fra Seljord kl 15.30 og 18.30 direkte til Oslo, for de som må rekke den. Vi ordner transport til Seljord for de som tar bussen. 

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 80 / hvitserk@norrona.com

Undertøy

For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Lett dunjakke

Veldig god å ha, selv på svale sommerkvelder.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Sykkelbukse/turbukse

Lett turbukse. Vi anbefaler med padding i sykkelbuksa/shortsen

Shorts

 

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Lue

Hvis det skulle bli kaldt i pausen

Sykkelhansker

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.

Joggesko/Sykkelsko

 

Sekk

Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på sykkelturene

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Drikkeflasker/Camelbak

Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 3 liter.

Sykkel

Fulldemper (Kan leies. Merk at dere ikke får samme sykkel i Hallingdal som på Canvas, men 2 forskjelligesykler. En flott mulighet til å teste forskjellige sykler) Kona Precept eller tilsvarende i Hallingdal og Scott Genius 950 på Canvas. 

Reparasjonssaker

Unbraco, sykkelpumpe, ekstra slanger, rep.kit, gir-øre, missing link til kjede

Knebeskyttere

 

Termos/Termoskopp 

Liten. Hvis du liker å ha noe varmt å drikke på turen

Toalettsaker

 

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

 

Snacks

Sjokolade, nøtter, energibarer. 

Ørepropper

Fint å ha om natten.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint å på kveldene.

Badetøy

 

Håndklær og sengetøy er inkludert. 

 

 

Datoer og bestilling

Vis

Samarbeidspartnere