Svalbard Rundt

Bilder & Video
Norsk Guide
Fysisk 2/6   Risiko 3/6 12 dager 8-12 deltakere Fra Kr. 57 500,-

Bli med når vi oppsøker Svalbard rundt - med seilbåt! Vi kommer ekstra tett på naturen og dyrelivet med seilbåten, og får oppleve Svalbard på en måte mange bare kan drømme om. Bli med ombord! 

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

På denne turen fokuserer vi ekstra på steder og opplevelser som ligger utenfor den normale rekkeviden fra Longyearbyen. Har du vært på Svalbard tidligere, så vil denne turen gi deg mange, nye opplevelser og du vil se på dette øyriket med nye øyne. Kanskje er det første du gang på 78 grader nord, og du vil få et helt ekstraordinært møte med Arktis sammen med oss. Det er midnattsol på Svalbard fram til 11.august, så det vil være lyst døgnet rundt. 

Dette er en ekspedisjon der vi seiler rundt hele øygruppen med sola, med klokka og med strømmen rundt Svalbard. Vi skal gjennom Hinlopen-stredet i nord-øst og besøker Nordaustlandet, men seiler ikke rundt. For mere detaljer, se dag-fordag programmet. 

Det blir store muligheter for å se isbjørn, hval, sel og et yrende fugleliv. Vi seiler forbi vakre og ubebodde Arktiske landskapet og kikkerten og kamera bør aldri være langt unna. Er du klar for sommerens store polareventyr? 

 

 

 

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Thea Torvund Langeland

thea@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk. 

Vanskelighetsgrad

Dette er en tur for de aller fleste. Seilmessig er denne turen ikke særlig vanskelig, men du må være forberedt på både vindstille og seiling i hardtvær. Er du nybegynner ønsker vi å gjøre deg til sjømann/kvinne så fort som mulig, og er du erfaren får du raskt ansvar og større utfordringer. 

Les mer om graderingen på våre turer her.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

Valiente er en 70 fots stor ekspedisjonsbåt. Båten er komfortabel og stødig bygget i stål for seiling i arktisk farvann. Båten er rikelig utstyrt og har store utearealer, et styrhus og en salong med 360 graders utsyn. Innkvartering i dobbeltlugarer. 

Vi vil stort sett seile til alle døgnets tider, og vi vil fordele alle ombord inn i vaktlag og gå 4 timer på og 8 timer av. Det er en god plan på mat underveis; sammen lager vi i stand måltider, innimellom fisker vi fersk fisk, og alle bidrar litt på rundgang. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Været og vindforholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene. 

Pris inkluderer

 • Overnatting og transport til havs
 • All mat som vi spiser ombord under hele turen. 
 • Lokalkjent guide og skipper
 • Sengetøy, dyne og pute
 • Bruk av fellesutstyr på båten: lettbåter, kajakker, fiskeutstyr osv. 
 • Personling sikkerhetsutstyr, opplåsbar redningsvest(HellyHansen), overlevelsesdrakt og søk og redningsforskiring(SAR) for alle ombord

Pris inkluderer ikke

 • Transport t/r Longyearbyen
 • Måltider på cafe&restaurant i løpet av uka (vi legger opp til ett cafebesøk og ett restaurantbesøk som del av programmet)
 • Inngang til gallerier, museer og lignende
 • Leie av utstyr fra eksterne aktører (eks. SUP-brett)
 • Drikke som vin, øl, juice etc.
 • Personling turutstyr

Øvrig informasjon

Dette er en tur i samarbeid med SeilNorge. De står for den praktiske gjennomføringen av turen. Alle som er med på turen har bestilt tur gjennom Hvitserk, og vi har et tett samarbeid med SeilNorge, og ting vil være veldig likt som når du er på Hvitserktur ellers. I løpet av turen vil du bli godt kjent med både Hvitserk og SeilNorge.

Dag for dag

dag

1

Oppmøte kaia i Longyearbyen

Overnatting Båt
Måltid M

Vi møtes kl 12.00 på kaia i Longyearbyen. Vi starter med å bli litt kjent og går igjennom planen for uka. Vi blir kjent med båten og utstyr og fyller båten med proviant og utstyr. På en seilbåt kreves det at vi jobber sammen, og før avreise går vi igjennom rutiner og prosedyrer ombord, for seilas og nødsituasjoner. På denne tiden av året er det midnattsol på Svalbard og vi benytter oss av den lyse ettermiddagen og vkelden til å seile mot verdens nordligste bosseting, Ny-Ålesund. 

dag

2

Verdens nordligste bosetting

Overnatting Båt
Måltid FLM

Kanskje en hvalrosskoloni vekker oss denne morgenen ved Forlandsundet om vi er heldige? Når vi etterhvert nærmer oss forskerbyen Ny-Ålesund, fortøyer vi her for en tur på land. Ny-Ålseund var utgangspunktet for Roald Amundsen ferd mot nordpolen med luftskipet "Norge". Selve Kongsfjorden blir regnet som en av de vakreste på hele Svalbard, så det er lurt å ha kameraet lett tilgjengelig. 

dag

3-5

Kulturminner i det øde nord

Overnatting Båt
Måltid FLM

Vi fortsetter nordover, til nord-vestsiden av Spitsbergen. Vi seiler inn i Smeerenburgfjorden, et område som har sitt navn fra nederlandske hvalfangere på 1600-tallet. Det er fortsatt godt synlige kulturminner i dette området, og alle rester fra før 1946 er fullstendig fredet på Svalbard. Videre setter vi kurs østover og inn fjordene på nordsiden av Spitsbergen mot Woodfjorden, her stopper vi ionnom fangsstasjonen Mushamna for bål og historier på land. Herfra seiler vi mot "høydepunktet" på turen, 80 grader nord. Kanskje venter det en kald flaske champagne og et passende isflak fra pol-isen som vi bruker som stupebrett. Etterhvert går ferden sørover inn i Hinlopen-stredet. Om været tillater det får vi i land og strekker litt på sjøbeina et sted i Hinlopen.

dag

6-8

Mot sør

Overnatting Båt
Måltid FLM

Vi har startet kursen sørover, og seiler gjennom Freemansundet, et område kjent for mye isbjørn. Vi fortsetter mot de innerste delene av Storfjorden, en stor og grunn fjord som strekker seg hele veien ned til de sørlige delene av Spitsbergen. Dette området er det minst besøkte på hele Svalbard, og det er flere fjell vi kan bestige, Keilhau-fjellet for eksempel. 
Vi nærmer oss Sørkapp, som vi må runde før vi vender snuten nordover igjen, opp langs vestsiden og mot Hornsund. 

dag

9-11

Retning sivilisasjon

Overnatting Båt
Måltid FLM

Vi har forhåpentligvis kommet oss til Hornsund og vi fortsetter langs vestkysten opp mot Isfjorden og Longyearbyen. Hornsund er et flott område, beskyttet mot vær og vind fra havet. Her er mulighetene for fjellturer mange. Innerst i fjorden møtes fire isbreer, og synet og lyden av breene som kalver ut i vannet er intet mindre enn enormt. Når vi nærmer oss Longyearbyen passerer vi Isfjord Radio i munningen av Isfjorden, en gammel radiostastjon som idag er et attraktivt overnattingssted. Vi skal også seile forbi den russiske gruvebyen Barentsburg, forhåpentligvis får vi tid til ett stopp der; et spesielt sted med en helt egen rytme og stemning. 

dag

12

Adjø!

Måltid BL

Siste morgenen seiler vi inn til Longyearbyen, rydder og vasker oss ut av båten. Vi oppfordrer alle til å bli værende iallefall til neste dag med overnatting på land, så vi kan møtes til en avslutningsmiddag på land i Longyearbyen denne siste kvelden. 

 

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

Undertøy
Ull og syntet fungerer bra.
2 sett ull-/superundertøy
Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntet.
Fleecejakke
Vi anbefaler en på 200-300g.
Skalljakke
Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.
Skallbukse
Gore-Tex eller tilsvarende. 
Dun- eller primaloftjakke
Kan være god å ha
Varme votter
Vi anbefaler vindvott med innervott.
Tynne hansker
Sokker
Lue
Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue.
Solbriller
Fjellstøvler/solide joggesko
Dagstursekk
30-40 liter. 
Drikkeflasker/camelbak/termos
Solkrem
Husk sunblock for leppene.
Personlig førstehjelpsutstyr
Sportstape, compeed ol.
Kamera
Husk nok plass på minnebrikken.
Hodelykt
Husk nye batterier.
Ørepropper
Snacks
Nøtter, sjokolade, kjeks e.l.

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere