Svalbard skimaraton og Isfjord Radio

Bilder & Video
Norsk Guide Favoritt
Ekspedisjon Nivå 4 5 dager 6 - 12 deltakere

Bli med Hvitserk på en helt spesiell langhelg til Svalbard Skimaraton. Vi bor på fantastiske Isfjord Radio, drar på langtur med snøscooter, prøver hundekjøring og er med på verdens nordligste skimaraton.  

Høydepunkt

 • Deltagelse på Svalbard Skimaraton - verdens nordligste skimaraton i vakre omgivelser utenfor Longyearbyen. Inkludert bankett. 
 • Snøscootertur til Isfjord Radio - 200 kilometer t/r Longyearbyen 
 • Overnatting på den vakre, arktiske utposten Isfjord Radio.
 • Tre overnattinger på Basecamp Hotel i Longyearbyen
 • Hundekjøringstur med hundespann 
 • Fangstmannsmiddag 

Svalbard skimaraton er en fantastisk skikonkurranse på 21 eller 42 kilometer i Adventdalen, øst for Longyearbyen. Hvitserk har laget en helt spesiell tur til skirennet, der vi også drar med snøscooter til Isfjord Radio og overnatter på den fantastiske, arktiske utposten. I tillegg prøver vi hundekjøring og får en innføring i fangstmannslivet på øygruppa. Dette er en drømmetur for deg som vil gå verdens nordligste skimaraton og som samtidig vil oppleve vakre, dramatiske Svalbard. Vi legger vekt på unike opplevelser og at du skal få oppleve det beste av Svalbard.  

Det er naturopplevelsene ute i den arktiske naturen som er i fokus - og du får i løpet av helgen opplevd både øygruppa med ski, på snøscooter og med hundespann.  Etter ankost går turen på snøscooter til Isfjord Radio, 90 kilometer vest for Longyearbyen. Turen går over vakre breer og frosne fjorder og vel fremme på Isfjord Radio venter et komfertablet hotel og tre-retters middag, fra det som sannsynligvis er det beste kjøkkenet på hele Svalbard. Det rustikke og sjarmerende Isfjord radio kan du lese om i vår blogg, og i den arktiske utposten skal vi være en nattr, herfra utforsker vi området på scooter, til fots og om du vil venter en badstue helt utenom det vanlige. Etter en natt på Isfjord, bruker vi dagen på snøscootersafari på Nordenskiöld Land tilbake Longyearbyen. Totalt har vi da tilbakelagt 200 kilometer på snøscooter i løpet av den to dagers lange turen.  I Longeyarbyen overnatter vi igjen på Basecamp hotell, før skimaratonet står for tur. 

Det blir også tid til å oppleve Longyearbyen i løpet av langhelgen, der vi bor på det røffe, trivelige Basecamp hotell. Dagen etter skirennet får vi en helt spesiell opplevelse i Bolterdalen, på en fangstasjon 10 kilometer utenfor Longyearbyen. Her er det intimt og koselig; det er fyr på peisen og  i tillegg til en skikkelig "fangstmannsmiddag", får vi innføring i Svalbards historie og det spennende livet til fangstmennene på øygruppa.   

Hva er inkludert

 • Overnatting på Isfjord Radio og Basecamp Hotel
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Guide
 • Transport til og fra flyplassen og scooterkjøring

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Skriv ut

Vanskelighetsgrad

 

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

Lengre skiturer i skog og mark anbefales som trening før skimaratonet. Legger du inn noen andre renn i løpet av vinteren, vil det være til stor hjelp på selve renndagen. 

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Vi planlegger og gjennomfører turdagene ut i fra været, forholdene og gruppa. Fokuset vårt er å ta vare på hverandre og jobbe sammen i et lag. Guiden vil være den fremste blant likemenn i gruppa, der beslutningsprosessene er transparente og gjestene involvert. På turen skal guiden jobbe for å ha en god sikkerhetsmargin. Vi har med våpen, navigasjonsutstyr, nødpeilesender, satellitt-telefon, div. medisiner, tau og sikkerhetsutstyr som turer av denne typen krever. I tillegg har vi de nødvendige tillatelser som er pålagt f.eks. søk-og redningsforsikring som dekker uthenting ved alvorlig skade/sykdom.

Vi legger opp våre turer slik at vi ikke utsetter oss for uønsket risiko. På denne turen vil vi hele tiden ha nærhet til hverandre, og hvis en uforutsett situasjon skulle forekomme – vil guiden raskt være tilstede.

Innkvartering 

Vi bor tre netter på Basecamp hotell i Longyearbyen. Dette er Longyearbyens triveligste overnattingssted - med en røff, unik og lun atmosfære. Hotellet er innredet i tradisjonell fangstmannstil med drivtømmer, selskinn og skifer - og har en sentral beliggenhet i Longyearbyen med kort vei til spisesteder, puber og butikker. En natt bor vi på Isfjord Radio som er et fantastisk overnattingssted 90 kilometer vest for Longyearbyen. 

Klima 

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.  

Pass og visum 

Norske statsborgere kan reise til Svalbard med norske godkjente identifikasjonspapirer, for eksempel førerkort. Alle andre må ha pass. 

Forsikring 

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen. 

Noen generelle ting å være oppmerksom på: 

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye. 
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet. 
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område. 
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring. 

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende: 

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.  
 • Reisegods 
 • Ansvar 
 • Forsinkelser 
 • Tapt reisens formål (Feks kan du reise til Afrika hvis du knekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.) 

Forbehold 

Svalbard ligger langt mot nord, og man må alltid ta forbehold om endringer. Vær og føreforhold styrer turprogrammet. Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser. 

Pris inkluderer 

 • All lokaltransport i Longyearbyen 
 • Overnatting i dobbeltrom på  Isfjord Radio  og Basecamp Hotel (fire netter tilsammen) 
 • Frokost, lunsj og middag i henhold til dag for dag-program (vær oppmerksom på at ikke alle måltider i Longyearbyen er inkludert).  
 • Snøscooter (To personer på hver scooter. Tillegg på 3900 kroner pr person for egen snøscooter ) 
 • Deltagelse på Svalbard Skimaraton 
 • Obligatorisk snøscooterforsikring 

Pris inkluderer ikke 

 • Fly t/r Longyearbyen (anbefales å bestilles så tidlig som mulig)  
 • Drikke til måltider 

Øvrig informasjon 

Enkeltromstillegg er 1000 kroner pr natt. Dette kan ikke garanteres, men gi oss beskjed om dette ved påmelding - så ser vi hva vi får til. Inkludert i turprisen er at to deltagere deler på å kjøre en snøscooter. Det er mulig å betale for egen snøscooter, og husk at du må være over 18 år for å kjøre snøscooter.  

dag

1

Ankomst Longyearbyen og scootertur til Isfjord Radio

Overnatting Isfjord Radio
Måltid LM

Velkommen til Longyearbyen. SAS-flyet som lander kl 1400 passer perfekt for denne dagen. Dere blir møtt av en av våre guider på flyplassen og tatt med til Basecamp hotell, som ligger sentralt midt i sentrum.  Her vil det bli gitt informasjon om turen som ligger foran oss mens vi spiser lunsj sammen. Etter lunsj setter vi oss på skuterne og suser avgårde til Isfjord Radio. Når vi har kommet oss til rette på Isfjord Radio, er det bare å hoppe ut i det arktiske havet og så løpe inn i badstua, før middagen serveres. 

dag

2

Tilbake til Longyearbyen

Overnatting Basecamp Hotel
Måltid FLM

Etter en deilig frokost, setter vi oss på snøcooteren og tar noen flotte omveier tilbake til Longyearbyen. Vi spiser lunsj underveis i det fri. Når vi ankommer Longyearbyen henter vi ut startnumrene og forbereder oss til neste dags strabasiøse ferd. Vi spiser middag sammen på kvelden, den store diskusjonen blir mest sannsynlig valg av skismørning. 

dag

3

Skimaraton

Overnatting Basecamp Hotel
Måltid FLM

Etter en tidlig, solid og næringsrik frokost drar vi til startpunktet for Svalbard Skimaraton (21 km eller 42 km). Svalbard Skimaraton er verdens nordligste skimaraton, og arrangeres i vakre omgivelser øst for Longyearbyen. Etter konkurransen er det duket for bankett. 

dag

4

Hundekjøring

Overnatting Basecamp Hotel
Måltid FLM

Etter en god frokost, er det klart for det siste Svalbard-høydepunktet - hundekjøring innover fjellene bak Jansonhaugen utenfor Longyearbyen. Fra hundegården kjører vi med egne hundespann innover det vakre, snøkledde landskapet. Dette er en annen måte å oppleve svalbard-naturen på enn med snøscooter. Middag denne kveld blir på en fangsmannsstasjon, Her opplever vi en unik fangstmannsmiddag på en ekte fangststasjon og vi får oppleve hvordan fangstmenn levde ute i villmarken mens de jaktet på sel og reinsdyr. Bygningene og omgivelsene på Fangststasjonen er bygd opp på samme sett som de gamle fangststasjonene på Svalbard. Det er bilder, bøker, gjenstander og utstyr som var veldig vanlige for jegerne, og de er fremdeles i bruk i deler av øygruppen. Vi serverer en god og interessant meny til Fangstmannens middag, hvor vi beskriver deler av livet til jegerne og maten de spiste. Vår guide forteller oss litt om Svalbards historie og det spennende livet til fangstmennene på øygruppen. 

 

dag

5

Hjemreise

Måltid FL

Etter frokost får vi muligheten til å utforske Longyearbyen på egenhånd. Retur til flyplassen og hjemreise.

Vil du bli lenger, kan vi skreddersy eget opplegg - ta i så fall kontakt med oss. 

Skriv ut

 

Gå nøye gjennom utstyrslisten. Den er ment som en retningslinje, for at vi skal klare oss uansett hva vi møter på turen, samtidig må vi tenke på vekten. Det er heller ikke meningen at du skal kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Til tross for Svalbards nordlige beliggenhet, har øygruppen et relativt mildt klima sammenlignet med områder på samme breddegrad. Vinterstid ligger middeltemperaturen i Longyearbyen fra -14°C. Det er likevel ikke uvanlig at man vinterstid har lengre perioder med temperaturer mellom -20 og -35 grader. Er det vind i tillegg den effektive temperaturen svært lav. Men vi opplever også hver vinter at vi får inn lavtrykk fra sørvest so kan gi dager med varmegrader og regn. Været på Svalbard kan skifte svært hurtig, og de lokale variasjonene kan være store.

 Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

2 sett ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, men heller bruke flere lag.

Fleecejakke

Denne er veldig god å ha, en varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Dunjakke

Du kommer til å trenge denne. En stor og god jakke er å anbefale. Den bør ha hette og gå ned over rumpa.

Dun-/fiberbukse 

Romslig, slik at du kan ta den utenpå skallbuksa.

Overtrekksvotter/vindvotter 

Bør være romslige, og gå godt oppover underarmen. Må være myke og gi godt grep, selv med innervotter. Husk også varme innervotter. Husk reservevotter

Vanter 

Tynne vanter/hansker som tåler litt.

Balaklava

Eventuelt ansiktsmaske.

Lue

2 stk, en ull-lue/vindtett lue og en stor lue med pels. Ta også med en reservelue.

Hals/buff

Smart tøystykke som blant annet kan brukes som hals, lue og ansiktsmaske. Bør være i ull. Lurt å ta med to.

Sokker 2-3 par tykke innersokker og 2-3 par tykke sokker 

Sokker, jo tykkere jo bedre, med god «spenst» som vil si at de ikke skal være gått flate. Og sjekk at det er minst 80% ull i de tykke. Innersokker kan være i ull eller syntet (liner). Nyere sokker tåler flere dager enn gamle.

Ski, skistøvler og staver 

Langrennski, støvler og staver. 

Skismøring

En blå ekstra og grønn, ikke hele smørekofferten. Det erogså mulig å få tak i smøring når du ankommer Longyearbyen.

Gamasjer

Heldekkende klatregamasjer (Berghaus Yeti e.l) er ypperlige på alle slags støvler og anbefales. De både varmer og beskytter.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass og sidebeskyttelse.

Slalåmbriller

Dette trenger man i snøvær og sterk vind. Gir også god beskyttelse mot kulde.

Solkrem

Og kuldekrem (ikke vannbasert).

Hodelykt

Husk ekstra batterier. Lithium batterier er bra i kulda. (Kun nødvendig på mars turen).

Sekk

Vest/belte er ikke tillatt. Sekken skal bæres under hele rennet. Denne sekken kan også brukes som dagstursekk på scooterturen. 

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter etc.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, 1 rull med sportstape o.l. På apoteket selges noe som heter Tensoplast (eventuelt NorBind). Dette er et helt fantastisk gnagsår-plaster. Sitter som støpt på hele turen.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Kompresjonsposer

Lurt for å redusere volumet til dunjakke ol. Posene hjelper deg også å holde alt tørt og å holde orden på utstyret. Plastposer m/Ziplock kan også fungere.

Skrivesaker

Vi anbefaler å skrive dagbok for å bevare alle minnene og opplevelsene man får på en tur som denne. En god bok er også fint å ha med.

Pass og førerkort

Man må ha med seg pass eller nasjonalt ID-kort for innreise til Svalbard. Førerkort trenger du til scooterturen, dersom du ikke har dette er det ikke noe problem, da sitter på bare på med noen andre

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Ørepropper

Mot snorking og blafring i teltduken.

 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt
tor 23. apr 2020 man 27. apr 2020
Ledige plasser
Kr. 20 900,-

Samarbeidspartnere