Tafjordfjella på tvers

Bilder & Video
Lokal guide
Fottur 4 dager 4-7 deltakere

Dette er turen som kombinerer ekte friluftsliv, urørt natur, skjulte perler og storslått vest-norsk kulturarv i en og samme opplevelse! Fra alpine Romsdalen til idylliske Sunnmøre går vi en ukjent og urørt rute gjennom Tafjordfjella, med en natt på en lokal og privat seter med mange hundre års historie i veggene. Tafjordfjella er aldri så kontrastfylt som i september, og viser seg ofte fra sin beste side med klarvær, høstfarger og krispi luft.

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 • Et urørt, ekte og urnorskt møte med Tafjordfjella og Reinheimen Nasjonalpark 
 • Til fots fra mektige Romsdalen til idylliske Sunnmøre
 • Sæterovernatting
 • Rikt dyreliv - kanskje vi møter brølebukken utenfor teltet?
 • Nordlys? Tidvis kan vi være heldige å oppleve nordlyset også i Tafjord på denne tiden av året!

Høsten i fjellet kan være noe helt spesielt med vakre farger, klar og frisk fjelluft. Vi starter turen fra Romsdalen og beveger oss inn og gjennom en ukjent og urørt rute gjennom Tafjordfjella til Sunnmøre. Vi overnatter i telt og finner fine plasser underveis. Vår lokale guide vet om de beste og flotteste plassene! 

Du får god opplæring i teltlivet, og du blir godt rustet til å gjennomføre slike turer på egenhånd. Det blir også muligheter for å lære seg navigering og andre tips og triks som er nyttig å kunne på telttur. Bli med på en unik opplevelse i et veldig vakkert område, vi kan garantere en minnerik tur! 

Hva er inkludert

 • All overnatting
 • Middag siste kveld
 • Lokalkjent guide
 • Transport innenfor turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk

Vanskelighetsgrad

Turen passer for deg som er på utkikk etter en ekte, rå og unik opplevelse i norsk natur. Seterovernattingen på dag tre er prikken over i-en på en kontrastfylt rute. Denne turen er uten filter, og jakter gylne øyeblikk. Med teltet i sekken er vi fleksible på hvor vi velger å sette camp gjennom Tafjordfjella, men vi tar utgangspunkt i å fordele turens totalkilometer best mulig. Du trenger ikke ha forkunnskaper innen overnatting i telt, matlaging på primus, navigering eller andre generelle friluftslivkompetanse, men du må være i fysisk form til å kunne bære tung sekk over 4 dager.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Grunnet vær eller føreforhold kan ruten endres fra det som står oppført i dag-for-dag-programmet.

Koronatiltak:

 • Personer som ikke melder seg på turen sammen har eget telt, primus og kokekar.
 • All transport følger veiledning for offentlig transport (50% kapasitet).
 • Vi holder 1 meters avstand
 • Alle må ta med egen håndsprit, toalettpapir og fyrstikker.
 • Dersom man har symptomer på Covid før eller under turen vil vi anbefale å avbryte turen, eventuelt ikke møte opp hvis det er før turen.

Innkvartering og måltider

Vi sover 2 netter i telt og 1 natt inne på sæterhus. Alle som reiser alene må ha sitt eget telt, reiser man sammen deler man telt. Ingen måltider bortsett fra middag sist dag er inkludert, og dette er derfor ikke inkludert i prisen. Det er lagt inn tid på Bjorli for innkjøp av mat for turen. i utstyrslisten har vi ramset opp hvor mange måltider som behøves. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (F.eks. kan du reise til Tromsø hvis du brekker armen før avreise, men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige mange fjell og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Erfaren og lokalkjent guide og sikkerhetsutstyr
 • Overnatting i telt 2 netter
 • Overnatting i sæterhus 1 natt
 • Transport Bjorli - Tunga, og Tafjord - Åndalsnes
 • Middag siste kveld
 • Telt, brenner og kokekar

Pris inkluderer ikke

 • Transport utenfor turprogrammet
 • Alle måltider utenom middag siste kveld
 • Drikke og snacks
 • Reiseforsikring

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Tunga - Botnvattnet

Overnatting Telt
Transport 30min
Tid 3,5timer
Stigning 330m
Avstand 10km

Vi møtes på Bjorli togstasjon kl. 13:40 for felles transport til parkeringen i Brøstedalen. Dette er så langt vest vi kommer i Tafjordfjella fra Romsdal-siden, og er et populært startpunkt sommer som vinter. Fra parkeringen følger vi merka sti igjennom den trollske Brøstedalen inn til Nordre Botnvattnet, og setter camp ved foten av Tafjordfjellas høyeste fjell, Pyttegga. Framme i camp lager vi individuell-felles middag og senker skuldrene i hjertet av Tafjordfjella.

Anbefalt tog til oppmøte: 08.02. fra Oslo / 08:18 fra Trondheim - ankomst 12:40 Bjørli. 
Vi anbefaler å spise lunsj før oppmøte på Bjorli for å mest mulig ut av dagen. 

dag

2

Botnvattnet Grøndalen over Storløypet

Overnatting Telt
Tid 6-7timer
Stigning 800m
Nedstigning 800m
Avstand 14km

Dette er turens høyfjellsetappe! I dag går vi enda dypere og høyere inn i hjertet av Tafjordfjella og Reinheimen Nasjonalpark. Fra det slake og åpne landskap i øst, beveger vi oss nå inn i den ville, vakre og dype daler i vest. Dagens etappe er turens mest krevende med totalt 800 meter stigning fordelt på 14 km, men utsikten som venter over passet gjør motbakkene fort verdt det. Fra Storløypet beveger vi oss ned i Grøndalen og finner en fin camp langs elva.

dag

3

Grøndalen til Tafjordsætra

Overnatting Sæter
Måltid M
Tid 5timer
Stigning 250m
Nedstigning 600m
Avstand 13km

Vi spiser frokost og pakker ned teltene før sola når dalbunnen. I dag beveger vi oss fra en dal til en annen via et smalt dalføre. Er vi heldige med været vil vi kunne se et sjeldent naturfenomen, som de færreste kjenner til. Tilbake på 1800-tallet skapte dette fenomenet store utfordringer for bønder i området, men takket være observante fjellfolk fant de en løsning på problemet, mer om dette får du høre på turen. I dag er Tafjordsætra målet, hvor vi vil få tilgang et privat seterhus for natten. Standarden er primitivt og enkel, men med nesten 300 år gamle historier i veggene er inntrykkene store. Vi lager en siste middag sammen, og nyter solnedgangen midt i hjertet av vest-norsk kulturarv. Er vi heldige kan vi til og med kanskje høre hjortebukken sitt dype urbrøl også?

dag

4

Tafjordsætra - Muldalsvika

Transport 1.5timer
Tid 2timer
Nedstigning 500m
Avstand 4.5km

Vi spiser frokost på stølen, og pakker sekkene for siste gang på turen. Fra sætra og ned til fjorden bruker vi ca. 2 timer, men vi tar en avstikker til den enorme Muldalsfossen sitt utsiktspunkt. Vel nede i Muldalsvika ved Tafjorden blir vi transportert tilbake til tindehovedstaden, Åndalsnes, hvor turen avsluttes. 16:29 går det et tog til Oslo/Trondheim, og selv kan vi ikke tenke oss en bedre avsluttning på et fire dagers kontrastfylt eventyr enn å la inntrykkene synke inn på Raumebanen.

Anbefalt tog til retur: 16.29 fra Åndalsnes til Oslo eller Trondheim 

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. 

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 80 / hvitserk@norrona.com

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull. Anbefaler 4 par.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag. Både overdel og underdel. 2 sett anbefales.

Fleecejakke

Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Dunjakke

Veldig god å ha, under pauser og på kvelden.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

 

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.

Fjellstøvler

Fjellstøvler, bør helst gå over anklene.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er enklest å ta med, utvendig lås er mest solid. Fint å ha med tung sekk, men selvsagt frivillig. 

Sekk

Minimum 50 liter. Her må du få plass til alt du vil ha med.

Telt

Lett telt, ta kontakt dersom du trenger å låne dette. 

Sovepose

3-sesongs.

Liggeunderlag

 

Gamasjer

Kan være praktisk å ha ved mye nedbør.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflaske

 

Camelbak

Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Termos

Hvis du liker å ha noe varmt å drikke på tur.

Fiskestang eller oter

Om du ønsker å prøve fiskelykken.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i sekken, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks. dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, solkrem våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går og sanitærpose. 

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Ørepropper

Fint å ha om natten.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc. Powerbank til mobiltelefonen om ønskelig.

Sandaler/tøfler

Dette kan være fint å ha på kveldene og i camp.

Håndkle

Trenger ikke å være stort.

Brenner og kjele/jetboil

Ta kontakt dersom du har behov for å låne dette.

Tallerkenboks, kopp og bestikk

Velg noe lett.

Frokost x 3

Havregrøt/brødmat.

Lunsj x 4

Frysetørket mat, type realturmat, rett-i-koppen, polarbrød, brødmat.

Middag x 3

Frysetørket middag

Snacks, pulverkaffe eller te

Sjokolade, nøtter, energibarer. Ta med deg det du liker best.

 

 

 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere