Toppturhelg i Lyngen

Bilder & Video
Topptur 4 dager 4-6 deltakere

Fantastiske dager venter på deg i et av Norges vakreste fjellområder. Den spliter nye turen vår til Lyngen kan sammenfattes av noen helt grunnleggende bestanddeler. Toppturer, afterski, god mat, godt drikke og godt selskap. Trenger man egentlig noe mer? 

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 • Et av landets flotteste toppturområder
 • Lokalkjent guide som viser vei til de fineste toppene og beste snøforholdene
 • Overnatting på Magic Mountain Lodge

Lyngen er ett fantastisk toppturområde med alpine tinder og et stort antall varierte nedkjøringer for alle ferdighetsnivåer. Vi bor på sagnomsuste Magic Mountain Lodge hvor du garantert kommer til å møte likesinnede frikjørere fra hele verden, nyte hjemmelaget mat og dele historier fra fjellet under afterskien.

Hvilke topper som er aktuelle bestemmes av guiden på den gitte dagen for å sikre trygge og gode skiopplevelser. Aktuelle topper kan være Rørnestinden (1041moh), Storgalten (1219), Daltinden (1532) og Rundfjellet (1413). Guidene våre er sertifiserte, lokalkjente og eksperter på å finne innovative ruter med god snø. Turene tilpasses gruppens ferdighetsnivå. 

Vi vil bli plukket opp i Tromsø på den første dagen av turen. Tromsø er lett tilgjengelig med fly fra Oslo. Herfra vil dere bli transportert til Magic Mountain Lodge, en av de mest ikoniske overnattingsstedene i Lyngen. Drevet av det lokale paret Henrika og Patrik, to globetrottere som har skapt et koselig og imøtekommende overnattingssted for likesinnede reisende i dette avsidesliggende, og ikke minst spektakulære fjellområdet. 

Fysisk Nivå og Risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokalkjent guide
 • All transport

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk

Vanskelighetsgrad

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel med en god grunnkondisjon og styrke. Du må ha stått en del på ski og det er en fordel om du har gått en del på topptur, men det viktigste er at du er i god form. Ta gjerne kontakt for å høre om dette er turen for deg.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel om deltakerne har gode skiferdigheter. Små grupper gjør at vi er fleksible på rutevalg og kan splitte opp gruppene og velge turer etter ferdighetene. Skredutstyr er et must for hver enkelt deltaker, og det er en fordel om du vet hvordan du bruker det.

Litteraturtips:

 • "Toppturer i Lyngen" av Fri Flyt 
 • "Toppturer i Norge" av Fri Flyt
 • "Den lille snøskredboka" av Kjetil Brattlien

Alle Hvitserks gjester får rabatt hos nettbutikken til reisebokhandelen Nomaden, www.nomaden.no. Nomaden har et stort utvalg av tur- og guidebøker, klær, reiseutstyr og kart. Rabattkoden til Nomadens nettbutikk får du når du melder deg på turen.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt.  

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

På denne guiden har turleder siste ord når det gjelder rutevalg for å få sikre nedkjøringer. Alle deltakerne må ha skredutstyr og være kjent med bruken av dette. Grunnet vær- eller føreforhold kan ruten endres fra det som står oppført i dag-for-dag-programmet.

Innkvartering

Vi bor på Magic Mountains Lodge, derfra er det kort vei til de fleste aktuelle turmålene. Vi sover i dobbeltrom med dobbeltseng eller delte senger etter ønske, dersom du reiser alene sørger vi for at du deler rom med noen av samme kjønn. Det er ikke dusj/toalett på hvert rom, men gode fasiliteter ellers. Standarden er enkel, men svært hyggelig. Vi spiser solid frokost, lager matpakke til å ta med på tur og på kvelden spiser vi lang og hyggelig middag.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (F.eks. kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål).

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Været og snøforholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene. Introduksjonskurs i bruk av skredsøkere vil inkluderes i turprogrammet.

Pris inkluderer

 • Overnatting på dobbelt-/flersengsrom i tre netter på Magic Mountain Lodge
 • Frokost, nistepakke og middag (ikke middag avreisedagen)
 • Innføring i skredproblematikk og bruk av utstyr
 • Kvalifisert, lokalkjent guide med maks seks gjester

Pris inkluderer ikke

 • Alkoholholdige drikkevarer
 • Personlig turutstyr

Det er obligatorisk med skredutstyr, isøks og stegjern på turen, det er ikke sikkert vi trenger isøks og stegjern på alle turene, men det er veldig fint å ha hvis forholdene krever dette. Dette utstyret kan eventuelt leies mot et pristillegg. Gi oss i så fall beskjed om dette.

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Oppmøte i Tromsø

Overnatting Magic Mountain Lodge
Måltid M
Transport 2 timer

Dere vil bli plukket opp på Tromsø Flyplass eller i Tromsø sentrum (avhengig av hva som er foretrukket) klokken 16:00. Deretter vender vi nesen mot Lyngsalpene og overnattingsstedet vårt Magic Mountain Lodge. Etter at vi har blitt innlosjert på rommene våre nyter vi et varmt måltid, før kvelden vil bli brukt til å bli kjent med både hverandre og guiden, samtidig som vi legger en plan for morgendagen. Ved behov vil en gjennomgang av skredutstyr bli gjort i kveld. 

dag

2

Første dag på tur

Overnatting Magic Mountain Lodge
Måltid F, L, M
Tid 6-8 timer

Frokost nytes, etterfulgt av briefing for dagen. Det vil deretter bli gjennomført en rekognoseringstur slik at guiden kan bli kjent med hver og en av dere. Turen dere gjennomfører kan oppleves som krevende, både i form av høydemeter og lengde, men den vil bli gjennomført i et slakere terreng slik at teknikken deres også kan testes underveis. Dette vil gi både dere- og guiden deres et godt grunnlag før dagen i morgen. Dagen avsluttes med afterski og middag på overnattingsstedet.

dag

3

Topptur i Lyngen

Overnatting Magic Mountain Lodge
Måltid F, L, M
Tid 6-8 timer

Ny dag, nye muligheter. Det er på tide å utvide horisonten vår. Hvor turen går i dag vil avhenge av flere faktorer. Værutsikter, snøforhold, gruppens preferanser, guidens preferanser... det eneste som egentlig er helt sikkert er at dere vil få en ny fantastisk dag omringet av de majestetiske Lyngsalpene. Så spenn på dere skiene, og kom dere ut! Er det noen muskler i kroppen som higer etter hvile kan dette fint vente til i morgen. Lik gårsdagen vil dagen i dag avrundes med afterski og middag på overnattingsstedet vårt. 

dag

4

Siste tur og hjemreise

Måltid F, L
Transport 2 timer
Tid 6 timer

Tiden er inne for å ta farvel med både fjell og folk. Før dette klarer vi heldigvis å presse inn en siste topptur slik at dere sitter igjen med både mest mulig opplevelser, og ikke minst mest mulig høydemetere fra oppholdet vårt. Planlangt retur er satt til kl. 16.00 med ankomst ved Tromsø Lufthavn kl. 18.00. Vi satser på å stå opp tidlig nok slik at både dusj og pakking kan gjennomføres i ro og mak før returen.  

Skriv ut

Utstyrsliste

Se nøye over denne listen, og sørg for at du tar med deg alt du trenger. Vi oppfordrer deg til å bruke det du har til denne turen, og kjøpe nytt hvis du mangler noe viktig på listen nedenfor. Vi har delt utstyrslisten i tre kategorier:

 1. Påkrevd: Hvis du ikke eier dette utstyret, må du skaffe det til turen.
 2. Anbefalt: Utstyr som vil være praktisk å ha med, men ikke avgjørende. 
 3. Valgfritt: Moro, ekstra luksus.

Bekledning i flere lag er ekstremt viktig i et variabelt klima som vi har i Norge. Denne listen vil ta deg gjennom det viktigste. Husk det norske ordtaket "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær", og forbered deg riktig til all slags vær.

Videoene under er for sommerturer, men du kan få mange gode tips til våre vinterturer også. 

Ta kontakt med oss på hvitserk@norrona.com hvis du har noen spørsmål i forhold til dette. 

Vi anbefaler alltid ull i når det gjennomføres aktiviteter i de norske fjellene, men hvis du allerede har syntetiske lag og ikke vil kjøpe nye, er syntetisk greit.

Påkrevd:

SKI, SKISTØVLER OG STAVER

Ski og skisko med gode kjøreegenskaper. Randone eller telemark. Vi anbefaler teleskopstaver. 

HJELM

Sikkerhet først! Sørg for at den passer over luen din, og at den ikke beveger på seg når du rører på hodet. 

SKAREJERN

For ekstra hjelp i bratt terreng og hvis forholdene er krevende. 

SKREDSØKER, SPADE, SØKESTANG

Ta med ekstra batterier for skredsøkeren, og sørg for at den alltid har over 90% batterikapasitet igjen. 

2 SETT ULL-/SUPERUNDERTØY

Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntetisk. 

MELLOMLAG

En ull- eller fleece-topp i middels tykkelse.

DUN- ELLER PRIMALOFTJAKKE

En tykk, varm, isolert jakke for å ta på under pauser. Vi anbefaler dun eller syntetisk. 

SKALLJAKKE

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene. 

EKSTRA LAG TIL OVERKROPP

Ta med et ekstra lag til overkroppen hvis du fort blir kald. 

HANSKER OG VOTTER

1 tynt par med ullhansker for å beskytte hendene. 1 par med overtrekksvotter for ekstra beskyttelse. 1 par med ekstra tykke votter. 3 totalt. 

LUE

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue. 

SOKKER

4 par. Vi anbefaler ull, over ankelen, i din foretrukne tykkelse. Hvis fottøyet ditt ikke er vanntett, bør du vurdere et gortex sokkealternativ.

DAGSTURSEKK

Skisekk for nødvendig utstyr: Mat, vann, skredsøker, spade, søkestang, klær, førstehjelpsskrin, osv. 40-50 liter er anbefalt. 

SOLBRILLER

UV-styrke, vi anbefaler en stropp for å holde dem på plass og slik at du ikke minster dem.

SOLKREM/LEPPEKREM

For dagene hvor det er veldig fint vær.

VANNFLASKER

Isolerte vannflasker, 2 liters kapasitet. Camelback er ikke anbefalt der denne vil fryse i kalde temperaturer. 

TOALETTSAKER

Personlige preferanser: Shampoo, tannbørste, sminke, deodorant, hårbørste etc. 

PERSONLIGE MEDIKAMENTER

Forsikre deg om at du tar med deg personlige medisiner du trenger på turen, og sørg for at Hvitserk-kontoret er oppdatert om dine allergier eller behov.

SKALLBUKSE

Vanntette og vindtette skallbukser. Gortex er best. Vi anbefaler et tykt alternativ med glidelås til ventilasjon. 

HODELYKT

Sørg for å ha med ekstra batterier til kulden.

SKO TIL BRUK INNENDØRS

Det er obligatorisk å etterlate våte sko ved inngangen, så innesko er viktig å ha med. 

Anbefalt:

UNDERTØY AV ULL

Vi anbefaler å ta med undertøy av ull til turen hvis du fryser lett. 

KOMPRESJONSPOSER FOR UTSTYR

Anbefales for oppbevaring av utstyr, for å holde det tørt, i tillegg til å minimere plassen som dunjakken din tar. 

SKJERF ELLER BUFF

For å beskytte nakke eller fjes ved dårlig vær- 

TERMOS

Vi anbefaler å ha med termos til dagsturene. 

FØRSTEHJELPSSKRIN

Hvis du har turhjelpemidler som er spesifikke for deg: dvs. blemmepleie, ibuprofen, osv ...

KAMERA

Det er viktig å være til stede mens du går, men det er også viktig å ta med noen øyeblikksbilder hjem for mimring. 

HVERDAGSKLÆR

En påminnelse om å ta med seg et sett med klær som man kan anvende når man ikke er på tur. Et ekstra par med sko anbefales også. 

SITTEUNDERLAG

Anbefales på det sterkeste for isolasjon mot bakken. 

BADETØY

En badedrakt og et lite håndkle hvis du vil bade, ta boblebad eller badstue, avhengig av turen.

Valgfritt:

ANTIBAC

Ved behov i løpet av turen. 

VÅTSERVIETTER ELLER TOALETTPAPIR

Hvis du har et akutt behov for å gå på do underveis på tur. Vi kaster ingenting i naturen, så alt brukt må pakkes ned i poser og kastes ved beleilighet. 

ØREPROPPER

Hvis du sover lett. 

DAGBOK

Hvis du ønsker å skrive ned opplevelsene/refleksjoner fra turen underveis. 

SNACKS

Sjokolade, nøtter eller energibarer etter behov. Du vil få muligheten til å kjøpe snacks på turen.

HEADSET

Hvis du ønsker å høre på musikk når du står på ski. 

Sengetøy og håndklær er inkludert gjennom hele turen. 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt
tor 3. mar 2022 søn 6. mar 2022
Ledige plasser
Kr. 14 900,-

Samarbeidspartnere