Topptur i Lyngen

Bilder & Video
Nyhet
Topptur Nivå 3 4 dager 4-6 deltakere

Fantastiske dager venter på deg i et av Norges vakreste fjellområder. Den spliter nye turen vår til Lyngen kan sammenfattes av noen helt grunnleggende bestanddeler. Toppturer, afterski, god mat, godt drikke og godt selskap. Trenger man egentlig noe mer? 

Høydepunkter

 • Et av landets flotteste toppturområder
 • Lokalkjent guide som viser vei til de fineste toppene og beste snøforholdene
 • Overnatting på Magic Mountains Lodge

Lyngen er ett fantastisk toppturområde med alpine tinder og et stort antall varierte nedkjøringer for alle ferdighetsnivåer. Vi bor på sagnomsuste Magic Mountain Lodge hvor du garantert kommer til å møte likesinnede frikjørere fra hele verden, nyte hjemmelaget mat og dele historier fra fjellet under afterskien.

Hvilke topper som er aktuelle bestemmes av guiden på den gitte dagen for å sikre trygge og gode skiopplevelser. Aktuelle topper kan være Rørnestinden (1041moh), Storgalten (1219), Daltinden (1532) og Rundfjellet (1413). Guidene våre er sertifiserte, lokalkjente og eksperter på å finne innovative ruter med god snø. Turene tilpasses gruppens ferdighetsnivå. 

Hva er inkludert

 • Overnatting torsdag - søndag
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokalkjent guide
 • All transport inkludert tur/retur Tromsø

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Skriv ut

Turfakta

Vanskelighetsgrad

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel med en god grunnkondisjon og styrke. Du må ha stått en del på ski og det er en fordel om du har gått en del på topptur, men det viktigste er at du er i god form. Ta gjerne kontakt for å høre om dette er turen for deg.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel om deltakerne har gode skiferdigheter. Små grupper gjør at vi er fleksible på rutevalg og kan splitte opp gruppene og velge turer etter ferdighetene. Skredutstyr er et must for hver enkelt deltaker, og det er en fordel om du vet hvordan du bruker det.

Litteraturtips:

 • "Toppturer i Lyngen" av Fri Flyt 
 • "Toppturer i Norge" av Fri Flyt
 • "Den lille snøskredboka" av Kjetil Brattlien

Alle Hvitserks gjester får rabatt hos nettbutikken til reisebokhandelen Nomaden, www.nomaden.no. Nomaden har et svært stort utvalg av tur- og guidebøker, klær, reiseutstyr og kart. Rabattkoden til Nomadens nettbutikk får du når du melder deg på turen.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt.  

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

På denne guiden har turleder siste ord når det gjelder rutevalg for å få sikre nedkjøringer. Alle deltakerne må ha skredutstyr og være kjent med bruken av dette. Grunnet vær- eller føreforhold kan ruten endres fra det som står oppført i dag-for-dag-programmet.

Innkvartering

Vi bor på Magic Mountains Lodge, derfra er det kort vei til de fleste aktuelle turmålene. Vi sover i dobbeltrom med dobbeltseng eller delte senger etter ønske, dersom du reiser alene sørger vi for at du deler rom med noen av samme kjønn. Det er ikke dusj/toalett på hvert rom, men gode fasiliteter ellers.  nyoppusset. Standarden er enkel, men svært hyggelig. Vi spiser solid frokost, lager matpakke til å ta med på tur og på kvelden spiser vi lang og hyggelig middag.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (F.eks. kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål).

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Været og snøforholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene. Introduksjonskurs i bruk av skredsøkere vil inkluderes i turprogrammet.

Pris inkluderer

 • Overnatting på dobbelt-/flersengsrom i tre netter på Magic Mountain Lodge
 • Frokost, nistepakke og middag (ikke middag avreisedagen)
 • Innføring i skredproblematikk og bruk av utstyr
 • Kvalifisert, lokalkjent guide med maks seks gjester

Pris inkluderer ikke

 • Alkoholholdige drikkevarer
 • Personlig turutstyr

Det er obligatorisk med skredutstyr, isøks og stegjern på turen, det er ikke sikkert vi trenger isøks og stegjern på alle turene, men det er veldig fint å ha hvis forholdene krever dette. Dette utstyret kan eventuelt leies mot et pristillegg. Gi oss i så fall beskjed om dette.

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

 

Dag for dag

dag

1

Oppmøte i Tromsø

Overnatting Magic Mountain Lodge
Måltid M

Dere vil bli plukket opp på Tromsø Flyplass eller i Tromsø sentrum (avhengig av hva som er foretrukket) klokken 16:00. Deretter vender vi nesen mot Lyngsalpene og overnattingsstedet vårt Magic Mountain Lodge. Etter at vi har blitt innlosjert på rommene våre nyter vi et varmt måltid, før kvelden vil bli brukt til å bli kjent med både hverandre og guiden, samtidig som vi legger en plan for morgendagen. Ved behov vil en gjennomgang av skredutstyr bli gjort i kveld. 

dag

2

Første dag på tur

Overnatting Magic Mountain Lodge
Måltid FLM

Frokost nytes, etterfulgt av briefing for dagen. Det vil deretter bli gjennomført en rekognoseringstur slik at guiden kan bli kjent med hver og en av dere. Turen dere gjennomfører kan oppleves som krevende, både i form av høydemeter og lengde, men den vil bli gjennomført i et slakere terreng slik at teknikken deres også kan testes underveis. Dette vil gi både dere- og guiden deres et godt grunnlag før dagen i morgen. Dagen avsluttes med afterski og middag på overnattingsstedet.

dag

3

Topptur i Lyngen

Overnatting Magic Mountain Lodge
Måltid FLM

Ny dag, nye muligheter. Det er på tide å utvide horisonten vår. Hvor turen går i dag vil avhenge av flere faktorer. Værutsikter, snøforhold, gruppens preferanser, guidens preferanser... det eneste som egentlig er helt sikkert er at dere vil få en ny fantastisk dag omringet av de majestetiske Lyngsalpene. Så spenn på dere skiene, og kom dere ut! Er det noen muskler i kroppen som higer etter hvile kan dette fint vente til i morgen. Lik gårsdagen vil dagen i dag avrundes med afterski og middag på overnattingsstedet vårt.   

 

dag

4

Siste tur og hjemreise

Overnatting Magic Mountain Lodge

Tiden er inne for å ta farvel med både fjell og folk. Før dette klarer vi heldigvis å presse inn en siste topptur slik at dere sitter igjen med både mest mulig opplevelser, og ikke minst mest mulig høydemetere fra oppholdet vårt. Planlangt retur er satt til kl. 16.00 med ankomst ved Tromsø Lufthavn kl. 18.00. Vi satser på å stå opp tidlig nok slik at både dusj og pakking kan gjennomføres i ro og mak før returen.  

Skriv ut

Utstyrsliste

Gå nøye gjennom utstyrslisten. Den er ment som en retningslinje, for at vi skal klare oss uansett hva vi møter på turen, samtidig må vi tenke på vekten. Det er heller ikke meningen at du skal kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. 

Undertøy

Vi blir svette av å gå mye oppover, så styr unna bomull. Ull og syntet fungerer bra. 

2 sett ull-/superundertøy

Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntet.

Fleecejakke

Vi anbefaler en på 200-300g. 

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene. 

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene. 

Dun- eller primaloftjakke 

Kan være god å ha på toppen.

Varme votter 

Vi anbefaler vindvott med innervott.

Tynne hansker 

Til å bruke når vi går oppover.

Sokker

Husk tørre sokker i reserve, da forebygger du gnagsår. 

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue. 

Skibriller og solbriller

Skibriller som ikke dugger og solbriller som er solide, plast går fint. 

Skistøvler 

Randone eller telemark.

Ski

Ski med gode kjøreegenskaper. Randone eller telemark. 

Hjelm

Skihjelm. 

Staver

Vi anbefaler teleskopstaver. 

Skifeller

Det kan vært lurt å ta med fellevoks, hvis du har. 

Skarejern 

Ta med skarejern, det er veldig fint å ha hvis forholdene er krevende (skare/is). 

Spade

Liten, lett og i aluminium, plastspader holder ikke for å grave i skred. 

Skredsøker

Dette er en investering du forhåpentligvis ikke får bruk for. Denne skal være med på fjellet. Husk å sjekke batteriene, må være over 80%. 

Søkestang

Denne skal også være med. 

Isøks 

Valgfritt. 

Stegjern 

Valgfritt. 

Dagstursekk

Ca. 40 liter eller mer. Sekken må ha festeanordninger for ski og isøks.

Drikkeflasker/camelbak

Du bør kunne ta med deg tre liter vann. Camelbaken kan lett fryse i kalde temperaturer, så ta gjerne med trekk til drikkeflasken om det skulle bli veldig kaldt. 

Sitteunderlag  
Termos/Termoskopp Liten, hvis du liker å ha noe varmt å drikke på tur
Solkrem

Husk sunblock for leppene.

Personlig førstehjelpsutstyr

Sportstape, compeed ol.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Ørepropper  
Snacks

Nøtter, sjokolade, kjeks e.l.

 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt
tor 16. apr 2020 søn 19. apr 2020
Ledige plasser
Kr. 14 900,-

Samarbeidspartnere