Topptur og vårskikjøring i Stryn

Bilder & Video
Nyhet
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 4 dager 3-6 deltakere Fra Kr. 12 500,-

Avslutt skisesongen med noen fantastiske vårdager på snøsikre Strynefjellet og overnatting på historiske Hjelle hotell. Strynefjellet er fjellområdet mellom Sjåk i øst og Stryn i vest, og med fjellovergangens høye beliggenhet er dette et eldorado for vårskiturer på toppturski. 

 

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter 

 • Nærhet til utallige topper og skimuligheter
 • Erfaren skiguide 3 dager som viser vei til de beste snøforholdene
 • 3-retters middag laget av lokale råvarer hver kveld
 • 3 overnattinger på ærverdige Hjelle hotell

Vårskiturer er magiske, det gir oss det best av begge verdener. Dagene er lyse og lange, sola varmer og gir oss et frempek på at sommeren er i anmarsj. Refleksjonene fra snøen gir oss brilleskille og gore-texen er byttet ut med sports-bh og bare overkropper. Dette er en tid på sesongen som alle toppturentusiaster virkelig ser frem til. "But timing is everything". Det er også en kunst å finne den beste snøen og gode forhold så sent på sesongen. Vår kyndige guide vil gjøre grundige undersøkelser og er den som bestemmer hvilke trygge og ikke minst snøsikre topper vi skal begi oss ut på. Med Stryn Sommerskisenter, Grasdalen eller Strynefjellet som utgangspunkt har vi mange gode turmuligheter og snøsikre topper foran oss.

Mai er en perfekt tid for toppturer og å oppleve vakre Stryn, hvor fjordene, fjellene og breene møter hverandre. Vel hjemme fra skiturene nyter vi hjemmelaget god mat og drikke på det ærverdige Hjelle hotell som ligger magisk til nede ved Oppstrynvannet. Hotellet har huset eventyrlystne sjeler og kongelige fra hele verden i generasjoner og et opphold på det gamle trehotellet er som en reise tilbake i tid.

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert?

 • all overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokalkjent guide

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Har du spørsmål ang. turen? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Thea Torvund Langeland

thea@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk

Vanskelighetsgrad

For å få maks utbytte av denne turen er det en fordel med en god grunnkondisjon og styrke. Du må ha stått en del på ski og det er en fordel om du har gått en del på topptur, men det viktigste er at du er i god form. Ta gjerne kontakt for å høre om dette er turen for deg.

Dette er en nivå 2 tur. Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

For å få maks utbytte av denne turen er det en fordel om deltakerne har gode skiferdigheter. Guiden vil tilpasse turen etter snøforhold og gruppas ferdighetsnivå. Skredutstyr er et must for hver enkelt deltaker, og det er en fordel om du vet hvordan du bruker det. Introduksjonskurs i bruk av skredsøkere vil inkluderes i turprogrammet.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt.  

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

På denne turen har guiden siste ord når det gjelder rutevalg for å få sikre nedkjøringer. Grunnet vær- eller føreforhold kan ruten endres fra det som står oppført i dag-for-dag-programmet. 

Innkvartering

Vi bor på Hjelle hotell, derfra er det kort vei til de fleste aktuelle turmålene. Vi sover i dobbeltrom med dobbeltseng eller delte senger etter ønske, dersom du reiser alene sørger vi for at du deler rom med noen av samme kjønn. Det er også mulig å bo på enkeltrom mot et tillegg på 2000 NOK. Vi spiser solid frokost, lager matpakke til å ta med på tur, og på kvelden spiser vi en god middag og hygger oss sammen. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (F.eks. kan du reise til Stryn hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å gå på topptur. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål).

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Været og snøforholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene. 

Pris inkluderer

 • Erfaren guide (1 guide per 6 gjest)
 • Tre netter på Hjelle hotell
 • Frokost, nistepakke og middag (ikke middag avreisedagen)

Pris inkluderer ikke

 • Mineralvann og alkoholholdige drikkevarer 
 • Personlig turutstyr
 • Transport til/retur Hjelle hotell/Stryn. (Det er letteste å komme til Stryn med privatbil, eventuelt Vy-buss fra Oslo. Vi trenger privatbiler til å kjøre til utgangspunktet for toppturene. Hvis vi kommer tilbake et annet sted enn der hvor bilene blir parkert så tar vi taxi tilbake til utgangspunktet, og deler regningen)
 • Enkeltromstillegg på 2000 NOK

Det er obligatorisk med skredutstyr, isøks og stegjern på turen, det er ikke sikkert vi trenger isøks og stegjern på alle turene, men det er veldig fint å ha hvis forholdene krever dette. Dette utstyret kan eventuelt leies mot et pristillegg. Gi oss i så fall beskjed om dette i god tid.

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Antall deltakere

Minimum: 3 gjester,  Maximum: 6 gjester

 

Dag for dag

dag

1

Oppmøte Hjelle Hotell

Overnatting Hjelle Hotell
Måltid M

Oppmøte på Hjelle hotell på torsdag kveld kl. 18:00. Det vakre hotellet ligger like i vannkanten av Oppstrynsvannet, innerst i dalen. På denne tiden av året er det grønt og vakkert nede ved vannet og våren har kommet, og herifra kan vi se opp på snødekte skitopper som speiler seg i vannet og venter på oss. Vi møter guiden og resten av gruppa vi skal tilbringe de neste dagene med. Sammen går vi over utstyret og planlegger morgendagens fjelltur. Vi spiser en god 3-retters middag før vi kryper til køys.

dag

2-3

Hvor er det best snø?

Overnatting Hjelle hotell
Måltid F, L, M

Etter en solid og god frokost blir det avreise til dagens skitur. Vi ser an dagens vær- og føreforhold, tar avgjørelsene sammen med guiden og reiser dit det er best føre. Det er ikke meningen at guiden kun skal være en veiviser, grip tak og spør om sporvalg, skredfare og andre momenter som gjør deg bedre rustet til senere turer. Vi bruker privatbiler for transporten til og fra startstedet. Vel hjemme på hotellet er det muligheter for et bad for de som ønsker det (temperaturen kan vi ikke kontrollere, men forfriskende blir det garantert) og man kan nyte en kald øl eller brus i solveggen om vi er heldige. Vi koser oss med likesinnede i den behagelige atmosfæren på hotellet og spiser en god 3-retters middag før vi tar kvelden.

dag

4

En siste turdag og hjemreise

Overnatting Hjelle Hotell
Måltid F, L

Etter en god frokost sjekker vi ut av hotellet og gjør oss klare for siste tur. Tiden må utnyttes så godt som det lar seg gjøre, så vi finner et sted i nærheten som passer med alles timeplan. Målet vårt for helgen er at du skal sitte igjen med kunnskap om Stryn som destinasjon, at du har gått noen flotte turer med vår kyndige guide og kanskje lært noen triks til din neste topptur.

Vi takker for denne gang og håper det har vært en lærerik og morsom helg i vakre Stryn. 

Skriv ut

Utstyrsliste

Gå nøye gjennom utstyrslisten. Den er ment som en retningslinje, for at vi skal klare oss uansett hva vi møter på turen, samtidig må vi tenke på vekten. Det er heller ikke meningen at du skal kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. 

Undertøy
Vi blir svette av å gå mye oppover, så styr unna bomull. Ull og syntet fungerer bra. 
2 sett ull-/superundertøy
Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntet.
Fleecejakke
Vi anbefaler en på 200-300g. 
Skalljakke
Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene. 
Skallbukse
Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene. 
Dun- eller primaloftjakke 
Kan være god å ha på toppen.
Varme votter 
Vi anbefaler vindvott med innervott.
Tynne hansker 
Til å bruke når vi går oppover.
Sokker
Husk tørre sokker i reserve, da forebygger du gnagsår. 
Lue
Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue. 
Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue. 
Skibriller som ikke dugger og solbriller som er solide, plast går fint. 
Skistøvler 
Randone eller telemark.
Ski
Ski med gode kjøreegenskaper. Randone eller telemark. Kan leies i Oslo, send oss en mail så får du informasjon om samarbeidspartnere.
Hjelm
Skihjelm. 
Staver
Vi anbefaler teleskopstaver. 
Skifeller
Det kan vært lurt å ta med fellevoks, hvis du har. 
Skarejern 
Ta med skarejern, det er veldig fint å ha hvis forholdene er krevende (skare/is).
Spade
Liten, lett og i aluminium, plastspader holder ikke for å grave i skred. 
Skredsøker
Dette er en investering du forhåpentligvis ikke får bruk for. Denne skal være med på fjellet. Husk å sjekke batteriene, må være over 80%. 
Søkestang
Denne skal også være med. 
Isøks 
Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid.
Stegjern 
Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid.
Dagstursekk
Ca. 40 liter eller mer. Sekken må ha festeanordninger for ski og isøks.
Drikkeflasker/camelbak
Du bør kunne ta med deg tre liter vann. Camelbaken kan lett fryse i kalde temperaturer, så ta gjerne med trekk til drikkeflasken om det skulle bli veldig kaldt. 
Sitteunderlag
Termos/Termoskopp
Liten, hvis du liker å ha noe varmt å drikke på tur
Solkrem
Husk sunblock for leppene.
Personlig førstehjelpsutstyr
Sportstape, compeed ol.
Kamera
Husk nok plass på minnebrikken.
Hodelykt
Husk nye batterier.
Ørepropper
Snacks
Nøtter, sjokolade, kjeks e.l.
Badetøy?
Kanskje du får lyst et bad i innsjøen?

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere