Topptur på ski til Gaustatoppen

Bilder & Video
Nyhet
Fysisk 2/6   Risiko 3/6 2 dager 3-6 deltakere Fra Kr. 6 200,-

Vi pakker skiutstyret og setter oss i bilen for å kjøre til Norges svar på Kilimanjaro - Gaustatoppen. Snaue 3 timer fra flere av Østlandets største byer finner vi et skifjells om kan by på mye morro og fantastisk utsikt for en helg. Under gode forhold kan du se Jotunheimen i nord, Skagerak i sør, Sverige i øst og nesten helt til Odda i vest. Vi tar turen til det karakteristiske fjellet for en helg med læring, god mat og forhåpentligvis god skikjøring. 

 

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 • Overnatting på sjarmerende Tuddal Høyfjellshotell 
 • 4-retters middag med lokale råvarer
 • 2 dager med topptur på selveste Gaustadtoppen
 • Veiledet av en dyktig skivegleder som sørger for trygge veivalg og morsomme nedkjøringer

Topptur har blitt veldig populært de siste årene, og det er ikke uten grunn. For mange som bor sentralt på Østlandet kan det imidlertid være et stykke å kjøre til attraktive fjellområder som Jotunheimen og Romsdalen hvis man kun har en helg til disposisjon. Men, alt håp er ikke ute! Kun 3 timer fra flere store byer på Østlandet finner vi Norges svar på Kilimanjaro - Gaustatoppen. Fjellet ruver i ensom majestet 1883 meter over havet, og fra toppen kan man på en god dag se opptil 1/6 av Norge. Dette er selvfølgelig også et fjell med fantastisk potensiale for skikjørere på alle nivåer. Og det har vi tenkt å benytte oss av!

Helgeturen til Gaustatoppen passer perfekt for de med både lite, og litt mer erfaring. Snøforholdene på fjellet kan til tider være varierende, men guiden vår vil gjøre nødvendige undersøkelser for å finne den beste snøen, og de mest gunstige nedkjøringene for gruppen. Vi møtes ved foten av fjellet på lørdag formiddag og setter kursen mot toppen. I løpet av helgen vil dere også lære litt mer om trygg ferdsel i vinterfjellet, skredproblematikk, skiteknikk og tips til egne turer.

Kvelden og den påfølgende natten tilbringes på nydelige Tuddal Høyfjellshotell, som sies å være Norges eldste trehotell. Den opprinnelige funksjonen som sanatorium er for lengst erstattet med en lun og sjarmerende atmosfære og vi kan love dere et opphold fylt med behagelig luksus. En velsmakende 4-retters middag tilberedt fra lokale råvarer gir oss tilbake energien etter en hel dag på ski.

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Dyktig skivegleder

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Thea Torvund Langeland

thea@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Vanskelighetsgrad

Nivå 2 av 5. Les mer om graderingen av våre turer her.

Sikkerhet

Norrøna Hvitserk Adventure legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24 timer beredskap når noen er på tur, og vaktansvarlig i Norrøna Hvitserk Adventure kan kontaktes dersom noe skjer underveis på turen. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Norrøna Hvitserk Adventure har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Turforberedelser

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel om deltakerne har stått på ski før og er i god fysisk form. Skredutstyr er et must for hver enkelt deltaker, og det er en fordel om du vet hvordan du bruker det, men ikke et krav. Introduksjonskurs i bruk av skredsøkere vil inkluderes i turprogrammet.

Utstyr

Du må ha med skredutstyr (søkestang, spade og skredsøker), isøks og stegjern er obligatorisk, og du bør vite hvordan du bruker det. Skarejern bør også bli pakket i sekken.

Vi har med fellesutstyr som førstehjelpssutstyr og vindsekk, og alle må være med å bære dette. 

Hvordan komme seg dit?

Vi møtes på parkerigen ved Tuddal Høyfjellshotell. Husk at veien mellom Rjukan og Tuddal er vinterstengt, så pass på at dere kommer dere på riktig side av Gaustatoppen, og kjører om Sauland. 

Innkvartering

Vi overnatter på Tuddal Høyfjellshotell, et av Norges eldste og best bevarte trehotell. Det er også mulig å bo på enerom mot et enkeltromstillegg på 1.000 NOK. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (F.eks. kan du reise til Gaustatoppen hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å stå på ski. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Været og forholdene påvirker turprogrammet. Guidene vil tilpasse turene og programmet etter forholdene.

Inkludert

 • Overnatting på sjarmenrende Tuddal høyfjellshotell
 • Måltider i henhold til dag-til-dag programmet
 • Dyktig skivegleder med maksimalt 6 gjester per guide

Ikke inkludert i prisen

 • Transport til og fra oppmøtested. Vi hjelper deg gjerne med overnatting både før og etter tur hvis det er behov for det. 
 • Snacks 
 • Lunsj dag 1

Dag for dag

dag

1

Gaustatoppen (1883 moh)

Overnatting Tuddal Høyfjellshotell
Måltid M

Vi møtes ved Tuddal Høyfjellshotell kl. 10:00. Her tar vi en runde og går over utstyret og sjekker at alt er med for en trygg tur. Vi går i et behagelig tempo som en gruppe. Om forholdene tillater det og vi kommer til topps kan vi ta turen innom turisthytta for en kopp kaffe eller vaffel og nyte utsikten før nedturen. Våre dyktige guider kommer gjerne med teknikktips, veivalg og hva man bør tenke på før man legger ut på tur. Husk å ha med egen lunsj i dag.

Når vi kommer ned igjen sjekker vi inn på Tuddal Høyfjellshotell som blir vårt overnattingssted for natten. Etter en dag ute på ski står badstuen og stampen klar til oss, og kanskje en liten dukkert i elva for de som som er tøffe nok (det er helt frivillig!). Når vi er rene og pene møtes vi til en deilig 4-retters middag med lokale kortreiste råvarer og nyter den gode atmosfæren dette sjarmerende trehoteller har å by på. 

 

 

 

 

dag

2

Enda en dag på ski

Måltid F, L

Vi våkner opp etter en forhåpentligvis god natt søvn og spiser en god frokost på Tuddal Høyfjellshotell før vi er klar for en ny dag på ski. Det er flere fine ruter ned fra det karakteristiske fjellet, og guiden deres vil ha kunnskap om hvor de beste snøforholdene er og hvor dagens tur blir. 

Etter en, kanskje to turer til toppen takker vi for helgen sammen og sier på gjensyn! 

Skriv ut

Utstyrsliste

Gå nøye gjennom utstyrslisten. Den er ment som en retningslinje, for at vi skal klare oss uansett hva vi møter på turen, samtidig må vi tenke på vekten. Det er heller ikke meningen at du skal kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. 

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 80 / hvitserk@norrona.com

Undertøy
Vi blir svette av å gå mye oppover, så styr unna bomull. Ull og syntet fungerer bra.
Ull-/superundertøy
Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntet.
Fleecejakke
Vi anbefaler en på 200-300g.
Skalljakke
Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.
Skallbukse
Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.
Dun- eller primaloftjakke
Kan være god å ha på toppen.
Varme votter
Vi anbefaler vindvott med innervott.
Tynne hansker
Til å bruke når vi går oppover.
Sokker
Husk tørre sokker i reserve, da forebygger du gnagsår. Vi anbefaler lange alpinsokker.
Lue
Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue.
Skibriller og solbriller
Skibriller som ikke dugger og solbriller som er solide.
Skistøvler
Randone eller telemark.
Ski
Ski med gode kjøreegenskaper. Randone eller telemark.
Hjelm
Skihjelm.
Staver
Vi anbefaler teleskopstaver.
Skifeller
Spade
Liten, lett og i aluminium, plastspader holder ikke for å grave i skred.
Skredsøker
Dette er en investering du forhåpentligvis ikke får bruk for. Denne skal være med på fjellet. Husk å sjekke batteriene, må være over 80%.
Søkestang
Dagstursekk
Sekken må ha festeanordninger for ski og isøks.
Drikkeflasker/camelbak
Du bør kunne ta med deg tre liter vann. Camelbaken kan lett fryse i kalde temperaturer, så ta gjerne med trekk til drikkeflasken om det skulle bli veldig kaldt.
Sitteunderlag
Termos
Det vil være mulig å fylle termosen opp på morgningen dag 2.
Solkrem
Personlig førstehjelpsutstyr
Sportstape, compeed ol.
Hodelykt
Snacks
Nøtter, sjokolade, kjeks e.l.
Stegjern
Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid.
Skarejern
Ta med skarejern, det er veldig fint å ha hvis forholdene er krevende (skare/is).
Isøks
Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid.
Badetøy
Om restriksjonene tillater det står badstuen og stampen klar til oss etter skitur lørdag.

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere