Topptur på Sunnmøre

Bilder & Video
Lokal guideFavoritt
Fysisk 3/6   Risiko 4/6 4 dager 3-6 deltakere Fra Kr. 13 900,-

Sunnmøre er et av Norges flotteste områder for toppturer. Vi skal jakte på den beste snøen, de fineste toppene og de beste nedkjøringene. Vi bruker taxibåt og ferge for å nå uberørte fjell, og har base på vakre Sæbø på Sunnmøre.

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

 

Sjekk ut hvorfor det er trygt å booke tur nå.

Høydepunkter

 • Overnatting rett ved fjorden på Sagafjord Hotel på Sæbø
 • Skikjøring i noen av Norges aller flotteste fjell
 • Særdeles dyktige og lokalkjente guider

Dette er drømmeturen for deg som er glad i ski og toppturer. Med base på Sæbø med lokalkjent guide ligger alt til rette for at vi kan plukke de flotteste toppene og de beste nedkjøringene som ligger i kort avstand fra hotellet. Hvilke topper vi velger kommer helt an på vær- og føreforhold, men vi har fjell som Slogen, Skårasalen, Blåbretindene, Blæja, Kvitegga, Randers topp eller Kolåstinden – for å nevne noen favoritter. Ofte bruker vi taxibåt eller ferge for å krysse Hjørundfjorden for å komme til startstedet for toppturen. Bare det er en opplevelse i seg selv!

Etter en lang dag på ski returnerer vi til Sagafjord Hotel. Rett ved sjøen, kanskje det frister med et bad i fjorden etter tur? eventuelt en øl i solveggen? Opplevelsen toppes med en god middag, før vi avslutter kvelden med planlegging av neste dag foran peisen.

Hva er inkludert

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokalkjent guide

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk. 

Vanskelighetsgrad

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel med en god grunnkondisjon og styrke. Du må kunne bruke utstyret ditt og ha vært på topptur før. Vi anbefaler å legge inn noen turer i skitrekk før du blir med på tur. Ta gjerne kontakt for å høre om dette er turen for deg. 

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel om deltakerne har gode skiferdigheter. Små grupper gjør at vi er fleksible på rutevalg og kan splitte opp gruppene og velge turer etter ferdighetene. Skredutstyr er et must for hver enkelt deltaker, og det er en fordel om du vet hvordan du bruker det.

Litteraturtips:

 • "Toppturar i Sunnmørsalpene" av Stig J. Helset og Håvard Myklebyst
 • "Skikompis" av Christer Nes Lundberg

Alle Hvitserks gjester får rabatt hos nettbutikken til reisebokhandelen Nomaden, www.nomaden.no. Nomaden har et svært stort utvalg av tur- og guidebøker, klær, reiseutstyr og kart.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Norrøna Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

På denne turen har turleder siste ord når det gjelder rutevalg for å få sikre nedkjøringer. Alle deltakerne må ha skredutstyr og være kjent med bruken av dette. Grunnet vær eller føreforhold kan ruten endres fra det som står oppført i dag-for-dag-programmet.

Innkvartering

Vi overnatter på Sagafjord Hotel, plassert vakkert til rett ved fjorden. Høye fjell og vakker natur hvor enn du snur deg, og du skjønner fort hvorfor mange forelsker seg i Hjørundfjorden. Vi overnatter i dobbeltrom, men om du ønsker et garantert enkeltrom, velger du dette ved påmelding. Enkeltromstilegget er kr 2000,- NOK. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (Feks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Været og snøforholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene. Introduksjonskurs i bruk av skredsøkere vil inkluderes i turprogrammet.

Minimum: 3 gjester; Maksimum: 6 gjester

Pris inkluderer

 • Erfaren og lokalkjent guide (1 guide per 6 gjester)
 • Overnatting i del av tomannsrom
 • Alle måltider inkl juice, kaffe og te
 • Ferge og taxibåt, dersom vi benytter oss av det.

Pris inkluderer ikke

 • Transport tur/retur Sagafjord Hotell. Det letteste er privatbiler, evt leiebil fra Ørsta eller Ålesund. Vi trenger privatbiler til å kjøre til utgangspunktet for toppturene. Hvis vi kommer tilbake et annet sted en der hvor bilene blir parkert så tar vi taxi tilbake til utgangspunktet, og deler regningen.
 • Mineralvann og alkoholholdig drikke utover juice, kaffe og te til måltidene
 • Enkeltromstillegg på kr 2000,- NOK

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Det er obligatorisk med skredutstyr, isøks og stegjern på turene. Dette kan eventuelt leies, ta kontakt hvis du trenger hjelp til å ordne det. Det er ikke sikkert vi trenger isøks og stegjern på alle turene, men det er veldig fint å ha hvis forholdene krever dette. 

Dag for dag

dag

1

Der fjell og fjorder møtes

Overnatting Sagafjord Hotel
Måltid M

Oppmøte på Sagafjord Hotel på Sæbø på kvelden. Det vakre hotellet ligger midt mellom flere av Sunnmøres beste toppturfjell. I hotellets peisestue eller i spisestuen blir det planleggingsmøte med guiden/guidene, og det serveres middag før vi kryper til køys og gleder oss til morgendagen.

dag

2

Topptur - Uendelige valgmuligheter

Overnatting Sagafjord Hotel
Måltid FLM

Etter en solid og god frokost blir det avreise til dagens skitur. Vi ser an dagens vær- og føreforhold. Fra hotellet er det også kort vei til Slogen, fjellet som ofte omtales som "Dronningen av Sunnmørsalpene". Alternativt så kan vi ta ferge over Hjørundfjorden og gå på Randers Topp, eller velge et annen spektakulært turalternativ som å gå på Skårasalen med nedkjøring rett ned i Hjørundfjorden og til den veiløse bygda Skår. Derfra tar vi ferge tilbake til bilene. 

Tilbake på hotellet blir det muligheter for å ta en kald øl på tunet, eller nyte utsikten fra bryggen. På kvelden dekkes det til tre-retters middag på før vi avslutter kvelden med turplanlegging foran peisen.

dag

3

Topptur

Overnatting Sagafjord Hotel
Måltid FLM

Samme opplegg som i går, men på andre topper. Vi ser an forholdene og reiser dit det er best føre. Kanskje er Kvitegga også et alternativ? Toppen ligger ikke langt unna og er den høyeste i Ørsta. Vi kan også ta ferge over Hjørundfjorden og kjøre opp til Standalhytta. Herfra er det en fantastisk tur opp til klassikerne Kolåstinden eller Nordre Sætretinden.

Et litt kortere alternativ er Sylvkallen - fra toppen er det stupbratt ned i Hjørundfjorden, men på "baksiden" er det fine skiforhold. Hvis vi ønsker det, er det også mulig å gå en "overgangstur" over Blåbretinden - og ende opp på brygga i Trandal for så å ta ferge tilbake. Trandal er en veiløs bygd ved Hjørundfjorden - og bygda har egen pub hvor eventuelt prøver å få tid til en øl før vi tar fergen tilbake.

På Sagafjord Hotel venter en nydelig tre-retters middag. 

dag

4

Siste toppturdag

Måltid FL

Etter en god frokost sjekker vi ut av hotellet og gjør oss klare for nye turmuligheter. Er beina slitne etter to fine turdager kan Blæja være et alternativ denne dagen, hvis denne toppen ikke har stått på turprogrammet tidligere. Dette er en lett tur - men som byr på formidabel utsikt utover Sunnmøre og Hjørundfjorden.

Etter endt tur og tilbake på hotellet - og kanskje en kake eller brus i husveggen før hjemreise. Dersom hele gruppa ønsker det, er det også en mulighet for guidet offpistkjøring i alpinanlegget i Stranda (heiskort er ikke inkludert). Det kan også passe å legge inn en topptur på veien mot Stryn eller mot Ålesund/Ørsta dersom dette er hensiktsmessig for hjemreisen til turgruppa.

Skriv ut

Utstyrsliste

Gå nøye gjennom utstyrslisten. Den er ment som en retningslinje, for at vi skal klare oss uansett hva vi møter på turen, samtidig må vi tenke på vekten. Det er heller ikke meningen at du skal kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. 

Undertøy

Vi blir svette av å gå mye oppover, så styr unna bomull. Ull og syntet fungerer bra. 

2 sett ull-/superundertøy

Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntet.

Fleecejakke

Vi anbefaler en på 200-300g. 

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene. 

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene. 

Dun- eller primaloftjakke 

Kan være god å ha på toppen.

Varme votter 

Vi anbefaler vindvott med innervott.

Tynne hansker 

Til å bruke når vi går oppover.

Sokker

Husk tørre sokker i reserve, da forebygger du gnagsår. 

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue. 

Skibriller og solbriller

Skibriller som ikke dugger og solbriller som er solide, plast går fint. 

Skistøvler 

Randone eller telemark.

Ski

Ski med gode kjøreegenskaper. Randone eller telemark. Kan leies i Oslo, informasjon får du når du melder deg på.

Hjelm

Skihjelm. 

Staver

Vi anbefaler teleskopstaver. 

Skifeller

Det kan vært lurt å ta med fellevoks, hvis du har. 

Skarejern 

Ta med skarejern, det er veldig fint å ha hvis forholdene er krevende (skare/is). Spesielt aktuelt for april/mai turen. 

Fjellsko

Fint å ha med seg en par sko som er gode å gå i om dere må gå med skiene på sekken i starten av turen for å komme til snøen. Spesielt aktuelt for turen i april/mai. 

Spade

Liten, lett og i aluminium, plastspader holder ikke for å grave i skred. 

Skredsøker

Dette er en investering du forhåpentligvis ikke får bruk for. Denne skal være med på fjellet. Husk å sjekke batteriene, må være over 80%. 

Søkestang

Denne skal også være med. 

Isøks 

Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid.

Stegjern 

Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid.

Dagstursekk

Ca. 40 liter eller mer. Sekken må ha festeanordninger for ski og isøks.

Drikkeflasker/camelbak

Du bør kunne ta med deg tre liter vann. Camelbaken kan lett fryse i kalde temperaturer, så ta gjerne med trekk til drikkeflasken om det skulle bli veldig kaldt. 

Sitteunderlag  
Termos/Termoskopp Liten, hvis du liker å ha noe varmt å drikke på tur
Solkrem

Husk sunblock for leppene.

Personlig førstehjelpsutstyr

Sportstape, compeed ol.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Ørepropper  
Snacks

Nøtter, sjokolade, kjeks e.l.

Badetøy?

Kanskje vi får tid til å ta en tur i stampen eller ett hopp i fjorden?

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt
tor 2. mar 2023 søn 5. mar 2023
Petter Edvardsen Westgaard
Guide: Petter
Ledige plasser
Kr. 13 900,-
tor 16. mar 2023 søn 19. mar 2023
Petter Edvardsen Westgaard
Guide: Petter
Ledige plasser
Kr. 13 900,-
tor 23. mar 2023 søn 26. mar 2023
Ledige plasser
Kr. 13 900,-
tor 27. apr 2023 søn 30. apr 2023
Petter Edvardsen Westgaard
Guide: Petter
Ledige plasser
Kr. 13 900,-

Samarbeidspartnere