Toppturcamp for ungdom i Romsdalen

Bilder & Video
Fysisk 2/6   Risiko 3/6 4 dager 10-28 deltakere Fra Kr. 4 500,-

Romsdalen er et av landets flotteste toppturområder med alpine og majestetiske fjell. På denne campen får du lære mer om å ferdes i fjellet og ikke minst hvordan du finner det beste snøen.

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 • Et av landets flotteste toppturområde
 • Flinke lokalkjente guider som har mye å lære bort
 • Overnatting i hyggelig hus

I samarbeid med skiproff Asbjørn E. Næss og Tindevegleder Bjørn Kruse kan vi i vinter tilby youngster camp med base på populære Romsdal lodge i Isfjorden.

Topptur er mer populært enn noen gang, og det er ikke uten grunn. På topptur får du utfordret deg på ski i varierende terreng, du får fantastiske naturopplevelser der det er få andre mennesker og ikke minst er det gode sjanser for å kjøre bra snø.

Romsdalen er ett fantastisk toppturområde, med alpine topper og et stort antall med varierte nedkjøringer for alle ferdighetsnivåer. Fra huset vi bor i ser vi direkte opp til flere av toppene og nedkjøringene som er campens mest aktuelle turmål.

På campen legger vi opp til aktiv deltagelse i små grupper som gir mulighet for læring i trygge omgivelser.

For å kunne ta egne valg trenger en å øve en hel del med ski og feller på beina. Guidene på campen har kompetanse som turingbaserte frikjørere. Målet er å tillegne seg kunnskap om snøtyper, veivalg, terreng og gruppehåndtering på en fin måte. Det overordnede målet er at en kan ta noen steg mot å drive avansert skilek i små grupper. Typiske situasjoner og spørsmål vil være:

- Kan det gå skred her?

- Kan man gå trygt opp her?

- Kan man kjøre trygt ned her?

Spørsmålene er mange, men med tre dager på ski og med samlinger på kveldene gir det en god base for denne typen turer, selv om man ikke blir utlært av disse dagene legger det en god base for videre utvikling.

Det blir fine dager ute på ski og morsome dager sammen med andre som er glad i det samme som deg. 

Alder: 14-18 år

Pris: 4500 kr

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokalkjente guider

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Marit Vidnes

marit@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Vanskelighetsgrad

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel med en god grunnkondisjon og styrke. Du må kunne bruke skiutstyret ditt og ha stått en del på ski før. Du bør være veldig komfortabel med å kjøre rød bakke i alpinanlegg. Ta gjerne kontakt for å høre om dette er turen for deg. 

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

 Skredutstyr er et must for hver enkelt deltaker, det blir opplæring i bruk av utstyret på kurset. 

Sikkerhet

Norrøna Hvitserk Adventure legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap når noen er på tur, og vaktansvarlig i Norrøna Hvitserk Adventure kan kontaktes dersom noe skjer på tur. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt.  Norrøna Hvitserk Adventure har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

På denne turen har turleder siste ord når det gjelder rutevalg for å få sikre nedkjøringer. Alle deltakerne må ha skredutstyr og være kjent med bruken av dette. Grunnet vær eller føreforhold kan ruten endres fra det som står oppført i dag-for-dag-programmet.

Innkvartering

Vi bor i Isfjorden, hos Romsdal Lodge, derfra er det kort vei til de fleste aktuelle turmålene. Vi sover i dobbelt- og flersengsrom. Standarden er enkel, men svært hyggelig. Vi spiser solid frokost, lager matpakke til å ta med på tur og på kvelden spiser vi middag sammen. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (Feks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Været og snøforholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene. Introduksjonskurs i bruk av skredsøkere vil inkluderes i turprogrammet.

Pris inkluderer

 • Overnatting på dobbelt-/flersengsrom i tre netter hos Romsdal Lodge
 • Enkel middag ankomstkvelden. Frokost, nistepakke og middag de øvrige dagene (ikke middag avreisedagen)
 • Lokalkjent guide med maks seks deltakere per guide

Pris inkluderer ikke

 • Transport t/r Isfjorden
 • Mat og drikke utover oppsatte måltider
 • Personlig turutstyr, det er mulig å leie noe utstyr

Det er obligatorisk med skredutstyr, isøks og stegjern på turene. Dette utstyret kan eventuelt leies. Gi oss i så fall beskjed om dette.

Leiepriser:

Full pakke topptur: Ski, feller, staver, skisko, skredsøker, søkestang, spade og sekk. 750 kr pr dag.

Skredpakke: Skredsøker, søkestang og spade. 250 kr pr dag. 

Skipakke: Ski, feller, staver og skisko. 600 kr pr dag. 

Det er obligatorisk med skredutstyr. 

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

 

Dag for dag

dag

1

Oppmøte i Isfjorden

Overnatting Romsdalen Lodge
Måltid M

Vi møtes på overnattingsstedet i Isfjorden på kvelden. Toget ankommer Åndalsnes 19:32, vi henter der.

Oppmøtetidspunkt er senest klokka 20:00 og vi får servert en enkel middag/kveldsmat og møter de andre deltagerne. Vertskapet på stedet og guiden tar oss i mot. 

Etter middag tar vi en gjennomgang av utstyret for å sjekke at alle har med det de trenger. 

dag

2-3

Toppturer i Romsdalsfjellene

Overnatting Romsdalen Lodge
Måltid FLM

Vi spiser frokost, smører nistepakke og diskuterer turalternativer. Vi er på tur hele dagen. Vi lærer og har det hyggelig på tur og prøver å finne fram til nedkjøringene med best snøforhold - og bruker hele dagen ute. Underveis gir guiden også opplæring i sporvalg, skiteknikk og skredkunnskap. Etter hver tur, spiser vi middag på basen vår, oppsummerer hva vi har lært, går igjennom litt teori, slapper av og forbereder oss på neste tur. 

dag

4

Topptur og hjemreise

Overnatting Grøtta Gard
Måltid FL

Forhåpentligvis har vi fått flere fine toppturer og begynner å kjenne det i beina. Vi smører matpakker og forbereder oss til tur - og denne dagen velger vi kanskje et litt kortere turalternativ. Vi er uansett senest ferdig på tur til klokka 14 så det er mulig å rekke toget som går til Oslo kl 14:29. 

Skriv ut

Utstyrsliste

Gå nøye gjennom utstyrslisten. Den er ment som en retningslinje, for at vi skal klare oss uansett hva vi møter på turen, samtidig må vi tenke på vekten. Det er heller ikke meningen at du skal kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Du kan også leie utstyr, se informasjon nederst på denne siden. 

Det er en stor fordel om man har skisko og bindinger som er egnet for gåing. Skiso bør være innkjørt på forhånd, derfor er det best om du har eget utstyr. Det er mulig å leige skredutstyr. 

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 80 / hvitserk@norrona.com

Undertøy
Vi blir svette av å gå mye oppover, så styr unna bomull. Ull og syntet fungerer bra. 
2 sett ull-/superundertøy
Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntet.
Fleecejakke
Vi anbefaler en på 200-300g. 
Skalljakke
Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene. 
Skallbukse
Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene. 
Dun- eller primaloftjakke 
Kan være god å ha på toppen.
Varme votter 
Vi anbefaler vindvott med innervott.
Tynne hansker 
Til å bruke når vi går oppover.
Sokker
Husk tørre sokker i reserve, da forebygger du gnagsår. 
Lue
Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue. 
Skibriller og solbriller
Skibriller som ikke dugger og solbriller som er solide, plast går fint. 
Skistøvler 
Randone eller telemark.
Ski
Ski med gode kjøreegenskaper. Randone eller telemark. Kan leies, se informasjon lenger ned. 
Hjelm
Skihjelm. Obligatorisk
Staver
Vi anbefaler teleskopstaver. 
Skifeller
Det kan vært lurt å ta med fellevoks, hvis du har. 
Spade
Liten, lett og i aluminium, plastspader holder ikke for å grave i skred. Obligatorisk
Skredsøker
Dette er en investering du forhåpentligvis ikke får bruk for. Denne skal være med på fjellet. Husk å sjekke batteriene, må være over 80%. Obligatorisk
Søkestang
Denne skal også være med. Obligatorisk
Dagstursekk
Ca. 40 liter eller mer. Sekken må ha festeanordninger for ski/brett. 
Drikkeflasker/camelbak
Du bør kunne ta med deg tre liter vann. Camelbaken kan lett fryse i kalde temperaturer, så ta gjerne med trekk til drikkeflasken om det skulle bli veldig kaldt. 
Sitteunderlag
Termos/Termoskopp
Liten, hvis du liker å ha noe varmt å drikke på tur. 
Solkrem
Husk sunblock for leppene.
Personlig førstehjelpsutstyr
Sportstape, compeed, plaster ol.
Kamera
Husk nok plass på minnebrikken.
Inneklær til kveldene
Stil: "casual" det er også lov med stillongs
Innesko/tøfler
Ørepropper
Snacks
Nøtter, sjokolade, kjeks e.l.

Leiepriser:

Full pakke topptur: Ski, feller, staver, skisko, skredsøker, søkestang, spade og sekk. 750 kr pr dag.

Skredpakke: Skredsøker, søkestang og spade. 250 kr pr dag. 

Skipakke: Ski, feller, staver og skisko. 600 kr pr dag. 

Datoer og bestilling

Vis
man 20. feb 2023 tor 23. feb 2023
Ledige plasser
Kr. 5 300,-
tor 23. feb 2023 søn 26. feb 2023
Ledige plasser
Kr. 5 300,-

Samarbeidspartnere