Toppturer i Sogn og Nes Gård

Bilder & Video
Norsk Guide Favoritt
Topptur Nivå 3 4 dager 4-6 deltakere

Få skisteder i landet kan måle krefter med Sogn. Gode snøforhold og tilgjengelighet har gjort stedet til en av Norges mest populære, og i kombinasjon med vakre Nes Gård er forholdene lagt til rette for herlige alpine opplevelser!

Sjekk ut vårt early bird-tilbud og hvorfor det er trygt å booke tur nå.

Høydepunkter

 • Ett av Norges beste toppturområder
 • Tradisjonsrike Nes Gård

Nesten innerst i den vakre Lustrafjorden ligger Nes Gård. På et nyrenovert gårdstun fra ca. 1850 finner du inngangsdøra til overnattingsstedet som er drevet på syvende generasjon. Tilgjengelighet, gode snøforhold og variert skikjøring har gjort Sogn til en av landets desidert mest populære skiområder, og Nes Gård ligger perfekt til for å oppleve det flotteste Sogn har å by på. 

Hvitserk har lenge hatt et ønske om å arrangere toppturer i områdene hvor fjordene, fjellene og breene møter hverandre. Hurrungane, Jostedalen og Sogndalsdalen byr på uendelige muligheter, og du skal lete lenge etter et sted med så mange varierte turmuligheter som det utgangsdøra til Nes Gård har å tilby. 

Vel hjemme fra skitur nyter vi godt av et kvalitetsvertskap som har utviklet seg gjennom generasjoner. Tradisjonsrik afterski og oppvarmet badestamp står først på menyen. Her er det turfolk som serverer mat fra naturen til andre turfolk, og stemningen er alltid sosial og trivelig blant likesinnede. 

Hva er inkludert

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokalkjent Guide

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Skriv ut

Turfakta

Vanskelighetsgrad

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel med en god grunnkondisjon og styrke. Du må kunne bruke utstyret ditt og ha vært på topptur før. Vi anbefaler å legge inn noen turer i skitrekk før du blir med på tur. Ta gjerne kontakt for å høre om dette er turen for deg. 

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel om deltakerne har gode skiferdigheter. Små grupper gjør at vi er fleksible på rutevalg og kan splitte opp gruppene og velge turer etter ferdighetene. Skredutstyr er et must for hver enkelt deltaker, og det er en fordel om du vet hvordan du bruker det.

Litteraturtips:

 • "Toppturer i Norge" av Fri Flyt
 • "Den lille snøskredboka" av Kjetil Brattlien

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

På denne turen har turleder siste ord når det gjelder rutevalg for å få sikre nedkjøringer. Alle deltakerne må ha skredutstyr og være kjent med bruken av dette. Grunnet vær eller føreforhold kan ruten endres fra det som står oppført i dag-for-dag-programmet.

Innkvartering

 Vi overnatter på Nes Gård som ligger ved inngangen til de tre nasjonalparkene Jostedalen, Breheimen og Sognefjellet. Gården er drevet på syvende generasjon, og den drev tidligere husdyr og fruktproduksjon. Alle rommene har private bad, forskjellig interiør og den flotte hagen er et vakkert sted å slappe av etter endt turdag. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (Feks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Været og snøforholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene. Introduksjonskurs i bruk av skredsøkere vil inkluderes i turprogrammet.

Pris inkluderer

 • Erfaren og lokalkjent guide (1 guide per 6 gjester)
 • Overnatting i del av tomannsrom
 • Alle måltider inkl juice, kaffe og te

Pris inkluderer ikke

 • Transport tur/retur Nes Gård. Det letteste er privatbiler, evt leiebil fra flyplassen i Sogndal. Vi trenger privatbiler til å kjøre til utgangspunktet for toppturene. Hvis vi kommer tilbake et annet sted en der hvor bilene blir parkert så tar vi taxi tilbake til utgangspunktet, og deler regningen.
 • Mineralvann og alkoholholdig drikke utover juice, kaffe og te til måltidene

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Det er obligatorisk med skredutstyr, isøks og stegjern på turene. Det er ikke sikkert vi trenger isøks og stegjern på alle turene, men det er veldig fint å ha hvis forholdene krever dette. 

Dag for dag

dag

1

Velkommen til gards

Overnatting Nes Gård
Måltid M

Oppmøte på Nes Gård på kvelden. Det vakre hotellet ligger like i nærheten av flere av Sogn sine beste toppturfjell. På denne tiden av året er det ofte andre toppturentusiaster i Luster, og vi planlegger morgendagens fjellturer med guiden. 

dag

2

Et mangfold av fjell

Overnatting Nes Gård
Måltid FLM

Etter en solid og god frokost blir det avreise til dagens skitur. Vi ser an dagens vær- og føreforhold og velger ut ifra det, har vi kanskje for mange topper å velge av?

Vel hjemme på gården blir det afterski, badestamp og tre-retters middag. 

dag

3

Pudder?

Overnatting Nes Gård
Måltid FLM

Vi følger spente med på værmeldingen, og legger opp til samme opplegg som i går, men på andre topper. Har det kommet nysnø, hvordan påvirker den rutevalget, er det pudder? Vi ser an forholdene, tar avgjørelsene sammen med guider og reiser dit det er best føre. Det er ikke meningen at guiden kun skal være en veiviser, grip tak og spør om sporvalg, skredfare og andre momenter som gjør deg bedre rustet til egen tur senere. 

dag

4

En siste turdag

Måltid FL

Etter en god frokost sjekker vi ut av hotellet og gjør oss klare for nye turmuligheter. Tiden må utnyttes så godt som det lar seg gjøre, så vi finner et sted i nærheten som passer med alles timeplan. Målet vårt for dagene er at du skal sitte igjen med kunnskap om Sogn som destinasjon, og kanskje lysten på å besøke stedet igjen ved en senere anledning. 

Skriv ut

Utstyrsliste

Gå nøye gjennom utstyrslisten. Den er ment som en retningslinje, for at vi skal klare oss uansett hva vi møter på turen, samtidig må vi tenke på vekten. Det er heller ikke meningen at du skal kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. 

Undertøy

Vi blir svette av å gå mye oppover, så styr unna bomull. Ull og syntet fungerer bra. 

2 sett ull-/superundertøy

Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntet.

Fleecejakke

Vi anbefaler en på 200-300g. 

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene. 

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene. 

Dun- eller primaloftjakke 

Kan være god å ha på toppen.

Varme votter 

Vi anbefaler vindvott med innervott.

Tynne hansker 

Til å bruke når vi går oppover.

Sokker

Husk tørre sokker i reserve, da forebygger du gnagsår. 

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue. 

Skibriller og solbriller

Skibriller som ikke dugger og solbriller som er solide, plast går fint. 

Skistøvler 

Randone eller telemark.

Ski

Ski med gode kjøreegenskaper. Randone eller telemark. Kan leies i Oslo, informasjon får du når du melder deg på. 

Hjelm

Skihjelm. 

Staver

Vi anbefaler teleskopstaver. 

Skifeller

Det kan vært lurt å ta med fellevoks, hvis du har. 

Skarejern 

Ta med skarejern, det er veldig fint å ha hvis forholdene er krevende (skare/is).

Spade

Liten, lett og i aluminium, plastspader holder ikke for å grave i skred. 

Skredsøker

Dette er en investering du forhåpentligvis ikke får bruk for. Denne skal være med på fjellet. Husk å sjekke batteriene, må være over 80%. 

Søkestang

Denne skal også være med. 

Isøks 

Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid.

Stegjern 

Kan leies, gi eventuelt beskjed i god tid.

Dagstursekk

Ca. 40 liter eller mer. Sekken må ha festeanordninger for ski og isøks.

Drikkeflasker/camelbak

Du bør kunne ta med deg tre liter vann. Camelbaken kan lett fryse i kalde temperaturer, så ta gjerne med trekk til drikkeflasken om det skulle bli veldig kaldt. 

Sitteunderlag  
Termos/Termoskopp Liten, hvis du liker å ha noe varmt å drikke på tur
Solkrem

Husk sunblock for leppene.

Personlig førstehjelpsutstyr

Sportstape, compeed ol.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Ørepropper  
Snacks

Nøtter, sjokolade, kjeks e.l.

 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt
fre 26. mar 2021 man 29. mar 2021
Ledige plasser
Kr. 10 900,-
tor 8. apr 2021 søn 11. apr 2021
Ledige plasser
Kr. 10 900,-

Samarbeidspartnere