Toppturhelg i Lofoten

Bilder & Video
Nyhet
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 4 dager 3-6 deltakere Fra Kr. 15 500,-

Lofoten - der spisse tinder møter dype daler, hvite strender og dramatisk klippelandskap. Øyriket som har gitt oss godt fiske i en årrekke byr også på noen av Norges beste skifjell. Fjellene er lett tilgjengelig, turforslagene er uendelige og på en godværsdag kan selv de mest hardbarka få en tåre i øyekroken av hvor eneståene Lofoten er. Bli med oss på ski i verdens vakreste øyrike. 

 

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

 

Høydepunkter

 • Skikjøring i et av landets beste skiområder
 • 3 dager med erfaren guide som viser vei til de fineste toppene og beste snøforholdene
 • 3 overnattinger i sjarmerende og romslige rorbuer med eget bad
 • Nærhet til utallige topper og skimuligheter
 • Vellsmakende 3-retters middag på en av Lofotens beste restauranter hver kveld

Med sine spektakulære fjelltopper er Lofoten skapt for skikjøring. Utsikten fra toppene kan ta pusten fra de fleste. Det å suse nedover fjellsidene, ned til det asurblå havet med utsikt utover den dramatiske nordnorske naturen gjør at de aller fleste som har fått en smakebit av skikjøring i Lofoten kommer tilbake år etter år. 

På denne turen bor vi på komfortable og sentrale Svinøya Rorbuer i Svolvær. Her har vi nærhet til noen av de beste skifjellene i Lofoten og sannsynligheten for god snø er også best her. Vi bruker dagene på ski, og tar så mange topper og nedkjøringer som vi orker og har lyst til. Skimulighetene er mange og fjella her i Nord tillater oss å ta både en, to og tre topper iløpet av en dag. Når beina trenger hvile for natten vender vi tilbake til rorbuene våre, får oss en god og varm dusj, for så å spise på en av Lofotens beste restauranter.

Hvilke topper som er aktuelle bestemmes av guiden på den gitte dagen for å sikre trygge og gode skiopplevelser. Aktuelle topper kan være Pilan (828 moh), Sautinden (596), Småtindan (700 moh), Kvittinden (696 moh) Geitgaljartiden (1085 moh), Himmeltindane (931 moh), Stornappstinden (740 moh) og Torskmannen (755 moh). Ja, mulighetene er mange og her skal vi klare å finne noe for en hver smak.

 

  

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Erfaren guide
 • All transport som beskrevet i dag til dag programmet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Thea Torvund Langeland

thea@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk.

Vanskelighetsgrad

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel med en god grunnkondisjon og styrke. Du må ha stått en del på ski og det er en fordel om du har gått en del på topptur, men det viktigste er at du er i god form. Ta gjerne kontakt for å høre om dette er turen for deg.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

For å få maks utbytte ut av denne turen er det en fordel om deltakerne har gode skiferdigheter. Skredutstyr er et must for hver enkelt deltaker, og det er en fordel om du vet hvordan du bruker det. Introduksjonskurs i bruk av skredsøkere vil inkluderes i turprogrammet.

Litteraturtips:

 • "Toppturer i Norge" av Fri Flyt
 • "Den lille snøskredboka" av Kjetil Brattlien

Alle Hvitserks gjester får rabatt hos nettbutikken til reisebokhandelen Nomaden, www.nomaden.no. Nomaden har et stort utvalg av tur- og guidebøker, klær, reiseutstyr og kart. Rabattkoden til Nomadens nettbutikk får du når du melder deg på turen.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt.  

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

På denne turen har guiden siste ord når det gjelder rutevalg for å få sikre nedkjøringer. Alle deltakerne må ha skredutstyr og være kjent med bruken av dette. Grunnet vær- eller føreforhold kan ruten endres fra det som står oppført i dag-for-dag-programmet.

Innkvartering

Vi bor på Svinøya Rorbuer, derfra er det kort vei til de fleste aktuelle turmålene. Vi sover i dobbeltrom med dobbeltseng eller delte senger etter ønske, dersom du reiser alene sørger vi for at du deler rom med noen av samme kjønn. Vi spiser solid frokost, lager matpakke til å ta med på tur og på kvelden spiser vi lang og hyggelig middag. Det er også mulig å bo på enerom mot et enkeltromstillegg på 2000 NOK. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (F.eks. kan du reise til Lofoten hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å gå på topptur. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål).

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Været og snøforholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene. 

Minimum: 3 gjester; Maksimum: 6 gjester

Pris inkluderer

 • Erfaren guide 
 • Tre netter på Svinøya rorbuer
 • Frokost, nistepakke og middag (ikke middag avreisedagen)
 • Innføring i skredproblematikk og bruk av utstyr

Pris inkluderer ikke

 • Mineralvann og alkoholholdige drikkevarer 
 • Personlig turutstyr
 • Transport tur/retur Svinøya Rorbuer
 • Enkeltromstillegg på 2000 NOK

Det er obligatorisk med skredutstyr, isøks og stegjern på turen, det er ikke sikkert vi trenger isøks og stegjern på alle turene, men det er veldig fint å ha hvis forholdene krever dette. Dette utstyret kan eventuelt leies mot et pristillegg. Gi oss i så fall beskjed om dette i god tid. 

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Oppmøte

Overnatting Svinøya Rorbuer
Måltid M
Transport ca. 10 min

Vi møtes på Svinøya Rorbuer ca. kl. 16:00, kun 10 minutters kjøretur fra Svolvær flyplass. Det går også buss. Vi sjekker inn i rorbuene vi skal ha under oppholdet før vi går over utstyr og kjører en gjennomgang av sikkerhet på tur og forventninge til helgen. På kvelden møtes vi på Børsen Spiseri og samles rundt en vellsmakende 3-retters middag. Etter en hyggelig kveld kryper vi til køys og gleder oss til morgendagen og skiturene vi har i vente. Under oppholdet vil vi holde øye med nordlysvarselet, så om nordlyset skal vise seg tar vi på oss yterklærne og drar på jakt.

dag

2-3

Topptur - uendelige valgmuligheter

Overnatting Svinøya Rorbuer
Måltid F, L, M
Tid 6-8 timer

Vi nyter en god frokost, etterfulgt av briefing for dagen. Så spenner vi på oss skiene og nå skal vi ut å leke oss i topptureldoradoet. Guiden vår legger opp turene etter snøforhold, skredvarsel, værutsikter og gruppas preferanser. Det gir oss muligheten til å håndplukke turene med informasjon og bakgrunn i vær og føre for helgen. Så pakk sekken, spenn på dere skiene - også drar vi på tur i ville og vakre Lofoten. Vi spiser god mat og hygger oss på kveldene med 3-retters middag på en av Lofotens beste restauranter, Børsen Spiseri, før vi tar kvelden. 

dag

4

Siste tur og hjemreise

Måltid F, L
Transport ca. 10 min

Det fine med terrenget her i Nord er tilgjengeligheten til fjella, og det er null problem å rekke en siste topptur, slik at vi makser oppholdet vårt til det fulle. For å få mest mulig ut av siste dagen kommer vi oss ut på tur ganske raskt etter frokost og får med oss noen siste svinger og tar inn de siste inntrykkene av den fantastisk naturen her i Nord. 

Vi avslutter dagen slik at de som ønsker rekker kveldsflyet til Bodø, og videre fly til Tromsø, Bergen eller Oslo. Det er også mulig å rekke siste flyet fra Evenes denne dagen. 

Vi håper at turen med oss i Norrøna Hvitserk vil gi deg minner for livet og ønsker om å delta på enda flere eventyr.

 

 

Skriv ut

Utstyrsliste

Se nøye over denne listen, og sørg for at du tar med deg alt du trenger. Vi oppfordrer deg til å bruke det du har til denne turen, og kjøpe nytt hvis du mangler noe viktig på listen nedenfor. Vi har delt utstyrslisten i tre kategorier:

 1. Påkrevd: Hvis du ikke eier dette utstyret, må du skaffe det til turen.
 2. Anbefalt: Utstyr som vil være praktisk å ha med, men ikke avgjørende. 
 3. Valgfritt: Moro, ekstra luksus.

Bekledning i flere lag er ekstremt viktig i et variabelt klima som vi har i Norge. Denne listen vil ta deg gjennom det viktigste. Husk det norske ordtaket "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær", og forbered deg riktig til all slags vær. 

Ta kontakt med oss på hvitserk@norrona.com hvis du har noen spørsmål.

Vi anbefaler alltid ull i når det gjennomføres aktiviteter i de norske fjellene, men hvis du allerede har syntetiske lag og ikke vil kjøpe nye, er syntetisk greit.

Påkrevd:

SKI, SKISTØVLER OG STAVER
Ski og skisko med gode kjøreegenskaper. Randone eller telemark. Vi anbefaler teleskopstaver. 
HJELM
Sikkerhet først! Sørg for at den passer over luen din, og at den ikke beveger på seg når du rører på hodet. 
SKIFELLER
Det kan være lurt å ta med fellevoks hvis du har.
SKAREJERN
For ekstra hjelp i bratt terreng og hvis forholdene er krevende. 
SKREDSØKER, SPADE, SØKESTANG
Ta med ekstra batterier for skredsøkeren, og sørg for at den alltid har over 90% batterikapasitet igjen. 
ISØKS OG STEGJERN 
Kan leies. Gi eventuelt beskjed i god tid.
2 SETT ULL-/SUPERUNDERTØY
Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntetisk. 
MELLOMLAG
En ull- eller fleece-topp i middels tykkelse.
DUN- ELLER PRIMALOFTJAKKE
En tykk, varm, isolert jakke for å ta på under pauser. Vi anbefaler dun eller syntetisk. 
SKALLJAKKE
Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene. 
EKSTRA LAG TIL OVERKROPP
Ta med et ekstra lag til overkroppen hvis du fort blir kald. 
HANSKER OG VOTTER
1 tynt par hansker/votter til å bruke når vi går oppover. 1 par med overtrekksvotter for ekstra beskyttelse. 1 par med ekstra tykke votter. 3 totalt. 
LUE
Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue. 
SOKKER
Her anbefaler vi ullsokker. Husk tørre sokker i reserve - da forebygger du gnagsår. 
DAGSTURSEKK
Skisekk for nødvendig utstyr: Mat, vann, skredsøker, spade, søkestang, klær, førstehjelpsskrin, osv. 30-50 liter er anbefalt. 
SOLBRILLER
UV-styrke, vi anbefaler en stropp for å holde dem på plass og slik at du ikke minster dem.
SOLKREM/LEPPEKREM
For dagene hvor det er fint vær.
VANNFLASKER
Isolerte vannflasker, 2 liters kapasitet. Camelback er ikke anbefalt der denne vil fryse i kalde temperaturer. 
TOALETTSAKER
Personlige preferanser: Shampoo, tannbørste, sminke, deodorant, hårbørste etc. 
PERSONLIGE MEDIKAMENTER
Forsikre deg om at du tar med deg personlige medisiner du trenger på turen, og sørg for at Norrøna Hvitserk-kontoret er oppdatert om dine allergier eller behov.
SKALLBUKSE
Vanntette og vindtette skallbukser. Gortex er best. Vi anbefaler et alternativ med glidelås til ventilasjon. 
HODELYKT
Sørg for å ha med ekstra batterier til kulden.
SKO TIL BRUK INNENDØRS
Det er obligatorisk å etterlate våte sko ved inngangen, så innesko er viktig å ha med. 

Anbefalt:

UNDERTØY AV ULL
Vi anbefaler å ta med undertøy av ull til turen hvis du fryser lett. 
KOMPRESJONSPOSER FOR UTSTYR
Anbefales for oppbevaring av utstyr, for å holde det tørt, i tillegg til å minimere plassen som dunjakken din tar. 
SKJERF ELLER BUFF
For å beskytte nakke eller fjes ved dårlig vær. 
TERMOS
Vi anbefaler å ha med termos til dagsturene. 
FØRSTEHJELPSSKRIN
Hvis du har turhjelpemidler som er spesifikke for deg: dvs. blemmepleie, ibuprofen, osv ...
KAMERA
Det er viktig å være til stede mens du går, men det er også viktig å ta med noen øyeblikksbilder hjem for mimring. 
HVERDAGSKLÆR
En påminnelse om å ta med seg et sett med klær som man kan anvende når man ikke er på tur. Et ekstra par med sko anbefales også. 
SITTEUNDERLAG
Anbefales på det sterkeste for isolasjon mot bakken. 
BADETØY
En badedrakt og et lite håndkle hvis du vil bade, ta boblebad eller badstue.
HODELYKT
Husk nye batterier.

Valgfritt:

ANTIBAC
Ved behov i løpet av turen. 
VÅTSERVIETTER ELLER TOALETTPAPIR
Hvis du har behov for å gå på do underveis på tur. Vi kaster ingenting i naturen, så alt brukt må pakkes ned i poser og kastes ved beleilighet. 
ØREPROPPER
Hvis du sover lett. 
SNACKS
Sjokolade, nøtter eller energibarer etter behov. 

Sengetøy og håndklær er inkludert gjennom hele turen. 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere