Toppturhelg på Senja

Bilder & Video
Nyhet
Fysisk 3/6   Risiko 4/6 4 dager 4-6 deltakere Fra Kr. 16 500,-

Senja, et fantastisk sted som får mindre oppmerksomhet enn sine naboer i nord, der det ligger midt mellom Lofoten og Lyngen. Helt ufortjener mener vi. Norges nest største øy kan by på uendelig med turmuligheter, og det er aldri langt til et skifjell. Fjellene er mange og urørte snødekte fjellsider ligger og venter på deg. Alpine topper, knallblått hav, gode snøforhold og et hyggelige overnattingssted gjør denne langhelgen til en drømmetur for toppturentusiaster. 

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 • Et av landets flotteste toppturområder
 • 3 overnattinger på Mefjord brygge
 • Erfaren guide som finner frem til de beste snøforholdene og fineste toppene
 • Velsmakende 3-retter middag på Salteriet hver kveld
 • Nærhet til utallige topper og skimuligheter

Vi har lagt vår elsk på eventyrøya i nord, og vinteren er virkelig en tid det er verdt å avlegge øya som kan by på noen av Norges beste skifjell et besøk. Med et 50 talls topper på mer enn 750 meter over havet er Senja et paradis for toppturer. Her kan vi rekke både en, to og tre topper iløpet av en dag. Som flere steder i nord er naturen dramatisk med fjell som stuper ned i havet og kontrasten mellom snødekt eventyrland og asurblått hav vil trollbinde de fleste. Øya som kalles "Norge i miniatyr" kan by på et mangfolk av terrengtyper og er en spennede toppturdestinasjon som passer de fleste. 

Vi har base på Mefjord Brygge, som ligger i perfekt nærhet til de beste skifjellene på øya. Med 3 skidager til rådighet, er turmulighetene mange. Vi kjører dit forholdene er best, spenner på oss skiene og tar så mange topper vi ønsker og orker, før vi vender snuten tilbake til hotellet som venter på oss med mulighet for sauna, badestamp og en vellsmakende 3-retters middag. Kanskje er vi heldige og får sett det magiske nordlyset danse over nattehimmelen mens vi er på besøk.

Hvilke topper som er aktuelle bestemmes av guiden på den gitte dagen for å sikre trygge og gode skiopplevelser. Aktuelle topper kan være Store Hesten (874 moh), Stormoa (973 moh), Grytetippen (885 moh), Keipen (938 moh), Segla (639 moh) og Husfjellet (632 moh). Guiden vår er en erfaren skiguide med gode kjennskaper til området, og vil finne frem til fjell og områder med gode snøforhold.

 

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 4

Aktiviteter/turer med betydelig risiko. Hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de krever profesjonell hjelp. Om ikke retningslinjer fra guider og/eller selskapet følges kan man utsette seg for hendelser som i verste fall resulterer i alvorlige skader. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag-til-dag programmet
 • Erfaren guide
 • All transport som beskrevet i dag-til-dag programmet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Thea Torvund Langeland

thea@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk.

Vanskelighetsgrad

For å få maks utbytte av denne turen er det en fordel med en god grunnkondisjon og styrke. Du må ha stått en del på ski og det er en fordel om du har gått en del på topptur, men det viktigste er at du er i god form. Ta gjerne kontakt for å høre om dette er turen for deg.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

For å få maks utbytte av denne turen er det en fordel om deltakerne har gode skiferdigheter. Guiden vil tilpasse turen etter snøforhold og gruppas ferdighetsnivå. Skredutstyr er et must for hver enkelt deltaker, og det er en fordel om du vet hvordan du bruker det. Introduksjonskurs i bruk av skredsøkere vil inkluderes i turprogrammet.

Litteraturtips:

 • "Toppturer i Norge" av Fri Flyt
 • "Den lille snøskredboka" av Kjetil Brattlien

Alle Hvitserk gjester får rabatt hos nettbutikken til reisebokhandelen Nomaden, www.nomaden.no. Nomaden har et stort utvalg av tur- og guidebøker, klær, reiseutstyr og kart. Rabattkoden til Nomadens nettbutikk får du når du melder deg på turen.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt.  

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

På denne turen har guiden siste ord når det gjelder rutevalg for å få sikre nedkjøringer. Alle deltakerne må ha skredutstyr og være kjent med bruken av dette. Grunnet vær- eller føreforhold kan ruten endres fra det som står oppført i dag-for-dag-programmet. 

Innkvartering

Vi bor på Mefjord brygge, derfra er det kort vei til de fleste aktuelle turmålene. Vi sover i hytter med to dobbeltrom med dobbeltseng eller delte senger etter ønske, dersom du reiser alene sørger vi for at du deler rom med noen av samme kjønn. Vi spiser solid frokost, lager matpakke til å ta med på tur og på kvelden spiser vi lang og hyggelig middag. Det er også mulig å bo på enerom mot et enkeltromstillegg på 2500 NOK. Kan ikke garantere privat bad ved enkeltromsbooking. 

Hvordan komme seg dit? 

Guiden deres vil møte dere i Finnsnes torsdag og sammen kjører vi til overnattingsstedet vårt for oppholdet, Mefjord brygge. Den enkleste måten å komme seg til Senja er fly til Tromsø fra Oslo, Bergen eller Trondheim med Norwegian eller SAS og hurtigbåten til Finnsnes. Det er også mulig å fly til Evenes eller Bardufoss og derifra er det busskorrespondanse eller hurtigbåt til Finnsnes. Ved behov kan vi bistå med både transport og ekstra overnatting både før og etter tur. Ta kontakt hvis dette er ønskelig. Fra Tromsø går det hurtigbåten fra sentrumskaia og til Finnsnes (ca. 1 time 20 minutter) hvor dere møter guiden deres. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (F.eks. kan du reise til Senja hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å gå på topptur. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål).

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Været og snøforholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene.

Minimum: 4 gjester; Maximum: 6 gjester 

Pris inkluderer

 • Erfaren guide (1 guide per 6 gjest)
 • Tre netter på Mefjord brygge
 • Frokost, nistepakke og middag (ikke middag avreisedagen)
 • Innføring i skredproblematikk og bruk av utstyr

Pris inkluderer ikke

 • Minralvann og alkoholholdige drikkevarer 
 • Personlig turutstyr
 • Transport til Finnsnes 
 • Enkeltromstillegg på 2500 NOK

Det er obligatorisk med skredutstyr, isøks og stegjern på turen, det er ikke sikkert vi trenger isøks og stegjern på alle turene, men det er veldig fint å ha hvis forholdene krever dette. Dette utstyret kan eventuelt leies mot et pristillegg. Gi oss i så fall beskjed om dette i god tid.

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Oppmøte i nord

Overnatting Mefjord Brygge
Måltid M
Transport 1t 20 minutter

Dere vil bli møtt av guiden deres på ferjekaia i Finnsnes og kjører sammen til Mefjord Brygge, overnattingsstedet vårt for helgen. Det er mulig å møte direkte ved overnattingsstedet om man ønsker. Vi sjekker inn på rommene, går over utstyr og kjører en gjennomgang av sikkerhet på tur og forventninger til helgen. Så spiser vi en god 3-retters middag sammen, blir kjent og koser oss i den lune atmosfæren på restauranten Salteriet. Vi kryper til køys og får en god natt søvn før toppturhelgen er i gang.

dag

2-3

Toppturer på Senja

Overnatting Mefjord brygge
Måltid F, L, M
Tid 6-8 timer

Vi nyter en god frokost, etterfulgt av briefing for dagen. Så spenner vi på oss skiene og nå skal vi ut å leke oss i topptureldoradoet. Guiden vår legger opp turene etter snøforhold, skredvarsel, værutsikter og gruppas preferanser. Det gir oss muligheten til å håndplukke turene med informasjon og bakgrunn i vær og føre for helgen. Om været og forholdene tillater det, og nordlysvarselet er på vår siden kan det også bli muligheter for en topptur under det dansende kunstverket. Badstuen og badestampen står klar til oss etter tur og kan hjelpe til med å lege slitne bein. Vi spiser god mat og hygger oss på kveldene med 3-retters middag laget av lokale råvarer, med Nordnorske tradisjoner med en kreativ vri før vi tar kvelden.

dag

4

Siste tur og hjemreise

Måltid F, L
Transport 1t 20 minutter
Tid 4-6 timer

Vi har kommet til siste dag i vinterparadiset, og skal snart vende snuta hjemover. Før det rekker vi en siste topptur. Vi spiser frokost og pakker sakene våre, før vi drar ut. Det fine med fjella i Nord er at man kan få mye bra nedkjøring og utsikt uten for mye innsats. Vi kjører våre siste svinger ned til havkanten, setter oss i bilen og kjører til Tromsø lufthavn (ca. 3,5 time). Vi legger opp dagen slik at vi rekker flyet til Oslo fra kl. 19:00 og utover, med mulige flyvninger videre til Bergen, Trondheim og Stavanger.

Vi takker for turen og håper du har fått noen gode turminner fra nydelige Senja. Vi sier på gjensyn og takk for denne gang.

Skriv ut

Utstyrsliste

Se nøye over denne listen, og sørg for at du tar med deg alt du trenger. Vi oppfordrer deg til å bruke det du har til denne turen, og kjøpe nytt hvis du mangler noe viktig på listen nedenfor. Vi har delt utstyrslisten i tre kategorier:

 1. Påkrevd: Hvis du ikke eier dette utstyret, må du skaffe det til turen.
 2. Anbefalt: Utstyr som vil være praktisk å ha med, men ikke avgjørende. 
 3. Valgfritt: Moro, ekstra luksus.

Bekledning i flere lag er ekstremt viktig i et variabelt klima som vi har i Norge. Denne listen vil ta deg gjennom det viktigste. Husk det norske ordtaket "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær", og forbered deg riktig til all slags vær. 

Ta kontakt med oss på info@hvitserk.no hvis du har noen spørsmål.

Vi anbefaler alltid ull i når det gjennomføres aktiviteter i de norske fjellene, men hvis du allerede har syntetiske lag og ikke vil kjøpe nye, er syntetisk greit.

Påkrevd:

SKI, SKISTØVLER OG STAVER
Ski og skisko med gode kjøreegenskaper. Randone eller telemark. Vi anbefaler teleskopstaver. 
HJELM
Sikkerhet først! Sørg for at den passer over luen din, og at den ikke beveger på seg når du rører på hodet. 
SKIFELLER
Det kan være lurt å ta med fellevoks hvis du har.
SKAREJERN
For ekstra hjelp i bratt terreng og hvis forholdene er krevende. 
SKREDSØKER, SPADE, SØKESTANG
Ta med ekstra batterier for skredsøkeren, og sørg for at den alltid har over 90% batterikapasitet igjen. 
ISØKS OG STEGJERN 
Kan leies. Gi eventuelt beskjed i god tid.
2 SETT ULL-/SUPERUNDERTØY
Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntetisk. 
MELLOMLAG
En ull- eller fleece-topp i middels tykkelse.
DUN- ELLER PRIMALOFTJAKKE
En tykk, varm, isolert jakke for å ta på under pauser. Vi anbefaler dun eller syntetisk. 
SKALLJAKKE
Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene. 
EKSTRA LAG TIL OVERKROPP
Ta med et ekstra lag til overkroppen hvis du fort blir kald. 
HANSKER OG VOTTER
1 tynt par hansker/votter til å bruke når vi går oppover. 1 par med overtrekksvotter for ekstra beskyttelse. 1 par med ekstra tykke votter. 3 totalt. 
LUE
Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue. 
SOKKER
Her anbefaler vi ullsokker. Husk tørre sokker i reserve - da forebygger du gnagsår. 
DAGSTURSEKK
Skisekk for nødvendig utstyr: Mat, vann, skredsøker, spade, søkestang, klær, førstehjelpsskrin, osv. 30-50 liter er anbefalt. 
SOLBRILLER
UV-styrke, vi anbefaler en stropp for å holde dem på plass og slik at du ikke minster dem.
SOLKREM/LEPPEKREM
For dagene hvor det er fint vær.
VANNFLASKER
Isolerte vannflasker, 2 liters kapasitet. Camelback er ikke anbefalt der denne vil fryse i kalde temperaturer. 
TOALETTSAKER
Personlige preferanser: Shampoo, tannbørste, sminke, deodorant, hårbørste etc. 
PERSONLIGE MEDIKAMENTER
Forsikre deg om at du tar med deg personlige medisiner du trenger på turen, og sørg for at Hvitserk-kontoret er oppdatert om dine allergier eller behov.
SKALLBUKSE
Vanntette og vindtette skallbukser. Gortex er best. Vi anbefaler et alternativ med glidelås til ventilasjon. 
HODELYKT
Sørg for å ha med ekstra batterier til kulden.
SKO TIL BRUK INNENDØRS
Det er obligatorisk å etterlate våte sko ved inngangen, så innesko er viktig å ha med. 

Anbefalt:

UNDERTØY AV ULL
Vi anbefaler å ta med undertøy av ull til turen hvis du fryser lett. 
KOMPRESJONSPOSER FOR UTSTYR
Anbefales for oppbevaring av utstyr, for å holde det tørt, i tillegg til å minimere plassen som dunjakken din tar. 
SKJERF ELLER BUFF
For å beskytte nakke eller fjes ved dårlig vær. 
TERMOS
Vi anbefaler å ha med termos til dagsturene. 
FØRSTEHJELPSSKRIN
Hvis du har turhjelpemidler som er spesifikke for deg: dvs. blemmepleie, ibuprofen, osv ...
KAMERA
Det er viktig å være til stede mens du går, men det er også viktig å ta med noen øyeblikksbilder hjem for mimring. 
HVERDAGSKLÆR
En påminnelse om å ta med seg et sett med klær som man kan anvende når man ikke er på tur. Et ekstra par med sko anbefales også. 
SITTEUNDERLAG
Anbefales på det sterkeste for isolasjon mot bakken. 
BADETØY
En badedrakt og et lite håndkle hvis du vil bade, ta boblebad eller badstue.
HODELYKT
Husk nye batterier.

Valgfritt:

SKO TIL BRUK INNENDØRS
Det er obligatorisk å etterlate våte sko ved inngangen, så innesko er fint å ha med. 
ANTIBAC
Ved behov i løpet av turen. 
VÅTSERVIETTER ELLER TOALETTPAPIR
Hvis du har behov for å gå på do underveis på tur. Vi kaster ingenting i naturen, så alt brukt må pakkes ned i poser og kastes ved beleilighet. 
ØREPROPPER
Hvis du sover lett. 
SNACKS
Sjokolade, nøtter eller energibarer etter behov. 

Sengetøy og håndklær er inkludert gjennom hele turen. 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt
tor 30. mar 2023 søn 2. apr 2023
Ledige plasser
Kr. 16 500,-

Samarbeidspartnere