Trolltunga, Preikestolen, Kjerag og Folgefonna

Bilder & Video
Norsk Guide Favoritt
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 6 dager 6-12 deltakere Fra Kr. 29 000,-

De tre store ikoniske fjellformasjonene på en uke, mange høydepunkter på kort tid! Vi reiser i liten gruppe og turen starter og avslutter i Oslo. Underveis skal vi også innom Haukelisterer, Folgefonna på bretur, og siste kvelden tilbringer vi på ærverdige Dalen hotell i Telemark. Har du lenge tenkt på å oppleve disse kjente stedene, men ennå ikke gjort det? Nå er tiden inne!

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 • Trolltunga
 • Brevandring på Folgefonna
 • Preikestolen
 • Kjerag

Vi reiser i en liten gruppe med minibuss fra Oslo og bor første natten på Trolltunga Hotell. Deretter står Trolltunga på turprogrammet, men vi har lagt inn to dager i Rosendal. På den måten får vi også med oss en bretur på Folgefonna - en av Norges største og vakreste breer. Vi er fleksible, så vi velger å gå til Trolltunga den dagen det er best vær. Er det tid og ønske om det, får vi også mulighet til å oppleve enten vakre Jondal eller Rosendal før vi reiser videre. På denne turen får du oppleve mnage av Norges flotteste turmål på bare en uke! 

Turen går da til Preikestolen - et av Norges aller mest kjente turmål! Er været fint, satser vi på en sen ettermiddagstur og guiden serverer middag på fjellplatået etter at de fleste andre har gått hjem. Vi bor på den prisbelønte Preikestolhytta, en DNT-hytte som har fått mange priser for sin særegne arkitektur. 
 
Videre reiser vi inn Lysefjorden og får se Preikestolen fra vannet før vi ankommer Lysebotn, helt innerst i Lysefjorden. Vi går opp på Kjerag, et annet ikonisk turmål. Kanskje våger vi oss ut på selve Kjeragbolten, og er vi heldige får vi se noen av basehopperne som bruker de stupbratte fjellsidene rundt Lysebotn som utgangspunkt.

Etter Kjerag kjører vi til eventyrlige Dalen hotell, og avslutter kvelden med i ett kunstverk av badstu, Soria Moria saunaen rett ved hotellet. Etter vi har vasket oss rene spiser vi siste middag sammen for turen og ser tilbake på den fartsfyllte uken.

Flere av dagene på fjellet er relativt lange, og vi går på fjelltur fem dager på rad. Skal du ha full glede av denne rundturen, bør du være turvant og i god form. Denne Hvitserk-turen foregår med en liten gruppe (maks 12 gjester) og går med egen minibuss. Turen starter og slutter i Oslo.

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Pris inkluderer

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokal guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Thea Torvund Langeland

thea@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk. 

Vanskelighetsgrad

Nivå 3 av 5. Les mer om graderingen på våre turer her. Dette er en tur som passer for deg som har gått en del del i fjellet tidligere. Vi går på fjellet fem dager på rad, men alle turene er ikke like harde. Terrenget er kupert og det kan være innen 1200-1500 høydemeter på hver etappe.

Sikkerhet

Norrøna Hvitserk Adventure legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Norrøna Hvitserk Adventure kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Norrøna Hvitserk Adventure har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Du finner utstyrlisten under fanen "utstyrsliste" i menyen over. Du trenger dagstursekk med det du trenger til fotturene, med plass til ekstra klær, mat, vann og kamera, så kan bagasjen ligge igjen enten i bilen eller på overnattingsstedet. På grunn av begrenset plass i minibussen, ber vi deg om å kun ha med en stk bagasje(helst duffelbag, lettere å få plass til den i kjøretøyet). 

Vi har med fellesutstyr som førstehjelpssutstyr og vindsekk.

Innkvartering

Vi overnatter på det vi mener er de triveligste hotellene og hyttene. Det er lagt opp til at alle overnatter i dobbeltrom, men gi beskjed dersom du ønsker å betale ekstra for enkeltrom, så prøver vi å ordne det. All mat er inkludert som beskrevet i dag til dag programmet. Reiser du alene og ønkser garantert enkeltrom, kan du velge enkeltrom når du melder deg på. Dette koster kr 4000,- NOK per pers. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (Feks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Været og forholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene.

Pris inkluderer

 • All lokal transport.
 • 5 overnattinger i twinrom. 
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet.
 • Lokalkjent guide

Pris inkluderer ikke

 • Transport til og fra oppmøtestedet i Oslo
 • Drikke til måltidene (vin, øl etc.)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

 

Dag for dag

dag

1

Fra Oslo til fjellene

Overnatting Trolltunga Hotell
Måltid M
Transport 5

Vi møtes i Oslo sentrum rundt 10:00. Guiden henter gruppen på et avtalt sted og sammen kjører dere i 5 timer mot vest. Vi tar lunsjpausen ved Heddal Stavkirke, og går en liten tur på Haukeliseter, før vi kjører videre til Odda og Trolltunga Hotell, hvor vi får servert tre-retters middag og lader opp til de neste dagene.

dag

2

Trolltunga

Overnatting Rosendal
Måltid FLM
Transport 1-2 timer
Tid 10-12 timer
Stigning 1000m
Nedstigning 1000m
Avstand 25-30km

Folk reiser fra hele verden for å få med seg denne spektakulære fjellformasjonen som henger i luften 1100 meter over havet. I dag er det vår tur! Dette er en ganske lang tur på 8-10 timer, men det er både gjennomførbart og verdt turen! På toppen tar vi oss god tid til å slappe av og ta de obligatoriske bildene ute på selve tunga. Når vi kommer ned reiser vi til vakre Rosendal, som har huset mange kunstnere, spesielt i romatikken, og det er ikke uten grunn. Skulle det være dårlig vær denne dagen, er det mulig å bytte om på dag 2 og 3, slik at vi får best mulig vær på Trolltunga.

dag

3

Bretur på Folgefonna

Overnatting Rosendal
Måltid FLM
Transport 1-2 timer
Tid 4-6 timer
Avstand 5-6km

Etter frokost kjører vi fra Jondal opp til Folgefonna, her skal vi i løpet av noen flotte timer få oppleve brelandskapet. Folgefonna er Norges tredje største bre, og den ligger i Folgefonna nationalpark. Vi har med oss dyktige breførere på turen som kan lære oss om isen, og de vil geleide oss trygt mellom de spektakulære bresprekkene. I fint vær kan vi nyte den fantastiske utsikten til fjordlanskapet rundt oss. Vi går i rolig tempo og nyter isen og utsikten. Vi tilbringer en ny natt i Rosendal, og spiser en god middag før vi trekker oss tilbake for kvelden.

dag

4

Preikestolen

Overnatting Preikestolen Fjellstue
Måltid FLM
Transport 4-5 timer
Tid 3-4 timer
Stigning 350m
Nedstigning 350m
Avstand 6km

Etter en rolig frokost kjører vi i rundt 4 timer gjennom et nydelig kystlandskap til Preikestolen Fjellhytte, som har vunnet mange priser for sin unike arkitektur. Etter at vi har sjekket inn går vi til Preikestolen på ettermiddagen og kvelden. Hvis været er bra, lager vi middag på toppen av platået, og nyter kveldssola etter at de fleste andre turister har gått ned for dagen. Turen til Preikestolen er en fire timers tur frem og tilbake. Tilbake på Preikestolen Fjellhytte får vi slappet før vi starter igjen tidlig neste dag.

dag

5

Lysebotn og Kjerag

Overnatting Straand Hotell/Dalen Hotell
Måltid FLM
Transport 2-3 timer
Tid 5-6 timer
Stigning 740m
Nedstigning 740m
Avstand 10km

Vi drar tidlig fra hytta, før frokost for å rekke den første morgenferjen. Mens vi flyter innover flott Lysefjorden nyter vi frokosten som vi har fått med oss. Fra ferja vil vi kunne se Preikestolen fra en helt annet vinkel enn i går kveld, og innen to timer er vi fremme ved Lysebotn. I dag står det enda en velkjent klassikker for tur.  Herfra kjører vi oppover til startpunktet for Kjerag og Kjeragbolten. Det ligger 1000 meter over Lysefjorden, og rundturen hit tar ca 6 timer. Her må vi ha kameraene klare i tilfelle noen i gruppa tørr å gå ut på selve Kjeragbolten, ingen vil tro deg med mindre du har dokumentert det! Etter turen til Kjeragbolten kjører vi til historiske Straand Hotell i Vrådal eller eventyrlige Dalen Hotell for siste kveld sammen. For avgangene t.o.m. 13.auguat bor vi på Straand Hotell i Vrådal. Det lune og gode hotellet fra 1864 serverer oss en god treretters middag av hjemmelagde råvarer, og huser oss for kvelden. For avgangene fra 15.august bor vi på Dalen hotell. Her besøker vi kunstverket, saunaen Soria Moria, hvor vi virkelig får pleiet såre muskler, før vi spiser avskjedsmiddagen sammen. Uavhengig av overnattingssted nyter vi en siste kveld sammen og ser tilbake på den flotte uken vi har hatt sammen.

dag

6

Siste tur - Oslo

Måltid FL
Transport 3-4timer
Tid 2-3
Stigning 100-300m
Nedstigning 100-300m
Avstand 3-5km

Etter siste frokost sammen, for de som orker er det mulighet for en siste tur. Vi har flere turer å velge mellom, så form og vær bestemmer hvor vi tar gåturen. For de som ønsker er det mulig å ta en rolig morgen på hotellet. Etter gåturen pakker vi sammen tingene og setter oss i minibussen. Underveis finner vi et passende sted for å nyte lunsjen, med muligheter for å kjøpe lokal iskrem. Deretter kjører vi tilbake til Oslo, og regner med å være fremme mellom kl. 16 og  kl. 18 engang.

Skriv ut

Utstyrsliste 

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

Undertøy
Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.
Sokker
Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.
Ullundertøy
Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.
Fleecejakke
Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.
Skalljakke
Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.
Lett dunjakke
Veldig god å ha, selv på svale sommerkvelder.
Skallbukse
Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.
Turbukse
Lett turbukse.
Shorts
Eventuelt turbukse med avtagbare bein.
T-skjorte/skjorte
Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.
Hals/buff
Kan brukes som hals og på hodet.
Caps/solhatt
Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.
Lue
Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.
Hansker
Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.
Fjellstøvler
Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge. 
Joggesko
Solide, gjerne litt høye, med solid såle.
Teleskopstaver
De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.
Sekk
35-45 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsturene.
Solbriller
Gode, og solide solbriller med mørkt glass.
Hodelykt
Husk nye batterier.
Drikkeflasker
Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 3 liter.
Camelbak
Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.
Termos
1 liter. Ståltermos med stor åpning.
Kompresjonsposer
Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.
Toalettsaker
Tannbørste, tannkrem, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går.
Solkrem
Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.
Personlige medisiner
Plaster – Compeed, sportstape ol. Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste. Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse Paracet og Ibux Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.
Snacks
Sjokolade, nøtter, energibarer. 
Ørepropper
Fint å ha om natten.
Kamera
Husk nok plass på minnebrikken.
Batterier
Til kamera, hodelykt etc.
Sandaler
Dette kan være fint å på kveldene.
Badetøy
Håndklær og sengetøy er inkludert. 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt
søn 4. jun 2023 fre 9. jun 2023
Ledige plasser
Kr. 29 000,-
søn 11. jun 2023 fre 16. jun 2023
Ledige plasser
Kr. 29 000,-
søn 18. jun 2023 fre 23. jun 2023
Ledige plasser
Kr. 29 000,-
søn 25. jun 2023 fre 30. jun 2023
Ledige plasser
Kr. 29 000,-
søn 2. jul 2023 fre 7. jul 2023
Ledige plasser
Kr. 29 000,-
søn 9. jul 2023 fre 14. jul 2023
Ledige plasser
Kr. 29 000,-
søn 16. jul 2023 fre 21. jul 2023
Ledige plasser
Kr. 29 000,-
søn 23. jul 2023 fre 28. jul 2023
Ledige plasser
Kr. 29 000,-
søn 30. jul 2023 fre 4. aug 2023
Ledige plasser
Kr. 29 000,-
søn 6. aug 2023 fre 11. aug 2023
Ledige plasser
Kr. 29 000,-
søn 13. aug 2023 fre 18. aug 2023
Ledige plasser
Kr. 29 000,-
søn 20. aug 2023 fre 25. aug 2023
Ledige plasser
Kr. 29 000,-
søn 27. aug 2023 fre 1. sep 2023
Ledige plasser
Kr. 29 000,-
søn 3. sep 2023 fre 8. sep 2023
Ledige plasser
Kr. 29 000,-
søn 10. sep 2023 fre 15. sep 2023
Ledige plasser
Kr. 29 000,-

Samarbeidspartnere