Vintereventyr i Lofoten

Bilder & Video
Favoritt
Fottur, Padling 6 dager 4-8 deltakere

Hvis du er på utkikk etter en vintertur som kombinerer spektakulære aktiviteter med flotte naturopplevelser er dette turen for deg! Den verdenskjente øygruppen Lofoten er et must på denne tiden av året. Du vil unngå de store turiststrømmene, komme tett på både vinterkledde fjell når vi går på trugeturer, og det arktiske farvannet når vi padler kajakk i Lofoten sin skjærgård. Sist men ikke minst, kveldene vil bli brukt til å speide opp mot himmelen for å se etter det mytiske nordlyset!

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 • Lofoten i vinterdrakt
 • Det mytiske nordlyset
 • Kajakktur gjennom Lofoten sin skjærgård
 • To trugeturer 
 • Besøk unike tettsteder som Å, Nusfjord og Henningsvær
 • Overnatting i Rorbuer

Opplev verdenskjente Lofoten i vinterdrakt!

Norge-Norge er et unikt og tildels isolert del av landet vårt. Et besøk her i vintermånedene gir deg opplevelser du sent vil glemme! På denne tiden av året er det mørkt nesten 24 timer i døgnet, kun med et gløtt av skumring i horisonten midt på dagen. På kvelden, hvis været tilsier det er du nesten garantert å få se nordlys danse på den svartmalte himmelen. Om sommeren blir dette snudd på hodet med midnattssolen. Det er kanskje ikke rart at ungene i Nord-Norge ønsker solen velkommen med en egen sang når våren kommer. 

Dette er en morsom, unik og variert tur som tilbyr spennende aktiviteter som både er interaktive og praktiske, og du vil lære mye om hvordan lokalbefolkningen har overlevd til tider tøffe værforhold og ikke minst store sesongvariasjoner. Besøk ved små, ikoniske tettsteder som Å, Nusfjord og Henningsvær vil også gi deg et ekstra innblikk i hverdagslivet til denne historiske og kulturelt viktige landsdelen vår. Bli med oss på vintereventyr til Lofoten i år!

Fysisk Nivå og Risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert?

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokalkjent guide
 • Transport innenfor turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Har du spørsmål ang. turen? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk

Vanskelighetsgrad

Nivå 2 av 5. Les mer om graderingen av våre turer her.

Du trenger ingen tidligere erfaring med noen av aktivitetene som er nevnt i programmet. Denne turen er for alle. 

Sikkerhet

Norrøna Hvitserk Adventure legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24 timer beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Norrøna Hvitserk Adventure kan kontaktes dersom noe skjer underveis på turen. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Norrøna Hvitserk Adventure har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Ta en titt på utstyrslisten ved å klikke på "Utstyrsliste" i menyen over. Truger og utstyr til kajakkpadlingen stiller vi med.

Hvordan komme seg dit?

Den enkleste måten å komme seg til Bodø på er enten å fly fra Oslo, Bergen eller Trondheim med Norwegian eller SAS. Det går også tog fra Oslo til Bodø. Ved behov kan vi bistå med både transport og ekstra overnatting i Bodø både før og etter tur. Ta kontakt hvis dette er ønskelig. 

Innkvartering

Du bor på to ulike overnattingssteder, både i moderne rorbuer og i hytter med en koselig atmosfære. Foretrukket romkategori vil variere utifra gjestens individuelle behov. I prisen oppgitt er det tatt utgangspunkt i at to personer deler enten et dobbelt- eller et twinrom med samme kjønn. For enkeltrom vil det forekomme et tilleggsavgift på 4000 NOK. 

Bagasje

Vi anbefaler at du tar med deg en stk baggasje (vi anbefaler en duffelbag som er enklere å frakte rundt enn en trillekoffert på denne turen) med klær, toalettsaker og gjenstander som er nødvendige når vi ikke er på de forskjellige dagsturene. Vi ber om at du tar med deg en dagstursekk til mat, vann, kamera og ekstra klær for de forskjellige turene vi skal på. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (Feks kan du reise til Bodø hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å padle kajakk eller gå fotturer i ulent terreng. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i prisen. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Vær og andre forhold kan påvirke programmet. Guiden vil tilpasse dagsturene etter dette.

Minimum: 3 gjester,  Maximum: 8 gjester

Inkludert i prisen

 • All overnatting. 
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet. 
 • Lokal guide
 • All lokal transport og aktiviteter tilknyttet turprogrammet.

Ikke inkludert i prisen

 • Transport til oppmøtestedet i Bodø og transport hjem fra Svolvær/Evenes. 
 • Drikke og snacks.

Dag for dag

dag

1

Ankomst Bodø - Ferge til Lofoten

Overnatting Rorbuer
Måltid M
Transport 3-4 timer

Vi møtes ved fergeterminalen i Bodø for å ta båten over til Moskenes kl. 13.00. Når vi ankommer Moskenes plukker vi opp bilen vår som venter på oss på kaien før vi kjører til vårt første overnattingssted på turen - tradisjonelle rorbuer plassert rett ved vannkanten. Vi spiser middag sammen samtidig som vi går over ukens program.

dag

2

Kritthvite sandstrender!

Overnatting Rorbuer
Måltid F, L, M
Transport 3 timer
Tid 2 timer
Stigning 0 m
Nedstigning 0 m
Avstand 5 km

Vi starter dagen med en god frokost på overnattingsstedet før vi begynner å utforske øyene. Vi besøker de små tettstedet Å og Nusfjord, før vi drar videre til den kritthvite stranden ved Haukland, som garantert vil gi oss assosiasjoner til sydligere strøk. Badetemperaturen vil imidlertid gi oss en påminnelse om at vi er ganske langt nord for polarsirkelen. På ettermiddagen skal vi utforske området som strekker seg fra Hauklandstranden og mot Uttakleiv, en 2 timer lang fottur langs kysten. For de tøffeste, et perfekt sted for et avkjølende bad i Norskehavet! Etter en velsmakende middag går vi ut for å speide etter nordlys på kvelden. 

dag

3

Kajakktur

Overnatting Hytter
Måltid F, L, M
Transport 2 timer
Tid 5-6 timer
Stigning 0 m
Nedstigning 0 m
Avstand Vil variere

Klar for en opplevelse utenom det vanlige? I dag kjører vi lenger nord for å utforske øygruppen fra kajakken. Kontrasten mellom de snødekte fjellene og det blå havet er rett og slett magisk. Vi kler oss godt med både tørrdrakt og varme klær, så vi ikke skal fryse. Etter kajakkturen drar vi til vårt neste overnattingssted hvor vi kan nyte et varmt bad i badestampen. En passende aktivitet etter en tur på på havet! Er vi heldige kan vi se et dansende fargespill på himmelen direkte fra badestampen. Vi spiser en velfortjent middag sammen før vi kryper til køys på kvelden. 

dag

4

Trugetur

Overnatting Hytter
Måltid F, L, M
Transport 1 time
Tid 4-5 timer

I dag er det klart for en ny, spennende aktivitet! Vi skal på trugetur. Vi går til en av de mange flotte fjelltoppene i Lofoten hvor vi kan nyte fantastisk utsikt både underveis på turen og når vi når toppen. På kvelden er det klart for nordlysjakt der vi tar fatt på et nytt fjell, denne gangen Hoven, hvor lysforurensingen er garantert å glimte med sitt fravær. Det vil med andre ord være gode muligheter til å se Nordlyset fra toppen av dette fjellet. Hvis det er mer fristende å slappe av i badestampen enn å delta på dagens aktiviteter kan du selvfølgelig gjøre dette. Mellom dagens aktiviteter spiser vi middag på Låven, en lun og koselig restaurant som tidligere var en låve. 

dag

5

Henningsvær, en sjarmerende perle i hjertet av Lofoten

Overnatting Hytter
Måltid F, L, M
Transport 1 time
Tid 2-3 timer

På vår siste dag i Lofoten besøker besøker vi det sjarmerende tettstedet Henningsvær på morgenen. Dette er et lite, men veldig koselig sted bygd på små øyer, helt ute i havgapet, omtrent i hjertet av denne øygruppen. Her finner du både kafeer, små butikker og flotte restauranter. Et must for besøkende til Lofoten. Etter lunsj tar vi fatt på en ny trugetur, denne gangen går vi en litt kortere rute, men du vil igjen få muligheten til iakkta spektakulær natur på alle kanter. På kvelden nyter vi vår siste middag sammen. Og til de aller tøffeste, dette er siste mulighet til å bade i det arktiske farvannet hvis du ikke har prøvd det enda!

dag

6

Turslutt

Måltid F
Transport 3 timer

Etter frokost er vi dessverre ved veis ende på denne turen. Vi har satt opp transport til Evenes/Narvik Flyplass slik at gjester kan rekke ettermiddagsflyene fra 15.30 og utover. Vi drar fra overnattingsstedet vårt rundt 10.30. Hvis du ønsker å bli værende i Lofoten eller hoppe av i Svolvær for å fly hjem derfra står du selvfølgelig fritt til dette. Å fly fra Svolvær til Oslo er et godt alternativ, dette er imidlertid et litt dyrere enn å fly fra Evenes/Narvik og man må som regel bytte fly i Bodø. Det er også mulig å ta hurtigbåten fra Svolvær til Bodø på ettermiddagen. Vi takker for nå og sier på gjensyn!

Skriv ut

Utstyrsliste

Se nøye over denne listen, og sørg for at du tar med deg alt du trenger. Vi oppfordrer deg til å bruke utstyr du allerede har til denne turen, og kjøp nytt eller lån hvis du mangler noe viktig på listen nedenfor. Vi har delt utstyrslisten inn i tre kategorier:

 1. Påkrevd: Hvis du ikke eier dette utstyret, må du skaffe det til turen.
 2. Anbefalt: Utstyr som vil være praktisk å ha med, men ikke avgjørende. 
 3. Valgfritt: Moro, ekstra luksus.

Bekledning i flere lag er ekstremt viktig i et variabelt klima som vi har i Norge. Denne listen vil ta deg gjennom det viktigste. Husk det norske ordtaket "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær", og forbered deg riktig til all slags vær. 

Ta kontakt med oss på hvitserk@norrona.com hvis du har noen spørsmål i forhold til dette. 

Vi anbefaler alltid ull i når det gjennomføres aktiviteter i de norske fjellene, men hvis du allerede har syntetiske lag og ikke vil kjøpe nye, er syntetisk greit.

Påkrevd:

2 SETT ULL-/SUPERUNDERTØY

Bruk det du synes er best, ull, netting eller syntetisk. 

MELLOMLAG

En ull- eller fleece-topp i middels tykkelse. Eller en tynn syntetisk- eller dunjakke om det er meldt ekstra kaldt vær.

DUN- ELLER PRIMALOFTJAKKE

En tykk, varm, isolert jakke for å ta på under pauser. Vi anbefaler dun eller syntetisk. 

SKALLJAKKE

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene. 

SKALLBUKSE

Vanntette og vindtette skallbukser. Gortex er best. Vi anbefaler et tykt alternativ med glidelås til ventilasjon. 

EKSTRA LAG TIL OVERKROPP

Ta med et ekstra lag til overkroppen hvis du fort blir kald. 

HANSKER OG VOTTER

1 tynt par med ullhansker for å beskytte hendene. 1 par med overtrekksvotter for ekstra beskyttelse. 1 par med ekstra tykke votter. 3 totalt. 

LUE

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. Lurt å ta med en ekstra lue. 

SOKKER

4 par. Vi anbefaler ull, over ankelen, i din foretrukne tykkelse. Hvis fottøyet ditt ikke er vanntett, bør du vurdere et gortex sokkealternativ.

STØVLER

Varme vinterstøvler som er komfortable å gå ute i terrenget med en hel dag.

DAGSTURSEKK

Dagstursekk på 20-40 liter.

SOLBRILLER

UV-styrke, vi anbefaler en stropp for å holde dem på plass og slik at du ikke minster dem.

SOLKREM/LEPPEKREM

For dagene hvor det er veldig fint vær.

VANNFLASKER

Isolerte vannflasker, 2 liters kapasitet. Camelback er ikke anbefalt der denne vil fryse i kalde temperaturer. 

TOALETTSAKER

Personlige preferanser: Shampoo, tannbørste, sminke, deodorant, hårbørste etc. 

PERSONLIGE MEDIKAMENTER

Forsikre deg om at du tar med deg personlige medisiner du trenger på turen, og sørg for at Hvitserk-kontoret er oppdatert om dine allergier eller behov.

HODELYKT

Sørg for å ha med ekstra batterier til kulden. 

SKO TIL BRUK INNENDØRS

Det er obligatorisk å etterlate våte sko ved inngangen, så innesko er viktig å ha med. 

Anbefalt:

UNDERTØY AV ULL

Vi anbefaler å ta med undertøy av ull til turen hvis du fryser lett. 

KOMPRESJONSPOSER FOR UTSTYR

Anbefales for oppbevaring av utstyr, for å holde det tørt, i tillegg til å minimere plassen som dunjakken din tar. 

SKJERF, BALACLAVA ELLER BUFF

For å beskytte nakke eller fjes ved dårlig vær. 

TERMOS

Vi anbefaler å ha med termos til dagsturene. 

FØRSTEHJELPSSKRIN

Hvis du har turhjelpemidler som er spesifikke for deg: dvs. blemmepleie, ibuprofen, osv...

KAMERA

Det er viktig å være til stede mens du går, men det er også viktig å ta med noen øyeblikksbilder hjem for mimring. 

HVERDAGSKLÆR

En påminnelse om å ta med seg et sett med klær som man kan anvende når man ikke er på tur. Et ekstra par med sko anbefales også. 

SITTEUNDERLAG

Anbefales på det sterkeste for isolasjon mot bakken. 

BADETØY

En badedrakt og et lite håndkle hvis du vil bade, ta boblebad eller badstue, avhengig av turen.

Valgfritt:

ANTIBAC

Ved behov i løpet av turen. 

VÅTSERVIETTER ELLER TOALETTPAPIR

Hvis du har et akutt behov for å gå på do underveis på tur. Vi kaster ingenting i naturen, så alt brukt må pakkes ned i poser og kastes ved beleilighet. 

ØREPROPPER

Hvis du sover lett. 

DAGBOK

Hvis du ønsker å skrive ned opplevelsene/refleksjoner fra turen underveis. 

SNACKS

Sjokolade, nøtter eller energibarer etter behov. Du vil få muligheten til å kjøpe snacks på turen.

Sengetøy og håndklær er inkludert gjennom hele turen. Utstyr som er spesifikt til aktiviteten vil vi stå for. 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere