Tilbake til forsiden

Hvitserk arrangerer ekspedisjonsfestival i samarbeid med Helsport og DNT Fjellsport Oslo på Kobberhaughytta i Nordmarka. Festivalen  har som mål å samle turglade mennesker til en sosial, inspirerende og lærerik helg.

På Nordmarkas hyggeligste hytte, Kobberhaughytta kan du fra 20.-22. oktober 2017 møte profilerte eventyrere og få spennende foredrag og inspirerende turhistorier. Du kan bli med på kurs der du blant annet lærer førstehjelp, bruk av kart og kompass, pulktrening og andre ting som kan være nyttige for deg som vil på tur eller ekspedisjon. Festivalen passer for deg som lenge har drømt om å dra på langtur, har en turdrøm du er nær ved å realisere, eller vil bli inspirert av de som har vært på ekspedisjoner.

Under festivalen er det mulig å bo inne på Kobberhaugen, eller om du har lyst å starte ekspedisjonsforberedelsene på festivalhelgen kan du bo ute i telt. Har du ikke lyst å bære opp mat for helgen kan du kjøpe matbillett sammen med festivalpasset og få maten servert av Kobberhaughytta. 

Det vil bli kåret en (uoffisiell) norgesmester i dekktrekking, så det er bare å begynne treningen allerede nå!

NM i dekktrekking

Mer informasjon blir lagt ut fortløpende

OBS: det er kun mulig å være med på et kurs per dag!

Kursplan blir lagt ut etter sommeren.

NB: Det er kun mulig å melde seg på et kurs pr dag. Påmelding på dagskurs forutsetter at du har kjøpt festivalpass. Uten festivalpass vil du bli nektet adgang på kurs (og festivalen).

Praktisk info

Telt
Du sette opp hvor du vil i området rundt Kobberhaughytta. Gapahuken som ligger nede ved vannet kommer til å bli brukt av mange i løpet av helgen, så her er det dessverre ikke mulig å overnatte.

Dusj og toaletter
Det er utedo på tunet ved Kobberhaughytta. Sanitæravdelingen i kjelleren inne er forbeholdt de som overnatter inne. Vi oppfordrer ute-folket til å vaske seg i/ bade i vannet ved hytta.

Våte klær? I festivalhelga blir det tørkerom i selvbetjeningsdelen over tunet fra Kobberhaughytta, men dette er ikke stort.

Mat og drikke
Middag fredag og lørdag og frokost lørdag og søndag er inkludert i prisen for de som kjøpe pass med mat. Info om menyen kommer.

Det er skjenkebevilgning på Kobberhaughytta og i området rundt. Du får kjøpt både mineralvann, øl og vin på hytta, og serveringen vil holde oppe så lenge det er folk som handler.

Til de som sover i telt og ikke skal spise inne finnes det en fellesgrill ute nede ved gapahuken. Det er ikke lov å lage bål over alt, det er et felles bål ved Gapahuken, og det er tilrettelagt for bål noen steder rundt vannet.

Kaffe og te kan du drikke så mye du ønsker under festivalen, men ta med turkoppen så sparer vi miljøet for 

Kano og kajakk
Det er kanoer og kajakker på Kobberhaughytta, de kan benyttes gratis i løpet av helgen. Det er også en veldig fin tur opp til Kobberhaugen, vi anbefaler en tur dit. Turbeskrivelse står på Kobberhaughytta.

Veibeskrivelse 

Kobberhaughytta ligger midt i Nordmarka  i Oslo med kort vei til alle turmål nær byen.  Hytta ligger fritt og godt til med utsikt over Nordmarka.  Man kan se helt til Bærum på klare dager.

Se beliggenheten på kartet i UT.no. 

På godværsdager kan man sitte på nedsiden av hytta og nyte en god lunch mens man skuer ut over marka. Blir du her litt lenger kan du kanskje også få med deg en romantisk solnedgang.  Dette alene er verdt turen opp til Kobberhaughytta.

Vanligste adkomstalternativer er:

  • Med buss/bil til Sørkedalen skole.  Derfra ca 5,5 km grusveg (stier/skiløype også mulig) til hytta.
  • Med buss/bil til Hammeren i Maridalen.  Derfra ca 8,5 km til hytta. De første 7 på grusveg, resten sti. Stier eller skiløype er også mulig.
  • Med bane/bil til Sognsvann. Derfra ca 10,5 km til hytta. De første 9 på grusveg, resten sti og litt vei. Stier eller skiløype er også mulig.
  • Med bane/bil til Frognerseteren.  Derfra ca 8,5 km til hytta. De første 6 på grusveg, resten sti og litt vei. Stier eller skiløype er også mulig.

 

Billetter