Våre turfavoritter

Har du noen gang lurt på hvor vi i Hvitserk reiser når vi ønsker oss bort fra kontoret? Vi som jobber med og realiserer reisedrømmer hver dag. Samlet sett har vi vært i godt over 100 land og har masse erfaring fra ulike turer over hele kloden. Her kan du lese om våre turfavoritter, drømme deg bort og kanskje planlegge din neste ferie.

FJELLTUR PÅ KORSIKA

Dette er den turen jeg har guidet flest ganger for Hvitserk – og hver vår ønsker jeg meg tilbake til Korsika. Korsika ligger i Middelhavet og det er fantastisk og kickstarte sommeren med gode og varme dager i fjellet på denne naturskjønne øya. Vi overnatter stort sett på hotell og nyter godt av den luksusen det medfører. Dagene bruker vi i Asterix og Obelix landskap og blant alpine fjelltopper. Når vi begynner å bli slitne reiser vi ned til Middelhavet, kaster oss i havet og nyter en iskald drink når den knallrøde sola forsvinner i horisonten.
Rasmus Ramstad

TOPPTUR MED HURTIGRUTEN

For meg er dette en av de beste turene Hvitserk har - i hele verden. I løpet av seks innholdsrike dager, opplever vi Lyngen, Lofoten og Senja. Det er skifjell i toppklasse, og utsikt, natur og kystkultur man ikke finner andre steder. Med overnattinger ombord på Hurtigruten, tar vi oss effektivt fra et sted til et annet - og får en skiuke proppfull av fine opplevelser. Vil man på topptur i Nord-Norge, men ikke helt klarer å bestemme om man vil reise til klassikerene Lyngen, Lofoten eller eventyrøya Senja - ja da er det like greit å melde seg på denne turen og oppleve alt. 
Trygve Sunde Kolderup

HØYE FJELL I BOLIVIA

Min Hvitserkfavoritt er Høye fjell i Bolivia. Det er et land jeg besøkte for noen år siden men som hittil ingen andre opplevelser har klart å vippe av tronen som den beste turen jeg har hatt. Det er helt rått å trekke fra gardinene på hotellrommet i hovedstaden La Paz og se bort på Andesfjellene med topper over 6000 meter, ta sekken på ryggen, hoppe inn i en bil og deretter begynne gå mot toppen bare et par timer senere. De vakre, snøkledde fjellene rundt hovedstaden er utrolig tilgjengelig sammenlignet med andre steder i verden. Bolivia har mektig og variert natur og her kan man oppleve både Amazonas, Titicaca-sjøen og verdens største saltflater med Uyuniørknen
Eirin Nordhus

FJELLTUR TIL MOUNT DAMAVAND

Jag tycker att turen till Iran med bestigning av Mt Damavand är en av Hvitserks mest spännande turer. I Iran möter gamla persiska traditioner det moderna. Som kvinna får du uppleva hur det är bära slöja, jag fick med mig många nya lärdomar och insikter om Islam. Mitt starkaste minne är mötet med de lokala som är otroligt gästvänliga och nyfikna på hur vi upplever landet. Att nå toppen av Mt Damavand som är Mellanösterns högsta berg är även det en riktigt häftig upplevelse; utsikten är magisk, marken är färgad gul av svavel och ur kratern bolmar ånga. Så kort sagt, res till Iran! Bergen, kulturen, maten och människorna är var för sig goda anledningar.
Maria Sellfors

INCA TRAIL med machu picchu og salkantay

Turen er så bra at jeg ikke bare har gjort den i jobbsammenheng med Hvitserk, men også for egen regning i ferien. Jeg har forelsket meg helt i hele landet – ikke bare er øyeblikket i det man ankommer Solporten og skuer mot Machu Picchu for første gang ett av «WOW»-øyeblikkene i mitt liv (og jeg blir stadig vanskeligere å imponere!), men dagene på inkastiene (og slett ikke bare Inca Trail) er magiske, med storslagen natur og interessant kultur og historie. Og Cusco har blitt en av mine favorittbyer her på jord, med sine brosteinsgater og indianske gatenavn – ikke spanske. Og ikke glem peruansk mat!
Geir Amundsen

HØGRUTA I JOTUNHEIMEN

Foto: Johan Wildhagen 

Jeg elsker å gå på topptur og jeg vil gjerne være ute hele dagen. På denne turen får man fem dager på rad i fantastiske omgivelser. Hver dag går vi over spektakulære fjell, og alt vi kan se er hvitkledde majestetiske Jotunheimen på alle kanter. Hver kveld og natt får vi hvile på noen av de hyggeligste hyttene som finns i norske fjell, med god mat og gode senger. Hvis du har gått en del toppturer og har lyst til å utfordre deg selv litt, er dette turen for deg!

Marit Vidnes

SVALBARD PÅ TVERS

Et fantastisk utgangspunkt for de som ønsker smake på ekspedisjonslivet i Arktis. Fra østkysten på Svalbard starter vi ferden mot vest, og Isfjord Radio. Isbjørnvakt, taulag, rutiner i telt, fantastisk natur og Arktis. Enten man drømmer om å oppleve Svalbard - eller går med en drøm om å kjenne på elementene i en virkelig ekspedisjon, så er Svalbard på tvers det perfekte utgangspunkt. Rosinen i pølsa er når du får øye på Isfjord Radio i det øde. Hotellet som er bakt inn i den gamle radiostasjonen er verdt et besøk i seg selv.

Mats Hoel Johanessen

FJELLTUR I ATLASFJELLENE

Jeg elsker fjellturer og dette er en av mine favoritter! Turen inneholder så mye – på bare én uke opplever man eksotiske Marrakech, vandrer i Atlasfjellene til toppen av Nord-Afrikas høyeste fjell, Jebel Toubkal på 4167 moh, og avslutter med strandliv og markeder i den fargerike badebyen Essaouira. Fjellene er vakre og det er et eventyr å vandre i fjellkjeden som ligger mellom Saharaørkenen og Atlanterhavet. Kokken vår varter opp med fantastisk mat underveis, muldyrene bærer bagasjen vår og vi overnatter i berberhus og fjellhytter. Eller under stjernehimmelen for de som vil det.
Marianne Østensen

KILIMANJARO MED SAFARI

Foto: Lars Petter Jonassen 

Det beste med Kilimanjaro er at det er et overkommelig fjell for de fleste. Man nyter det å kunne gå rolig på tur, ta flotte bilder og ta mange pauser. Turen er helt fantastisk og man blir stadig overrasket over hvor omsorgsfulle og sterke våre lokale hjelpere er. Fra å bli vekket om morgenen med kaffe i teltet til å få støtte på vei ned fra fjellet. For en gjeng! Vi lærer lokalbefolkningen å kjenne, vi får nye venner på tur og vi beveger oss gjennom vakker natur og forskjellige klimasoner. Toppnatten er som alle toppnetter, tøff! Vi går langt, sakte og lenge. Den tynne luften gjør at alt går uendelig langsomt og det er tungt å sette det ene benet foran det andre. Men når du kommer til topps og kjenner sola varme og hele Afrika ligge for dine føtter – ja det er verdt hele turen! Rosinen i pølsa er safarien i etterkant. Her kan vi reflektere over turen på fjellet, slitet opp til toppen, kulden og varmen. Vi sitter blant ville dyr i Afrikas varme og blir godt ivaretatt av Masaiene rundt oss. Bålet spraker og alle har noe godt i glasset. Hvilken bedre avslutning kan man ønske?

Henriette Aass

NEPAL

Foto: Lars Petter Jonassen 

Nepal er fjelland nummer 1! Alle bør få oppleve vennligheten, kulturen og de majestetiske fjellene, en gang i løpet av livet! Alt etter ambisjoner og fysisk form kan man velge fottur i Annapurna regionen, eller Khumbudalen til Everest Basecamp. Her kan man også legge på Island Peak på 6000-meter om man vil teste høydeformen. Har du ennå større ambisjoner ligger «verdens vakreste fjell», Ama Dablam i samme område. Faren med å dra dit en gang i livet er at du kommer til å ville dra ned igjen!

Magnus Hendis