Årets guide 2018

Helgen 1. - 3. februar samlet vi alt som kunne krype å gå i Hvitserk, hele kontoret og våre turledere møttes på Sæteren Gård i Bærumsmarka. Mellom skiturer og faglig påfyll, delte vi også ut priser til de som har utmerket seg spesielt i 2018.

ÅRETS GUIDE 2018 & ÅRETS NYE GUIDE 2018
I Hvitserk legger vi stor vekt på dyktige turledere, og våre guider har bred kompetanse innenfor turplanlegging, trening, høyde, førstehjelp, ledelse, grupperelasjoner, sikkerhet og kunnskaper om reisemålet. I vår stall finner du blant annet tindevegledere, breførere, klatrere, padlere, skikjørere, globetrottere og glade turmennesker med ett mål for øyet, nemlig å lage en best mulig tur for deg.
"VI i Hvitserk er en gjeng turelskere med verdens beste jobb!", som de selv sier.
Her er kompetansen og konkurransen stor - disse prisene henger høyt!

Vinnerne blir kåret basert på tilbakemeldinger fra våre gjester.

Årets guide 2018:
Hanne Hollås! Vi gratulerer!


Hanne Hollås

Hanne var med som gjest til Nepal i 2013, og det ble allerede da mye snakk om at hun kunne være en perfekt guide for Hvitserk. Da Hanne dukket opp på Kobberhaugen, og alle fikk samme gode inntrykket, var det dermed ingen tvil om at hun ble en av de som kom igjennom nåløyet. Hanne legger sjelen sin i gode forberedelser og gjør alltid sitt ytterste for at gjestene skal ha det fint på tur. I 2016 hadde Hanne fri fra jobben og brukte mye tid på tur, både for Hvitserk og på egenhånd. Etter en liten visitt tilbake på jobb, ble tryggheten igjen byttet ut med et liv blant fjord og fjell. Det er vi veldig takknemlige for. Hanne er en av de som har guidet absolutt mest for oss de siste årene, og hun er en viktig bidragsyter til at Hvitserk realiserer gjestene våre sine turdrømmer. Hanne har fått tilbakemeldinger som:

«Jeg må bare skryte av Hanne. Hun har vært en enestående turleder, som hele tiden har ligget et skritt foran i planleggingen av dagens aktiviteter, hatt blikk for hver enkelt sitt behov, og ordnet opp i alle utfordringer underveis. Hun har gjort alt med en mine som utviser ekte velvilje og omsorg overfor oss som deltakere, og som gjør det lett å spørre om hva det måtte være.»

«Hanne var en flott turleder, som hele tiden var der og sørget for god stemning med hyggelige kommentarer.»

«Jeg er helt klart med på flere turer i regi av dere, og da gjerne med Hanne som turleder.»

«I loved Hanne! I think she was the perfect fit for professionalism, laid-back-ness, ability to connect with everyone and obviously her experience meant she had some great stories»

Øvrige nominerte: Inger Hilløy Solheim og Atle Trodal.

Årets nye guide 2018:
Bjørn Stange Ankre! Vi gratulerer!

Årets nye guide 2018 - Bjørn Stange Ankre
Bjørn Stange Ankre

Bjørn tok for første gang kontakt med Hvitserk når han gikk på ANG studiet på Svalbard. Det ble ingen praksisplass på Bjørn våren 2017, men høsten 2017 guidet han sin første tur til Trolltunga. Fin fyr, bra tilbakemeldinger og en iver etter å komme seg opp i høyden ble plutselig til en Aconcaguatur noen måneder etterpå. Kursen var staket ut og Bjørn har i 2018 vært en av de som har absolutt meste guidedøgn for Hvitserk, med blant annet en Grønnlandskryssing på samvittigheten. Men, Bjørn er ikke bare en god guide, han er også en kunstner med ord og bilder. Når Bjørn jobber med markedsmateriell på kontoret ler vi noen ganger av de sprø forslagene han kommer med, men vi skal jo være litt crazy; det er Hvitserk og det fungerer. Bjørn har fått mange gode tilbakemeldinger på turene han har guidet og han har gjort en fenomenal jobb på kontoret det siste året. Vi håper han kommer til å være med oss i mange år fremover. Her er noe av det gjestene våre sier om Bjørn:

«Hans ro og kunnskap, samt humor, var utrolig viktig på denne turen.»

«Først det jeg var mest fornøyd med; guiden! Bjørn var helt topp som guide.»

«Bjørn, for en fantastisk fyr! Rolig, full kontroll og med en riktig dose humor. Han holdt gruppen samlet på en god måte. Han doserte kunnskap, gode tips og diverse norsk mat/snop på en bra måte. Jeg fulgte rådene og følte meg godt ivaretatt gjennom hele turen. Kudos til han!»

«We were so incredibly impressed with the trip, and most especially we are so grateful to Bjørn for his leadership, guidance, kindness, helpfulness and resourcefulness. This trip was awesome, and we couldn’t have asked for a better “Norwegian experience!”»

De øvrige nominerte i denne kategorien var Stian Hovi og Elise Koren.

Vi gratulerer vinnere og nominerte, og gleder oss til å sende disse, og alle våre andre turledere, på tur i 2019!

Vil du på tur med en av de nominerte? Klikk på navnet, så kan du se hvilke turer de skal på neste gang!