Manaslu er tilbake!

Bli med oss på en fottur rundt verdens 8. høyeste fjell - Manaslu (8156 moh)

En gammel favoritt er endelig tilbake på programmet. Fotturen rundt Manaslu, en av Nepals best bevarte hemmeligheter, er definitivt en av de flotteste vandreturene vi kjenner til! Manaslu ligger øst for det populære Annapurnaområdet, men skiller seg ut ved å være mindre utviklet og tilsvarende mer øde. På denne turen vil du oppleve et vilt og urørt Himalaya. Avreise 2. april 2020 - vil du være med?

"Eg har hatt ein fantastisk tur til Nepal! Dei lokale guidane bidrog godt og det mobile «samanleggbare» kokkelaget imponerte stort, varm lunsj servert med bord og duk(!) samt tre rettars middag, til og med servert i teltet då værforhalda krevde det. Sherpaene gjorde ein formidabel jobb, særleg den dagen vi gjekk over passet i meir snø enn forventa. Vurdering: Ein fantastisk tur med profesjonelt opplegg. Eg kjende meg trygg og godt ivaretatt heile vegen"

Vi starter og avslutter turen i magiske Kathmandu. Fra Kathmandu kjører vi gode 4-hjuls drevne biler til Arughat Bazaar og videre til Soti Khola som er startpunktet for selve vandreturen og hvor første overnatting blir. Derfra beveger vi oss opp langs Bhuri Gandaki elven gjennom trange daler og over lange hengebroer. Underveis passerer vi små koselige landsbyer hvor tiden føles som den har stått stille de siste hundre årene. Overalt rundt oss er det grønt og frodig og langt oppe i åssidene ligger små hus med sine risterrasser og med bønneflagg vaiende i vinden. På vei opp mot Samagaon og Samdo ser vi tydelig innflytelse fra den tibetanske kulturen. 

Fotturen gir deg en mengde flotte naturopplevelser, fra tropisk regnskog og opp til alpint høyfjellsområde med isbreer og noen av verdens høyeste fjell på alle kanter. Vi besøker flere forskjellige etniske befolkningsgrupper og beveger oss helt opp mot det tibetanske grenseområdet. Fotturens høyeste punkt, Larkya La passet på rundt 5.200 meters høyde gir fantastisk utsikt til fjell som Himal Chuli, Manaslu, Himlung Himal og topper i Annapurnamassivet. 

Les mer om turen her