UKAS HVITSERKER - BENEDIKTE OG EIRIK

Vi møtte det spreke paret på flyplassen i Longyearbyen da de var på vei hjem fra sin siste Hvitserk-tur – Svalbard på tvers. Eirik forteller at turen seiler inn som en av favorittene.

Navn: Benedikte von Krogh og Eirik Bjargo
Tur:
akkurat nå på vei hjem fra Svalbard på tvers

Hvilke Hvitserk-turer har dere vært på?  
Det er mange! Vi kan jo nevne de vi har vært på sammen: Svalbard på tvers, Kilimanjaro, Sunnmørsalpene, Hurtigruta, Lofoten, Romsdalsalpene, Antarktis, Oman, Elbrus. Og Eirik har vært på enda flere.  

Hva er deres beste Hvitserk-opplevelse?
Svalbard på tvers er helt klart blant topp tre. Antarktis var også en fantastisk opplevelse. Stedene ligger så langt unna hverandre, men er likevel ganske like.

Hva var den beste opplevelsen fra Svalbard-turen?
- Det må være Monster, svarer Eirik raskt. Monster var vakthund, trekkhund og kosehund på turen, og han og Eirik ble raskt gode venner.
- Det var hyggelig at det var med hund på turen. Det skaper en mykhet. Og Charlotte, guiden, må selvfølgelig nevnes, legger Benedikte til.
- Hun kunne fortelle så mange historier og hadde mye kunnskap. En skikkelig humørspreder. Og den lunsjen vi hadde oppe i solveggen ved Camp Morten var også ganske digg. Ruta som var lagt opp var også bra, vi fulgte fjorden og gikk langs kysten og hadde fjellene på en side og fjorden på den andre. Det å gå igjennom Svea og se gruvene var også et eksotisk innslag.

Hva forbinder dere med en Hvitserk-tur?
Vi forbinder en Hvitserk-tur med at det er hyggelig å være på tur, nye bekjentskaper, at det alltid er veldig organisert og god logistikk. Man slipper å tenke over hva man skal, og guidene er kompetente.   

Hvor går neste tur?
Kanskje Etiopia? Er det ledig plass? Kan du sjekke det med en gang?