Ukas hvitserker - Svenske Daniel

Hvitserk vil nå ta med “Søta bror” på tur, og har lansert svensk hjemmeside. Litt tilfeldig kom svenske Daniel over turen til Elbrus og bestemte seg for å gripe sjansen og reise alene med en norsk, ukjent turoperatør. Han angret ikke på det.

Hvem: Daniel Petersson (24)
Tur: Elbrus

Hadde du hørt om Hvitserk før denne turen?
Jeg hadde aldri hørt om Hvitserk før jeg ble med på denne turen, og kom bare tilfeldigvis over hjemmesiden deres da jeg lette etter turer til Elbrus. Deretter forhørte jeg meg litt rundt blant venner og familie som hadde reist med Hvitserk tidligere, og leste anmeldelser fra andre reisende, før jeg bestemte meg for å bestille tur. 

Hvordan var oppfølgingen i forkant av turen? Var det noen utfordringer med at turoperatøren holdt til i Norge og ikke i Sverige?
Det var veldig bra med informasjon før reisen; alt fra pakkliste til info rundt visum og flytider. De spørsmålene jeg hadde rundt turen ble raskt besvart. Det eneste jeg var litt betenkt for var om jeg måtte reise via Oslo før jeg dro til Moskva. Men Hvitserk ordnet utreise direkte fra Stockholm istedet, noe jeg satte veldig pris på.

Hva slags inntrykk sitter du igjen med i etterkant av turen?
Reisen gikk over all forventning. Fra begynnelse til slutt var alt velorganisert og godt planlagt. Det var alltid tydelig hva vi skulle gjøre, og når ting skulle skje; det var aldri noen problem med transport, logistikk etc. Jeg fikk også stor tillit til guidene og deres kunnskap og lederegenskaper. De skapte også godt samhold i gruppen og bidro til den gode stemningen, som var en av de viktigste faktorene til at dette ble en så bra tur. 

Noen høydepunkt fra turen?
Jeg kommer faktisk ikke til å si “ å stå på toppen”, som også kan ha noe å gjøre med at det var kaldt og snøstorm da vi sto der, men vil heller løfte frem akklimatiseringsdagene frem mot dette. Naturen rundt Elbrus er utrolig, og vi hadde det veldig gøy under dagsturene; det ble alt fra snøballkrig til bading i fossefall.

Hvordan var de fysiske utfordringene? Hadde du trent mye i forkant?
Min trening før turen besto stort sett bare av løping (turer på 5-10 km, ca. 2-3 ganger i uka). I det store og hele var ikke turen fysisk anstrengende, akklimatiseringsturene var behagelige og terrenget var ikke krevende. Men toppnatten var tøff. Vi var ganske uheldige med været som også hadde en innvirkning på dette. 

Noe som kunne vært forbedret?
Det eneste ønsket jeg har til min neste Hvitserk-tur er at antallet matretter som inneholder koriander kan reduseres kraftig.

Hvordan var det å reise alene?
Jeg hadde ingen problemer med å reise alene. Vi var ganske mange på turen i samme situasjon, så det var lett å komme inn i gruppen og bli kjent med folk. Vi fikk et veldig bra samhold i gruppen så det tok ikke lang tid før vi bare var en stor vennegjeng på tur. 

Hvitserk er nå lansert i Sverige, tror du vi kommer til å få med søta bror på tur?
Jeg har allerede anbefalt Hvitserk på det sterkeste til halvparten av mine friluftsinteresserte venner og slektninger, og kommer til å anbefale Hvitserk til den andre halvparten når jeg treffer dem. 

Blir det ny tur med Hvitserk?
Turen havner på min absolutte toppliste over reiser jeg har gjort og jeg kommer garantert til å bli med på flere Hvitserk-reiser i fremtiden. Akkurat nå sitter jeg og planlegger Aconcagua eller Denali for 2016.

Hvem vil du anbefale denne turen til?
Jeg vil anbefale turen til de aller fleste med interesse for friluftsliv og natur. Dagsturene er passe krevende og det holder å være normalt godt trent.