UKAS HVITSERKER - JANNE

Før Svalbard-på-tvers tok Janne jegerprøven! Møt en av våre svært dedikerte gjester, som forbereder seg godt enten hun skal gå på ski, sykle eller padle kajakk.

Navn:  Janne Hegna
Alder: 52

Hvilke Hvitserk-turer har du vært på? Kilimanjaro, Sykling i India, Svalbard på tvers og Vinterkurs på Finse.

Hva er din beste Hvitserk-opplevelse?
Opplevelsene mine med Hvitserk har vært så forskjellinge at det er vanskelig og velge en spesiell opplevelse. Jeg har oppsøkt land som ikke er så vanlige turistmål i Norge. Alle turene med Hvitserk har hatt spektakulære opplevelser. Hvitserk er flinke til å gjøre turene variert selv om turen har et hovedmål som for eksempel å gå på ski, sykkel, bre etc. Vi får med oss så mye mer enn bare det, og fordi Hvitserk har kontakter på det stedet vi besøker får vi oppleve både kultur og mennesker i et fellesskap som jeg tror er unikt. Jeg setter veldig pris på det at jeg som gjest har samme mål som en bærer jeg går sammen med eller en lokal guide. Vi skal nå et felles mål som gjør at vi har samme fokus i de dagene vi er sammen. Vi blir kjent med de lokale på en unik måte fordi vi skal nå samme mål.

I våres gikk du over Svalbard, var det noen spesielle forberedelser som måtte til?
Jeg ønsket å være i god form til Svalbard fordi jeg vet at det å trekke en tung pulk er utfordrende. Jeg ville også være i god form fordi jeg ønsker å få så mye ut av denne turen som mulig. Hvis jeg var for sliten tenkte jeg at jeg ikke kunne glede meg over den nydelige naturen på Svalbard og at jeg ikke ville få en god opplevelse når vi kom til camp på kvelden. Det å sette opp telt og lage mat etter så mange timer på tur krever at jeg er i god form og kan det jeg driver med. Derfor begynte jeg med spesifikk trening med tanke på Svaldbard ca 8 mnd før turen. Styrke- og kondisjonstrening og så var jeg med på Vinterkurs på Finse. Jeg ville bli helt sikker på at jeg kunne mestre kulde og også sette opp telt i storm, innrede telt om vinteren og lage mat på Hvitserk sine primuser. Jeg tok også jegerprøven! (red. anm. Jegerprøver er ikke nødvendig for denne turen, men det er bare fint om du forbereder deg med å trekke pulk/dekk).

Hva er det mest utfordrende du har opplevd på en Hvitserk-tur?
Det mest utfordrende jeg har vært med på er nok å sette opp telt i storm under vinterkurset. Dette var spesielt utfordrende fordi vi visste at vi var helt avhengig av å få opp teltet for å få oss ly og mat.  Heldigvis hadde vi en erfaren Hvitserk-guide med oss på Finse så det gikk helt greit. Ellers oppsøker jeg Hvitserk for å få utfordrende opplevelser under trygge forhold. Dette er blitt innfridd alle gangene jeg har vært på Hvitserk-tur.
 
Hva forbinder du med en Hvitserk-tur?
Jeg forbinder en Hvitserk-tur med masse godt humør. Hvitserk-guidene er trygge og godt trente. Guidene er spesialister på det de driver med og det gjør at jeg ikke selv behøver å tenke på loggistik av noe slag før turen. Dette er en viktig grunn til at jeg velger Hvitserk. Mennesker som velger Hvitserk er utadvente og spennende og jeg har fått mange nye venner og bekjente etter alle turene jeg har vært på. En viktig del av Hvitserk er også deres bruk av lokale guider. Dette gjør at vi som velger dere får en mer autentisk opplevelse av stedet vi besøker.
 
Hvor går neste tur?
Min søster og jeg har veldig lyst til å padle i Amazonas og så virker Costa Rica spennende. Men vi får se, dere har så mye å by på!