UKAS HVITSERKER - KAREN

Ukas Hvitserker er en sprek, 63 år gammel dame fra Tromsø med en forkjærlighet for lange skiturer, og som gjerne trener med 60kg sandsekker i pulken.

Navn: Karen Blomli
Alder: 63
Tur: Baffin Island, Grønlandskryssing, Nordvestpassasjen, Himalaya på tvers, fjelltur på Korsika.

Hvilke Hvitserk-turer har du vært på?  
Den første  Hvitserk-turen var til Baffin Island, en skitur som varte 12 dager. En fantastisk flott opplevelse som gjorde at jeg fikk lyst på flere lange skiturer. Etter dette har det blitt Grønlandskryssing og Nordvestpassasjen. Jeg har også vært med Hvitserk og syklet Himalaya på tvers og fjelltur på Korsika. Begge disse turene var også helte fantastiske og ga mersmak.

Hva er din beste Hvitserk-opplevelse?
Alle turene med Hvitserk har  vært fine, og det er derfor vanskelig å si hvilken tur som var den beste. Men kanskje den første turen til Baffin Island, da den førte til veldig mange flere turer.
 
I fjor gikk du gjennom Nordvestpassasjen, en ganske tøff tur, hvordan forberedte du deg?
Skituren gjennom Nordvestpassasjen i april 2013 var en tøff tur. Mine forberedelser til turen startet høsten 2012. Jeg trente med dekk fra oktober, en – to ganger i uka. Da snøen kom i desember ble det ski og pulk. Jeg brukte da sandsekker i pulken, opptil 60 kg. I tillegg trente jeg litt vanlig styrke og utholdenhet.
 
Var det en krevende tur?
Turen var krevende. Lange dager med mange økter og det var kaldt. Turen ble også ekstra utfordrende pga  skavler i lange perioder. Men uansett en flott tur.
 
Hva var den beste opplevelsen fra turen?
Den beste opplevelsen på slike lange turer er for meg friheta og roen.  
 
Hva forbinder du med en Hvitserk-tur?
En Hvitserk-tur er for meg ei ny utfordring, en ny turopplevelse. Turen er godt forberedt og guiden er kjempeflink.  
 
Hvor går neste tur?
Neste planlagte tur er sykling i Nepal til høsten. Og til neste år blir det forhåpentligvis en skitur på Svalbard eller Finnmarksvidda.