Ukas Hvitserker - Kristian Kvikne

Kristian Kvikne (79) kan snart krysse av land nummer 80 på besøkslisten og har vært med Hvitserk på tur til blant annet Nepal og Japan.

Til tross for sterk reiselyst står også norsk natur høyt på listen og påska er hellig med skiturer på hytta i Trollheimen. For øyeblikket fascineres han av japansk kultur og ble derfor med Hvitserk til Japan i høst. 

Hvordan ble du introdusert for Hvitserk?
Etter at jeg var med Hvitserk på en særdeles vellykket tur til Nepal i 2006, har jeg fulgt med Hvitserk på nettsiden, Facebook og fått informasjon på epost.

Hvilke hvitserk tur(er) har du vært på?
Tur til Everest Base Camp, Kala Patar og Imja Tse i Nepal. Har vært på flere turer med andre og på egne opplegg. Siste tur med Hvitserk var til Japan i høst.

Hvorfor valgte du å dra til Japan med Hvitserk?
Proft opplegg med en proff aktør, og så var programmet en fin blanding av japansk kultur og fjellopplevelse.

Hva sitter du igjen med i etterkant av turen?
Dette var en tur hvor logistikken virkelig ble satt på prøve. 6 strekker med fly, 8 strekker med tog, 6 strekker med buss og et utall ganger med metro i Osaka, Kyoto og Tokyo. I tillegg til innlosjering på 10 forskjellige bosteder. Jeg er meget imponert over at dette fungerte 100 %. Våre to ledere turnerte dette på en meget behagelig og smidig måte, og med stålkontroll og presisjon. Det må bli en innertier for organisering. Turen ble ellers den fjell- og kulturopplevelsen jeg hadde håpet på. Vi fikk god innsikt i i japansk kultur og væremåte i by og bygd. Vi fikk sett mye av japansk landskap, både når vi vandret og når vi reiste. Det ble en annen opplevelse av Japan en på mine tidligere besøk i Tokyo og Sapporo.

Mest minnerike oppplevelse?
Det må vel være livet på en ryokan og de forskjellige overnattingsstedene langs pilegrimsruta og hyttene i fjellet. Ellers ble vi en god og sammensveiset gruppe, noe jeg tror Lars (vår guide) bidro sterkt til. Vi hadde det alltid veldig hyggelig, både under vandringene, transporten og oppholdene. Det var ikke vanskelig å være en 79-åring sammen med slik herlig ungdom. 

Var det noen fysiske utfordringer I forhold til fjellturer?
Turen opp til Mt. Yariga Take (3180 moh.) gikk som en lek, men det ble litt melkesyre i lårene på slutten av nedstigningen. Ellers fine og greie vandringer. Mt. Fuji ble dessverre avlyst på grunn av dårlig vær, noe som var veldig synd, men jeg finner trøst i at vi kom oss opp på Mt. Yari på en slik vakker dag.

Hva slags erfaring har du med å reise på tur med Hvitserk?
Turer med høy kvalitet i alle ledd, og meget dyktige turledere. Føler trygghet og det skapes godt turmiljø i gruppen.

Hvor og når går neste tur?
Kusciuszko i Australia i høst, og kunne tenkt meg Buhtan med Hvitserk høsten 2016. Jeg ser at denne turen går på våren også, men det kolliderer med påsken og da skal jeg være på hytta i Trollheimen.