UKAS HVITSERKER - SAFI

Safi er ikke født med ski på beina, men det har ikke stoppet han fra hverken å krysse Grønland, eller å drømme om Nordvestpassasjen neste år.

Navn: Safi Rana
Alder: 33
Tur:
Grønlandskryssing

Hvilke Hvitserk-turer har du vært på? Grønlandskryssningen er første tur, men dog ikke den siste. Er klar for ny "vintertur" med Hvitserk i 2015.

Hvordan forberedte du deg til turen? Jeg trente enormt hardt siste 2,5 månedene før avreise med 15-20 gode økter i uken. Så var det å forberede seg mentalt for å takle eventuelt dårlig vær og vind.

Hva er din beste Hvitserk-opplevelse? Det var å komme seg på skiene hver eneste dag. Det er helt utrolig hvor behagelig det var å komme seg videre på turen og nyte dagen.

Hva var høydepunktet fra denne turen?  Rart å si det men med en rar følelse i kroppen , med perfekt vær så ble den siste dagen da vi skulle gå ned til havnivå helt magisk. Det var en følelsesmessig men sinnsykt fin dag med god stemning i gruppa som resten av turen. Den dagen glemmer jeg aldri.

Hva forbinder du med en Hvitserk-tur? For min del skal det meste ligge til rette og at vi har guider med god kompetanse som veileder oss på en god og rikitg måte. Jeg vil gi skryt/Ros til Lars Maursethagen for måten han ledet oss på over Grønland. Planen hans var perfekt på alle mulige måter og vi krysset Grønland uten noen store problemer.

Hvor og når går neste tur? Nordvestpassasjen i 2015