Ukas hvitserker - Sissel

Når noen spør om du vil bli med til Peru, kan du ikke annet enn å si ja! Det var i hvert fall ingen tvil for Sissel Barhaugen som alltid hadde drømt om å oppleve Machu Picchu.

Hvem: Sissel Barhaugen
Tur: Machu Picchu med Salkantay og Inca trail

Hvordan hørte du om Hvitserk?
Hvitserk har jeg kjent til i noen år gjennom venner som har vært på turer til blant annet Kilimanjaro og Elbrus.

Hvorfor valgte du å bli med på denne turen?
Jeg har alltid drømt om å reise til Peru. Da samboeren min meldte seg på Grønlandstur med Hvitserk til våren, var jeg innom hjemmesiden og fant Machu Picchu-turen. Som et tegn fra oven, ble jeg omtrent samtidig spurt av en venninne om jeg ville bli med til Peru, så da var gjort og vi meldte oss på sammen.

Ble turen som forventet?
Turen var et eventyr fra start til slutt, proppet full av inntrykk og opplevelser! Møtet med kulturen og den frodige naturen, historien, menneskene og fjellene var en fantastisk opplevelse. Og hele apparatet rundt oss av guider og lokale bidragsytere på fjellturen var over all forventning!

Noen øyeblikk du vil trekke frem nå i etterkant som ekstra spesielle?
Det mest spesielle for meg ble møtet med fjellet Salkantay, (6271 moh). Fantastisk flott, og snøkledd. Å krype ut av et telt med rim på duken grytidlig om morgenen og se fjellet bade i sol fra skyfri himmel. Soloppgang over campen, etterfulgt av frokost på langbord ved foten av fjellet. Alt dette gjorde sitt til at jeg ikke hadde lyst til å dra derfra, og gikk nesten baklengs videre så lenge fjellet var å se. 

Har du noen tips til andre som ønsker å reise til Peru?
Reis!! Det er en opplevelse for livet! Hvitserks opplegg er helt topp både for deg som melder deg på alene eller med følge.

Har du planer om ny tur, isåfall hva er neste turdrøm?
Det frister absolutt å reise på ny tur. Jeg kunne tenkt meg ny tur i Andesfjellene eller kanskje i Nepal. Det er mange turer å velge mellom, så det er nesten for vanskelig å velge, men spennende blir det uansett!